duminică, 5 octombrie 2014

Hong Kong și metoda Poroșenko

Moto: Nu contează pentru ce protestezi, nici câți sunt lângă tine, nici dacă ai dreptate sau nu, singurul lucru care contează este împotriva cui protestezi. Dacă vrei ajutorul mai marilor lumii, alege-ți un obiectiv care să coincidă cu al lor.
metoda porosenko
Dacă ar fi să fac pe prostul așa cum fac de cele mai multe ori moderatorii și prezentatorii de știri bombă din media Românească, m-aș face că nu înțeleg pe ce lume trăiesc și m-aș întreba, sau aș întreba retoric de ce protestele din Hong-Kong sunt tratate, văzute, interpretate altfel decât cele din să zicem Doneț și Lugansk, sau de ce cele din Doneț și Lugansk au fost tratate altfel decât cele din Kosovo. Dacă ar fi să fac pe prostul și să mă fac că nu înțeleg că nu contează dacă ai sau nu dreptate, dacă ceea ce ceri este un drept legitim sau o aberație, dacă manifești pașnic sau folosești forța, dacă sunt 200 de protestatari sau două milioane sau m-aș face că nu pricep că de fapt contează doar ce vor mai marii lumii, m-aș întreba și aș întreba retoric, pentru rating sau doar așa ca să mă dau deștept, de ce protestele violente, armate și înarmate din lumea arabă, Egipt, Siria,sau Kiev, inventate, influențate și finanțate de lumea occidentală ”democratică”, au fost privite cu simpatie, sprijinite și inflamate de aceeași lume care a reacționat violent la referendumul din Crimeea.
Ce au avut comun aceste mișcări? Nimic altceva decât o coadă băgată de un sistem, de o lume, de o civilizație, pentru schimbarea unor concepții, convingeri, civilizații și chiar religii, deși toate acestea sunt proclamate ca sfinte, drepturi de care nimeni nu se poate atinge. Și totuși lumea occidentală transatlantică sau europeană s-a grăbit să schimbe cu ajutorul unor infiltraci și indivizi sau grupuri avizi de putere nu doar un regim politic ci chiar tradiții și dogme religioase, pentru simplul motiv că li se părea lor, ”civilizatorilor ” că politica, dogmele, principiile lor sunt cele mai bune sau singurele corecte. Dacă bine îmi amintesc eu, așa s-au purtat și vechile cruciade și dacă spun vechile cruciade și nu cruciadele este pentru că acum asistăm la alte cruciade, purtate în numele acelorași pretenții, ”noi suntem lumea bună ei sunt păgânii, antihriștii, ei nu se închină la Dumnezeul nostru, așa că va fi vai de Dumnezeii lor”. Bineînțeles că metodele, mijloacele, armele, uneori sloganele diferă, dar faptele, scopurile, pretențiile, minciunile sunt aceleași. Lumea arabă trebuia schimbată așa cum voia lumea ”occidentală”, Estul Europei trebuie să fie așa cum vrea Vestul, Asia trebuie să se convertească și să își schimbe eventual culoarea,modul de hrănire, religia, tradițiile cultura, ca să poată deveni piața de desfacere și sursa de forță de muncă ieftină ale Occidentului.
Televiziunile prezintă” îngrijorate” și mirate protestele din Hong Kong, fost teritoriu chinez, guvernat o perioadă de timp de englezi, dedulcit la ”principiile sănătoase” ale colonialismului perfidului Albion, care a revenit la marea Chină Galbenă. Este normal să fie proteste acolo, vechiul sistem chinezesc nu poate fi schimbat peste noapte, noii/vechii stăpâni chinezi nu pot accepta așa brusc să aibă o parte din țară complet diferită de restul țării, chiar dacă ar vrea asta tot ar trebui câteva zeci, poate sute de ani pentru a schimba un sistem care se menține de pe vremea când marea națiune americană nu exista. Cu toate astea, occidentul nu mai are răbdare, vrea schimbare peste tot în lume numai în cadrul propriilor granițe nu. După arabo-maidan, Euro-maidan, se organizează și un Asio-maidan.
Acum lumea occidentală nu prea știe ce să facă, pe de o parte nu își poate abandona proiectul de occidentalizare a Chinei prin Hong-Kong, pe de altă parte nu poate interveni nici măcar mediatic sau declarativ prea dur la adresa Chinei pentru că dacă China și-ar opri de exemplu doar exportul de hârtie igienică și șervețele pentru o lună, toată lumea occidentală ar fi în rahat. Nici acum nu e departe, dar măcar mai are cu ce se șterge din când în când. Așa că aceeași lume occidentală care cerea și cere sancțiuni economice împotriva lui Putin, care bătea din palme când Poroșenko declara că cetățenii din Doneț și Lugansk vor fi considerați teroriști dacă se mai opun voinței Kievului și întra cu tancurile în ei, aceeași lume occidentală spuneam, acum se preface îngrijorată, face pe proasta, dă ochii peste cap și se lamentează, făcându-se că nu știe nici cine a introdus calul Troian în Hong Kong, nici ai cui sunt soldații din burta calului, nici cum să procedeze.
Răspunsul e simplu, stimați conducători ai lumii democrate, trimiteți-vă pupila, pe protejatul Poroșenko, sprijinit de Flota Pacificului și câți Donald Cook vreți, în Hong- Kong să declare Hong-Kong drept republică teroristă și armata ucraineană va rezolva problema. Nu e așa că e simplu? De ce ceea ce a fost bun în Estul Ucrainei nu este valabil și în Hong Kong? Puteți încerca, dar mai înainte faceți-vă provizii serioase de hârtie igienică.

Hong Kong și metoda Poroșenko

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.