vineri, 8 martie 2024

Simona a înfrânt

 

Mare bucurie mare pentru Simona Halep și tenisul românesc. TASS a decis aparent în favoarea Simonei Halep în apelul intentat împotriva deciziei ITIA privind suspendarea sa ca urmare a consumului de Roxadustat.

Spun aparent, deși toată suflarea susținătorilor sau simpatizanților Simonei susțin că e o victorie imensă, unii zic TOTALĂ, pentru că de fapt în afara faptului că Simona a fost găsită nevinovată în ceea ce privește pașaportul bilologic, caz în care cei de la ITIA au văzut o  intenție de dopaj, în vreme ce TASS a considerat că interpretarea e forțată și nu există probe concrete, în ceea ce privește consumul unei substanțe interzise, Simona a fost găsită vinovată. Drept urmare, având în vedere circumstanțele incerte prin care roxadustatul a ajuns în organismul Simonei, căci nimeni nu ar fi putut dovedi o variantă sau alta și lipsa de probe pentru cazul pașaportului biologic, TASS a decis că Simona trebuie să suporte o suspendare de 9 luni. Deci TASS nu a găsit-o nevinovată ci a considerat că merită o pedeapsă mai mică, raportată la probele reale, nu la interpretări.  Și atunci în ce constă victoria? Că poate juca Simona tenis? Bine dar ea juca și așa, e adevărat  nu în competiții, ci pentru a se menține în formă. Că poate câștiga din nou bani din turnee? Bani oricum câștiga iar asta e problema ei, nu a noastră. Că poate juca în Fed Cup? Da, ar putea, dacă vrea, dar se știe că nici când nu era suspendată nu ne-a umplut de respect, a refuzat și Fed Cup și Olimpiada din motive de orgoliu. Și atunci în ce constă victoria?

Eu personal sunt rezervat atât în ceea ce privește ”victoria” Simonei cât și în ceea ce privește eventualele viitoare rezultate. Este adevărat, la această oră nu mai există Serena, Șarapova, Seles, Henin, practic deși poloneza Swiatek domină tenisul feminin, aceasta nu este o forță, e departe de jocul și performanțele înaintașelor ei, practic tenisul feminim mondial este în cea mai slabă perioadă, nu mai are nici savoarea, nici spectacolul și nici locomotiva de anii trecuți. Cu toate astea, Simona, care revenită în formă ar putea redeveni locomotiva, căci talent și tehnică are, nu cred că are ceea ce nu avea nici înainte de suspendare, adică o atitudine de profesionist al tenisului, un moral de oțel și nici măcar o echipă de aur cum a avut cu Daren Cahill. Dacă va face greșeala să revină la Mouratoglou, sursa tuturor nenorocirilor sale și personale și profesionale, înseamnă că și-a pierdut mințile de tot, sper să nu facă greșeala dar nu știu pe cine ar putea lua căci ea are nevoie de un antrenor care să o poată struni, altfel va face greșeli peste greșeli, își va schimba antrenorii ca pe rachete, căci pentru ea, orice i s-a întâmpla va fi ”din vina altora” ea nu greșește, ea este perfectă. Este instabilă, dificilă, orgolioasă, adică exact ce nu îi trebuie unui sportiv.

Așadar, în afară de faptul că de acuma poate fi admisă în concursuri, ”victoria” Simonei nu este chiar o victorie, este doar o altă  pedeapsă, vina rămâne.

Unii spun că acuma Simona poate să lupte pentru a califica România la Olimpiada de la Paris. Da, poate, dar poate nu va participa cum nu a participat nici la Olimpiada din Brazilia din 2016, oficial  pe motiv de ”Zica” dar de fapt pentru că nu fusese aleasă portstindardul delegației României. Cred că acuma, are și mai puține șanse căci ar fi total nepotrivit ca  echipa României să fie condusă de o sportivă suspendată pentru dopaj. Dacă spiritul Olimpic ar accepta așa ceva, atunci putem renunța la Olimpiade.

Una peste alta, de acum încolo rezultatele Simonei țin doar de ea, dacă a învățat sau nu ceva din această experiență, rămâne de văzut.

Ce este ciudat este că toți cei care au susținut indiferent ce despre Simona, pot spune că au avut dreptate. Cei care îi susțineau nevinovăția vor spune că ”iată, i-a fost redusă suspendarea, a avut dreptate”. Cei care susțineau că a fost vinovată, vor spune și ei că au avut dreptate, căci iată, TASS a confirmat vina, doar a cântărit cu alt cântar valoarea pedepsei.

Trăim vremuri difuze în care fiecare crede ceva, fiecare cântărește faptele cu instrumente de măsură personale, nimic nu mai este sigur, clar, stabil.  

https://media.stiripesurse.ro/other/202403/media-170965288714741100.pdf

Simona a înfrânt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.