luni, 3 noiembrie 2014

Aşa ne trebuie !

un popor care voteaza
Toată urdoarea şi scursoarea atâtor ani de democraţie prost înţeleasă dar mai ales prost aplicată pare să se fi revărsat în această campanie electorală care este fără egal. Faptul se datorează fără îndoială bătăliei pentru ciolan, este clar că tot ceea ce a reprezentat Băsescu se poate nărui în 24 de ore pentru a fi înlocuit cu noua stea a democraţiei prost aplicate, domnul Ponta. Contrar aşteptărilor, disperarea lui Băsescu şi de aici gama de lovituri infecte şi de o parte şi de alta nu este legată de posibilitatea încătuşării marinarului după Decembrie 2014, pentru că acesta şi-a luat absolut toate măsurile interne şi externe pentru a fi personal ferit de orice penalităţi sau privări de avere sau libertate. Durerea sau bătălia se dă pentru obţinerea puterii absolute şi controlul total asupra sistemelor care încă mai lucrează pentru preşedintele încă în funcţiune.
Degeaba se laudă sau mă rog, sugerează Ponta că bătălia sa se poartă cu Băsescu, balaurul cu 7 capete, el de fapt urmăreşte să pună mâna total pe toate serviciile, nu să îl aresteze pe Băsescu, pentru că ştie că Băsescu încolţit va face ce a făcut Bercea arestat, va scoate pe piaţă toată marfa şi să fim serioşi, are ce scoate despre oricine, pentru că nu este nici un politician de marcă sau procuror, judecător, şef de serviciu secret, să nu aibă cel puţin un schelet în dulap.
Dosariada din ultimele 30 de zile arată că datele şi dosarele sunt de mult pregătite, rumenite, fezandate, acum au fost doar aduse pe masă în aplauzele mesenilor şi spre deliciul unei prese avide de miros de stârv. Nu mai enumăr persoanele sau cazurile care au apărut acum dintr-o dată, asezonate nu cu anotimpul ci cu campania electorală, se cunosc deja mai mult decât era necesar, de reţinut este faptul că procurorii şi-au făcut datoria, după alegeri procurorii pot să moară şi odată cu ei şi dosarele care se vor bloca, închide, suspenda, amâna sau trena până la alegerile din 2016. Punem pariu?
Că politicienii sunt infecţi în imensa lor majoritate se ştia, nu mai miră pe nimeni. Că şefii serviciilor secrete nu doar ajută ci manevrează candidaţii şi campaniile electorale se ştie de mult. Că nu mai există lege, sau ruşine şi totul se face pe faţă, preşedintele face campanie din biroul cel apolitic, nu mai constituie o surpriză. Că justiţia sau justiţiarii se plasează de o parte sau alta a câmpului de luptă şi îşi pun la dispoziţie armele şi armurile s-a văzut. Că Biserica propăvăduieşte pe nas dragostea de cele sfinte cu cea faţă de banul primit electoral din fondurile de rezervă ale unui guvern pângărit, s-a dovedit.
În mod cert nu este domeniu în care să nu se fi făcut simţită prezenţa acestei campanii costisitoare şi devastatoare.
Unele momente însă au depăşit nu doar bunul simţ ci chiar limita suportabilităţii. Cultura, arta, sportul, acele activităţi care se credea că se bazează pe fair play, talent, putere de muncă, corectitudine, au fost şi ele băgate în acest troc sau troacă politică şi date spre consum unei populaţii din ce în ce mai sărace care pare că este gata să îşi mănânce propria vomă din lipsă de altceva. Am văzut mari actori care păreau serafici, undeva deasupra acestei lumi, făcând propagandă în favoarea unui candidat sau altul. Păcat maestre Beligan, aţi coborât în câteva secunde cât aţi urcat o viaţă pe scenă.
Am văzut foste glorii sportive făcând sluj în faţa unor amărâţi şefi de partid repetenţi, care habar nu au ce culori are steagul românesc, sau stând imobile ca un tablou în spatele câte unui candidat lipsit de orice valoare, ca o pomadă aplicată de cei de la serviciile funerare doar pentru a da culoare mortului, am văzut actori care păreau verticali, stând în gradenă şi scoţând două cuvinte profesioniste pentru susţinerea unui candidat şi m-am întrebat ce a putut determina aceşti oameni cu o certă valoare sau faimă, să coboare atât de mult în lanţul trofic. Foamea, teama, cum spunea un guzgan cu butoni la cămaşă, lăcomia, dorinţa de reafirmare?Anghel Iordănescu, un bun antrenor, dar scăpătat, intrat în politică de dragul unei cariere care nu îi face cinste, a acceptat să preia frâiele naţionalei doar pentru că nici un alt antrenor cu renume nu voia să accepte oferta unul Burleanu sprijinit politic, pentru că nu voia nici unul să i se dicteze echipa din Palatul Victoria. Jenant e puţin spus, dacă ai ajuns să accepţi funcţia de antrenor al Naţionalei de fotbal ca sarcină de partid, pentru a salva onoarea .. unui prieten al şefului de partid.
Iată ce spune o actriţă destul de matură, ca să aibă scuza unei minţi necoapte, unui candidat, la tv, pe un post cu limbă lungă. Înainte de a vă da citatul sfătuiesc pe cei mai sensibili de stomac să aibă la îndemână o lămâie, o gutuie, odicolon, ceva să le ia greaţa, sau un aspenter : “Domnule Ponta, v-am cunoscut prima dată acum 16 ani când vă ocupaţi de tineretul pesedist, iar când am dat mâna cu dumneavoastră pentru prima dată m-am simţit brusc foarte bine. Fiind actriţă, sunt senzitivă şi simt aura oamenilor cu care intru în contact. Dumneavoastră faceţi parte din acea categorie. Poate statura impresionant sportivă, poate privirea atât de inteligentă, poate zâmbetul atât de omenesc m-au făcut să fiu foarte atentă şi să vă urmăresc evoluţia de pe scena politică”
asa ne trebuie
Dar din tot ce am văzut în această lună sau acest an de campanie jegoasă, cel m-a mult m-a întors pe dos gestul domnului, marelui, dar liliputanului Piedone care a chemat o femeie de 105 ani, Varvara Zugravu, fostă lucrătoare la paşapoarte, să ofere candidatului de suflet al domniei sale, o diplomă de „Cavaler al Civismului”, titlu pe care numai un suflet servil şi libidinos îl putea inventa. Văzând activitatea, văzând până unde ajung unii cu pupicurismul m-am întrebat de ce nu se prăvăleşte pământul sub noi, pentru că am ales şi lăsat să ajungă acolo unde au ajuns astfel de inelate. După decernarea diplomei fiului iubit al ţării, doamna Varvara a fost rugată să spună câteva cuvinte. Trebuie să recunosc că la 105 ani aceasta a vorbit mult mai clar şi mai pe înţeles decât un sas în şase case. Sfârşitul însă a fost revoltător. Aplecându-se umil, insinuant,ca un vierme păros, până la urechea doamnei Varvara, Piedone acest primar al cavernelor şi primitivismului politic, încerca să îi şoptească, să îi sufle să îi insufle doamnei Varvara câteva cuvinte, care trebuiau să încheie apoteotic momentul: „ pe cine votaţi, pe cine votăm?..Pe Victor… Votăm Victor Ponta!” Şoapta sa a fost prinsă de microfoane dar nu şi de urechea doamnei Varvara care la 105 ani nu mai avea performanţele tehnice ale tehnicii moderne. Slavă Domnului, aş fi murit de greaţă dacă i-ar fi urmat îndemnul, aşa prefer să cred că nu a vrut să se compromită şi să se coboare la nivelul lui Piedone. Stau şi mă întreb dacă încercarea lui Piedone nu este cumva penală pentru că a încercat să determine o persoană să voteze altfel decât îi dicta conştiinţa. Dar cine să se ocupe de asta? Procurorii? Ai cui?
După ce vezi toate astea, îţi vine parcă să nu mai vrei să trăieşti, sau să devii orb, surd şi mut. Noroc că mai există pe undeva un instinct de conservare care nu te lasă. După toţi aceşti ani, după această ultimă campanie mai murdară, mai penală şi mai greţoasă decât tot ce a văzut Pământul până acum, rămâne întrebarea pusă de Piedone: Cu cine votăm, că toţi sunt la fel. Noi i-am crescut, noi le-am dat să mănânce, noi i-am ales, noi le-am dat nas iar ei acum se şterg cu el la cur. Aşa ne trebuie!
Cred că îndemnul pentru aceste alegeri este vo(mi)taţi români, vo(mi)taţi!

Imi cer scuze pentru .. mesajul din această imagine a clipului, nu agreez astfel de  manifestări, nu asta doresc să arăt  ci cât de jos am ajuns cu toţii. Mojicia ajunge la toate nivelele.
http://www.gandul.info/politica/noaptea-limbilor-lungi-florina-cercel-oda-conducatorului-la-antena3-domnule-ponta-m-am-simtit-brusc-bine-cand-am-dat-mana-sunt-senzitiva-si-simt-aura-oamenilor-ferice-de-mama-care-v-a-nascut-13479255

Aşa ne trebuie !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.