luni, 1 aprilie 2024

Soldații de la conducerea asociațiilor militarilor (S -a făcut dreptate, au fost înlăturate inechitățile)

 

 

Au trecut 6 zile de când CES și-a pus avizul pe ordonanța Bayraktar cea care stabilește ”strategia de apărare” a conducerii României și pune cruce oricarei speranțe a pensionarilor militari de a se aștepta la o fărâmă de grijă sau echitate din partea acestei conduceri sau măcar a conducerii MApN. Nu mai repet ceea ce deja am spus legat de efectele acestei ordonanțe, efecte care ”nu au fost văzute” de niciunul din cei care și-au pus semnătura și ștampila pe document fie că nu i-a dus capul, fie că nu au vrut. Indiferent de motiv, rezultatul e același.

În rândul liderilor de asociații nu respiră nimeni. Nimic. Mormânt.

Nu e de mirare faptul că unii lideri ai asociațiilor militarilor nu au cunoscut existența acestei ordonanțe deși cam de o lună a tot circulat pe paginile de FB ale unora dintre ele un tabel cu propunerile de creștere a soldei de grad, căci ei credeau că măsura se va aplica și rezerviștilor proveniți din militarii trecuți în rezervă prin pensionare, fapt pentru care au stat toți liniștiți în cizme, așteptând să cadă para mălăiață. Para mălăiață a căzut dar nu în gura nătafleților ci în gura hrăpăreților, așa că nătăfleții au rămas cu gura căscată și tot așa stau și acuma, după ce guvernul a aprobat ordonanța și așa îi va prinde și votarea ei în Parlament și promulgarea ca lege.

Nu e de mirare nici că unii lideri de asociații au cunoscut dar au tăcut sau s-au făcut că nu cunosc prevederile ordonanței, deși unii dintre ei stau bot în bot, ca să folosesc un termen neacademic, cu cei din conducerea MApN, minister care încă de pe data de 6 martie emitea avize și trimitea spre avizare proiectul către alte ministere. Vezi articolul

Bunăoară, exact pe data de 18.02.2024, când CES aviza ordonanța, conducerea ANCMRR  dădea un comunicat privind întâlnirea dintre conducerea respectivei asociații cu conducerea SMAp  pe date de 13.03.2024, conducere care la rândul ei avea cunoștință de conținutul ordonanței și ar fi fost de așteptat ca unul din punctele de pe ordinea de zi să fi fost acest subiect. Da de unde. Pe stimabilii din cele două ”structuri associate” nu i-a interesat câtuși de puțin importanța socială a gradului militar  și coborârea gradului de general rezervist actual sub nivelul viitorului soldat. Cel puțin așa reisese dacă citești comunicatul dat de conducerea ANCMRR, comunicat  semnat ”Biroul Permanent Central” al centenarei asociații. Citind comunicatul, constați, pe lângă faptul că a fost întocmit de agramați care nu știu că viitorul verbului „a fi” nu se se scrie”ne va fii” ci”ne va fi” și că ”școala de partid” moare, dar nu se predă, pentru că ”formatul” și topica au rămas fidele anilor 60. Citiți comunicatul pentru a vă convinge că nu mint. Eu vă dau doar câteva mostre: ”ne-am propus, acum la început de an, o mai bună calibrare a obiectivelor comune, a demersului pentru rezolvarea unor deziderate ale segmentului socioprofesional pe care îl reprezentăm, o mai bună racordare a fluxului informațional-decizional dintre instituțiile noastre”  și: ” Astfel, a reieșit că există o foarte bună cunoaștere a problematicii majore cu care se confruntă membrii structurilor asociative, rezerviștii în general, problematică ce are impact asupra dezvoltării capacității de apărare al țării.”

Din prima frază, cu toată bunăvoința mea nu înțeleg nimic, iar din a doua, nu înțeleg, de ce, dacă ”există o foarte bună cunoaștere a problematicii majore cu care se confruntă membrii structurilor asociative” NU S-A DISCUTAT NIMIC DESPRE ORDONANȚA BAIRAKTAR ȘI EFECTELE EI? Probabil în accepțiunea celor două conduceri, afectele ordonanței și veșnica batjocorire a pensionariulor militari nu constituie o problemă.

Am înțeles însă din acest comunicat că oamenii din conducerea ANCMRR când vin în fața conducerii MApN declară că vorbesc în numele ”membrilor structurilor associative” dar de fapt cer favoruri pentru membrii conducerii ANCMRR în organizarea sarbătoririi centenarului asociației,  și atât.

Asta rezultă din comunicat, pe lângă atitudinea de supunere și obediență.

Dar să nu creadă cineva că doar conducerea ANCMRR are astfel de preocupări.

Recent, tot acum câteva zile, un alt călăreț pe cai mari, tot după ce guvernul tocmai l-a pus călare pe un ponei, lăsându-l cu o soldă de grad cât să ia o baniță de orz, un abonat al posturilor de tembeliziune naționale în care toarnă aberații după aberații, iese pe post și ne spune ce îi dorește ei țării lui Dobromir și Dromichetes: „Baza (de la Kogălniceanu, n.r.) este esențială pentru România într-un spațiu vulnerabil ținând seama de proximitatea Federației Ruse. Este nevoie ca Dobrogea să devină la fel precum Crimeea un portavion nescufundabil…”

Este visul domnului general Virgil Bălăceanu care se crede deja stăpânul rezervei armatei, și strategul flancului Sud-Estic al NATO, așa cum Iohannis se crede șeful întregii aliante. S-a dat dracu Putin, dacă ăștia doi își văd visul cu ochii, rămâne fără obiectul muncii, că ăștia distrug NATO fără rachete, fară luptă, fără să tragă un glonț, că oricum nu au praf de pușcă. De asta sigur se teme Putin mai ales că el a băgat o grămadă de bani în înzestrarea armatei și alegeri și îi cere Ivan socoteală la ce a mai băgat atâția bani dacă știa că ăștia doi au gânduri mari.  Deci domnul general sus numit vrea să transforme Dobrogea într-o nouă Crimee, adică câmp de luptă fără să îl intereseze soarta românilor. Apăi dacă asta dorește el României, când să mai aibă el timp de mărunțișuri, cum ar fi solda de grad? Hai să fim serioși, avem pretenții absurde.

Șefii primelor asociații ale militarilor, ca număr și pretenții, asociații”de utilitate publică”, când guvernul își bate joc de gradele militarilor în rezervă, pe care ei pretend că îi reprezintă, sunt preocupați de aniversări care au loc peste un an și de transformarea României în camp de luptă, introducerea României în război. Se mai miră cineva că armata a ajuns bătaia de joc a politicienilor?? Să nu se mire.

Dar prin ei și pentru ei, se poate spune că”s-a făcut dreptate, au fost înlăturate inechitățile din pensiile militare.” Până acuma ne plângeam că soldele de grad și de funcție nu reflectă importanța gradului militar. Ei da, de acuma totul e ok, soldele generalilor în rezervă refectă valoarea gradelor acestora. La activitate de soldat, soldă de soldat!  Pretențiile nu se iau în calcul.

Napoleon spunea că în ranita oricărui soldat se găsește un baston de mareșal. Eu zic că pe umerii oricărui general se pot afla grade de soldat. Și la propriu și la figurat.

https://ancmrr.ro/comunicat-nr-4-din18-03-2024/

https://www.defenseromania.ro/daca-tot-e-rusia-cu-ochii-pe-romania-generalul-balaceanu-propune-sa-transformam-dobrogea-intr-un-portavion-terestru-nescufundabil_627510.html


Soldații de la conducerea asociațiilor militarilor (S -a făcut dreptate, au fost înlăturate inechitățile)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.