luni, 1 aprilie 2024

”Liceul Bandera” din Baia-Mare

 

Vorbeam acum ceva timp, ani buni în urmă, încă de prin 2013, despre nationalism, patriotism și reversul lor, trădare. Nu știu câți au citit, câți au luat în serios și câți au realizat pericolul ”noului val” dar am ajuns deja  la ceea ce spuneam atunci.

Un copil, un elev de 16 ani din Baia-Mare, pasionat de ISTORIA NEAMULUI  a fost sancționat cu scăderea notei la purtate pentru că a dat unor colegi niște stickere cu mesajul ”Bucovina pământ românesc”.

Nu știu, nu am cum verifica dacă știrea apărută în media este 100% corectă, dacă conține adevărul ne-trunchiat sau ne-modificat, dar dacă e așa, deja am ajuns la dovada trădării istoriei și vânzării țării și conștiinței de neam de către cei care ar trebui să le apere. Că armata a devenit unealta oarbă și mută a intereselor străine, incapabilă să se mai ocupe de apărarea granițelor naționale și este pusă în slujba intereselor multinaționalelor și corporațiilor străine, este deja de notorietate publică. A venit rândul sistemului educativ să interzică istoria națională, considerată”naționalistă” iar termenul ”naționalist” este confundat sau interpretat drept nazist în vreme ce nazismul pur este la mare căutare, nu numai la granița de Nord-Est ci și prin unele capitale occidentale.

A venit rândul școlilor să pedepsească din fașă orice pornire sau manifestare de patriotism, cât de mica ar fi ea, pentru că România viitorului are nevoie de capete seci, oameni needucați, care să își renege părinții și cultura, care să nu își cunoască sau definească conștiința de sine, apartenența, nici măcar cea sexuală, să accepte tot ce li se toarnă pe gât din capitale Euro-Atlantice, care să meargă înainte ca niște roboți sau ca niște turme de oi, după cum îi duce măgarul din frunte.

Deja nu se mai predă istoria României în școli, elevii învață -deocamdată- ceva istorie națională așa de ochii lumii, cât mai sunt în viață cei care mai știu câte ceva, acuma se învață istoria Holocaustului, istoria Israelului, Ucrainei, a UE, a Austriei, a Germaniei, a SUA, a NATO, România este prea mica pentru a mai ocupa mai mult decât ceva pagini, cultura Românească nu mai are loc pentru Eminescu, Păunescu, acuma se poartă Liiceanu, Patapievici, Monica Lovinescu, cu toate aberațiile lor pidosnice, adică cam toți cei care au supt  la ”internaționala”  neocomunis/globalistă, NWO.

Dacă faci cumva greșeala să pomenești de opera de  critică-socială a lui Eminescu, în special de capitolul X din această operă, dacă pomenești cumva de ”istoria României,” de Dacia, de suveranitate, independență, integritate, ești ceaușist, putinist, simionist, șoșoist, pentru că au avut grijă ca printr-o campanie asiduă și tendențioasă să bage într-un cazan cu smoală acești termeni și să îi prezinte copiilor ca fiind ”câhhh”  în așa fel încât nimeni să nu mai aibă curajul să le pronunțe. Iar propaganda a prins. Oameni care altă data nu tremurau și nici nu vomitau când auzeau vorbindu-se despre patriotism, despre”România”,acuma întorc spatele și nu va mai dura mult până să omoare cu pietre pe cei care o vor mai face. Din ce în ce mai puțini oameni au curajul să mai admită că sunt patrioți datorită și acestei politici intense și perverse de de-naționalizare forțată dar și a confiscării acestor termeni de către unii politicieni sau curente, în interes pur propagandistic deșănțat, din teama de a nu fi confundați cu susținătorii sau membrii acestor făcături politice.

Așa s-a întâmplat acum 10 ani cu sintagma ”interes national” confiscată  de domnul G Oprea,  mai marele UNPR, care ori de câte ori trăda câte un guvern și deschidea ușa din dos, cu dos cu tot către alt guvern, alt partid, spunea că o face din ”interes national” așa cum copilul ăla cu reclama la Emag spune : ”am făcut-o în numele științei”. De la Oprea încoace toți s-au ferit să mai folosească această sintagmă, pentru a nu fi integrați automat în partidul balama.

Uite că de acuma toată lumea va fugi de”Bucovina pământ românesc” pentru că un colectiv obtuz din liceul ”Gheorghe Barițiu” din Baia-Mare, a decretat că «școala nu este un spațiu de manifestare a unor convingeri de nicio natură religioasă, politică și așa mai departe. Este interzis prozelitismul politic și religios».

Vă vine să credeți? Deci în învățământul românesc, în care șefii de inspectorate și directorii de licee și școli sunt NUMIȚI POLITIC, unde se face istoria Holocautului, cică NU SE FACE POLITICĂ. Bă ești prost?  În școlile românești în care preoți predau religia, nu este spațiu pentru manifestarea unor convingeri religioase. Există asemenea prevederi în programele școlare sau în regulamentele de ordine interioară? Dacă da, atunci este grav, pentru că CONTRAVIN ARTICOLULUI 30(1) din Constituția României, care garantează  că ”Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisa.”

Păi dacă încă din școli se încalcă drepturile constituționale, ce să mai vorbim de momentul când acești copii vor fi oameni maturi la locul de muncă? Dar totuși acest copil nu a făcut politică, nu și-a exprimat simpatia sau aderența la un partid anume, a susținut, chiar indirect, UN ADEVĂR ISTORIC indiferent că acesta convine sau nu cuiva. Le-a fost cumva frică domnilor din colegiul profesoral al Liceului ”Gheorghe Barițiu”din Baia Mare, că se supără tovarășul Zelensky? Păi în acest caz fapta lor poate fi considerată drept o exprimare a gândurilor, opiniilor și credințelor politice. L-au pedepsit pe copil dar printr-o măsură justificată și susținută politic. Pe ei cine îi pedepsește acuma, cine le scade nota la purtare? EU I-AȘ LĂSA REPETENȚI.

Nu e departe momentul în care niște membri ai galeriei unei echipe de fotbal era sancționată pentru că desfășurase un banner pe care scris ”KOSOVO E SERBIA”,  deși statul Român oficial susține același lucru de vreme ce nu a recunoscut statul artificial Kosovo înființat la ordin cu argumentul bombelor. Pretextul a fost că cică sportul nu are legătură cu politica, dar autoritățile române nu au reacționat când în Kosovo un stadion întreg a huiduit la intonarea imnului României. Atunci fotbaliștii români nu au ieșit de pe teren, au rămas umili cu capul în pământ, că așa suntem noi”educați” de profesori de genul celor din Baia-Mare. Apoi, pe același stadion se pare, la un alt meci, s-a postat un banner politic care care exprima o oarecare orientare politică legată de dizidendul Navalnîi. De data asta totul a fost ok, era admisă exprimarea opiniilor politice pe stadion, pentru că aceste coincideau cu culoarea semaforului.

Dacă românii nu iau atitudine ACUMA împotriva acestor manifestări cretinoide,  mâine  le va fi frică să mai spună că sunt români, că sunt (încă) majoritari în granițele României, că sunt născuți de o mamă și au un tată,  nu de părinte 1 și părinte 2, că sunt bărbați sau femeie, nu entități asexuate, că au orientare sexuală normală, nu deviantă, că fac dragoste cu o ființă omenească, nu cu oaia, copacul sau găina, că își iubesc părinții, nu pe Ursula, că își slujesc țara, nu conducerea NATO, că își apără granițele nu vecinii.

Treziți-vă până nu e prea târziu!

Notă: Dacă măsura aberantă a liceului respectiv va rămâne nesancționată, propun înlocuirea denumirii liceului, căci numele lui Gheorghe Barițiu nu le mai face cinste, nu îi mai reprezintă și adoptarea numelui Bandera sau Zelensky care sunt pe buzele tuturor.

https://www.activenews.ro/stiri-educatie/Unde-a-ajuns-scoala-romaneasca-Elev-sanctionat-cu-scaderea-notei-la-purtare-pentru-ca-a-facut-propaganda-pentru-Romania-Mare-si-pentru-ca-si-iubeste-tara-A-fost-trimis-si-la-consiliere-psihologica-188338

”Liceul Bandera” din Baia-Mare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.