marți, 6 martie 2018

Ete și ?



Undeva, primar

Curtea Constituțională a României, (nu că ar fi formată din sfinți sau Dumnezei,dar e totuși forul suprem în materie de legislație) constată că DNA condusă de baschetbalista nr 1 a țării a călcat de cel puțin două ori pe bec depășindu-și atribuțiunile funcționale.
Inspecția Judiciară, organ de cercetare disciplinară al CSM, cea care verifică disciplinar actele magistraților,  constată defecțiuni de natură procedurală în activitatea aceleiași baschetbaliste, care dovedesc că aceasta și-a luat lumea în cap  crezându-se Dumnezeu în Grădina Maicii Domnului, sau cel puțin Ștefan Cel Mare cu motocicletă, prin Cetatea Neamțului,  când era mă-sa plecată la Mall.
Ministrul Justiției la rândul său, poate dirijat, poate nu, dar deocamdată nedovedit ”infractor”, deci  presupus inocent,beneficiind de prezumția de  libertate de conștiință, analizează și întocmește un raport privind activitatea conducerii DNA  și constată că acesteia i-au ieșit cel puțin unghiile de la deștele de la picioare, dacă nu chiar  picioarele până la gât,  afară din plapumă.

Cândva, vice-președinte de partid
Ete și ? Uite așa, fără a se uita pe hârtii, fără a mima măcar că ”face ceva”, domnul procuror șef se antepronunță și spune că pentru el toate astea nu înseamnă nimic. La rândul său, președintele federației române de aruncat la coș cu abaterile disciplinare ale Luluței, domnul KiWI spune că el o iubește nespus (unii zic că încă de pe vremea când îi apăra dosarele privind retrocedările și se vedeau la Bufnița  prin Sibiu, mai ales că a trecut aproape un mandat și purtătoarea de genunchi prezidențiali nu s-a mutat încă la casa mirelui) și că el are încredere în actele acesteia. Ba mai mult face și gafa gafelor, declarând că demiterea ei ar fi o decizie politică, decizie care îi aparține. Adicătălea, el , cel mai apolitic personaj din România, declară că schimbarea unui procuror (care ar trebui să fie și mai apolitic  decât cel mai apolitic președinte) este un act politic și că el e cel care face această politică. Dacă asta nu e motiv de suspendare, să nu mai ningă!
Într-o nu știu care țară….
Ete și? Deși lucrurile sunt clare, nesimțirea prezidențială depășește limitele capacității de înțelegere umane, vine și Hamsterul și dă o probă teleormăneană de nesimțire și  pune capac afirmând că PSD-ul, adică el, va respecta decizia politică a președintelui, pentru că ne aflăm într-un stat de drept (penal, sau civil? ) și, mai mult, că nu va recurge la dreptul de a cere suspendarea președintelui.

În grădina casei mele e…dulaaaaaaaaaaapul
Deci orice ar spune, orice ar face domnul președinte, oricât de neconstituțional ar fi,EL,  domnul Dragnea nu va face scandal, pentru că … pentru că …. la fel ca și domnul Iohannis, nu vrea mușchii lui. Și el, ca și Klauss, face afirmații înainte de a vedea cum stă treaba, ia decizii până să apară faptele sau probele, se antepronunță pretextând sau invocând statul de drept, acoperit de fapt ca și ceilalți, de doza de nesimțire din dotare și lașitatea și miserupismul românilor. Ete și ?
26.02.Dimineața
A venit primăvara. Doamne ce frumoasă e Primăvara în Grădina Maicii Domnului. De numai trei zile, primăvara noastră s-a albit, drumurile s-au acoperit de asfalt de culoarea bumbacului, oamenii s-au echipat corespunzător, cu căciuli, mănuși, bocanci. Toată lumea se bucură.
26.02. Prânz
S-au adunat grupele operative pentru situații de  urgență, fiecare a venit, cum e obiceiul la români, cu ce avea pe acasă, unul cu un caltaboș, altul cu o slănină afumată, altul cu o ceapă, alții, cei mai mulți, cu o sticlă de ce o fi pe acolo, să țină de cald, dar toți cu jipanele, unele primite de la Corpul Gardienilor Publici, ca la Craiova.  După ce au isprăvit prima rundă de ”convorbiri” au decis că trebuie să ia măsuri. Și au luat. S-au închis drumuri, s-au oprit școlile, s-au retras din circulație trenuri, s-a declarat cod roșu de incompetență s-au dat declarații în media și… gata.
27.02 Dimineata
Firmele responsabile cu deszăpezirea, cele degrabă mâncătoare de bani de la buget se bucură și ele, pentru că atunci când vor fi întrebate pentru ce au încasat banii fraierilor, vor putea veni cu fotografii cu nămeții de zăpadă, imagini de la tv și măsurile anunțate pe post, semn că  a fost o iarnă grea , deci au avut ce face. Au avut, dar nu au făcut pentru că i-a luat iarna prin surprindere. Păi cine se aștepta să ningă așa de mărțișor. Deci au cu ce să justifice și lipsa măsurilor de curățare a drumurilor. Doamne, ce bine e în Grădina asta că orice s-ar întâmpla tot în picioare cazi.
27.02. Prânz
La Craiova de exemplu, ieri după generalul Iarnă, a apărut Colonelul Soare, ăla care îl saluta pe vremuri pe tovarășul președinte. Cum a apărut soarele, cum a început să se topească zăpada,  cea care mai rămăsese și nu fusese luată de … roțile mașinilor celor mai curajoși. Norocul autorităților care, braț la braț cu firmele pe care le plătesc degeaba, se pot lăuda că au luat măsuri de deszăpezire.
27.02.Seara
O să spuneți că m-am tâmpit, că nu are nici o legătură Luluța și echipa ei, cu iarna și efectele ei. Pe cuvânt ? Dar cu nesimțirea ? Ai, cu nesimțirea au legătură? Da, și o să spuneți, ete și ? Păi așa zic și eu! Ete și ?
28.02.Dimineata


Ete și ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.