vineri, 31 octombrie 2014

Ştiri NASA

Pe internet a apărut de curând o informaţie cum că între 16 şi 22 Decembrie ar avea loc o puternică furtună solară care ar face ca lumina soarelui aproape să nu mai ajungă pe pământ acesta urmând a primi numai 10% din lumina astrului. Cu toate astea, suntem informaţi, asta nu va afecta viaţa pe pământ vom trăi cu lumina artificială şi ne vom vedea probabil ca în ceaţă. Dacă ar fi aşa ar trebui ca timp de 6 zile şi temperaturile să fie mult sub 0 grade. Bun. Oamenii au fost înştiinţaţi, ce facem cu celelalte vietăţi, cine le însştiinţează că nu e nici un pericol, că după 6 zile toate revin la normal? Ce facem cu simdromul vacii nebune, că după limba albastră or să dea săracele patrupede în bâlbâială 6 zile.
Nu ştiu de unde apar ştirile astea, cine şi cu ce scop le scoate la lumină din ce furtuni mentale se nasc? Să fie goana după like-uri, după rating în lumea blogerilor sau pur şi simplu la unii e întuneric de când s-au născut? Pe blogul pe care a apărut ştirea la noi, nici nu îi dau numele, ca să nu îi fac şi eu rating, nu se spune decât că NASA a confirmat ştirea, dar nu se dă nici o sursă. Numai că blogul respectiv este citat ca sursă şi de alte pagini personale dornice de senzaţional. Am căutat şi eu pe sursele NASA şi nu am găsit decât că :
“Nasa has not confirmed that the earth will be in darkness for six days in December 2014.
An article circulating online, claiming that Nasa confirmed a total blackout of earth for six days in December is a fake news story.
The story titled, “NASA Confirms Earth Will Experience 6 Days of Total Darkness in December 2014!” originated from Huzlers.com, a website well known for publishing fake stories with sensational headlines.”
După cum reiese din texul de mai sus toată isteria a plecat de la un site “Huzlers”, care a dat apoi dezminţire menţionând chiar că ei de fapt cu asta se ocupă, cu ştiri contrafăcute aşa ca să facă rating şi să facă bâză de creduli. Punct. Cei care preiau la noi astfel de ştiri şi le multiplică după metoda Ponta, ori sunt credulii cărora li se adresează Huzlers, ori unii care se cred Huzlers sau premieri.
Cum printre altele sunt abonat on line şi la rapoartele săptămânale NASA, am intrat să văd ce mai e nou pe acolo şi aşa am dat şi eu peste două lucruri interesante, dar de data asta veridice.
Soarele a erupt într-o explozie solară destul de puternică pe data de 19 Octombrie 2014, începând cu ora 1.01 AM. Solar Dynamics Observtor, care observă în permanenţă Soarele, a captat o imagine a acestei erupţii în raze ultraviolet de 131 Angstroms, o lungime de undă care poate vedea imaginea unor astfel de erupţii care apar de obicei în turcoaz. Această erupţie a fost catalogată ca fiind de mărimea X1.1, în care X reprezintă intensitatea rupţiei iar X ca valoare este cea mai intensă, în timp ce numerele dau informaţii privind puterea. Spre exemplu o erupţie X2 este de două ori mai puternică decât una X1. Aceste erupţii provoacă radiaţii care în mod normal nu sunt periculoase pentru om deoarece nu pot trece de atmosfera terestră, dar cele mai intense pot provoca perturbări atmosferice, şi interfera semnalele GPS şi de radio şi tele comunicaţii.
Iată imaginea aceste eupţii aşa cum a fost captată de observatorul solar.
explozie solara
Al doilea eveniment pe care l-am remarcat din mulţimea de rapoarte, este de fapt o imagine superbă a Marelui Nor al lui Magellan, o galaxie satelit a Căii Lactee, aflată a treia ca distanţă faţă de galaxia noastră, la aproximativ 160000 ani lumină. Această galaxie satelit este vizibilă doar din emisfera sudică, fiind situată între constelațiile Peștele de Aur și Platoul, în apropierea polului sud ceresc.
?????????????????????????????????????????????????????
Mărturisesc că nu este nimic neobişnuit în această fotografie, nu e prima, nici ultima, poate doar culorile deosebite obţinute cu alte filtre decât de obicei, dar o prezint şi am remarcat-o pentru frumuseţea ei. Telescopul Agenţiei Europene a Spaţiului a capturat nenumărate fotografii ale acestei galaxii dar în alte culori. În această imagine se vede şi marginea Nebuloasei Tarantula.
Aceste imagini sunt reale, nu ca ştirea cu praful care ne acoperă vederea.
http://www.ibtimes.co.uk/nasa-confirms-earth-will-experience-6-days-total-darkness-december-fake-news-story-goes-viral-1471809
http://news.discovery.com/space/powerful-x-class-solar-flare-hits-earth-causes-radio-blackout-141025.htm

Ştiri NASA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.