sâmbătă, 6 aprilie 2024

Știri la foc automat

S-ar zice că Aprilie se grăbește. Știri, informații extrem de importante, se derulează una după alta cu viteza luminii încât nici nu știi dacă ai văzut sau doar ți s-a părut.

Iohannis este lăudat și tras pe dreapta.

Tocmai când KWI își organiza un nucleu de sprijin, cu parteneri din Belgia, Ungaria și Cehia, care să îi susțină candidatura la șefia NATO, pe care o dorește cu îndărătnicia unul măgar, ambasadoarea SUA la NATO, Julianne Smith anunță că „Cred că sunteţi conştienţi de faptul că poziţia SUA este că îl susţinem pe deplin pe Mark Rutte ca viitor secretar general, dar avem cel mai mare respect şi pentru prietenul nostru, preşedintele Iohannis, şi apreciem că a intrat în competiţie şi îi dorim toate cele bune, în timp ce noi continuăm să dezbatem această problemă în cadrul Alianţei

Nu știu dacă anunțul este făcut pentru Iohannis, care se știe inclusiv la nivel înalt că pricepe mai greu sau deloc, sau mai degrabă pentru cei care ar intenționa să îl susțină, dar nu se putea spune mai clar dar și mai politicos că nu e timpul de joaca de-a alegerile, mai ales că toată lumea occidentală știe cum se numără voturile și cine alege sau stabilește președintele în toată lumea ”civilizată”.

Rezultă un aspect :  dacă cumva nu e o regie pusă la cale pentru a i se da o altă funcție care și aia este nesimțit de nepotrivită, dar mai lipsită de bătăi de cap pentru unchiul Sam, Iohannis s-ar putea să se trezească precum generalii noștri pensionari, adică general de tinichea cu soldă de soldat. Nu m-ar surprinde dacă ar fi lăsat cu curul în baltă sau poate chiar cercetat chiar de colega Codruța așa poate află și el cum a reușit să cumpere atâtea case din meditații. Se spune că unii deja caută copiii meditați de el cum căutau altă dată colegii de facultate ai coanei Leana. Adică degeaba.

Codruța pune batistuța  

Cine credea că KC va ieși la pensie fără să instrumenteze un dosar european de anvergură, are ocazia să se îndoiască. Codruța a preluat de la belgieni dosarul de cercetare a afacerii Ursula – Pfizer privind „interferenţa în funcţii publice, distrugerea de SMS-uri, corupţie şi conflict de interese” cercetările fiind făcute ”in rem” deocamdată. Se pare că lucrurile se îngroșau Ursula nu prea mai avea cum să scape așa că s-a decis deturnarea dosarului. Unii ar putea crede că în sfârșit se va ”face dreptate”, dar să nu uităm cum lucrează Codruța și de ce a fost numită acolo. Este specialistă în salvarea înaltelor fețe,  iar rolul ei acuma este de a îngropa totul sub un nor de praf. Ursula poate candida liniștită.

Germania nu mai crede în  NATO

După ce decenii întregi nu doar Germania, ci întreaga Europă, ca să nu spun întregul NATO a executat docilă ordinele unchiului Sam, nu doar politic ci și economic și mai ales militar, înzestrându-se cu precădere cu tehnică modernă made în USA pentru a asigura ”unitatea de acțiune” și dotare, dar mai ales după ce și-au donat în ultimii doi ani acea tehnică frontului din Ucraina, ”pentru a apăra Europa” de ruși rămânând în fundul gol sau constatând că F16 sau Patrioturile nu sunt așa cum credeau ei și că rușii le-au luat-o cu mult înainte chiar chiar în perioada cea mai dificilă pentru finanțele și economia rusească, fără să mai punem la socoteală blindatele care erau considerate mândria Bundestagului, a venit timpul ca nemții, nu numai să se întoarcă spre industria de armament proprie, ci chiar să ceară și altor țări europene să facă la fel. Bine, este adevărat, nu politicienii nemți spun asta, ci producătorii de armament dar este știut că nici în SUA, nu Biden dictează, ci… dar mai bine nu spun.  Armin Papperger, directorul general al Rheinmetall, cea mai importantă firmă de armament germană, care de când cu războiul din Ucraina s-a trezit nu numai cu surprize privind tehnica pe care o producea și credea invincibilă sau adaptată ”războilui modern” dar și cu o lipsă de comenzi și o imposibilitate de a investi în cercetare și producție pentru că…motorul Europei nu mai are carburant. Iată ce spune respectivul director: „Nu are sens dacă alegem a doua sau a treia cea mai bună tehnologie pentru că o țară o dorește. Avem nevoie de companii mari de armament în Europa.”Pe de altă parte, văzând jocul făcut de SUA în Ucraina, Taiwan, Gaza, Yemen, herr Papperger a înțeles că SUA are alte interese mai mari decât Europa și că în cazul în care ar avea de ales, ar alege intervenția în alte zone. Eu aș spune chiar că SUA și-a atins deja obiectivul în ceea ce privește Europa, a oprit colaborarea ruso-germană, a slăbit și divizat Europa sub toate aspectele, politic, economic și militar, a băgat și ținut 2 ani  Rusia în război. Cea mai nereușită acțiune este tocmai cea de slăbire a Rusiei, dar asta e, Putin nu e Macron. Așadar Germania  cere europenilor să facă fiecare ce poate mai bine și să se gândească la o acțiune concentrată comună care să asigure stabilitatea și ”independența” Europei. Nu este culmea ca tocmai Germania, care îndeamnă celelalte țări ca din punct de vedere politic să uite de independență și suveranitate și să accepte suzeranitatea UE, să ceară acuma să își câștige fiecare independența militară? Ei da, ca în fabula cu Samson, ”Adevărat vorbeam, că nu iubesc mândria și că urăsc pe lei, că voi egalitate, dar nu pentru căței,”Germania vrea să scape de leu, dar cere cățeilor să îi cânte în strună.

Tusk întoarce spatele

Lăudată și admirată până acuma pentru atitudinea sa „independentă” și să spunem curajoasă față de directivele bruxeleze  care încercau și doresc implementarea spiritului de turmă întregii Europe, făcând în ultimii ani opinie separată față de atacurile la familie, educație tradiționalistă, față de politica privind imigranții și grâul ucrainian, Polonia câștigase admirația oamenilor normali din întreaga Europă. Numai că odată cu venirea lui Tusk la cârma guvernului polonez, poziția și orientarea Poloniei s-a schimbat, aceasta a întors spatele vechilor obiceiuri și acuma dorește să îi pedepsească cu 3-5 ani de pușcărie pe cei care ”instigă la ură,” incluzând în această categorie și dezacordul față de orientările sexuale ale transgenderilor. Această întoarcere cu spatele a lui Tusk va fi în mod sigur apreciată de o parte din cei vizați dar nu știu care va fi reacția majorității. Oricum este un pas important înspre suprimarea dreptului la opinie.

Țară-țară, vrem carne de tun

Dacă tot am vorbit despre proiecte,  legi, hai să vorbim și despre ale noastre.

  1. Astăzi în Sedința Senatului au fost introduse  în Programul Senatului, documentele primite spre legiferare în perioada 25.03- 02.04 2024. Printre documentele  vizate se află și Ordonanța Bayraktar, cea care așează remunerarea ofițerilor  din rezervă sub nivelul soldaților voluntari. Termenul de vot este de 30 de zile plecând de la data de 25 martie. Astăzi a fost în 2 aprilie. Cei care doresc să introducă amendamente, au timp până pe data de 03.04. 2024. Da, ați citit bine, atâta au timp să introducă amendamente cei interesați, 24 de ore. Sunt mulți care nu vor afla nici după ce a fost promulgată legea că există această ordonanță, dar au timp până mâine să depună amendamente. Cel mai mult se vor bucura liderii asociațiilor militarilor care de o săptămână dorm, nu au schițat nici măcar o grimasă de când OUG a fost aprobată în guvern. Ei se bucură pentru că vor putea să spună că au vrut, dar nu au avut timpul fizic necesar să întocmească propuneri de amendamente, să găseasacă parlamentari dispuși să le însușească și să le depună spre discutare. Își merită soldele de grad, asta e tot ce pot spune.
  2. Tot astăzi, a avut loc ședința comună solemnă a Parlamentului pentru ”omagierea” zicea cineva, a 20 de ani de când am intrat în NATO SAU MAI BINE SPUS AM IEȘIT DIN RÂNDUL ARMATELOR CARE ÎȘI POT ÎNDEPLINI MISIUNEA SACRĂ DE APĂRARE A TERITORIULUI NAȚIONAL  Este adevărat, am fost lăudați de nenumărate ori pentru faptele de vitejie și abnegația cu care am apărat interesele SUA în diverse regiuni ale globului, Kosovo, Irak, Afganistan, Mali, Bosnia, dar ce facem cu granițele României ? Momentul nu a fost transmis la tv, nu am văzut niciun head-line sau breaking-news care să anunțe evenimentul, a fost doar o declarație a Parlamentului, iar la sediul MApN ministrul Tîlvar s-a văzut cu moștenitorii averii foștilor regi ai României care aveau niște fețe parcă fuseseră pedepsiți de Țepeș. Am încercat să ascult ce au transmis invitații, dar nici cuvintele nu ieșeau omenește de sub subțirile buze albastre. Mă așteptam să aud un mesaj din partea președintelui Senatului, dar nimic, nimic nimic. Pe pagina Senatului nu se prezintă nimic din acea ședință. Noroc cu Camera Deputatilor, unde este prezentată înregistrarea ședinței. Așa mai aflăm că la ședință au participat 250 de parlamentari din 469. A luat cuvântul șeful Senatului care a continuat să susțină candidatura lui Iohannis la scaunul NATO,”în numele României” ca și când acesta ar merita să se uite măcar la el. Dar ca om care știe ce înseamnă datoria, domnul senator își face datoria față de cel care l-a uns, chiar dacă la ordinul altora, mare premier. Eu mă așteptam la un cuvânt mai aplicat, mă așteptam să spună ceva despre ultimele legi propuse de guvern, ultima batjocură la adresa gradului militar, dar nu, domnul Ciucă a ales să sprijine cauza lui Iohannis, nu a militarilor români. A mai intervenit și doamna Pauliuc, care a simțit și ea nevoia să pupe scaunul de la Cotroceni al cărui puturos dos a lipsit de la eveniment. Domnul respectiv a făcut un alt gest prin care își arată disprețul față de armată și România, tocmai în momentul în care pretinde că merită scaunul conducerii militare a LUMII. Singurul care a amintit de fariseismul guvernanților și a menționat sacrificiile făcute de militarii ”varșoviști” pentru accederea ROMÂNIEI în NATO, starea deplorabilă a armatei de astăzi și bomboana pusă de Guvern prin ordonanța Bayraktar pe coliva militarilor rezerviști, a fost generalul Chelaru. Chelaru incă mai are sânge kaki în instalație.
  3. Și tot azi, pe pagina MApN au apărut în dezbatere publică două proiecte de lege inițiate deci de ”specialiștii noștri din MApN”, care vizează aspecte de interes vital nu doar pentru armată, căci vizează Legea Apărării,  ci pentru întreaga populație, dar pe cine mai interesează. Nu voi analiza legea, voi spune doar că tot ce spuneam eu încă DE ACUM 10 ani privind soarta Ucrainei și a României s-a împlinit și continuă să se împlinească. Se pregătește trimiterea militarilor români să apere ”românii de peste hotare”. Se urmărește punerea militarilor români sub comanda unor comandanți NATO. Peste două zile la Sibiu se inaugurează un nou comandament NATO, care va dicta și va trimite românii să lupte, nu e așa, pentru apărarea fraților lor de care până acuma i-a durut în cur pe toți. Acuma, brusc, după ce unui elev  i-a fost scăzută nota la purtare pentru că a spus că Basarabia este pământ românesc, vin mai marii armatei și ai țării și ne spun că TREBUIE SĂ ÎI APĂRĂM PE ROMÂNII DE PESTE HOTARE”, culmea sub comanda unor generali străini, nu de alta dar de ai noștri râd și curcile dacă aud cum sunt plătiți cei din rezervă. Terenul este pregătit, unele prevederi sunt deja votate în acest sens, altele vor fi, altele sunt prin sertare, dar românii dorm.

Având în vedere toate aceste noutăți, poate cineva să spună încotro ne îndreptăm și ce ne așteaptă ?

https://newsweek.ro/justitie/codruta-kovesi-preia-ancheta-in-cazul-pfizergate-va-cerceta-mesajele-dintre-ursula-si-seful-pfizer

https://www.defenseromania.ro/industria-de-aparare-germana-indeamna-la-independenta-europeana-fata-de-sectorul-militar-industrial-din-sua_627673.html

https://r3media.ro/polonia-inchisoare-ofense-persoane-lgbt-discurs-instigator-ura/

https://www.cdep.ro/pls/steno/steno2015.video?sursa=1

https://www.senat.ro/UploadFisiere/b990f277-ca97-4444-be3c-4723f31d83a0/d37894cf-343d-40e3-97b2-ec8870cb75ff-2.1.Termene%20pentru%20amendamente.pdf

https://www.g4media.ro/exclusiv-statul-roman-isi-construieste-instrumente-pentru-a-proteja-cetatenii-romani-din-republica-moldova-si-ucraina-proiectul-legii-apararii-nationale-da-in-premiera-puteri-presedintelui-pentru-rom.html

Ucraina şi România, doi pioni de sacrificiu –partea a III-a

 

Știri la foc automat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.