duminică, 18 noiembrie 2018

România, un stat cu mai multe capitale


Ce este statul?
Ludovic al XIV-lea spunea ”Statul sunt eu!” pentru a clarifica cine taie și spânzură în regatul lui.
Wikipedia spune că Statul este organizația care deține monopolul asupra unor servicii pe un teritoriu delimitat de frontiere. Statul este titular al suveranității și personifică din punct de vedere juridic națiunea. Din punct de vedere social, statul nu trebuie confundat cu societatea, el fiind o instituție separată care poate să reflecte mai mult sau mai puțin interesele societății. O teorie pe deplin satisfăcătoare despre stat nu există nici în acest moment, dezbateri despre natura, formele, funcțiile statului existând și astăzi în cercurile specialiștilor din variatele domenii (politologie, drept, sociologie, filozofie) care cercetează și analizează viața socială.”
Mai există definiția ”statului de drept”, un așa zis stat european a cărui definiție este preluată din filosofia germană : ” Statul de drept este o doctrină în gândirea juridică continentală europeană, originară din jurisprudența germană. Poate fi tradus în limba engleză ca „stat de drept”, alternativ „stat juridic”, „stat de drept”, „stare de justiție”, „stare de drepturi” sau „stat bazat pe justiție și integritate”.[1]
Statul de drept este un „stat constituțional” în care exercitarea puterii guvernamentale este constrânsă de lege[2] și este adesea legată de conceptul anglo-american al statului de drept, dar diferă de acesta prin faptul că subliniază și ceea ce este doar (adică, un concept al dreptății morale bazat pe etică, raționalitate, drept, drept natural, religie sau echitate).”
Jaques Chevallier definește „statul de drept” ca fiind „tipul de regim politic în care puterea statului se afla încadrată și limitată de către drept”.
Și definiții ale statului au dat și vor da mulți, din diferite zone geografice,orientări politice, filozofice, regimuri politice,   fiecare pentru a-și justifica acțiunile și controlul executat asupra cetățenilor.
La noi a mai apărut un termen nou, ”statul paralel” termen pe care fiecare îl explică, înțelege sau acceptă cum vrea.
Constituția României care este de presupus că ar fi legea de bază, mama legilor, care dirijează existența și viața românilor și României, spune la art 1 că :
(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
(2) Forma de guvernământ a statului român este republica.
(3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.
(4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.
(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.”
Constituția, un text fără valoare?
Aș putea lua fiecare punct al acestui articol al Constituției și să demonstrez că de fapt nici unul din aceste percepte nu este, nu mai este sau nu a fost valabil încă de la adoptarea actualei Constituții. O să le iau pe rând pe scurt, foarte scurt:
  1. Nu, România nu este un stat național, suveran și indivizibil, pentru că odată cu aderarea la UE, a încetat să mai fie suveran, fostul președinte Băsescu behăia încă de la începuturile carierei sale de incendiator despre cedarea suveranității, fapt întâmplat și pus în practică, de necontestat;
  2. Forma de guvernământ este doar teoretic ”republica”. De fapt, dacă vă amintiți, nici chiar parlamentarii nu știu ce formă de guvernământ avem, Iohannis acționează ca și când România ar fi republică prezidențială, Duda crede că România este regalistă și el este regele, încurajat  și de concesiile făcută de Dragnea,Dragnea însuși crede că statul este o firmă teleormăneană pe care el o conduce din umbră,  iar Lazăr crede că România este un stat al procurorilor, pentru că de fapt ei conduc România și sunt mai presus de orice urmă de control;
  3. La punctul 3 nici nu mai are rost să mai spun ceva. Aștept ca cineva să mă convingă că în România sunt respectate și protejate drepturile cetățenești. Cred că este singurul subiect asupra căruia toți cetățenii sunt de acord, indiferent de statutul lor, pentru că toți se simt amenințați, hăituiți, urmăriți, discriminați, oprimați, călcați în picioare;
  4. Separația puterilor în stat în România? Cea mai mare glumă. Nici SUA și nici UE nu cred asta, deși ele sunt cele care pretind că au pus (teoretic) temelia acestor principii în România;
  5. Respectarea Constituției? În România? Păi când însăși Curtea Constituțională emite decizii și hotărâri care se bat cap în cap spunând azi una și mâine alta, pe același subiect, dar în etape sau guvernări diferite, despre ce Constituție vorbim? În plus tocmai am dovedit mai sus că nici măcar articolul 1 cel de bază, nu este respectat.
În aceste condiții, ce este statul? Mă refer la statul român. Dacă ai întreba omul mediu, ar spune că statul este cel mai mare hoț, care fură cetățeanul, îl exploatează, îi încalcă toate drepturile, inventează taxe și legi prin care să îl despoaie de toate drepturile sale consfințite în Declarația Universală a Drepturilor Omului ȘI NU DĂ SOCOTEALĂ NIMĂNUI. România este campioană mondială la încălcarea drepturilor omului, o dovedesc procesele pierdute la CEDO procese pe care cetățenii le câștigă dar tot ei plătesc în loc să plătească financiar sau penal cei care le-au încălcat. Statul român, prin administrațiile fiscale locale fură cetățeanul român chiar și atunci când le calculează impozitele și nimeni nu ia nici o măsură pentru că NU POȚI PEDEPSI CEVA CE NU EXISTĂ. Statul român așa cum este perceput, simțit, trăit de român, nu există, nu există pentru că acesta nu îi apără interesele, nici ale cetățeanului, nici ale națiunii ca entitate, nici nu îi respectă drepturile. Cum a apărat Statul Român interesele cetățeanului sau ale națiunii în contractele semnate cu Microsoft, Bechtel, Gabriel Resources, OMV, Exon, și toate firmele și companiile care își fac de cap în România? Toate aceste aspecte sunt cunoscute, tot românul vede, simte, plătește, dar nici el, cetățeanul nu face nimic pentru a-și apăra drepturile. Ba, unii, rezistenți de profesie,(nu mă refer la protestatarii cu conștiință, poate singurii care mai mișcă ceva, dar prinși în interesele și jocurile altora) sar în sus și fac scandal atunci când sunt lezate interesele celor străini de ceea ce ar trebui să fie interesele statului, națiunii și cetățeanului.
Depășirea limitelor istorice
Ei bine, bomboana pe colivă în această situație de fapt privind respectarea legilor, a prevederilor constituționale, a principiilor ”statului de drept” îl constituie ultimele ”indicații prețioase” venite din partea conducerii Uniunii Europene, acest ultimatum care cere României neaplicarea legislației votate de Parlament, cu alte cuvinte ÎNCĂLCAREA CONSTITUȚIEI. Nu iau în discuție ce prevăd legile respective, nu comentez nici măcar o parte a acelor prevederi, poate unele sunt greșite, dar mi se pare ABERANT ca tu, instituție europeană, să ceri unui stat să nu își respecte propria Constituție, să nu aplice propriile legi votate constituțional conform celor mai democratice principii. Nu credeam că o să ajung să trăiesc așa ceva. Există un precedent? Nu! Există o explicație logică sau legală? Nu! Nici dacă ar fi specificat care anume articole din legile votate nu li se par corecte, onorabilii din conducerea UE NU PUTEAU, NU AR FI TREBUIT SĂ INTERZICĂ APLICAREA LEGILOR, PENTRU CĂ ASTA ÎNSEAMNĂ TOCMAI ANULAREA PRINCIPIILOR ÎN NUMELE CĂRORA AU CERUT CEEA CE AU CERUT, ANULAREA EXISTENȚEI STATULUI DE DREPT ÎN ROMÂNIA. În cel mai fericit caz se putea sugera înlocuirea unor articole găsite sau considerate ca neconforme cu legislația europeană, dar nu să ceară neaplicarea legilor. Nici naziștii nu ar fi cerut așa ceva, ei și-au impus noi legi, dar nu au cerut neaplicarea legii. Germania, lidera de azi a Europei,  își depășește limitele istorice.
Nu mă interesează culorile politice, nu sunt nici simpatizant nici susținător al unui partid sau politician dar ceea ce a cerut raportul MCV este I N A D M I S I B I L. Nu poți pretinde că vrei să institui sau să impui legislația, statul de drept, principiul separării puterilor în stat, independența și suveranitatea poporului, călcând în picioare ceea ce spui ca aperi. Cine va susține, principial vorbind, aceste cereri, nu este român, nu este om liber, este sclav.
Separarea puterilor în stat? Păi dacă marile puteri și structuri europene cer Statului să respecte dreptul fiecărei puteri (politic, juridic, executive, legislativ) să își exercite atribuțiunile, de ce la rândul ei, UE nu dă dreptul fiecărui stat să își exercite propriile atribuțiuni în respectarea legilor proprii și se amestecă în legislația națională dând peste cap chiar principiul în numele căruia sau pentru care ne blamează pe noi? Cum e cu postavul de manta lupule ?
Nici nu ai ce să spui mai mult, intențiile conducerii UE, manipulată sau nu, independentă sau nu, bine intenționată sau nu, de a impune nerespectarea legilor votate în Parlament, este CRIMINALĂ și nu poate duce decât la concluzia că urmărește cu totul și cu totul alte interese decât cele pe care pretinde că le apără, se fac aceleași jocuri politice care se fac în România, cu România, jocuri extrem, dar EXTREM  de periculoase pentru România. Adică dacă va fi înlocuit Lazăr, România moare, nu mai există un alt om în toată România care să fie numit procuror general? Oare dacă procurorii și judecătorii vor da socoteală pentru dosarele făcute la comandă politică sau în dorul lelii, cade sistemul juridic din România? Dar atunci ce facem cu dosarul făcut cu Dragomir, ca să dau ultimul exemplu, în care un judecător a dat 7 ani de pușcărie iar altul(alții) îl clasează? Este clar ca bună ziua că unii au judecat cu curul. Cum putem să lăsăm astfel de oameni nepedepsiți ? Cum să îi lași să își continue nestingheriți acțiunile criminale? Dar cei care au păstrat la sertar 10 ani un dosar, iar acuma, când mai sunt câteva luni până se prescrie fapta îl scot pe piață, pentru că este ordin să lovească în posibilul contracandidat al tovarășului președinte ?
Dar să presupunem că aceste fapte nu ar exista și nici zeci, sute altele ca ele. Să presupunem că totul e ok în justiția românească. CUM SĂ CERI UNUI STAT SĂ NU ÎȘI RESPECTE PROPRIA CONSTITUȚIE ? CUM SĂ ACCEPȚI O ASEMENEA ÎNCĂLCARE A SUVERANITĂȚII ?
Da, România este statul cu mai multe ”state”, cu mai multe capitale cu sedii la diferite ambasade, instituții, palate, capitale europene sau intercontinentale, pentru că sunt prea mulți cei care fac legile și legea în România. Suntem un stat, o națiune aflată în stare avansată de disoluție. Anul 2018 nu reprezintă centenarul UNIRII sau al statului UNITAR modern, ci anul prăbușirii României și conștiinței naționale, anul dispariției de facto a noțiunii de SUVERANITATE A ROMÂNIEI. Să vă uitați bine în Tribuna oficială de la Alba Iulia pe 1 Decembrie, pentru că acolo îi veți vedea pe toți cei care au dorit și au contribuit la desființarea statului român.
http://www.in-cuiul-catarii.info/2016/03/15/atentie-la-primaria-craiova-se-impoziteaza-ilegal-10879
PS: Pentru ca am scris câteva cuvinte și despre rezistenți, ultima știre, cea privind mesajul așa zisului șef al mișcării ”rezist”, ocazionat de moartea unei femei pe trecere de pietoni, spulberată de un inconștient, femeie care întâmplător era jandarm, mă face să mă întreb dacă nu cumva suntem iremediabil pierduți. Cum este posibil să te bucuri pentru că cineva a fost călcat de mașină, cineva pe care nu îl cunoști, nu știi nimic despre el, dar mai ales, nu ți-a făcut nimic? Te mai poți numi om când ai astfel de reacții? Te mai poți numi om când susții astfel de manifestări sau mergi alături de astfel de oameni pretinzând că aperi drepturile omului dar te bucuri când cineva își pierde dreptul la viață? Câtă vreme această mișcare are în componență și chiar conducere astfel de specimene, numai democratică nu este. Aici ne-au adus ”regulile europene” și ONG-urile dirijate politic. Cred ca este nevoie și de un raport ”MCV ” pentru astfel de intervenții și indivizi. Cine îl face, că procurorii nu au timp.


România, un stat cu mai multe capitale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.