luni, 1 septembrie 2014

Năstase ameninţă


nastase ameninta
Victorie! A mai ieşit un puşcăriaş din închisoare. De ieri, România are un puşcăriaş mai puţin şi nu unul oarecare ci unul cu greutate. De fapt ca să fiu sincer nu ştiu sigur dacă a fost puşcăriaş sau puşcăriaşă, unii, care au fost trimişi la numărat de ouă spun că da, alţii spun că nu, dar ce mai contează sexul, dacă a ieşit din puşcărie?
Cum a intrat se bănuieşte, Băsescu mustăceşte, Ponta ştie sigur. Cum a încercat să se sinucidă este încă o enigmă, Rus nu e străin, el doar a prevăzut că se va sinucide şi a trimit poliţaii exact în secunde care trebuia ca să îl scape şi să îi pună fularul pe gât. Cum de a scăpat de dosarul cartuşelor în plus găsite în casă nu spune nimeni deşi probele erau evidente, fapta condamnabilă, mai ales în cazul unor circumstanţe agravante, a unei condamnări în executare. Revenind la circul sinuciderii, când s-a petrecut episodul, la cald, am crezut că am în faţă un mare act de demnitate seniorală, un fel de demisie de onoare din funcţia de cetăţean, un gest onorabil, chiar dacă aţii îl considerau de laşitate. Dar după tot ce a urmat, mi-am dat seama că a fost o bătaie de joc, un circ mediatic al unui găinar care încerca să impresioneze opinia publică şi să câştige simpatia ei, pentru a cumpăra cu ea clemenţa celor ce îl băgaseră acolo, ca şi Becali, cu gâtul. Culmea, tot cu gâtul. Se poartă puşcăriaşii de lux cu gâtul avariat.Când ajung în puşcărie sau arest marii oameni politici îşi scot pe sârmă toate bolile ascunse, perfuzia cu glucoză, plosca, ţucalul, drenele, şi toate umorile posibile, pentru a vedea lumea cât suferă ei săracii. Jalnic. Numai copacii mor în picioare, buruienile mor călcate în picioare.
După nu ştiu câte capodopere scrise în puşcărie, după lecţiile de morală şi conduită cetăţenească date puşcăriaşilor fără ştaif, găinarilor care furau cu ţârâita, nu ca el, cu milioanele de euro, iată-l vesel, bine dispus şi déjà martirizat, în libertate. Perioada de puşcărie a fost benefică, boala de inimă care l-a ţinut câteva zile între Brădişteanu şi celulă, a dispărut, deci e şi puşcăria bună la ceva, viaţa nu îi mai e în pericol, aşa cum nu mai este nici a lui Becali de când a fost acasă, şi una peste alta, Andrei, fiul cel iubit a devenit şi el un adevărat bărbat, presa l-a ridicat,i-a urmărit paşii şi i-a sorbit cuvintele, a devenit un viitor politician care s-a maturizat în greaua încercare prin care a trecut. A fost tot timpul alături de tatăl său, cu gândul, cu maşina, cu tira, atunci când a ieşit prima oară din închisoare, déjà ştie multe tertipuri, are stofă băiatul. Viitorul îi atârnă în faţă.
Adrian Năstase a ieşit cu barbă, adică e alt bărbat, mai macho acuma, iar fiul şi-a lăsat şi el barbă ca să vadă toată lumea că aşchia nu sare departe de trunchi. Nici nu a ieşit bine Adrian, că s-a şi apucat să dea sfaturi la mişto. Cum de devin atât de înţelepţi toţi puşcăriaşii? Cum de simt toţi nevoia să ne înveţe pe noi, cei fără “şcoala vieţii” cum trebuie să trăim după ce au ieşit din puşcărie? Acuma îi sfătuieşte ironic pe ziarişti să nu alerge cu maşinile, le mulţumeşte că i-au păzit imobilul din Zambaccian, el pleacă la Cornu, unde îl aşteaptă soţia să îi numere ouăle şi probabil şi pârjoalele. Cele primite în puşcărie.
Dar cel mai important, domnul Năstase ne spune că puşcăria este o fabrică de recidivişti. Cine a spus că puşcăria nu scoate pe porţile ei oameni reeducaţi? “Am rămas același, încercările din ultimii ani cred că mai curând m-au întărit. Am nevoie de ceva timp pentru a lămuri proiectele pentru viitor”. Încă din primele cuvinte spunse la ieşire domnul Năstase nu lasă nici un dubiu asuprea efectelor puşcăriei asupra sa, a rămas acelaşi, nimic nu s-a schimbat ba este şi mai tare, are câteva proiecte, iar puşcăria şi-a îndeplint rolul, a pregătit un recidivist. De acolo, din poarta închisorii, Năstase ameninţă că nu s-a schimbat de loc este acelaşi om care a întrat în puşcărie, chiar mai puternic, un sinucigaş nereuşit dar un politician şi un penal întărit, care are unele proiecte “extravagante” pe care însă nu le poate spune. Păzea, acuma cunoaşte personal şi criminali şi mardeiaşi, nu doar procurori.
Să vedem cine îşi va scuipa în sân primul. Lumea rea spune că Ponta i-ar fi trimis flori. Eu nu cred. Ponta nu oferă decât cale şi imortele şi întordeauna fără soţ. El îl trimite pe Rus, nu flori, când are ceva să îi transmită lui Năstase. Când Rus este ocupat, apelează la Kovesi sau Băsescu. În plus, am auzit că premierul are program de donare de sânge. Doamne fereşte, opriţi catastrofa, atâta ne mai trebuie să mai circule prin alt român sângele lui Ponta, să nenorocească pe bietul pacient sau , mai rău,  să dea cuiva prin cap să îl cloneze. Ar ieşi marele Titulescu din mormânt şi s-ar sinucide demonstrativ în faţa lui Năstase.
Una peste alta, Năstase a dovedit că nu şi-a pierdut infatuarea şi are în plus o dorinţă de răzbunare pe care ar invidia-o şi Zorro.
Năstase ameninţă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.