joi, 20 noiembrie 2014

Candidaţi cu băţul în baltă


la pescuit
În două situaţii românul dă cu băţul în baltă, când merge la pescuit şi când nu are ce face. Cum în articolul de faţă este vorba de cei doi candidaţi la preşedinţie şi le voi spune aşa până ce CCR va da verdictul, cred că este clar pentru toată lumea că nu au fost la pescuit. Rămâne să vedem ce au făcut.
Pescarul Ponta
Candidatul Ponta susţinut frenetic şi îndeaproape de pretinul Dragnea a ieşit pe post  să dezmintă toate insinuările vizând o eventuală demisie de la partid sau guvern şi să arate oamenilor cât se bucură că nu a ajuns preşedinte. Nici nu mă aşteptam la altceva. Şi Putin după ce i s-a întors spatele la Brisbane a plecat înainte de dineul oficial şi a declarat că nu are timp de distracţii.

Domnul Ponta a declarat foarte abil şi subtil, că :
1. Românii au votat cu împărţirea puterii. Fooaaaaarte intersant. Aparent ar fi vrut să spună că el acceptă dorinţa românilor ca el Johannis să fie preşedinte. Dar nu i-a cerut nimeni părerea şi îi place sau nu, el nu are ce face, trebuie să se supună. Numai că aici mesajul subliminal este că românii ar fi cerut şi ca el să fie în continuare prim ministru ceea ce nu este adevărat nici de drept şi nici de facto. Nu este corect de drept pentru că primul ministru nu e ales de popor, el este propus de parlament şi investit de preşedinte. Nu este corect de fapt pentru că românii i-au dat un şut puternic tocmai în părţile dorsale cu acest vot şi în chestii de genul acesta un şut în cur nu este un pas înainte. Deci domnul Ponta se face că nu înţelege mesajul dar încearcă să ne facă pe noi să credem că Johannis ar fi fost ales preşedinte iar el premier ceea ce este o altă minciună marca Ponta;
2. Nu îşi dă demisia din funcţia de premier pentru că a luat legătura cu membrii coaliţiei şi aceştia i-au dat un vot de încredere, manifestându-şi sprijinul. Deci în opinia domnului Ponta acest sprijin justifică rămânerea lui la conducerea guvernului. Măi să fie ca să vezi. Îşi mai aminteşte cineva de Decembrie 89 şi faimoasa şedinţă CPEx în care Ceauşescu şi–a întrebat colegii de partid dacă îl mai vor sau e cazul să îşi dea demisia? Şi el a fost reconfirmat de colegii din „coaliţie” după ce poporul îi dăduse un şut în cur, si totuşi şi el, ca şi Ponta s-a simţit alesul legitim şi incontestabil. Mă întreb, asta este o boală sau se învaţă la şcoala de partid? Sau ca să nu mergem aşa departe cu amintirile, îşi mai aminteşte cineva de august 2012 când Băsescu a fost demis de 7.4 milioane de români dar el vorbea de cele 4 milioane care îl aleseseră cu 3 ani înainte? Cred eu că asta e boală care se ia de pe scaun, ca hemoroizii.
Oricum este interesantă încercarea domnului Ponta de a-şi legitima scaunul printr-un vot în care a fost în mod clar şi categoric trimis acasă. Românul probabil va pune botul şi va spune, „da mă, lasă-l şi pe el acolo, că uite a pierdut scaunul de la Cotroceni, e mai bine aşa”. Dar nu e bine. De ce au ieşit românii la vot, cele două milioane în plus care au făcut diferenţa,  nu cumva împotriva lui Ponta? Aşa repede au uitat? Acum ce aşteaptă Ponta ca să înţeleagă că românii nu îl mai vor, să se lase cu sânge pe străzi, să iasă lumea cu arma în mână afară ca în 89 ? Nu e bine domnule Ponta, nu e bine!
Pescarul Johannis
1. Cum tocmai a fost ales preşedinte şi mai este şi preşedinte de partid, domnul Johannis încearcă să profite din plin de poziţia de pe care se află dar să facă uz şi de viitoarea funcţie deşi mai este până să fie confirmat de jure. Şi el se joacă cu cuvintele şi pretenţiile contând probabil pe faptul că învingătorul ia totul. Aşa că ce face el? Ca preşedinte de partid se simte obligat de promisiunea de campanie să ceară membrilor de partid cercetaţi sau condamnaţi să iasă din parlament deşi el nu este parlamentar. Hoooooooooo cu tata, că nu e aşa. Deocamdată, oficial eşti tot candidat şi poţi cere colegilor de partid să iasă din parlament, dar numai dacă vor ei şi vezi cum faci să se mişte repede că în curând, dacă lucrurile merg bine pentru tine, nu vei mai putea să le ceri nici să se dea mai încolo, dacă nu cumva vrei să iei obiceiurile lui Băsescu şi să te amesteci în viaţa politică a partidului. Ce zici. Dacă chiar vrei ce ai spus, bagă mare cât mai ai dreptul, altfel o să rămână vorbe de clacă.
2. Ba mai mult, de pe aceeaşi poziţie oficială el cere Parlamentului să se întrunească a doua zi şi impune şi ordinea de zi.  În calitatea pe care o are în acest moment domnul Johannis nu are nici un drept să impună Parlamentului ceva, să vorbească pe acel ton imperativ, poate cel mult să sugereze ceva de genul acesta, dar să nu apară pe post cu figura aia de profesor care a prins copii la fumat, că nu prea are dreptul şi nici nu prea îl prinde. Dar ca treaba să fie oablă cere Parlamentului nu numai să se întrunească ci şi cum sa voteze, să pice o lege, că aşa vrea el Jonannis. Cool man! De fapt nu are voie să impună Parlamentului ceva, nici măcar la ce oră să deschidă la Spa, indiferent de pe ce poziţie ar vorbi atâta vreme cât nu este parlamentar şi nu are nici o atribuţiune în acest sens. Ar putea cel mult să dea un sfat, sau mă rog, ceva pe aproape. Dar dacă are de gând ca şi aici să repete performanţele lui Băsescu şi să fie un preşedinte jucător mă întreb de ce au ieşit românii la vot şi unde e schimbarea? Ce spuneţi domnule candidat Johannis, în ce calitate vorbiţi? Deocamdată încă este un preşedinte la Cotroceni şi tare îmi e teamă că o să aflaţi asta foarte, dar foarte curând.
3. Se mai adresează domnul Johannis şi actualului preşedinte pe care iată, îl cunoaşte şi îi cere să schimbe nişte ambasadori. Este chiar aşa de grăbit încât nu are răbdare până îi vine rândul sau a prins drag de funcţia de diriginte? Păi dacă îi place să fie diriginte de ce a plecat de-acasă, să fi rămas tot lângă noi, să fi rămas la coasă!
Cam asta fac candidaţii noştri. Cred ca este un concurs la datul cu băţul în baltă că la dat cu mucii în fasole s-a închis sezonul.
Candidaţi cu băţul în baltă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.