luni, 8 februarie 2016

Încep „negocierile”


negocieri
Un anunţ postat pe pagina ASOCIAŢIEI ROMIL ne inştiinţează  :
“Comandantul Garnizoanei Craiova, domnul general de brigadă BLAIU DORIN invita militarii in rezerva si retragere, din garnizoana Craiova sa participe la o intalnire cu loctiitorul pentru resurse la Statul Major General, contraamiralul Catalin-Silviu Dumistracel. Printre problemele abordate vor fi si Legea pensiilor militare precum si modul de aplicare a acesteia.
Intalnirea va avea loc, luni 8 februarie 2016, ora 10.00, la Cercul Militar din Craiova.
Va rugam sa confirmati participarea la numărul de telefon 0766339190 sau personal la sediul Asociatiei RO.MIL – filiala Craiova, str. Simion Barnutiu nr. 5, pana cel târziu vineri 5 februarie 2016 ora 10.00.
Pentru o cât mai mare eficiență în aflarea răspunsurilor la problemele pe care le întâmpinăm, vă rugăm să trimiteți întrebările dumneavoastră pe adresa de e-mail : office@asociatiaromil.ro
Va asteptam in numar cat mai mare.
Biroul Operativ al Asociatiei RO.MIL – filiala Craiova”

Nu vreau să speculez, nici să anticipez, deşi cam ştiu ce scop are această întâlnire, dar uite ca să nu zică lumea că sunt cusurgiu mă fac că nu văd ceea ce văd şi apreciez activitatea, deocamdată, ca pe un lucru teoretic bun. Cum se va finaliza, ce scopuri urmăreşte fiecare, vom discuta după. Deocamdată să apreciem faptul că cel puţin formal se marchează o activitate de informare sau marcheting managerial. De la omul al dracu, iei ce îţi dă, spune un dicton oltenesc.
Eu cred că ce vor pensionarii se ştie, este mai puţin ştiut –pentru unii – ce vor cei din conducerea armatei. Dacă această întâlnire, care din câte ştiu eu  va avea continuări  prin mai multe garnizoane se doreşte o informare privind politica de cadre sau privind pensiile militare a SMG, sau doar o încercare de lămurire a pensionarilor că nu e cazul să se impacienteze, vom afla după întâlnire. Eu mă mir însă de ce nu participă şi militarii activi, că noua lege a pensiilor dar mai ales OUG57, lor li se adresează în mod special, ei vor fi loviţi mai mult. Bănuiesc răspunsul dar ma abţin deocamdată. Măcar acuma mizez pe prezumţia de nevinovăţie a partenerilor.
Invit pe cei care au ceva de întrebat şi nu pot veni sau nu sunt încă în rezervă, să spună aici, pe cuiul catarii,  sau pe pagina oferită de ROMIL tot ce ar dori ei să afle sau să îi informeze pe distinşii organizatori. Cei care nu vor ca intrebările lor să apară afişate, să menţioneze,in comentariul sau mailul lor,  dar problemele  să fie reale, serioase, iar eu le voi ridica în plen sau voi înmâna o hârtie cu toate aceste probleme celor veniţi să ne lămurească de ce e bine să plecăm de la 65% şi nu de la 80 ca civilii sau de ce nu ni se spun toţi factorii care intră în calculul pensiei.
Dacă domnii vor veni cu power- pointuri pline de grafice şi tabele frumos colorate, mesajul va fi clar.
Încep „negocierile”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.