marți, 7 octombrie 2014

Avatarurile lui Dogaru şi sindromul lipitoarei


Dughin si Dogaru
Dughin și Dogaru, un Ras Putin și altul puțin de râs.
Sindromul șarpelui
Nu m-am mai aplecat de mult timp asupra activităţii SCMD, sindicatul aşa zis al militarilor, condus însă de doi civili ajunşi militari cam ca Turcescu. Numai că uite a început campania electorală și ei au ieșit ca șerpii în drum, ba cu strângerea de semnături, ba cu proteste,  ”planificate” ca și exercițiile NATO în Marea Neagră dar ”fără nici o legătură cu campania electorală”. Unul dintre ei știu că a făcut şcoala militară la fără frecvenţă, o să râdeţi dar exista şi această variantă pentru cei „selecţionaţi” de partid, probabil amândoi, de cel de-al doilea nu ştiu sigur. Cei doi corifei auto-plantaţi în fruntea sindicatului, domnii Dogaru şi Pricină, care în toată activitatea lor militară au ordonat numai hârtii şi au comandat numai baterii de vin şi mititei, au umplut sindicatul de fală şi astfel s-a ajuns ca din cauza lor,  militarii, în special cei în rezervă, să fie consideraţi bolşevici, nesimţiţi, minerii guvernelor, anarhişti, destabilizatori. Amintesc aici întrebările puse de Monica Macovei, candidat la preşedinţie, altui candidat, Meleşcanu, vizavi de legăturile sale cu Dogaru care este văzut – şi nu numi de doamna Macovei- ca un pro rus datorită„legăturilor sale cu Alexandr Dughin,ideologul lui Putin.”
O întâlnire pravoslavnică
Nu ştiu cât de ataşat este domnul Dogaru de Putin sau Dughin cert este că pe blogul sindicatului au fost publicate declaraţii sau puncte de vedere ale lui Dughin iar domnul Dogaru s-a lăudat cu pretinia sa cu Dughin. Nu comentez nici personalitatea nici valoarea filosofică a domnului Dughin, ca istoric domnul Dogaru se poate întâlni cu cine vrea, dar când amestecă problemele şi ambițiile personale cu problemele sindicatului nu pot sta degeaba. Domnul Dogaru nu s-a întâlnit singur la o bere cu gospodin Dughin, ci, aşa cum reiese din materialul publicat pe blogul sindicatului, a organizat o întâlnire a unui grup de reprezentanți ai SCMD cu consilierul lui Putin şi în aceste condiţii este absolut normal ca doamna Macovei cea care merge cu pâra pe unde poate şi la cine o primeşte, să facă speculaţii sau să se lege de sindicat, să învinuiască sindicaliştii rezervişti de activităţi politice şi poate chiar subversive. Iar  când titlul articolului pe blogul sindicatului este ” DIALOG SCMD – ALEXANDR DUGHIN este total aiurea să mai strecori ideea că vezi Doamne gospodin Dughin l-ar fi ales pe Dogaru ghid al mănăstirii. Asta înseamnă infantilism mediatic.  Este inutil să amintesc că oficial Rusia este considerată un potenţial inamic al României, că Putin a declarat că poate ocupa Bucureştiul în două zile şi ca atare toţi cei care au relaţii strânse cu acesta sau oamenii lui, sunt priviţi ca posibili sau potenţiali trădători. Ca să nu se creadă cumva că exagerez, iată de scria domnul Dogaru în persoană pe aşa zisul blog personal pe care i-l găzduieşte şi administrează domnul Rînciog în numele SCMD.
“Manifestându-şi dorinţa de a avea o întrevedere pe probleme de istorie, geopolitică şi geoistorie cu preşedintele SCMD, Aleksandr Dughin a fost însoţit, la vizitarea Mănăstirii Snagov şi a avut ulterior o discutie de 3 ore cu un grup de reprezentanţi ai SCMD, format din: Preşedintele SCMD, consilierul pe probleme de relaţii externe (cetăţean american), vicepreşendintele pe probleme media şi seful Departamentului Relaţii.”
Vizavi de acel consilier personal pus în paranteză de comunicatul domnului Dogaru, un oarecare domn Toma pe care Dogaru îl plăteşte nu se ştie pentru ce din banii sindicatului, se poate spune că este o persoană foarte greu de văzut, pentru că la un moment dat doi dintre prietenii foarte aproapiaţi de domnul Dogaru, mâinile lui stângi, se întrebau unul pe altul: “dar cine Puii Mei este şi Toma ăsta că nu ştie nimeni de el”. Iată că Dughin ştie. Dar ce frumos ne spune nouă domnul Dogaru că nu numai Ponta şi-a tras consilier american, are şi el unu…înduioşător.
Să revenim la Dughin. Ce să vezi, din toţi istoricii din România, cei care mai sunt activi, nu ieşiţi în rezervă, gospodin Dughin l-a găsit tocmai pe gospodin Dogaru, Mirşică al nostru, driept ghid cu care să vază mănăstirile noastre pravoslavnice. Şi şie sâ viezi, Mirşiulicâ a luat cu iel şi o mânî di bâieţi ca să aibă şini să îl carie după agapă cătrie maşână, că îi om vârtos, unul singur nu îl putia aburca.
Ce au discutat ei acolo la monastire, nu se ştie sigur dar dacă ne luăm după ce spune Mircică, te iei cu mâinile de cap:
• “Cu acest prilej, presedintele SCMD a explicat îndemnul lansat în ianuarie 2011 către omologii din Occident – “Militari din toate ţările, uniţi-vă!”
• Sprijinul pe această direcţie are, în primul rând, în vedere filialele existente sau în curs de constituire ale SCMD la est de Prut, formate din rezervişti care au şi cetăţenie românîă şi care vor respecta pe teritoriul României legile românesti, iar pe teritoriul statelor în care trăiesc, legislaţia similară a acestora.”
Să-ţi cadă falca şi alta nu. Se referea acolo domnul Dogaru la filialele pe care zice că le-a constituit în Republica Moldova. Dacă ne explică ce treabă are Dughin cu Moldova şi ce treabă au ruşii cu sindicatul militarilor din România, fără să se facă de râs sau fără să îl salte finu Maior, e lucru mare. Pe lângă faptul că implică sindicatul în probleme politice mai amestecă şi terţe state în probleme interne ale sindicatului şi cetăţenilor unor ţări care nu au nici o legătură cu Rusia. Ce să facă ruşii, să mai trimită o armată în Moldova să îi forţeze pe moldoveni să intre în sindicat că nu mai are Dogaru bani de grătare? Doamne, apără şi păzeşte!Dacă gospodin Dogaru și reprezentanții SCMD  s-ar fi întâlnit cu președintele sindicatului militarilor din Rusia, parcă aș mai fi înghițit, dar așa, cu Dughin, nu prea seamănă a militari din toate țările ci a manipulatori din toate țările.
Vizavi de sintagma”militari din toată ţările uniţi-vă” domnul Dogaru în altă intervenţie spunea că a fost un pamflet, nicidecum un îndemn serios. Dar lui Dughin îi spune că a vorbit serios. Aşa e el, la stânga spune una şi la urechea dreaptă altceva, că doar este uns cu alifiile manipulării și dezinformării.
Sezonul gogoșilor
Dar domnul Dogaru nu îi vinde gogoşi numai lui Dughin. Săracii sindicaliști militari sunt sătui de gogoșile lui ca de pere pădureţe. Marii aliați din CNSC acea înșiruire de persoane fizice și juridice pe care Mircică o vehiculează în presă ca ş când ar fi sub comanda lui, au luat și ei plasă atunci când le-a crăpat buza. Când organiza domnia sa câte o procesiune de zile aniversare și naționale, domnul Dogaru făcea apel la toate sindicatele să îi sară în sprijin și amenința puterea cu zeci de mii de participanți după cum îi dădeau lui calaculele pe hârtie. Până la urmă participau câteva sute, doar în perioada 0ctombrie 2010-Martie 2011 a reușit să păcălească mai mulți oameni, că de, nu îl cunoșteau oamenii, erau la început de drum. În rest câteva sute acolo, din filialele ale căror şefi îi erau parteneri de chef vechi. Dar când alte sindicate “afiliate”CNSC organizau un protest, Dogau anunța:
“Reclamând nedreptăţile comise şi ilegalităţile făcute în disponibilizarea lor, jandarmii, pompierii şi poliţiştii de frontieră, disponibilizaţi în anii 2011-2012, vor să picheteze Guvernul României pe data de 9 ianuarie 2013, începând cu orele 10.00 (adunarea se va face între orele 09.00 – 10.00, punctul de adunare fiind în apropiere de sediul BRD, lângă Piata Victoriei). Întrucât avem în filialele SCMD numeroşi membri aparţinând acestor categorii socio-profesionale, suntem de acord ca aceştia să-şi susţină colegii, fără a arbora insemnele sindicatului.”
Foarte corect nu ?Adică “cine vrea, să se ducă că poate primeşte şi un pulan gratis pe spinare, dar eu nu mă bag, şi nu folosiţi numele sindicatului, numai eu am dreptul să îl mânjesc cu rahat”. Explicaţia e simplă, în Ianuarie 2013, domnul Dogaru era în mari tandreţuri cu noul guvern instalat în Decembrie 2012 şi nu voia să îşi strice ploile că avea ceva promisiuni de la domnul Voiculescu că va fi numit consilier pe undeva. Aşa că rejecta protestele şi pupa tălpile puterii:
“În acest sens aduc multumiri, în primul rând domnului premier Victor Ponta, pentru că în acordul Guvernului a prevăzut posibilitatea aplicării imediate a măsurilor reparatorii dacă exista fondurile necesare, de asemenea, domnilor miniştri Mircea Duşa si Radu Stroe, ca şi directorului SRI, George Maior, care au demonstrat că exista fondurile necesare la cele trei structuri, prin economii, fără afectarea actualului buget.”
Mulţumesc partid iubit, că m-ai călit!
Ca să arate sindicaliştilor cine este el şi ce putere are, prin Decembrie 2012, după ce USL- pe care personal îl faultase cât putuse şi la referendum şi după, – a cîştigat alegerile, gospodin Dogaru îşi anunţa „supuşii” :
“Reafirmăm că avem în cei doi miniştri, de la Apărare şi de la Interne, persoane hotărâte să facă treaba, să elimine discriminarea, atât pe cea generală cât şi pe cea din interiorul sistemului, şi pe care ne putem baza.” Se referea la Duşa şi Oprea, cel căruia cu câteva luni înainte îi spunea “izmenarul”.
Ajută-mă dar nu prea mult
La fel de duplicitar este Mircică şi cu aleşii neamului, senatorii, deputaţii, cei cărora le cere sprijinul şi către care trimite scrisori siropoase, deschise sau închise, pe care nu le citeşte nimeni. În 2013 după ce a cerut filialelor să ia legătura cu toţi parlamentarii pentru a susţine legea reparării pensiilor militare şi să o amendeze pentru că era strâmbă, exact când aceasta urma să fie discutată şi votată şi existau nemulţumiri datorită formei, domnul Dogaru intervine şi le cere să nu mai facă amendamente, să o lase aşa deşi ştia că odată votată, nu o va mai schimba nimeni. În acest sens s-a adresat doamnei senator Cristiana Anghel care avea dreptul şi posibilitatea să ceară modificări concrete:
“în situatia în care constataţi că discuţiile pe acest amendament periclitează votul, vă rog respectuos să anunţaţi renunţarea şi la acesta, urmând să intreprindem cele necesare pentru introducerea lui ulterior sau în Legea pensiilor militare de stat” Bineînţeles că acel ulterior a fost uitat pe drum.
Apoi merge mai departe şi cere şi deputaţilor acelaşi lucru, pentru a se asigura că legea va fi votată aşa cum este, adică prost, defavorabil şi astfel îi va ţine pe sindicalişti lângă el pentru alte procese cu casele de avocatură care au mâncat şi vor mai mânca banii sindicaliştilor datorită unor contracte semnate cam aşa cum s-au semnat şi contractele Bechtel şi Microsoft de către statul roman adică în favoarea părţii adverse şi fără nici un rezultat palpabil pentru cei pe care i-.a reprezentat.
“Ca acest lucru să nu vă ingreuneze conştiinţa, vă rog respectuos să vă retrageţi toate amendamentele depuse la diferitele comisii, pentru a nu mai pierde timp prin noi consultări la premier, ministere şi comisii parlamentare. Aşa cum a procedat în Senat, la rugămintea noastră, dna senator Cristiana ANGHEL!”
Te iubesc dar nu mă lasă părinții
Domnul Dogaru este însă şi faţă de putere duplicitar şi ameninţă subtil. Pe de o parte, în discuţiile pe care le are cu diverşi şefi de partide, şi în declaraţiile făcute în media, se laudă că are situaţia sub control, că este comandantul suprem şi controlează totul, pe de altă parte însă, postează comunicate pe blogul sindicatului în care ameninţă voalat că el nu este răspunyător dacă oamenii se revoltă, el este plin de bune intenţii, dar oamenii îl împing la rele:
“Majoritatea nu mai vor să moară jenant în fata postaşului, a televizorului, care ne umple de declaraţii diversioniste sau de otrava istericilor teleaşti şi scribi băsişti, a unui petic de hartie, ci în stradă. Nu am cum să mă opun acestei ultime soluţii care ne-ar putea reda demnitatea. Drept urmare vă rog să vă imaginaţi ce se va întîmpla când zeci de mii de rezervişti vor veni la Parlament să âşi expună punctul lor de vedere, mai ales dacă vor fi insoţiţi şi de aliaţii lor, CFR-işti, mineri, constructori, muncitori în industria de apărare, profesori, grefieri, sanitari, revoluţionari, piloţi civili, funcţionari publici, etc.” Aliaţii lor, erau cei pe care Dogaru îi lăsa să protesteze singuri anunţând sindicaliştii să nu folosească însemnele sindicatului dacă participă la protestul lor, că îi strică pretinia cu Oprea.
Această ameninţare mascată venea la doar trei săptămâni după ce îi pupa tălpile lui Ponta, miniştrilor săi şi finului Maior.
Sindromul lipitoarei
Acest om, acuma când se apropie Conferinţa Naţionala a Reprezentanţilor sindicatului, care se va lăsa cu noi alegeri, are tupeul să iasă în faţa sindicaliştilor cu un bilanţ postat pe blogul SCMD în care se laudă cu ceea ce consideră că a făcut el în 5 ani de domnie. Ce a făcut concret am arătat aici şi în zecile dacă nu sutele de articole despre modul în care a condus sindicatul. Ceea ce este totuşi înfricoşător este că nu se lasă, este ca lipitoarea, suge tot până nu mai rămâne nimic şi numai după aceea pleacă. În acest sens a şi înfiinţat atâtea “societăţi” şi şi-a rezervat pe banii sindicaliştilor mărci la OSIM declarându-se când preşedintele SCMD,când coordonatorul CNSC, când reprezentantul Alternativei Naţionale. De fapt alegerile care bat la uşă au scos la suprafaţă toate feţele lui Dogaru. A spus cu gura sa că s-a implicat mai mult sau mai puţin pentru susţinerea a trei candidaţi, Meleşcanu, Ghişe şi Funar, sugând nu doar de la o oaie ci de la 3 .. berbeci,  dorinţa lui cea mare fiind să fie şi el consilier ca gospodin Dughin. Până la urmă Meleşcanu l-a concediat înainte de a-l angaja negând orice sprijin al lui Dogaru, ba chiar și el, lipitoarea fiind nevoit să recunoască că nu a strâns nimic, dar a dat o listă cu semnături. Cum vine asta?
„Noi am primit o rugăminte în acest sens din partea Alternativei Naționale, formată din ONG-uri ale societății civile și de partide mici, de stânga, repet: de stânga și nu de dreapta. De exemplu, Partidul Dreptății Sociale. Aceste ONG-uri ne-au solicitat să strângem semnături pentru domnul Meleșcanu în sensul că dacă se vor strânge domnia sa va candida”.
Jocul de-a .. asocierea
Ceea ce nu spune domnul Dogaru aici, este că această Alternativă Naţională, ca şi Forţa a treia, ca şi CNSC este o altă gogoaşă marca Dogaru, un alt nume înscris de domnia sa la OSIM, pe care îl vântură în vânt când vrea să îşi mascheze şi disimuleze intenţiile şi faptele. Auzi la el, „noi am primit o rugăminte în acest sens din partea Alternativei Naţionale”. Care Noi? Cum adică Dogaru l-a rugat pe Dogaru să intervină la Dogaru ca să îl sprijine pe Meleşcanu? Ar fi de râs, dacă nu ar fi destui oameni care nu ştiu de toate aceste manevre şi care chiar cred în toate aceste forumuri, societăţi şi pagini de blog care trăiesc numai în mintea lui Dogaru. Că atât CNSC cât şi Alternativa Naţională Română, cât şi Forţa a Treia sunt toate marca înregistrată de Dogaru, care vorbeşte în numele fiecăreia după cum are poftă, o dovedeşte şi Buletinul OSIM din data de 27.11.2012, unde la paginile 4 si 6 apar înregistrate aceste mărci, cu banii dar fără ştirea sindicaliştilor. Aşa că atunci când spune că nu SCMD a strâns semnături pentru Meleşcanu, ci CNSC, la rugămintea celor din Alternativă Naţională, domnul Dogaru fabulează, pentru că toate aceste cuvinte sunt înregistrate pe numele SCMD. Ca și domnul Ponta care când vorbește ca deputat, când ca prim ministru, când ca președinte de partid, când ca procuror, și domnul Dogaru când este istoric, când președinte de sindicat, când militar, când coordonator al CNSC, când reprezentat al Forței a Treia, când emisar al Alternativei Naționale. Nu mai știu cine spunea odată ceva de aceste personalități multiple.
Ce este iarăşi interesant este că toate aceste trei feţe şi avataruri ale domnului Dogaru, au acelaşi obiect de activitate:
41 Organizarea şi susţinerea seminariilor (instruire)
45 Consultanţă în materie de securitate
Întrebare de baraj: Ce legătură există între sindicat, organizarea şi susţinerea seminariilor, consultanţa în materie de securitate şi alegerile prezidenţiale? Nu cumva domnul Dogaru prin implicarea acestor asociaţii sau forumuri sau cum le-o mai boteza el,în alegerile prezidențiale,  le-a scos în afara sferei de activitate declarată la OSIM?
Şi se mai pune o întrebare: când a înscris aceste mărci la OSIM, domnul Dogaru sau avocatul său sau cine a făcut-o, a declarat ca sediu al SCMD, Strada Bogota numărul 6, Sector 1, Bucureşti. Să ne fie cu iertare, dar la această adresă, şi acuma şi la data înregistrării la OSIM, locuia o persoană particulară nu era sediul nici unui sindicat. Un procuror probabil ar încadra această faptă la Art. 292 Cod penal.
“Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”
Koneț filma
Uuuuuuf, ia uite unde am ajuns, şi eu voiam să scriu despre strălucitul bilanţ publicat de domnul Dogaru pe blogul sindicatului şi să îi mulţumesc pentru grija cu care a strâns el acolo un mănunchi de legi la care cică şi-a adus contribuţia, dar din păcate cele mai multe nu au nici o legătură cu persoana sa. Tot pe blogul sindicatului a apărut şi ultima scriere a colegului său, Val Pricină, un alt personaj la fel de pitoresc pentru că cine se aseamănă se adună, şi mai toate deciziile sunt luate de cei doi când îi dă voie domnul Oprea lui Val să mai vină pe la sindicat. Domnul Val, căci mi-a dat voie să îi spun aşa, ne umple inimile cu amintiri din copilărie şi sindromul rădaşcei. Eu am crezut că scrierea reprezintă ultima din operele alese ale scriitorului Pricină, dar apoi am constatat că a văzut lumina lunii prin 2000. Aşa ajung la concluzia că de când au intrat în sindicat şi politică cei doi au uitat sau nu au mai avut timp să mai producă ceva în domeniul care i-a consacrat. Păcat, despre Pricină pot spune că are ceva talent scriitoricesc şi e păcat să se piardă. Nene Val, nene Mircea, lăsaţi-va fraţilor de glume proaste, politica nu e de voi, nici manipularea, de vreme ce puteţi fi demascaţi aşa uşor, treceţi fraţilor la meseria de bază şi câştigaţi un ban cinstit că acu acu se termină robinetul sau intră procurorii pe fir şi pe la UNPR şi nu se ştie, ştiţi cum e, mai întâi cad nebunii şi abia târziu de tot regele. Renunţaţi la sindromul lipitoarei.
PS.Tot pe pagina SCMD este scris mare un anunț vizavi de pichetarea sediului PSD de către SCMD la inițiativa domnului Dogaru.La pichetare sunt invitați  numai sindicaliștii din București, din două motive: 1.Sindicatul, datorită plecării în masă a sindicaliștilor  nu mai are bani nici să meargă la un wc public, dar să organizeze aducerea sindicaliștilor din țară și 2, Dogaru nu mai poate strânge mai mult de 500 de oameni lângă el cu CNSC cu tot.
Dar problema se pune altfel și poate, pe lângă întrebările puse de filiala SCMD Craiova, domnul Dogaru va răspunde și la următoarele întrebări:
1.Dacă protestează împotriva legilor date de guvernul Boc,  de ce a organizat această pichetare la sediul PSD și nu la sediul PDL, PMP,UDMR SAU UNPR responsabile pentru ceea ce pretinde că nu a reparat PSD? Sau de ce nu  a organizat proteste la sediul guvernului, al Parlamentului sau Cotroceni vinovate de votarea legii 263?
2. De ce acuma, când a început campania electorală, și-a adus aminte acuma brusc că Boc a dat o lege defavorizantă aplicată retroactiv?
3. Ale cui jocuri le face acuma în plină campanie electorală, când timp de doi ani îi lăuda și pupa mâinile și tălpile lui Ponta, Dușa și Oprea?
4. Ale cui interese le apără de vreme ce din ce în ce mai mulți sindicaliști nu se mai simt reprezentați de el aducând sindicatul de la 22000 la 3000 și ăia aproape doar cu numele? Se va vedea la această pichetare câți oameni îl mai sprijină. Din cauza asta a și organizat pichetare și nu manifestare de protest, ca să nu vadă lumea că nu mai e nimeni lângă el, la pichetare poate jongla și cu 10 oameni pe care îl aranjează în 3 schimburi de câte 3 și are și o rezervă.
UPDATE: Citiţi şi vă cruciţi, cum doreşte domnul Dogaru să fie băgat în seamă şi cum vrea să îi determine pe parlamentari să lase campania electorală şi să vină la Parlament să voteze legea lui: ““Ascultati comanda la noi! Senatori si deputati, inapoi la munca, fugaaa…..mars!”!  Asteptam  Legea pensiilor militare de stat in masura sa ne aduca, in sfarsit, calitatea de rezervisti NATO.”
Dacă asta este comportament de om normal, eu nu mai sunt normal.
http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/06/06/domnul-dogaru-nu-se-dezminte-4230
http://dogaru-mircea.blogspot.ro/2014/07/comunicat-in-atentia-dlui-col-r-misu.html
http://dogaru-mircea.blogspot.ro/2013/09/dialog-scmd-aleksandr-dughin.html
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Mircea+Dogaru+rugaminte+semnaturi+Teodor+Melescanu
http://epochtimes-romania.com/news/macovei-despre-legaturile-dintre-melescanu-colonelul-dogaru-si-ideologul-lui-putin–223743
http://www.corectnews.com/politics/oferta-alternativa-nationala
http://www.osim.ro/publicatii/marci/bopi_2012/bopi12_27noiembrie_public04decembrie2012.pdf
http://legeaz.net/cod-penal-actualizat-2011/art-292-cpen
 http://scmdfiliala1craiova.blogspot.ro/2014/10/10-intrebari-adresate-boc.html
Avatarurile lui Dogaru şi sindromul lipitoarei

Un comentariu:

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.