vineri, 28 noiembrie 2014

Întrebări pentru Johannis şi nu numai


ne-am luat tara inapoi
A trecut o săptămână de când românii şi-au ales viitorul preşedinte şi iată că vineri, 21.11.2014 acesta a fost şi confirmat de către CCR într-o ceremonie la care a participat şi poporul prin reprezentanţii săi, respectiv vechiul preşedinte, membrii CCR şi prietenii domnului Johannis.

Gașca lui
Nu a putut trece neobservat gestul domnului Johannis care în deschiderea cuvântului său cu ocazia investirii, sau recunoaşterii rezultatului votului, s-a adresat şi colegului său de la conducerea noului partid liberal, domnul Blaga. Acest gest nu este întâmplător, este un mesaj că PNL-ul şi viitorul preşedinte al său vor juca un rol important în conştiinţa, inima și faptele viitorului preşedinte al tuturor românilor dar reprezintă şi un gest de recunoaștere a puterii şi locului lui Blaga în cadrul noului PNL. Nici o săptămână nu a trecut de când domnul Johannis se lăuda la tv că va fi preşedintele tuturor românilor și nu va face -ca alţii- niciodată diferenţa între românii „buni” şi românii „răi” că va conlucra cu guvernul Ponta și iată că se dezice în vorbă şi faptă, declarând la două zile după ce a câştigat alegerile că vrea să preia puterea cu partidul său şi să schimbe balanţa politică, apoi la investire invitând numai persoane din gaşca sa, uitând că oficial ar fi putut invita toţi preşedinţii partidelor parlamentare, şefii celor două camere, foștii președinți şi premierul României. Cam scurtă memoria domnului Johannis, scurtă şi de loc imparţială. A uitat domnul Johannis că ceremonia nu era de încoronare a lui Johannis ca preşedinte al Partidului Liberal ci ca preşedinte al României. De facto, dacă tot îşi spune preşedinte ales, trebuie să se comporte ca un preşedinte ales, nu ca un membru încă cu caş la gură al unui partid.


România- tot partener strategic de mâna a treia
Statele Unite ale SUA au trimis mesaje de îmbărbătare domnului Johannis. După primul mesaj trimis sau transmis din partea nu ştiu cui de la un departament pentru armament şi muniţii al nu ştiu cărui departament am SUA, ai fi crezut că americanii sunt supăraţi pe Johannis sau pe România şi ne-a scăzut din ratingul de ţară. Păi de la secretar 2-3 la ambasadă, eram trecuţi la un oarecare şef de departament armament. Bine că nu a fost Pușcașu Marin, șeful depozitului de muniție. Dar în ziua investirii s-a ”reparat” greşeala diplomatică şi am fost din nou onoraţi cu cuvintele cuiva de la ambasadă, că ambasador tot nu merităm. Ce înseamnă să fii partener strategic al marelui licurici şi să îți dai sângele, armata şi pământul pentru interesele acestuia. La comportament de slugă primim tratament de slugă. Unii ar fi tentaţi să spună că gata, de acum a trecut, de acum graţie apropierii şi dublei cetăţenii a noului preşedinte, vom fi şi noi trataţi ca parteneri mai egali, cel puţin ca Germania. Da, este posibil, acum telefoanele lui Merkel şi Johannis pot fi ascultate simultan numai de ”ascultătorii” NSA de limbă germană. Mare avantaj. Așa că cei care s-au speriat că se schimbă ceva, pot sta liniștiți sub acest aspect, tot plantation boys am rămas.
Dublă cetățenie înseamnă și joc dublu?
Este curios cum va rezolva CCR, SRI, Parlamentul, un aspect foarte spinos şi anume acela al dublei cetăţenii al lui Johannis. Din câte se mai aude pe net, -și netul nu trebuie neglijat, Ponta l-a neglijat și a pierdut-, până acum, Johannis avea cetăţenie română prin naştere, deci fără nici un angajament semnat cu statul român dar şi cetăţean al Germaniei în care probabil a trebuit să facă dovada atașamentului și dragostei. Nici cetățean al Republicii Moldova dacă ar fi fost, situaţia nu ar fi fost diferită, pentru că acum domnul Johannis va trebui să depună un jurământ prin care România va fi Uber Alles, nu Germania deci automat va avea de ales care din jurăminte va fi încălcat şi care respectat. Şi popă şi hoţ nu se poate cel puţin teoretic, deși, practic, România e plină de astfel de cazuri, dar nu la aşa nivel. Deci cum va fi lămurit acest aspect? Unii vor spune că Johannis nu poate fi cetăţean german pentru că Germania nu acceptă dublă cetăţenie pentru cetăţenii săi. Apropo de asta, noi de ce acceptăm, suntem mai europeni decât nemţii? Dar adevărul este că cetățenii născuți în Germania nu pot să își ia altă cetățenie decât dacă renunță la cea germană, dar nemții născuți în alte țări, care au cetățenia țării de naștere își pot păstra și cetățenia germană aproape toți sașii au și cetățenie germană, deci și domnul Johannis. În plus, domnul Crin Antonescu a declarat mai de mult la o emisiune televizată, la Pro TV, „După 20 de ani” faptul că Johannis are dublă cetățenie. “Câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis ar fi o şansă la Consiliul JAI pentru intrarea în Schengen”. Aşa că până să depună jurământul domnul Johannis trebuie să declare românilor dacă are dublă cetăţenie, iar Curtea Contituţională să decidă dacă un om cu dublă cetăţenie are dreptul să devină preşedintele țării şi al Consiliului Suprem de Apărare al Ţării, pentru că art 16, (3) din Constituţie spune că : “Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară.” Ei bine, ca cetăţean român Johannis poate fi ales preşedinte, dar ca cetăţean german nu. Acest lucru trebuia lămurit de mult şi mă mir că nimeni nu a încercat măcar să lămurească dacă Johannis este cetăţean german sau nu. Ciudat este că și candidații UDMR au aceeaşi problema şi totuşi oficial nimeni nu a ridicat acest aspect. Oare de ce?
Deci pe această speţă domnul Johannis trebuie să spună:
– Dacă are cetăţenie germană și cum a obținut-o, dacă are un angajament luat sau obligații față de statul German;
– Dacă a fost sau este informator sau agent al vreunui serviciu secret al vreunei țări;
– Dacă are cetățenie germană și eventual obligații față de statul și cetățenii germani, ce face cu ele acuma ca președinte al României?
– Dacă va avea de ales între cetățenia română sau cea germană sau între datoria față de Germania și cea față de România, ce va alege?

Dar aste decorații, cum cine ți le-au dat?
Dacă tot suntem la capitolul întrebări ar mai trebui să răspundă domnul Johannis, măcar până să depună jurământul la o întrebare pentru a fi totul cusher şi anume pentru ce merite a primit înaltele distincții din partea statului German, al ministrului de interne german.
Continuând cu întrebările, ar putea spune domnul Johannis la ce anume s-a gândit când a spus „ ne-am luat țara înapoi”? La care parte din țară s-a gândit și în numele cui a vorbit, numele familiei, al partidului, al grupului etnic german, al Germaniei sau al colegilor din PDL?
Tot imediat după alegeri domnul Johannis a declarat că relaţiile cu Germania vor fi intensificate. Ar putea să ne spună domnul Johannis de ce? Pentru că domnia sa este german? Păi ce facem dezvoltăm relaţii politice, economice şi diplomatice pe baza afinităţilor sentimentale ale preşedintelui sau pe baza interesului naţional? Al cui preşedinte va fi domnul Johannis până la urmă, al României, sau al colegilor de partid, susţinătorilor pe care i-a invitat, şi cărora le-a mulţumit când a fost investit ca PREŞEDINTE AL TUTUROR ROMÂNILOR, al colegilor şi prietenilor din FGDR sau al celor din Germania? Şi la această întrebare trebuie să răspundă domnul Johannis, până va depune jurământul.


Like la foc automat
Ar mai fi o întrebare pentru domnul Kohannis dar retorică, pentru că nu ar fi în stare să răspundă și ar avea și o scuză, chiar nu prea poate da un răspuns: cum se face că a reușit ca în perioada campaniei să strângă 1000000 de likuri pe FB iar în ultima zi 1860000 ceea ce înseamnă 2,14 pe secundă? Mă mir că nu a pleznit serverul care îi adăpostea pagina… mare noroc pe el, putea face un atac cerebral ceva cu atâta tensiune pe fir.

Aceeași Mărie cu altă pălărie?
Mai sunt niște întrebări care nu i s-au pus domnului Johannis și la care ar trebui să răspundă:
– cum vede problema Roșia Montana?
– va angaja țara în război în Ucraina?
– va continua politica de slugărnicie față de SUA și UE?
– va continua să provoace conflicte cu țările vecine numai pentru a câștiga simpatia partenerilor din NATO?
– va continua politica de distrugere a sistemului național de apărare, ca predecesorul său? Un prim semnal l-a primit chiar în ziua confirmării sale, prin accidentul elicopterului soldat cu decesul a 8 militari români. Va pune capăt promovării nonvalorilor de familie și de partid, în rândul armatei, va stopa distrugerea patrimoniului armatei sau va încerca  construirea unei armate capabile să își apere teritoriul?
-va transforma țara într-o bază militară americană, România în câmp de bătălie și românii în carne de tun pentru interesele americane așa cum intenționa predecesorul său?
– va face demersurile necesare pentru recuperarea datoriei Germaniei fașă de România, datorie negată și neglijatăde Băsescu ?
– face parte din vreo organizație secretă sau masonerie? Dacă da, din care ?
– are legătură sau este conectat la grupuri de interese de tip mafiot, a primit  sau împrumutat bani de la cineva pentru campania electorală contra unor promisiuni de ”promovare” a intereselor  după alegeri?
Pe lângă astea, românii  mai așteaptă răspunsuri și la întrebările privind incompatibilitatea, cele privind casele și ”moștenirea” Grupului Etnic German. Nu cumva pentru reaprinderea flăcării acestui grup a fost decorat? Normal ar fi fost ca judecătorii să fi răspuns la întrebările privind dosarele candidatului Johannis, până să devină președinte și să beneficieze de imunitatea dată de funcția sa la Cotroceni, dar judecătorii au considerat că este mai bine să existe un dubiu și vizavi de acest președinte, în felul ăsta este mai ușor de … manevrat. Un președinte curat nu servește nimănui, dar unul cu bube în cap poate fi oricând ”sfătuit!” să o ia pe o anumită direcție.
Acestea sunt o parte din întrebările la care domnul Klauss Johannis ar fi trebuit să răspundă până să își depună candidatura, ca să știe și românii care stăteau la coadă în diaspora și cei din țară pentru cine votează sau cui dau like dar nu ar fi prea târziu dacă ar răspunde și acuma. Văzând însă cum se mișcă apele, sunt convins că nu vom avea răspunsul la nici o întrebare, poate doar unul privind distrugerea armatei și implicarea României în război, pentru că războiul nu așteaptă, este pe țeavă. Domnul Johannis ar putea cel mult să spună ca și la întrebările puse de Ponta:   SUNT CONVINS CĂ NE VEȚI SPUNE DUMNEAVOASTRĂ!
Cui folosește înscăunarea unul președinte care are de răspuns la atâtea întrebări din care unele sunt de-a dreptul periculoase?
Și o ultimă întrebare: sunteți șantajabil domnule Johannis?
Întrebări pentru Johannis şi nu numai

Un comentariu:

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.