joi, 4 septembrie 2014

O ordonanţă ilegală şi motivarea ei idioată


traseism
O motivaţie halucinantă
Domnul Ponta, după ordonanţa prin care a dat prime de alegeri firmelor private prin tăierea CAS, a mai făcut o pomană pomanagiilor din politica românească, suspendând pentru o lună jumătate o lege care interzicea traseismul politic. Dacă îmi aduc bine aminte, Ponta a câştigat alegerile promiţând scoaterea de la guvermare a UDMR, înlăturarea lui Băsescu şi stoparea traseismului politic. Cum ultimul deziderat nu fusese oficial încălcat, a fost doborât acumm printr-o ordonanţă de urgenţă absolut inutilă. Încercând să ascundă goana după voturi şi teama de trădare, în spatele blocajului instituţional şi pretinzând că moare de grija ţăranilor care nu vor avea căldură la iarnă, domnul Dragnea vine cu o explicaţie terifiantă: “Nu este absolut nimic nedemocratic în interiorul acestei ordonanțe. Faptul că crează cadru legal prin care un ales local poate opta, deci se dă posibilitatea ca nici un cuvânt din această ordonanţă să oblige pe cineva să facă ceva, nu credem că poate să aducă atingere spiritului democratic din această țară sau democraţiei din adminsitraţia locală.”
Nu credeam să apuc să trăiesc ziua în care un membru al guvernului să apară atât de senin în faţa lumii şi să anunţe că o ordonanţă care încalcă chiar şi temporar o lege pentru a da ocazia unor vânzători de vot  şi conştiinţă să sară dintr-o barcă în alta este democratică este un act democratic. Pe cine prosteşte domnul Dragnea? Recitiţi vă rog textul declaraţiei şi veţi vedea că nu are nici cap nici coadă, nici subiect nici predicat, doar abureală. Ce vrea să însemne oare : “deci se dă posibilitatea ca nici un cuvânt din această ordonanţă să oblige pe cineva să facă ceva” ? Aceasta este explicaţia şi justificarea actului democratic. Înţelege cineva ceva ? Prin acest act, prin această declaraţie halucinantă, dată într-un limbaj de lemn care ar concura cu discursurile lui Drăghici, domnul Dragnea face dovada incompetenţei şi nesimţirii unei guvernări preocupate doar de obţinerea de contracte plătite de stat pentru acoliţii politici.
Scopul scuză mijloacele
Este LMC faptul că nu blocarea unor proiecte la nivel local îi îngrijoreză pe guvernanţi ci blocarea acelor proiecte şi contracte care erau destinate clientele PSD, proiecte care sunt puse în pericol de noua coaliţie PDL-PNL care în multe localităţi are majoritatea. Aşa se face că în Bucureşti, primarul Oprescu nu mai convoacă Consiliul Local tocmai pentru că nu mai are majoritatea dorită şi astfel tocmai el este cel care blochează proiectele care au nevoie de avize fie ele negative sau poziţive. Deci domnii din PSD sunt deranjaţi de faptul că nu mai pot face ce vor şi nu mai pot să taie şi să spânzure sau să dea ei contracte cui vor. Ar fi putut să cumpere câţiva consilieri de la un partid sau altul, dar la primul vot dat împotriva indicaţiilor de partid, aceştia ar fi fost excluşi din partidul lor şi astfel ieşeau din joc, ceea ce nu convenea domnilor din PSD pentru că la un alt vot ar fi fost tot în fundul gol. Aşa că au decis ei  să anuleze pentru o perioadă de 45 de zile efectele Articolului 9, alineatul (2), litera h1 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali,  atât cât să le dea voie fripturiştilor să se înregimenteze în PSD sau alte partide de pe orbită, fără să suporte efectele legii şi să rămână în joc.
Fuck the citizens
Bineînţeles că PSD-ul avea discuţii cu diverşi fripturişti care ar fi dat cu bucurie votul pentru câteva zeci de mii de euro, dar mai sunt doi ani de mandat şi nu vor să piardă accesul la borcanul cu miere. Şi atunci domnul Ponta a inventat această măgărie acest act de furt prin care neagă şi încalcă însuşi principiul votului uninominal pentru că declaraţia domnului Dragnea spune clar că voturile consilierilor nu reflectă voinţa alegătorilor ci voinţa de partid. NICI O ALTĂ LEGE NU ESTE ATÂT DE VĂDIT ILEGALĂ ŞI NESIMŢITĂ, NICI CHIAR RENUMITA IMUNITATE PARLAMENTARĂ, SAU ÎNCERCAREA DE AMNISTIERE DIN MARŢEA NEAGRĂ, CÂT ESTE ACEASTĂ ORDONANŢĂ DE GUVERN. Nicicând un partid aflat la putere nu a fost atât de ordinar în urmărirea intereselor proprii, cum este acest PSD sub conducerea lui Ponta, care dacă nu poate obţinea majoritatea prin vot, o modifică prin lege. Dacă Băsescu a furat alegerile, Ponta a modificat legea pentru a fura legal. AMÂNDOI APLICĂ CU SUCCES RENUMITA REPLICĂ A DOAMNEI NULLAND.
Licence to Kill
Mâine guvernul Ponta va da o nouă ordonanţă de urgenţă prin care va face ca asasinatul să fie legal. Urmând aceeaşi logică, domnul Dragnea ne va anunţa că pentru 45 de zile, oamenii vor avea dreptul să decidă cu cine vor să trăiască şi cu cine nu şi vor putea pune laţul de gât celor care le blochează proiectele de viaţă fie ei poliţişti, procurori, judecători, sau simpli cetăţeni. Explicaţia sau motivarea legii va fi aceeaşi: “Faptul că crează cadru legal prin care un cetăţean poate opta, deci se dă posibilitatea ca nici un cuvânt din această ordonanţă să oblige pe cineva să facă ceva, nu credem că poate să aducă atingere spiritului democratic din această țară sau democraţiei.” După cum se vede, această motivare se poate aplica oricărei inepţii.
Eu aş propune o ordonanţa de urgenţă prin care cetăţenii să se decidă în timp de 45 de zile dacă mai acceptă această clasă politică mizerabilă la conducere şi ce să facă cu ea. Ar fi mult mai democratic domnule Dragnea. Ce spuneţi?
http://www.antena3.ro/politica/dragnea-raspunde-ambasadei-sua-in-scandalul-oug-privind-migratia-primarilor-nu-e-nimic-nedemocratic-265016.html
O ordonanţă ilegală şi motivarea ei idioată

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care posteaza comentarii sunt raspunzatori pentru comentariile pe care le fac.