luni, 3 noiembrie 2014

Ştiri externe care ne privesc

 ria Actualitate, Apelul stirilor, Stiri Interne 216 afisari
Editeaza acest Articol
stiri externe
Rusia
– Vladimir Putin bolnav de cancer. Deoarece şi fiindcă că Americanii nu prea au ce să îi facă, s-au gândit să îl facă de râs, informând lumea că ar fi pe moarte, că ar avea cancer, ca şi cum un om bolnav este un om periculos sau un inamicul public numărul 1. Nu e prima oară când i se aruncă în spate, la coloană sau mai ştiu eu prin ce organ câte o boală iar el, diavolul roşu neagă tot. Ca să vezi cât de periculos poate să fie, nu vrea să ne spună de ce suferă. De când e lumea şi pământul bolile pământeşti ale marilor oameni de stat au fost ascunse de ochii publicului, iar eforturile de mascare a bolilor au fost întotdeauna direct proporţionale cu poziţia personajului şi gravitatea bolii. De ce ar face Putin excepţie? Cu ce ar influenţa boala lui Putin viaţa mea sau alegerile pentru Cotroceni? Aş fi preferat să fiu informat cu starea de incompatibilitate a lui Johannis, amestecul Elenei Udrea în afacerea EADS ca să ştiu cu cine votez.
– Neşte avioane de bombardament ruseşti, nu se ştie echipate cu ce, s-au plimbat puţin se pune în ştire, prin Europa. Ştirea este răspândită în media de un purtător de cuvânt al Pentagonului. Cică Ruşii s-au jucat cu avioanele până prin Portugalia, prin Marea Nordului şi prin Marea Neagră. Un oficial NATO a declarat că aceste ultime incidente au fost cele mai provocatoare din acest an. Adică ruşii au trimis avioane în costum de baie sau top .. less? Eu ştiam că americanii sunt specialişti în top-gun. Cineva, nu se spune cine, de prin apărarea SUA declară :“Este îngrijorător deoarece aceste zboruri au loc în direcţia greşită”. Să ne fie cu iertare, de ce o astfel de ştire se dă sub anonimat şi nu este informată oficial întreaga lume? Probabil că sateliţii au fost în stare să facă şi fotografii şi chiar să identifice piloţii, că la câtă tehnică de interceptare au prietenii noştri strategici nu cred să le fi scăpat ceva. Şi atunci de ce nu ni se spune cine a declarat şi de unde are informaţiile? De ce nu sunt confirmate zborurile şi de sistemele radar civile ale ţărilor peste care se spune că ar fi trecut avioanele rusşti? Norvegia, Suedia, Belgia, Finlanda, nu spun nimic? Mie îmi pute a făcătură. Sunt sătul de minciunile alor noştri, nu mai am nevoie şi de ale altora.
Suedia
– Suedia a respins recent aderarea la NATO. Acelaşi răspuns a venit şi din Partea Finlandei. Chiar dacă ambele ţări au colaborat în unele acţiuni cu alte ţări membre NATO, acestea se păstrează deocamdată în afara alianţei deşi sunt vecine cu Rusia şi au chiar o istorie zbuciumată a relaţiilor cu marele urs. De ce oare nu se tem de Rusia şi de ce nu se vor „ajutaţi” d eamericani? Unul din motive ar putea fi că spre exemplu Suedia are propriile avioane de luptă Grippen care rivalizează cu cele americane şi ştiu şi ei ce fac americanii cu economiile în special cele militare ale partenerilor.
– Tot Suedia mai dă o palmă, de data asta făcătorilor de legi universale. Aflăm cu oarecare surprindere că Suedia a recunoscut statul Palestinian, acela despre care Israelienii spun că nu există, dar cu care ei se luptă. Cum dracu o fi asta să te baţi cu cineva care „nu există” nu ştiu. Decizia Suediei însă nu place Israelului aşa că ministrul de externe israelian se apucă de glume a la Mircea Badea şi spune că „Orientul Mijlociu este mai complicat decât montarea Mobilei Ikeea.” Da, este complicat, nu zic nu, că de aia se chinuie ei, cea mai militarizată ţară, cu cei mai mulţi bani băgaţi în tehnică militară şi de spionaj, cu unul din cele mai agresive sisteme de informaţii şi sprijiniţi de prima putere militară a lumii, cu cea mai violentă propagandă, să îi lichideze pe palestinieni şi nu reuşesc. Să se apuce şi ei de asamblat mobilă, că poate la asta se pricep mai bine şi să îi lase pe suedezi să rezolve problema Palestinei. Cred că şi lumea ar răsufla uşurată, dar nu ar mai cumpăra nimeni de la Ikeea.
Ungaria
În Ungaria a început euromaidanul. Deşi televiziunile din România se feresc să prezinte ştiri din ţara vecină, ziarele, în special cele On line mai scapă câte ceva. Aflam acum o lună şi ceva că Americanii s-au supărat pe unguri că fac opinie separată şi nu mai lasă capul plecat la „indicaţiile lor” Când Ungaria şi Orban dădeau cu flit Europei refuzând împrumuturile şi cererile FMI, americanii râdeau în barbă, pentru că le convenea de minune ca UE să slăbească. Când Orban a scos flitul şi împotriva americanilor, aceştia s-au grăbit să îi învinuiască că s-au corupt, că nu mai sunt democraţi, că nu mai respectă valorile, etc etc. Măi să fie. Să fiu sincer, cum am auzit de scandal cum m-am întrebat cum va mai dura până să apară „mişcări populare” antiguvernamentale în Ungaria. Nu a durat mult că gata. Era şi de mirare să nu apară, că doar aveau experienţa mişcărilor din 89 din Timişoara. Adică pot ei să producă 60000 de morţi la Timişoara şi nu pot aduce câteva mii în Budapesta? Parol !Numai că şi şi acum ca şi în 89, stăm prost cu număratul. Pe pagina online a unei televiziuni care ne prezintă mereu doar „realitata” se titrează cu litere de o şchioapă: „Proteste masive în Ungaria. 100.000 de oameni împotriva guvernului Orban şi a taxei pe Internet” Întrând pe articol afli din subtitlui că de fapt ar fi câteva zeci de mi, iar în material se vorbeşte despre “o mulţime alcătuită din persoane de toate vârstele”. Mai ştie cineva povestea cu podul minciunilor, cu câinele acela mare cât un viţel care până la urmă ajunge un căţeluş de duzină? Cam aşa e şi cu ştirile în presă. Se mai spune acolo cum că Comisia Europeană este supărată pe Orban pentru introducerea taxei pe internet. Măi să fie, dar despre taxa pe stâlp nu a spus nimic Comisia ăsta? Cert este că se încearcă intoxicarea românilor şi intimidarea maghiarilor. Aşa e când te pui în contra vântului. Dar tot răul spre bine. Poate acuma de când s-au supărat licuricii pe ei,  se mai lasă şi ungurii de pretenţii regionale. Sau au bătut palma cu colegii de la Est?
SUA
Fox News va publica un serial in două părţi, pe 11 şi 12 Noiembrie prin care va dezvălui identitatea soldatului care se spune că l-a ucis pe Bin Laden. Dacă până acum s-a spus că persoanele care au participat la acel raid într-o ţară străină cu care SUA nu se afla în război, pentru a ataca o clădire în care locuiau civili, femei şi copii, sub pretextul uciderii unei persoane bănuite dar niciodată dovedite de un atac asupra turnurilor gemene, nu pot fi identificate, iată că acum se schimbă politica, nu mai este secret, armata a decis să scoată pe piaţă un film cu persoana despre care se spune că l-ar fi asasinat, pentru că a fost un asasina, pe Bin Laden. Astfel, galeria eroilor asasini ai SUA se va înmulţi cu un nou exponat. După hoţi la drumul mare de genul Jessie James, Billy the Kid, Arizona Katie Barker cunoscută şi drept Ma Baker, mamă şi şefă de bandă criminală, Generalul dezertor George Custer exterminatorul indienilor, sau colonelul Paul Tibbets, pilotul care a bombardat Hiroşima, iată că galeria eroilor marii naţiuni americane primeşte un alt erou asasin, care va fi dezvăluit pe 11 şi 12 Noiembrie. Probabil omul suferea că fapta lui măreaţă şi personalitatea sa duioasă nu sunt  menţionate de istorie. Încă puţin şi America va mai cunoaşte un „erou”, un Rambo real. Poate ar fi fost mai potrivit ca filmul să fi fost promovat de Halloween ca să fie în ton cu faptele sale. După preluarea sărbătorii sunt convins că românii vor prelua şi eroul căruia probabil îi vor face o statuie sau o stradă pe undeva îi va purta numele. Nu mă mai miră nimic. Am devenit noile piei roşii ale americanilor şi vom pieri „civilizaţi” ca ei.
Nu este interesant, americanii se plimbă până în Pakistan, atacă un obiectiv civil, răpesc şi asasinează un om fără a-i da voie să se apere într-un proces, şi numesc asta eroism, iar dacă ruşii îndrăznesc să “se plimbe” pe lângă graniţe, asta este atac criminal la adresa păcii în lume. Eu m-am cam săturat de propagandă băgată pe gât indiferent din partea cui ar veni.
http://www.realitatea.net/proteste-masive-la-budapesta-impotriva-taxei-pe-internet_1557377.html#ixzz3HehM7Aks
http://www.realitatea.net/proteste-masive-la-budapesta-impotriva-taxei-pe-internet_1557377.html#ixzz3HegBYNBn
http://www.mediafax.ro/externe/pentagon-avioane-rusesti-au-incalcat-in-repetate-randuri-spatiul-aerian-al-ucrainei-iateniuk-acestea-au-avut-ca-scop-sa-impinga-ucraina-in-razboi-raspunsul-rusiei-12529363
http://epochtimes-romania.com/news/nato-sustine-ca-avioane-de-lupta-si-bombardiere-rusesti-survoleaza-europa–225345
http://www.mediafax.ro/externe/ministrul-israelian-de-externe-despre-decizia-suediei-orientul-mijlociu-este-mai-complicat-decat-asamblarea-mobilei-ikea-13480082
http://www.huffingtonpost.com/2014/10/30/fox-news-interviews-navy-seal-who-killed-bin-laden_n_6076516.html
Ştiri externe care ne privesc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.