luni, 10 noiembrie 2014

Cucul și pupăza


De ce au fost organizate alegerile de Halloween?
Ca să nu mai întrebe nimeni ce caută morții la votare.
cucul si pupăza
Cucul
Cucul (Cuculus canorus) este o pasăre migratoare care face parte din ordinul Cuculiformes, familia Cuculidae. Pasărea nu clocește,  femela depune ouăle în cuiburi străine care sunt de regulă ale unor păsări cântătoare mai mici, cum ar fi UNPR, PPDD, PRM, PLR, PC, unde se clonează.  După eclozare, puii de cuc aruncă afară din cuib puii păsării gazdă și pun stăpânire pe cuib. Așa că fiecare pasăre pe limba ei piere.

Domnul actual premier Ponta în goana sa după aurul olimpic adică primul loc la Cotroceni e în stare să spună orice, să promită orice, să mintă orice chiar dacă ceea ce promite este ilegal neconstituțional sau aberant. E adevărat, nu e primul candidat la președinție care se oferă la pachet cu un virtual premier, s-a mai încercat asta, Stolo știe cine, și nici atunci nici acum nu s-a întrebat cineva cum poate un președinte să promită ceea ce Constituțional nu are voie.Nici un candidat la președinție care se respectă, respectă legea și cetățenii,  nu poate promite ceea ce Constituțional nu are dreptul, și anume desemnarea premierului.
Deși toată lumea știe că premierul este propus din rândul partidului care are majoritate parlamentară, deși și Ponta știe că nici un partid nu are majoritate în parlament iar coalițiile azi sunt și mâine nu, deși legal președintele ales are doar rolul de a valida sau nu propunerea parlamentului pe care din nou spun, legal nu îl poate controla sau subjuga, Ponta vine de acum cu propunere de premier în încercarea de a lua un vot și pe spinarea sau mai bine spus spinările propunerilor sale.

Asta ne spune două lucruri :
– în primul rând că Ponta este disperat, nu are încredere în șansele sale, în el îl însuși și chiar nici în partidul său, cu atât mai puțin în coaliția din care face parte și atunci apelează la alte 3 persoane care ar putea să-i aducă ceva voturi: Tăriceanu pentru că este văzut ca un om ”de dreapta”, pentru că a fost performant și a luptat împotriva lui Băsescu cu succes și pentru că iată, cu el va reface USL-ul, Maior pentru că are la mână încă serviciile secrete și nu este încă compromis, nimeni nu a spus și nu poate spune nimic despre el fără să se bage în gura lupului și Florin Georgescu pentru că are reputația unui tehnocrat priceput, un meseriaș. Prin nominalizarea celor 3, Ponta transmite trei mesaje, în trei direcții:
 că va continua lupta împotriva lui Băsescu și va reînvia USL-ul pentru ”prostime”;
 că are lângă el serviciile secrete deci cine e cu el este protejat, cine nu, nu – pentru cei cu probleme de profil;
 că este sprijinit și se sprijină pe tehnocrați- pentru cei din afară în mod special, dar și dinăuntru, care vor performanță economică;
Așa că el pleacă la drum promițând alegătorilor toate aceste variante deși știe că este posibil să nu fie nici una, pentru că dacă va fi ales, el nu va mai fi șef de partid să negocieze cu celelalte partide din coaliție numirea primului ministru. Cine îi garantează că viitorul președinte al PSD va merge pe propunerile lui când chiar el spune că nu știe cine va fi ales, că orice e posibil? Sau întemnițarea lui Hrebe este făcută tocmai pentru a elimina surprizele și atunci nu Băse a manevrat acolo, ci Ponta? Eu nu aș băga mâna în foc că Dragnea îi este mai fidel decât Șova, dar fiecare pasăre…Oricum, Ponta vrea să insinueze că tot el va conduce partidul și după ce va fi ales președinte și va fi numit nominalizat premier cine vrea el, președintele. Din nou anticonstituțional.

– în al doilea rând asta ne arată că domnul Ponta, ca și domnul Băsescu nu dă doi bani pe prevederile constituționale și pe litera și spiritul legii, el intenționează să își conducă partidul și să facă jocurile cum le-a făcut și Băsescu cu PDL-UL. Și atunci unde este schimbarea?
Totuși o inovație aduce domnul Ponta, el nu vine doar cu o propunere, el vine cu 3 și numai din cauză că are nevoie de toate cele 3 imagini pentru a câștiga ci și pentru că nu vrea să promită nimic concret pe față nici lor nici românilor. Sub acest aspect, Ponta își respectă blazonul, dă de înțeles fără a promite concret nimic oficial, indiferent de discuțiile private pe care le-a avut cu fiecare din cei trei. Ponta este din nou ambiguu, aburește, insinuează, lasă loc la interpretări, dând speranțe care apoi vor fi negate.

Din toate astea rămâne concluzia că Ponta este speriat, atât de speriat că nu va câștiga alegerile, încât e în stare să promită orice. Evenimentele din diaspora i-au arătat clar că acolo nu are nici o șansă. Partea proastă este că de data asta, la turul doi, numărul celor care vor merge la vot în diaspora va crește poate de 4 ori pentru că vor vota toți cei care au votat, dar și cei care nu au putut sau nu au vrut și toți vor vota împotriva lui. Odată cu ei vor vota și rudele din țară, prietenii, care au fost și vor fi sensibilizați de cei care au fost batjocoriți în primul tur. Ura și răzbunarea ar fi fost mai mici dacă Ponta ar fi demis în urma scandalului măcar unul din cei doi miniștri care ar fi trebuit să fie mai atenți și mai interesați de votul din primul tur în afara granițelor, Corlățeanu sau Stanoevici. Dacă măcar unul dintre ei ar fi fost acum demis, Ponta ar mai fi avut șansele sale poate chiar și în diaspora, dar nedorind să își pedepsească prietenul, pe Corlățean, Ponta își pune lațul de gât. Se dovedește astfel că frica îți paralizează gândirea. Fiecare pasăre pe limba ei piere. Corlățean oricum va cădea, pentru că tot se va găsi măcar un cetățean român din diaspora care nu va putea vota și atunci va trebui să se țină de cuvânt. De ce îl mai ține acum? I-a luat Dumnezeu mințile.

Pupăza
Cuibărește în România, dar pleacă în sezonul rece.Pe cap poartă o creastă (moț) erectilă de pene roșcate sau portocalii, ale căror vârfuri sunt pătate cu negru (culorile naționale) : în funcție de împrejurări, creasta poate fi răsfirată ca un evantai sau strâns lipită de creștet.Nu i se cunoaște nici o activitate benefică, dimpotrivă, toate zicătorile referitoare la pupăză sunt legate de pagubă.

Pupăza în afară de moț nu are nimic. Mândră și plină de sine, strigă toată ziua puu-puu dar nu reușește să își spună numele întreg, nu știe să cânte, nu e nici privighetoare nici ciocârlie nu are absolut nici un talent, dar are creastă și se crede mai cu moț.

Să revenim la  Dumnezeu, degeaba i-a luat mințile lui Ponta, contracandidatul acestuia  nu a primit nimic,  pentru că mulțumește pe blog extremiștilor unguri care i se alătură promițându-i sprijinul lor. Efectul acestei înfrățiri poate fi identic cu cel  pe care l-a avut sprijinul fraților Becali asupra candidaturii lui Gică Popescu la precedentele alegeri de la FRF, când Gică avea prima șansă dar după ce Giovani a declarat că îl susține, a pierdut votul celor care nu îi suportau pe penalii Becali.

Pe de altă parte Johannis fuge ca dracu de tămâie de o confruntare directă cu Ponta motivând că vezi doamne condițiile și locul întâlnirii au fost stabilite de Ponta și vezi Doamne i se ia dreptul la exprimare liberă. Eu aș spune să se modifice Declarația Universală a Drepturilor Omului și să se introducă și dreptul la liberă muțenie pe lângă dreptul la liberă exprimare a opiniilor, ca să aibă și Johannis ce să revendice. Pretențiile lui Johannis sunt găselnițe de doi bani, nu l-a oprit nimeni să își desemneze echipa care să negocieze condițiile confruntării, sau să le facă publice, el așteaptă ca cineva să ghicească ce vrea el și să organizeze confruntarea în baza acelor condiții pe care el însă nu le face cunoscute, doar vorbește așa abstract despre principii și drepturi. Tertipuri de politician. Altă pasăre care piere pe limba ei, numai că asta are limba legată.

Ce ironie, ambii candidați pot pierde de pe urma… prietenilor pe care sau care îi susțin și a limbii prea ascuțite sau boante. Grea, extrem de grea alegere pentru români. Ce va fi mai puternică, ura față de comunism, sau ura față de Băsescu și oamenii care l-au slujit, prezenți acum în tabăra lui Johannis? Dacă PNL-ul nu s-ar fi vândut lui Blaga și fostelor dacă nu și actualelor slugi ale lui Băsescu, lucrurile ar fi fost mult mai simple, probabil Johannis, așa mut cum este ar fi avut mai multe voturi chiar din primul tur. Dar el, știindu-se fără valoare a preferat să meargă pe mâna PD decât pe mâna cetățenilor. Nu este mai puțin adevărat că trenul plecase din gară când s-a suit el, dar putea să îl oprească. Acuma are de luptat nu numai cu cetățenii care îl urăsc pe Băsescu ci și cu liberalii care nu îl iubesc pe el. Norocul lui că este sprijinit de Fernando de la Caransebeș, Nelson Mondialul și alte minorități de diferite orientări.
Cucul și pupăza

Un comentariu:

  1. Alegerile de acum au devenit o lupta intre generatii: cei in varsta il voteaza pe Ponta, iar cei tineri pe Iohannis (vorbesc despre majoritate). Cum generatia tanara este mai scazuta din punct de vedere numeric si al prezentei la vot, cred ca o sa asistam la o catastrofa, si anume, ca mascariciul va iesi invingator... Eu sper sa castige tineretul si mentalitatea occidentala! Sper ca romanii sa se fi saturat de comunism si limitari! Votam IOHANNIS PRESEDINTE!

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.