miercuri, 27 martie 2024

Au făcut copiii noștri dinți

 

Motto:

” Au făcut copiii noştri dinţi

Muşcă din bunici şi din părinţi

Muşcă din văzduh şi din pământ

Muşcă şi din morţii din mormânt.” -Tudor Gheorghe

”Totul pentru front, totul pentru Ucraina.”

Am scris de atâtea ori despre ”relele tratamente”aplicate militarilor de către clasa politică și cele aplicate de mai marii Ministerului Apărării Naționale prin toate structurile sale, pensionarilor militari,  încât am făcut bășici la degete.

În cele mai multe cazuri, aceștia au cooperat cu o abnegație demnă de o cauză mai bună la îngroparea și la propriu și la figurat a pensionarilor militari, acei pensionari cu ”pensii nesimțite” pensii care din ”nesimțit de mari” au ajuns la categoria nesimțit de mici în comparație cu cele ale slujbașilor politici, ca să nu pomenesc de faraonii din justiție.

Ultima ordonanță ouată de struțo-cămila PSD/PNL pe data de 21.03.2024 dată care ar trebui să intre în istoria neagră a pensionarilor militari, numită Ordonanța ”Bairaktar BT2” este bomboana de pe coliva oropsiților pensionari. Nu am crezut că se va ajunge atât de jos, atât de DEGRADANT și de lipsit de respect față de militari, față de gradul militar, cum s-a ajuns prin această ordonanță la care și-au dat mâna clasa politică și conducerea MApN prin cei care au avizat și acceptat umilirea militarului român. Este adevărat, Băsescu și Oprea, prin acordarea de grade militare tuturor trompetelor și vuvuzelelor lor  din media, sport, cultură, politică, au bagatelizat până la limita cea mai de jos importanța și valoarea gradului militar, indiferent de treapta lui, de atunci s-a văzut pe ce drum se merge și am atras atenția că acesta, gradul militar va ajunge o cârpă care va flutura pe casele mai marilor zilei și va fi coborât în bernă de pe umerii celor ce îl poartă toată viața.

Prin această nouă ordonanță, armata României și-a pierdut definitiv emblema, marca de instituție de forță, iar credibilitatea celor ce o conduc, spiritul de castă, onoarea de militar, au fost călcate în picioare de chiar cei care ar fi trebuit să le apere. Emblema armatei române ar trebui înlocuită de acuma cu imaginea  calului care bea apă sau a boului care trage în jug, căci asta a devenit această instituție pe care Cuza a vrut să o facă embema României.

Autorii dar și susținătorii și acesteia, toți cei care și-au pus semnătura pe documentele fătării acestei hidoase creaturi,  căci a fost fătată, nu născută, creată de ființe umane, sub pretextul grijii față de ”personalul militar”,  ar trebui trecuți în panoplia uzurpatorilor de neam, căci ceea ce au produs ei are efectele uzurpării însăși instituției militare, ierarhiei și principiilor de existență și organizare a armatei române. Coborârea nivelului sau importanței gradului militar până într-atât încât 3 colonei nu pot încasa o soldă de grad cât un soldat, indiferent că sunt rezerviști sau activi,  reprezintă scuipatul suprem al clasei politice și pupincuriștilor militari la adresa instituției armatei, nu doar a pensionarilor militari.

Iar sloganul cu ”grija față de nevoile armatei” este o gogoașă care maschează trădarea, căci scopul acestor pomeni are alte direcții. Ceea ce se urmărește de fapt este atragerea amărâților în activitățile la fel de trădătoare ale acelorași elemente privind,  conflictul dintre Rusia și Ucraina. Se urmărește prin toate modalitățile posibile intrarea României în război, Ucraina nu mai are carne de tun, Zelensky își trimite oamenii la moarte fără nicio apăsare și cu cât mor mai mulți, cu atât strigă mai mult și cere ca alții să își trimită oamenii să moară alături de ucrainieni. Iată că România prin conducerea ei politică dar și militară, este gata să dubleze, ca pe timp de război,  veniturile celor care participă la acțiunide cel puțin 5 zile ”departe de casă”. Trebuie să fii orb și total lipsit de judecată ca să nu înțelegi că ”dronarii” vor acționa în sprijinul Ucrainei, că vor primi toate datele privind țintele de la avioanele partenere iar ei vor acționa, așa cum spune ordonanța, ”de regulă în zone greu accesibile și neatractive, la distanțe mari față de orașe”. Mai are cineva un dubiu pe unde ar fi și de ce  astfel de zone? Parcă și renumitul Terente tot prin zona aia se ascudea de poteră. Așadar să nu creadă cineva că brusc au început boiernașii noștri să moară de dragul militarilor. Nuuu, ei prin aceste măsuri vor să asigure carnea de tun tot mai rară și mai scumpă de dincolo de granițe, căci au promis că vor sprijini Ucraina prin orice mijloace. Drepturile bănești vor fi acordate doar celor care participă la aceste misiuni, chiar dacă aparent se acordă tuturor, căci alte misiuni în genul lor nu prea mai există, deviza este ”Totul pentru front, totul pentru Ucraina.” De fapt motivarea documentului este plină de referiri la marea criză de personal prin care trece armia română și pe care până acuma mai marii noștri se fereau să o menționeze. Dar acuma nu mai au ce face, partenerii îi presează să ”producă” carne de tun așa că e nevoie de sacrificii financiare, altfel adio Shengen, adio bani europeni, adio putere politică. Au gândit căftăniții noștri că dacă vor face pomeni celor care își pun pielea în saramură, vor găsi amatori de chilipiruri. Și au decis să creeze o nouă categorie de favorizați și implicit de discriminați în rândul armatei, că nu erau destule apărute după fiecare ordonanță. Mâine poimâine, când România va admite că a trimis, sau va trimite oficial militari în Ucraina, va apărea o nouă categorie, ”veterani ai războiului de întregire a Ucrainei”, care vor fi recompensați regește, pentru că nu e așa, ”au salvat Europa”, sau măcar au încercat.

S-a întrebat oare cineva de ce se preocupă brusc maimarii noștri de concediile fără plată ale militarilor? De ce nu de concediile de odihnă ale  tuturor militarilor și doar de concediile ”medicale” și fără plată ? Răspunsul nu este greu de găsit. Un oficial neamț parcă, întrebat dacă au militari în războiul din Ucraina a spus că ”oficial nu”, dar nimeni nu îi oprește pe militari să își ia concediu fără plată și să se înroleze ”voluntari” în Ucraina. Nu e așa că astfel armata nu se inscrie cu militari ”trimiși” și NATO ”nu este implicată direct în război”? Ei bine, la mulți le expiră termenul și perioada de ”concediu fără plată” și ar trebui să vină acasă, dar nu are cine să îi înlocuiască, așa că pe de o parte se mărește diurna pentru atragerea de noi ”voluntari”, iar pe de altă parte, dacă nici așa nu vor fi doritori, se mărește durata concediului fără plată. Slava Ucraina!

Și acuma despre conducerea ”armății”.

Răzbunarea ”haiducilor”

Așa cum s-a putut vedea din proiectul de ordonanță  deja aprobat de guvern, așa cum a fost prezentat în proiect, și care va vedea tiparul Monitorului Oficial cel mai târziu marți, căci foamnea e mare, la dosar există și o notă a doi oficiali ai armatei, șeful DFC și șeful DGJ ale armatei. Nu vreau să le dau numele, nu merită pomeniți. Te-ai fi așteptat ca acești vașnici slujitori ai armatei și drepturilor militarilor să sesizeze imediat mulțimea de anomalii și efecte discriminatorii, dacă nu cu articole de lege și regulamente, așa cum au fost prezentate în articolul anterior aici,  măcar ca fenomen, cum au fost prezentate pe Politica Apocalipsei. Dar de unde? Domnii șefi de departamente au trecut prin proiect ca gâsca prin apă și nu au sesizat nicio neregularitate, nu le-a mirosit a nimic. Oare să fie chiar atât de obișnuiți cu mirosul pestilențial al legilor încât să li se pară că e parfum ? Până și unor jurnaliști civili li s-a strâmbat nasul citind rahatul prezentat, dar domniile lor nimic. Puterea obișnuinței. Ba mai mult, deși tehnica legislativă pretinde ca toate proiectele să cuprindă și impactul financiar, în  nota justificativă ca răspuns la avizul ministrului Muncii, cei doi răspund că Având în vedere mențiunile prezentate la pct. 4.8 al secțiunii a 4-a din nota de fundamentare, considerăm că NU este necesară completarea părții tabelare a impactului financiar, această conduită având la bază practica curentă rezultată din propunerile/observațiile Ministerului Finanțelor la alte proiecte de acte normative inițiate în cadrul instituției noastre.” Vă vine să credeți? Deci legea cere ca orice lege să cuprindă impactul financiar fără de care legea poate fi atacată pe procedură la CCR, iar cei doi corifei ai legislației militare spun că nu este necesară, pentru că ”în practica curentă” este demodată această cerință, merge și fără, sau cum spun românii, ”las-o bă că merge-așa.” Acest răspuns nu e dat de sergentul de serviciu pe companie care verifică dacă sunt lustruiți bocancii și aliniați pe hol, ci de doi șefi de departamente, care emit documente oficiale și verifică respectarea legii.

Și eu care voiam să mă revolt că nu au sesizat măgăriile și anomaliile din proiect, că nu s-au simțit lezați de faptul că un viitor soldat va avea solda de grad cât 3 colonei de azi, că și-au pus semnătura pe acest proiect și că nu au informat mediul asociativ militar cu privire la noua batjocorire a militarilor. Eu chiar aveam pretenția ca cei doi, să prezinte ministrului impactul negativ al ordonanței asupra sistemului militar, noile discriminări și la o adică, dacă nu găseau înțelegere să apeleze la șeful Senatului, fostul lor șef și mentor, ca de pe înalta poziție de șef de partid guvernant și al doilea om în stat, să oprească proiectul și să îl amendeze venind chiar cu proiect de amendare astfel încât aberațiile să fie înlăturate. Dar nu, cei doi au considerat că merge treaba atâta vreme cât ei vor ieși la pensie cu solda de grad mai mare de 10 ori decât a fostului lor ministru. Probabil i-a supărat cu ceva cât le-a fost șef și acuma se răzbună. Așa îți trebuie Ionele, pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești. Mă întreb dacă nu cumva se merită unii pe alții, dar cu calu ce au avut?

Acuma îmi explic cum au fost posibile atâte OUG demolatoare pentru pensiile militarilor. Pe cei aflați încă pe cai,  dar ”bând apă” la fel ca ei, nu îi interesează nici respectarea camaradului nici a ”părinților” care le-au dat ”nume” nici a gradului pe care îl poartă pe umeri, ci doar portofelul LOR.

Are dreptate badea Tudor Gheorghe, au făcut copii noștri dinți.

Sugerez, că nu mai am putere să propun, ca toți pensionarii militari să meargă să își depună gradele la porțile MApN, pe colo pe unde intră ministrul, sau să îl aștepte în fiecare dimineață să le înmâneze personal,  pentru că a le purta în asemenea condiții este o rușine căci  au fost practic degradați și să le ridice când se va face dreptate.


Au făcut copiii noștri dinți

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.