joi, 8 noiembrie 2018

Fifor îi pune piedică lui Căprar


Bătălia politică
Eu am spus demult, iar acum și specialiștii din media au sesizat că ministrul Fifor i- a cam dat pe sub masă lui Dragnea și ca urmare face obiectul remanierii. Degeaba s-a pozat el cu buchetul de ghiocei de 25 Octombrie, soarta îi este decisă. Ar mai fi o salvare, să cadă Dragnea înainte de remaniere, dar  nu are cum că  nici Iohannis nu vrea asta. Unii spun chiar că de fapt două capete sunt urmărite în mod deosebit, al lui Toader și al lui Fifor, ceilalți sunt așa la număr, ca să justifice remanierea și să nu zică lumea că are cineva ceva cu cei doi. Despre înlocuirea lui Toader am mai spus, despre a lui Fifor la fel, vreau doar să precizez că pe lângă faptul că a cochetat cu rebelii lui Firea și Kati Andronescu, căreia îi dăduse chiar mână liberă pentru negocierea unui secretariat al guvernului pentru problemele rezerviștilor, ceva de genul celui al revoluționarilor care a avut ca principal scop băgarea dihoniei între eroi, urmași, revoluționari și mai știu eu cum îți spun, el a mai cochetat și cu Iohannis și filiera europeană privind înzestrarea armatei,( vezi cazul coorvetelor pentru care se pare că s-a bătut recent palma cu francezii, dar și decizia de  achiziționare a 3265 de platforme multifuncționale pe roți, amânată pentru data de 8 noiembrie) din care aliatul strategic a fost scos din cărți. Dragnea, care joacă totul pe mâna lui Trump, inclusiv ambasada din Israel, nu a văzut cu ochi buni, fiind probabil și urecheat de afaceriștii americani, trimiterea banilor către UE așa că trebuie musai să îl schimbe, dacă vrea să mai stea la masa lui Trump.
Bătălia ”specialiștilor”
Cu cine să fie schimbat Fifor? Două nume se ridică unul mai năpraznic decât celălalt. Nu știu cum facem noi dar de 30 de ani am mers doar din lac în puț și tot așa facem și acum. În locul lui Fifor se înghesuie să vină Dorel Căprar, șeful comisiei pentru Apărare din camera deputaților, și Cătălin Rădulescu. Căprar e bun, are nume de militar, prenume de erou național ( că doar Dorel a devenit simbol al prostiei autohtone) și față de comic vestit al ecranului, dacă îl punem lângă renumitul polițist Robi din Las Fierbinți deci toate ingredientele pentru a fi uns șef la apărare, acolo unde face fiecare ce vrea, nu numai Hăpău și Zisu, ci și Olguța, Kati și oricine are chef. Păi dacă e de râs și batjocură, măcar să fie oficial. Celălalt candidat, domnul Rădulescu, are și el legături strânse cu armata și o experiență vastă în domeniu că doar a participat la revoluție și a primit un AKM de la armată, ca orice român, cum spunea chiar el. Că după aia a negat că ar fi primit arma de la armată, că a primit-o la revoluție, că ar fi tras cu ea, sau chiar că ar avea, e altă treabă, chestia  e că experiența lui ”Mitralieră”  va cântări greu. Deci Fifor va fi înlocuit de un căprar sau o mitralieră. Bun așa.

Bătălia avizelor
Până atunci însă, Fifor i-o trage căprarului. Cum ? Păi regulamentar, din mers cu scurte opriri.  În luna iunie 2018, trei deputați, printre care și domnul Căprar, introduc un proiect de lege privind modificarea legii 80/. Pe data de 20.septembrie proiectul primește aviz favorabil, dar cu ceva palme peste bot de la Consiliul Legislativ.Pe data de 03.10.2018, domnul Căprar primește o altă palmă, dar cu piciorul, din partea Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, în sensul că primește un aviz negativ.  Eeeeeeeeeeeeeeeeei, toate ca toate, dar dacă citești de ce a dat respectiva comisie aviz negativ, te apucă râsul. Citez: ”Inițiativa  legislativă de  la  punctul  2  a  fost  avizată negativ  de  către deputații Comisie, cu majoritate de voturi – după ce au ascultat intervenția dlui Andrei George, consilier la Ministerul Apărării Naționale, care a spus că Guvernul nu susține inițiativa, întrucât s-ar crea confuzie între armele și specialitățile militare și ar crește perioada de activitate până la pensie cu 2 ani,   ceea   ce   ar   încălca   drepturile   câștigate   de   militari   privitoare   la pensionare. ”
Cu alte cuvinte, domnul Fifor a dat pas proiectului inițiat de chiar cel care vrea să îi ia locul și care acum este șeful Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților. Nu e așa că e de râs? Mă întreb care va fi soarta domnului consilier Andrei Gheorghe de la MApN, dacă  Fifor va fi înlocuit de Căprar. Oricum sunt convins că domnul Căprar va lua în discuție propriul proiect și îi va da aviz pozitiv înainte de a se stabili cine îl va înlocui pe Fifor. Mai ține cineva cont de art 5 c din legea 346/2006? Păi de ce ar ține, atâta vreme cât de Constituție își bat joc chiar judecătorii CCR?

Pe data de 09.10. proiectul domnului Căprar primește, așa cum era de așteptat, o palmă și de la Comisia pentru Muncă a domnului Solomom iar pe 16.10.2018 o mângâiere de la Comisia pentru egalitatea de șanse între bărbați și femei.
De aici situația începe să semene cu renumitul caz Toader-Lazăr, pentru că pe 31.10.2018 vine și punctul de vedere al Guvernului, semnat de chiar doamna Viorica în ședința de guvern din data de 24.10.2018.
Interesant este că, infirmând cele trecute în raportul de respingere al Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități unde se spune negru pe alb că domnul Andrei, consilier la Ministerul Apărării Naționale, ” a spus că Guvernul nu susține inițiativa”.
În numele cui o fi vorbit domnul consilier, dacă prin avizul din data de 24, guvernul a răspuns- într-un inconfundabil stil Vioric, că punctul de vedere al guvernului, este că Parlamentul va decide asupra oportunității adoptării acestei inițiative legislative”. Suntem de râsul lumii. Ce punct de vedere e ăsta? Asta este o prevedere legală, nu un punct de vedere. Doamna Viorica nu a fost în stare să spună dacă e de acord sau nu cu proiectul, poate tocmai pentru faptul că a auzit că domnul Căprar este candidat la funcția de ministru al apărării și nu a vrut să și-l urce în cap . Rezultă că de fapt domnul  a vorbit doar în numele ministrului apărării, nu al guvernului așa cum apare în raportul comisiei, dacă nu cumva că ”guvernul” s-a răzgândit. Cine lămurește acest aspect? Așa ceva,  numai la noi se poate întâmpla.
Pentru cine e curios ce cuprindea proiectul domnului Căprar, textul proiectului de lege se găsește AICI.
Viitorul armatei e pe mâini sigure.
http://www.cdep.ro/comisii/drepturile_omului/pdf/2018/pv1003.pdf
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=17217
http://www.cdep.ro/proiecte/2018/400/00/4/pvg404_2018.pdf
http://www.cdep.ro/proiecte/2018/400/00/4/pl531.pdf


Fifor îi pune piedică lui Căprar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care posteaza comentarii sunt raspunzatori pentru comentariile pe care le fac.