luni, 22 ianuarie 2018

De ce Viorica?



Categoric, indubitabil și inexorabil, despre România, politicienii români, gafele lor,  dar mai ales inconștiența, umilința  și corupția, lipsa oricărei tendințe spre verticalitate, mersul în patru labe, care îi caracterizează se va vorbi până la Apocalipsă. Noile evenimente politico-satirice nu doar confirmă, ci  legiferează absurdul în viața politică. Deși atrăsesem atenția încă de la alegerea Brăzdatului că este o alegere la fel de proastă pentru Dragnea, ca și înaintașul său, ba chiar mai rău, pentru că dacă Grindeanu a fost o marionetă și atâta tot, Tudose a fost o marionetă cu inițiativă, ceea ce este și mai rău, modul în care a fost schimbat și acesta și motivul arată cât de plină este haznaua politică. Nu mai comentez faptele, s-a vorbit destul și mai ales degeaba despre ele. Acuma să vedem ce avem.
A fost aleasă, propusă și deja acceptată cu viteza trenurilor japoneze, că doar de aia a venit Shinzo Abe pe la noi. Bineînțeles că jurnaliștii au scorbelit prin toate arhivele și au găsit frumusețe de perle, unele sesizate și de paparazzi de afară, că doar a plecat la Bruxelles ca să arate și acolo ce înseamnă Teleormanul. Multă lume, acuma , descoperindu-i spusele se întreabă ce a recomandat-o pentru funcția de prim ministru. Munca și talentul, ar fi primul răspuns care îți vine în minte, dar la ea nu e așa. Prin muncă și talent poți ajunge parlamentar, auto,  consilier, frizer, primar, plagiator,dacă nu ai ghinion chiar  președinte, agent imobiliar sau maternal, dar ca să ajungi premier, îți trebuie mult mai multe.
Cum poți să ajungi premier

Ca să ajungi premier PSD sub cizma lui Dragnea trebuie să îndeplinești cumulativ ceva condiții și anume să :
–          Ai putere… de muncă;
–          Îi cânți șefului în strună/strungă/strungăreață;
–          Fii loial șefului de partid, chiar dacă pentru asta trebuie să calci pe cadavre, sau mai ales;
–          Știi să dai din coadă sau să lustruiești pantofi;
–          Știi să scoți din foc castanele șefului indiferent dacă te arzi sau nu;
–          Știi să vorbești o oră fără să spui nimic;
–          Fii șantajabil, ușor de manipulat, dirijat, controlat;
–          Nu îți înșeli șeful, nici cu alt șef, nici cu alt bărbat;
–          Nu îi sufli șefului în ciorbă;
Dar înainte de toate, trebuie să fii agreat de serviciile secrete..cele autohtone sau chiar străine, dar cu greutate în afacerile locale de anvergură;
Primești bonus dacă ai cotizat intens în campanile electorale ale partidului și nu te-ai certat cu baronii.
În schimb,nu e obligatoriu, ba e chiar contraindicat  să :
–           Ai un domeniu de expertiză sau măcar să te pricepi la ceva ;
–          Ai coloana vertebrală;
–          Cunoști o limbă străină (inclusiv româna), Istorie,  sau Geografie;
–          Fii cinstit, să nu ai un dosar penal, sau măcar probleme de incompatibilitate sau învinuiri de plagiat;
–          Ai ceva comun cu normalitatea;
Lista ar putea continua, dar cam asta este esența.
Dacă facem o scurtă, dar foarte scurtă trecere în revistă a propunerilor lui Dragnea de la ultimele alegeri până în prezent, aflăm că:
– Shhaideh a fost propusă  pentru că avea putere de muncă, lucra mereu peste program;
– Grindeanu a fost propus  pentru că ”nu era agent HAMAS”, dar Dragnea  nu a spus al cui era, a spus doar al cui nu era, lista a rămas deschisă;
– Tudose nu avea dublă comandă.(Avea doar una, de la catedra la care era profesor);
De ce măi Livuț?

Se pune întrebarea ce a recomandat-o pe  doamna Viorica în afară de faptul că are voce și talent? Dragnea spune că nu este conflictuală și știe să comunice, chiar dacă nu a fost în stare să dea nici o declarație măcar la desemnare. Dar, real, aici avem mai multe aspecte. În primul rând trebuie să clarificăm cine a propus-o, ca să știm pe cine întrebăm de ce. Aparent, Hamsterul nu a avut nici o legătură cu nominalizarea ei, ne-a spus că el i-a lăsat pe tovarășii de partid să decidă. Are cineva timp să creadă asta? Adică el nu a propus pe nimeni, nu a spus nimănui să o propună, să o susțină și să o voteze pe fosta subordonată de la Consiliul Județean Teleorman, al doilea sponsor al ultimei  campanii electorale, cântăreața favorită, care îi cânta la ureche, dar uite că cineva o face, iar 99% din tovarășii  din CPEx o suie pe cal. Să fim serioși, alegerea doamnei Dăncilă este strâns legată de persoana domnului Dragnea și poate să spună oricine ce vrea el, alt adevăr nu există. Știți cine a fost angajată la biroul de europarlamentar aal doamnei Viorica-Vasilica la Bruxelles? Păi nimeni alta decât Botorogeanu Adriana una din” fetele” angajate de Dragnea fictiv la DGASPC Teleorman la intervenția domnului Dragnea în timp ce ea desfășura de fapt  activități la secretariatul PSD Teleorman.  Deocamdată doamna este parte în dosarul privind Abuzul în serviciu, fals și uz de fals. Și atunci cum își închipuie cineva că vom înghiți această minciună? Iar în condițiile în care acest guvern pornește cu o minciună gogonată, la ce să ne așteptăm?
De ce măi Werner?

A doua întrebare  care se pune este de ce a nominalizat-o Iohannis și încă și așa de repede, dacă pe Shhaideh, care era de 10 ori mai bună, a respins-o chiar fără motiv?  O parte din răspuns a fost dat, nu avea altă variantă nu exista altă majoritate, și poate a prins și jumătatea de șantaj cu suspendarea, pe care a lansat-o Olguța Vasilescu, cu o zi înainte. Dar asta nu e de ajuns. Putea să accepte o nominalizare din partea PSD pentru că avea majoritatea, dar să o refuze pe Viorica. Putea să  spună că nu poate nominaliza un prim ministru care nu știe în ce parte a lumii se află Teheranul.  Păi dacă trebuia să facă o vizită în Pakistan și ea lua avionul de  Bruxelles? Eu asta i-aș fi spus între patru ochi lui Dragnea și îl trimiteam acasă să se mai gândească.
Dar nu, Klauss a semnat în secunda doi. De ce ? Nu e greu de ghicit. Cu totul și cu totul întâmplător, cu o săptămână înainte Presedintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit la Palatul Cotroceni, o delegație a OMV-Petrom, condusa de către Directorul General al Grupului OMV AG, Rainer Seele. Știți cine este cel mai de succes șef regional OMV din România? Numele Cristinel Dăncilă vă spune ceva? Este scumpul soț al doamnei Viorica, și el fost consilier la Alexandria, trimis însă la Pitești ca să  poată veni soția în locul lui, la mustață. Bineînțeles nu vreau să insinuez că încă de acum o săptămână cei de la OMV știau că va cădea Brăzdatul și că va fi urmat de Viorica, pe care o plăteau bine,  deși nu mă mai miră nimic, dar că OMV este, alături de Holzindustrie Schweighofer un ”partener” strategic care suge temeinic din solul și subsolul românesc pe care domnul președinte Iohannis, teuton cu acte în regulă, nu îi poate refuza, asta este clar ca lumina zilei.  Știind locul de muncă și deci cine plătește salariile familiei Dăncilă, normal că Iohannis s-a liniștit. Păi unde mai găsea el un premier mai apropiat de interesele prietenilor lui ? Apropo, știți ce îi sugera domnul Rainer domnului Iohannis la întâlnire? Cică să umble pe la   ”predictibilitatea cadrului fiscal si legislativ, care trebuie sa susțină performantele companiilor si dezvoltarea unui mediu de afaceri stabil si competitiv.” Cu alte cuvinte domnul Rainer îi cerea domnului Iohannis să dea și să garanteze legi care să sprijine ”performanțele OMV” sau mai pe românește, să protejeze investițiile și să garanteze câștigurile. Asta se numește în limba Iohanniană  Lobby.   Adevărul este că funcția nu îi dădea voie domnului Iohannis să facă așa ceva, el nu face legi, doar le aprobă, dar acuma, cu doamna Dăncilă la timonă, treburile sunt simple. Știți ce a declarat domnul președinte în încheierea discuțiilor cu OMV? Citez:”Președintele Klaus Iohannis şi-a exprimat convingerea că OMV-Petrom va continua să înregistreze rezultate deosebite în planul performanțelor economice, prin expertiza și competențele românești în domeniul explorării și exploatării resurselor de gaze naturale și petrol.”

Păi cine sunt românii  ăia competenți în domeniul explorării  și exploatării resurselor românești de către  OMV?  Luați de citiți. ”Sucursala OMV Petrom SA din judeţul Argeş este manageriată din anul 2009 de Cristinel Dăncilă. El manageriază operațiunile de extracţie a produselor petroliere pe teritoriile județelor Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman.”
Vedeți cum se împletesc drumurile teleormănene cu cele sibiene? Mai vrea cineva să știe de ca a desemnat-o Iohannis pe doamna Dăncilă așa de ușor? Bănuiam eu!
Așa se guvernează România.Parcă văd că de acum vom avea doi muți la palate, pentru vă doamna Viorica se va feri de acuma să mai deschidă  gurița, ca să nu scoată iară perle. Prietenii știu de ce.  Deviza ei va fi ” noi servim, nu nu vorbim!”
http://www.presidency.ro/ro/media/comunicate-de-presa/primirea-de-catre-presedintele-romaniei-domnul-klaus-iohannis-a-unei-delegatii-omv-ag-condusa-de-catre-directorul-general-al-grupului-omv-ag-domnul-rainer-seele
http://www.b1.ro/stiri/politica/sotul-vioricai-dancila-cel-mai-bogat-manager-omv-petrom-din-judetul-arges-209780.html
https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/asistenta-vioricai-dancila-trimisa-in-judecata-in-dosarul-lui-dragnea–180012.html
De ce Viorica?

Un comentariu:

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.