joi, 30 octombrie 2014

Craiovenii sărbătoriră Ziua Armatei


Motto: Întodeauna soldatul român a fost la înălţimea cerinţelor  comandanţilor şi poporului. Din ce în ce mai rar comandanţii şi conducătorii destinelor  lor se ridică la nivelul soldaţilor pe care îi comandă.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pe o vreme câinească, aproape ca viaţa militarilor şi a românilor, dar mult mai luminoasă, cu o ploaie măruntă din aia care îţi intră în oase, în Craiova s-a desfăşurat Ceremonialul dedicat Zilei Armatei, ca în fiecare an, la Cimitirul Sineasca, locul unde există mormântul Eroilor. Unii s-ar întreba de ce „ sărbătorim” ceva în cimitire şi nu pot să nu îmi amintesc o întrebare care circula pe vremea când eram copil. Întrebarea era, de ce a fost îngropat Ioan Vodă pe un deal. Răspunsul era simplu, pentru că acolo era cimitirul. De fapt nu ştiu de ce spunem că sărbătorim Ziua Armatei când de fapt atât locul cât şi activităţile sunt specifice comemorării eroilor. Poate cineva ar trebui să decidă dacă sărbătorim sau comemorăm ceva cu ocazia acestei zile.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ca de obicei, la activitate au participat militarii din garnizoană, reprezentanţii oficialităţilor, rezerviştii şi veteranii de război şi.… ploaia. Poate din cauza ploii nu am văzut şi altceva. Oricum au lipsit de la ceremonial şi deci depunerea coroanelor, reprezentanţii partidelor. De ce oare? Probabil că sunt toţi la Bucureşti prin comisiile parlamentare, lucrează febril la imunitatea colegilor cu schelete în dosar. Fiecare cu eroii lor nu?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lipsa partidelor de la activitatea de depunere a coroanelor la cimitirul Eroilor, se poate explica nu prin ploaia mocănească, nici prin faptul că ar fi în campanie electorală,  ci  prin „dragostea şi interesul„ pentru problemele armatei şi pragmatismul, pentru că este clar că aceşti morţi, eroii din războaie, nu pot fi puşi pe listele electorale, deci nu pot şi folosiţi, acolo apar numai cei decedaţi de la ultima modificare a listelor electorale. Îmi amintesc că la ultimele alegeri, cele din Decembrie 2012, undeva prin Teleorman a existat o reclamaţie cum că la o secţie de votare, au fost văzuţi şi oameni vii votând. Doamne fereşte!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Altfel, activitatea s-a desfăşurat după tipic, armata din nou a răspuns prezent, militarii au stat din nou sub ploaie ore în şir, s-a defilat şi gata, toată lumea a plecat acasă cu conştiinţa datoriei împlinite. Numai că cei care ne conduc destinele şi implicit pe cele ale aratei nu prea şi-au făcut datoria, rămânând datori ţării şi armatei pe care au adus-o la cai de lemn şi avioane de hârtie.
Nu ştiu ce au declarat sau spiciuit reprezentanţii oficiali la acest eveniment, am ajuns la eveniment, din fericire, exact după ce termenaseră de minţit. Am constatat însă că doamna Olguţa Vasilescu stătea sub aceeaşi umbrelă cu domnul Prioteasa şi m-am întrebat fără să vreau, cine sub a cui umbrelă se află.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Abia spre sfârşitul programului m-am dumirit, când a fost cu depusul coroanelor şi am văzut cu uimire că din partea primăriei Craiova a depus coroana numai doamna Olguţa şi .. buclucaşa umbrelă, nimeni altcineva dacă facem abstracţie de cel care o ţinea. Umbrela. Se pare că datorită atâtor ploi şi primăria a intrat la apă, sau nimeni altcineva nu mai merită să stea lângă doamna primar? După câte schimbări au avut loc prin regii în numai 2 ani, ai spune că asta ar fi explicaţia. Până şi conducerea SRI Dolj a fost reprezentată de doi ofiţeri, descoperiţi, că aşa se stă în faţa mormintelor. Nu le dau poza ca să nu fiu învinuit că i-am deconspirat.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cam asta fuse. Păcat de toate evenimentele şi activităţile organizate de Comenduirea şi comandantul Garnizoanei cu ocazia unor astfel de evenimente, eu cred că strică orzul pe gâşte dar asta e armata, răspunde prezent oricând, chiar şi când moral nu ar trebui, pentru că de data asta iată, oficialităţile se prezintă subţire de tot. Dar nu vă neliniştiţi,  vine iar cod de inundaţii, înzăpeziri şi atunci veţi vedea toţi politicienii făcând poze cu militarii aflaţi la inundaţii sau la redeschiderea drumurilor şi salvarea… companiilor care au primit bani grei pentru ceea ce vor face tot militarii.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cel mai frumos sărbătoresc “Ziua Armatei”,  regii astfaltului, drumarii şi clienţii contractelor cu primăriie, care normal ar trebui să se ocupe de drumuri, după ce militarii le fac treaba. Atunci să te ţii chefuri dragii de ei, la fiecare pahar vorbesc frumos despre soldaţi.
LA MULŢI ANI ARMATĂ ROMÂNĂ!

Craiovenii sărbătoriră Ziua Armatei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.