duminică, 25 martie 2018

OUG 59/2017 TRIMISĂ LA CCR


Ceea ce nu au reușit zecile de asociații ale militarilor și sindicate mai mult sau mai puțin legale, a reușit un simplu pensionar în instanță. Domnul Pascari Emanuel Cătălin, pensionar al Ministerului de Interne,(regret nu îi cunosc gradul profesional)  a dat în judecată MAI pentru prevederile OUG59/2017 ridicând între altele și problema neconstituționalității ordonanței. Tribunalul Suceava a analizat cazul și-a declinat competența pe aspectul de neconstituționalitate și a trimis plângerea respectivă organismului care are atribuțiuni pe acest caz.

06.02.2018
Ora estimata: 9:00
Complet: C6F AS civil
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: În baza art. 29 alin. (4) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. VII pct. 2 din OUG nr. 59 din data de 04.08.2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul pensiilor de serviciu, excepţie invocată de contestatorul Pascari Emanuel Cătălin. Fără cale de atac. Cu privire la fondul cauzei, acordă termen de judecată la data de 20.03.2017. Dispune citarea părţilor. Pronunţată în şedinţă publică.
Document: Încheiere de şedinţă    06.02.2018
Nu știu ce a susținut reclamantul, domnul Pascari în această plângere privind neconstituționalitatea ordonanței, dar tind să cred că dacă tribunalul a înaintat cazul către CCR, motivația este solidă.
Nu știu când și ce vor decide cei 9 judecători ai CCR, majoritari pesediști, dar există o șansă să fie corecți.
Nu știu ce vor face guvernanții după ce CCR va da decizia, dar există șase și să o respecte, și să o calce în picioare, așa cum au făcut cu Decizia 20/2000.
Ceea ce știu este că Ordonanța va ajunge la CCR și există șansa ca, dacă argumentele sunt bine susținute, CCR să ea o soluție favorabilă nouă. Acuma rămâne de văzut ce se va întâmpla.
Informația am preluat-o de pe Huhurez, unde apare și un prin-screen (mai jos) al înregistrării dosarului la CCR .  Sentința Tribunalului  Suceava s-a dat pe data de 06.02.2018, iar data înregistrării la CCR este 19.02.2018.A trecut o lună. Nu știu ce termen de rezolvare au sesizările înaintate CCR dar știu că art 48 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al CCR spune că :
Art.48. – (1) Termenul de judecată se stabileşte de preşedintele Curţii Constituţionale, potrivit legii.
    (2) În cazul soluţionării excepţiilor de neconstituţionalitate, termenul de judecată se stabileşte la data depunerii raportului şi nu poate fi fixat într-un interval mai scurt de 30 de zile.
Așa că trai nineacă, pe banii babacii!

Să așteptăm de acuma și să sperăm că CCR va da  o  rezoluție corectă.

Între timp, continuă circul privind recalcularea pensiilor. Cei de la MI dau instrucțiuni structurilor  suptordonate privind actualizarea pensiilor, pentru cei care nu au înțeles ce trebuie să facă.

Interesant că -așa cum spuneam mai de multe ori-, cineva, nu spun cine, nu contează, citind această informație pe Facebook, comenta: ” ȘI ASTA CUM SE TRADUCE? ”  Când eu spuneam că ne merităm soarta, mi se spunea că exagerez.
Îmi amintesc că și domnul Fifor se plângea și el  că a discutat cu domnul secretar de stat Nasta  iar acesta nu a înțeles și va fi nevoie să mai rediscute. Iată ce spunea domnul Fifor acum 5 luni : ”Eu am avut o discuție  cu domnul secretar de stat Nicolae  Nasta, și i-am dat niște instrucțiuni, înțeleg că nu le-a înțeles foarte bine, o să mai discutăm, sunt aici colegii de la Casa de Pensii și o să discutăm din nou această problemă ..”
Or mai fi discutat, sau s-au supărat și nu și-au mai vorbit? Dar domnul Solomon, o fi  cerut și primit simulări privind actualizarea pensiilor? Dar generalii noștri, s-o mai fi întâlnit, măcar între ei, să își facă dosarul,  sau se vor duce iarăși la întâlniri cu lecțiile neînvățate și vor cere amânare pentru a -și căuta argumente?
Mâine parcă sunt programate două evenimente majore în viața armatei: participarea fundației Dogaru la protestele celor de la MI și alegeri libere la LADPM. Succesuri participanților și felicitări domnului Gligor pentru alegerea sa în fruntea Ligii pe care a primit-o cadou de la domnul Gropan!

http://portal.just.ro/86/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=8600000000139446&id_inst=86
https://www.ccr.ro/ccrSearch/MainSearch/SearchForm.aspx

OUG 59/2017 TRIMISĂ LA CCR

Un comentariu:

  1. Din pacate se duc lupte numai pentru abrogarea punctului 2 din art. VII, privind indexarea pensiilor existente. De militatii activi nu-i pasa la nimeni, acestia vor iesi cu o pensie mult mai mica decat multi actualii pensionari. Un militar daca iese acum la pensie va lua cu cel putin 1000 lei mai putin decat unul pensionat pana in 15 septembrie 2017. Sa traiasca actualii pensionari, de restul nu ne pasa, adevarat?

    RăspundețiȘtergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care posteaza comentarii sunt raspunzatori pentru comentariile pe care le fac.