luni, 15 februarie 2016

Fracturi de logică la nivel înalt


fractura
Aberatiile unui medic
Virusul Ecoli si cazul copiilor din Argeş a dat naştere unor răspunsuri date de unii medici, care în loc să se ocupe de aflarea cauzelor şi tratarea bolii, izolarea sursei şi eventual instituirea unei carantine, se ocupă de eliminarea cauzelor care ar putea fi imputabile oficialităţilor şi marilor mafii din farmacii. Prima grijă a domnilor doctori este să scoată din cauză ipoteze care ar încurca anumite interese, nu să afle cauzele bolii şi situaţiei. Doamna dr. Mihaela Bălgrădean, şefa Clinicii de Pediatrie de la Spitalul “Marie Curie”, ne linişteşte spunând că nu e cazul să ne impacientăm, să ne panicăm. Dar de unde ştie domnia sa asta, dacă nu ştie de unde vine răul ? Să îmi fie cu iertare dar doamna doctor nu mai este doctor, este politician sau reprezentant al industriilor de tot felul. Intervine şi o doamnă doctor de la Piteşti care face acelaşi lucru ca şi doamna Bălgrădean, încearcă să deturneze atenţia de la eventuale culpe ale oficialităţilor sau mafiei, dând vina pe modul în care părinţii prepară hrana copiilor. Astfel aflăm că în mod categoric „nu este nici o problema cu laptele praf, cu absolut nici un fel de lapte praf, eventual cu modul in care a fost preparat laptele praf, aici putem discuta”.
De asemenea, ni se spune că nu este nici o problemă cu apa. Dar că se recomandă părinţilor să fiarbă bine alimentele.
Şi ne mai asigură doamnele doctor că “E exclus ca bacteria să fie luată din spital, pentru că unii dintre cei internaţi la Bucuresti nici nu au fost internatţ la Piteşti”. Ei poftim, dar cu cei internaţi de la Colectiv cum a fost până la urmă? Doamna doctor chiar nu învăţaţi din greşeli?
Ei bine, doamnnele stau foarte, dar foarte prost la capitolul logică. Pot să ne explice şi nouă cum poate apărea boala, dacă laptele nu este infestat sau infectat sau contaminat, dar apare, dacă nu este fiert bine? PĂI DACĂ APA ESTE OK, LAPTELE ESTE ŞI EL OK, CUM PUII MEI APARE VIRUSUL DACĂ LAPTELE NU E BINE FIERT? Îmi crapă capul ca şi piatra în patru dar nu pricep. Punem în ibric două elemente curate, apa şi laptele praf,  amândouă fiind ok, fără bacterie. Le fierbem normal apare virusul, le fierbem mai mult, dispare virusul. PĂI DE UNDE APARE VIRUSUL DOAMNĂ DOCTOR, DACĂ ATÂT APA CÂT ŞI LAPTELE SUNT OK ? Ştiţi dumneavoastră ce se întâmplă prin fierbere? Prin fierbere – asta am învăţat eu la şcoală- sunt distruse bacteriile sau viruşii sau microbii, din apă şi ceea ce pui în apă. Păi DOAMNA DOCTOR, DACĂ APA ŞI LAPTELE SUNT OK, DE UNDE APAR MICROBII SAU BOLILE SAU CE MAI DISTRUGE PROCESUL DE FIERBERE? Eu zic că virusul nu poate să apară acolo unde nu există. La asta nu s-a gândit căpuşorul dumneavoastră cel blond.
Dumneavoastră, într-o matematică a culorilor, dacă amestecaţi alb cu alb, vă dă negru, pentru că nu ai amestecat ca lumea. Puteţi fi doctor docent în orice domeniu, dar la capitolul logică sunteţi repetentă.

Aberaţiile unui premier
La fel de repetent este domnul Cioloş, cel care declară, legat de mult prea cerută demisie a şefului ANAF, că problema e ca şi rezolvată, acesta a înţeles că chiar dacă se consideră sau chiar este nevinovat, TREBUIE SĂ ÎŞI DEA DEMISIA DATORITĂ ACUZAŢIILOR DEOSEBIT DE GRAVE. Ce prezumţie de nevinovăţie, ce justiţie, ce dreptate, ce drepturi rahat pe băţ, ceea ce este important este gravitatea acuzaţiilor şi cu asta basta. Deci dacă vrei să demiţi pe cineva şi să pui în locul lui un om de-al tău, găseşti un jurnalist, un turnător sau un procuror care să îl acuze de ceva grav, dar grav de tot, apoi asmuţi nişte posturi tv pupincuriste pe subiect, în aşa fel încât câteva zile să nu se mai discute în ţară despre nimic altceva şi gata, formula îşi face efectul i se cere demisia datorită acuzaţiilor deosebit de grave.
Asta este politica lui Cioloş asta ne aşteaptă, asta este democraţia adusă de tehnocraţi de la Bruxelles, de la Soroş. Dar dacă eu, domnule Cioloş, urmându-vă exemplul dar şi formula, vă acuz, aşa că vor muşchii mei, de trădarea intereselor naţionale, de subordonare faţă de cancelariile externe, de susţinerea unor incompetenţi pe funcţii de conducere în ministere, de epurare politică în structurile statului, de subminarea capacităţii de apărare a ţării, de genocid la adresa sănătăţii mentale şi fizice a populaţiei dumneavoastră vă daţi demisia? Ce contează dacă învinuirile sunt sau nu reale, dacă pot sau nu să fie probate, dacă justiţia şi-a spus sau nu cuvântul, acuzaţiile sunt foarte grave aşa că aştept să vă daţi demisia. Este irelevant faptul că şeful ANAF este învinuit de un procuror iar eu sunt un biet cetăţean fără funcţii de presiune juridică, în ultimă instanţă şi procurorul este doar un om, un om supus greşelii deci nu e obligatoriu să aibă dreptate, iar dreptatea o împarte doamna aia legată la ochi. Aşadar domnule prim-ministru Cioloş, vă rog să consideraţi că sunteţi învinuit de acuzaţii foarte grave şi ca atare, spre binele instituţiei pe care o reprezentaţi să vă daţi puţin demisia. Aştept să văd şi eu asta aşa cum şi dumneavoastră aşteptaţi demisia pe care o vânaţi de ceva timp. Pe lângă toate acuzaţiile trebuie totuşi să admit ca aveţi o mare calitate, sunteţi un demn urmaş al lui Beria un om „de mare calitate” al vremurilor pe care le credeam de mult apuse. Parcă el spunea: „daţi-mi omul că de dosar mă ocup eu.”
România este intrată într-o perioadă a fracturilor logicii, o perioadă care va abunda de astfel de exemple, pentru că românul doarme. Somnul naţiunii naşte astfel de manifestări. Dormiţi voi oropsiţi ai ţării.

Aberaţiile unui preşedinte de partid penal
Domnul Dragnea, cel care a pupat apoi a muşcat mâna care l-a hrănit bătând palma în şi prin interes naţional cu duşmanii de partid numai ca să fie el The New Kid in Town, s-a trezit propunând legi. După ce calomnia a fost scoasă din codul penal pentru că la ora asta a calomnia un politician este echivalent cu a spune despre el că este cinstit, domnul Dragnea a pus mâna pe dicţionar şi a căutat un sinonim al cuvântului calomnie, pe care gândeşte că lumea sau judecătorii de la CCR nu îl cunosc şi s-a gândit să aşa a ajuns la defăimare. Conform DEX defăimarea înseamnă „bârfire, ponegrire, calomniere; dispreț, desconsiderare, umilire, batjocură”. Deci domnul Dragnea, uitând că defăimarea înseamnă de fapt calomnie, încearcă să reintroducă în fapt calomnia în codul penal, după ce a votat cu frenezie scoaterea ei din cod. Să îţi dai palme cu piciorul şi alta nu. Unii politicieni care mai au cap şi îl mai şi folosesc, sau poate doar aşa pentru că e campanie electorală şi vor să arate că Dragnea nu trebuie votat, s-au grăbit să critice proiectul penalului de Alexandria. Nu e nimic, în caz că va cădea acest proiect în Parlament sau la CCR, domnul Dragnea sau alt coleg de-al domniei sale va prelua proiectul, va înlocui sintagma „defăimare” cu ponegrire şi va da legea ponegririi. Apoi dacă şi aia va pica cine ştie în cadrul căror alegeri, se va transforma în legea dispreţului, apoi legea desconsiderării, legea umilirii, legea batjocurii şi aşa mai încolo. Vă daţi seama câte mandate îi trebuie domnului Dragnea ca să îşi vadă legea aprobată? Aşa că să nu vă bucuraţi dacă inepţiile teleormănene vor pica, voinţă există, posibilităţi ibidem iar DEXUL se îmbogăţeşte cu fiecare „auto” care ajunge în Parlament.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20787600-bacterie-periculoasa-pentru-bebelusi-12-copii-din-arges-dolj-sunt-stare-grava-medicii-asteapta-rezultatele-analizelor-pentru-inca-5-copii-aflati-cumpulung-muscel-dosar-penal-cazul-decesului-fetitei-si.htm?nomobile=
Fracturi de logică la nivel înalt

Un comentariu:

  1. bilete de tratament nu se da pensionarilor militari dela casa de pensii peanul2016

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.