luni, 3 februarie 2014

Vina de a fi contemporan cu nesimtiţiiZgonea lasă urme
NESIMŢ’IT^1 s.n. (în loc. adv.) Pe nesimţite = încetul cu încetul, fără a putea fi perceput. – Ne- + simţit.
NESIMŢ’IT^2, -Ă, nesimţiţi, -te, adj. 1. Care este lipsit de bun-simţ, de bună creştere, de cuviinţă, de delicateţe. ** Care denotă, trădează nesimţire (2). 2. Care nu este simţit, perceput; care scapă simţurilor sau trece neobservat; p. ext. insesizabil, imperceptibil. ** (Adverbial) Fără a putea fi perceput; încetul cu încetul; fără zgomot. tiptil; pe furiş. – Ne- + simţit.
NESIMŢ’IT adj. 1. v. |imperceptibil||. 2. nesimţitor. (Om ~.)
Întrebat de o “ţigancă nesimţită” după accidentul de avion din Apuseni dacă îşi reproşează ceva vizavi de modul în care s-au desfăşurat acţiunile de căutare –salvare, domnul fost ministru de interne Radu Stroe a declarat zâmbitor, ca un copil cretin care crede că a găsit răspunsul salvator, “ regret că s-a întâmplat în timpul mandatului meu nenorocirea”.
Primul impuls a fost să arunc cu ceva în el dar mi-am dat repede seama că aş sparge televizorul care nu are nici o vină. Cu timpul mi-am dat seama că săracul om nu a spus –o cu aroganţă, cum ar fi spus-o Ponta sau Nicolicea sau Năstase. Omul a spus-o cu toată fiinţa, chiar crezând ce a spus, aşa a crezut el, era sincer, şi privea zâmbitor, convins fiind că nu putea da un răspuns mai potrivit. Sunt convins că şi acuma se întreabă de ce i se impută acea replică, el nu vede nimic rău în asta. Pe astfel de oameni nu te poţi supăra, el a spus ce a simţit, aşa simţea el, că e un ghinionist în al cărui mandat s-a întâmplat ceva rău de care el nu se face vinovat cu nimic. Până şi Biblia spune ”fericiţi cei săraci cu duhul, căci a lor este împărăţia cerurilor”. Că nu simţea ceea ce simţeau alţii, era cu totul altceva, domnul Stroe nu este capabil probabil nici sufleteşte nici interelctualiceşte de empatii de genul ăsta, probabil el râde la telenovelele indiene unde toate gospodinele lăcrimează savuros, are altă structură somatico-emoţională. Şi atunci de ce s-a grăbit domnul Ponta să îi ceară demisia, atâta vreme cât el însuşi spusese că nu are ce reproşa minitsrului de interne, chiar în ziua ghinionistului răspuns?
Eu îl consider pe domnul Stroe o victimă politică cu atât mai mult cu cât poltica românească de după 89 e plină de astfel de declaraţii nepotrivite cum ar fi spus Clinton, care nu au dus la demisii, nici măcar la scuze din partea celor care le-au emis cu mult mai multă lipsă de delicateţe ca să citez definiţia nesimţitului dată de DEX.
Hai să facem un scurt inventar spre exemplificare :
Ion Iliescu : “măi animalule ”
Băsescu “ Ai văzut Maria, câtă nesimţire pe ţiganca asta împuţită..”
Năstase : “Cineva la un moment dat voia să vină să îmi numere găinile. I-am sugerat mai bine să vină să îmi numere ouăle..”
Ion Burlui fost şef ISU: “aşa cum iarna nu-i ca vara, nici la munte nu este ca la câmpie”.
ZGONEA, foarte recent, fierbinte, despre necesitatea ne- investigării în parlament a crimei din Apuseni: “Anumiţi colegi au fost destituiţi din funcţie. Eu cred că sunt măsuri suficiente. Legislativul nu poate interveni peste Executiv. Ce vrem noi de la societate? Nu să facem circ mediatic, nu să găsim trei vinovaţi să tragem un glont în cap, ci să reglementăm, după astfel de evenimente, astfel încât în viitor fiecare instituţie, când lucrează cu altă instituţie, să ştie care sunt regulile dintre ele”
Şi lista ar putea continua, e inutil să ne amintim toate expresiile sau gesturile nedelicate ale fruntaşilor societăţii.
A căzut vreunul din cei mai sus menţionat pentru ceea ce a spus ? Nuuuuuuuuuuuuu. Nici măcar Năstase, care între timp a scris câteva volume la răcoare nu a plătit pentru numărul de ouă din inventar ci pentru cu totul alte vini nespuse. Bine, Burlui nu se pune la număr , el a căzut pentru că iepure fiind a recunoscut la îndemnul lui Stroe că e mistreţ, crezând că astfel va scăpa Stroe, că altfel, dacă se ştia că trebuie să cadă Stroe, nu mai cădea şi Burlui. Ghinion de neşansă. Ghinionul lui Burlui este că s-a grăbit. Şi atunci, dacă nici unul nu a fost demis de ce domnul Stroe, care este mult mai nevinovat şi mai bland în exprimare decât toţi cei menţionaţi? Nu zău, eu îi dau dreptate, i s-a făcut o nedreptate. Omul este inocent, parol doner ! Nici nu e nevoie să îi pui două întrebări ca să realizeză că e nevinovat, iar dacă reuşeşti să îl priveşti în ochi şi nu nu îi fug ochii ca lui MRU, te clarifici: NEVINOVAT PUR SÂNGE.
Întrebarea care se pune, este cu ce suntem noi vinovaţi, noi contemporanii atâtor mandate nenorocite în ultimii 25 de ani ? Noi, cei care am fost nevoiţi să înghiţim atâtea promisiuni, minciuni, tunuri, privatizări, dezmembrări, recalcurări, revizuiri, sacrificii, taxări, impozitări, fraude, nesimţiri, palme- nu în stomac-, revoluţii, involuţii, disoluţii, sfidări, mutilări, abrogări şi câte şi mai câte, de la o clasă politică plină ochi de analfabeţi de meserie “auto” ajunşi parlamentari, pe care se vede salopeta de lăcătuşi repetenţi oricâte costume Armani ar îmbrăca unul peste altul. Noi, muritorii de foame care umplem buzunarele atâtor nesimţiţi prin impozitele şi taxele cu care ne sufocă, noi ce vină avem de ce să plătim noi ghinionul de a fi contemporani cu Nesimţirile Lor? Domnul Stroe, mă adresez dumneavoastră singurul în măsură să mă înţeleagă. Faceţi ceva, daţi o lege, cât de mică, o legişoară prin care să ne scutiţi de vina de a fi contemporani cu dumneavoastră, încercaţi să vă convingeţi colegii că nu e vina noastră că am prins atâtea mandate lipsite de delicateţe şi mai lăsaţi-ne să respirăm. Treceţi pe lângă noi, intraţi în vieţile noastre uşor, tiptil, şi ieşiţi insesizabil, imperceptibil, vă rugăm noi, fiţi nesimţiţi, acţionaţi de aşa natură încât să treceţi neobservaţi, să scăpaţi simţurilor noastre, că dacă vă mai vedem des nu ar fi exclus să dăm comutatorul pe nesimţire şi noi şi atunci, să te ţii numărat de ouă.
Vina de a fi contemporan cu nesimtiţii

3 comentarii:

 1. ANCHETA DELA BUCURESTI KIYOKO HORVATH :
  RETEAUA CRIMINALA A SPITALULUI FUNDENI

  CORESPONDENTA SPECIALA.... NIPON PRESS

  In capitala Romaniei se afla un grup de ziaristi care incearca sa desluseasca
  adevarul despre tragicul accident din Muntii Apuseni.
  La casa ei din Bucuresti Kiyoko...... s-a untalnit cu cativa dintre ei.
  Au pus impreuna informatiile si au ajuns la aceiasi concluzie .
  INTARZIEREA SALVARII A FOST DELIBERATA.
  TREBUIA UCIS TOTI PASANGERII INCLUSIV PILOTUL.
  Felul in care se desfasoara ancheta autoritatilor continua aceiasi conspiratie.
  ..Politia si parchetul nu izoleaza zona cum cere legea,pentru a nu fi distruse probe dupa gasirea epavei.Trebuia pazita zona de politie,jandarmi,armata ca si in alte cazuri de catastrofe aeriene.Nimic din astea aici...Criminalistii vin -fara procuror de caz-fac citeva poze si pleaca lasind aria crimei neprotejata iar cadavrul lui iovan este luat pe crengi de niste tarani ..Unde era medicina legala?

  Se incerca musmalizarea prin ingroparea mai repede a cadavrului ...
  Se stia ca nu era un zbor autorizat-era la negru...
  Orice transport coordonat de mafia transplanturilor inseamna o suma la negru de mii de euro impartita intre cei care participa la transport si prelevare de organe..

  Va urma

  RăspundețiȘtergere
 2. Stimate Domn Neacsu.
  Mi se cere mereu o dovada a crimei din Muntii Apuseni.
  Iata o dovada clara a unei conspiratii la cel mai inalt nivel.
  Va rog cititi cu atentie.
  Va multumesc.

  AU VRUT SA-I UCIDA PE TOTI CA SA STEAGA URMELE !

  O CRIMA ORIBILA A MAFIEI DE ORGANE !

  ESTE NEVOIE DE O ANCHETA INTERNATIONALA DE URGENTA !

  DOVADA CLARA :

  Medicul Sorin Ianceu, rănit în accidentul din Munţii Apuseni, a declarat luni, că după prăbușirea avionului a sunat la 112 şi a dat coordonatele de pe Google Maps, indicând inclusiv zona unde se află, şi anume între localităţile Horea şi Beliş.
  Doctorul Sorin Ianceu a precizat că telefoanele sale au fost distruse în momentul impactului, însă a vorbit cu cei de la 112 de pe telefonul colegului Radu Zamfir comunicând la numărul unic de urgenţă poziţia avionului.
  “Le-am spus inclusiv că dacă pleacă din Horea spre Beliș pe drumul 1R, la jumătatea distanței, pe partea dreaptă, ne aflăm prăbușiți. Știam localitățile între care s-a prăbușit avionul. Ar trebui să existe aceste înregistrări.
  ULUITOR ! INCREDIBIL ! TERMINAL !
  Într-un comunicat dat publicității, luni, de Serviciul de Telecomunicatii Speciale a precizat că “dr. Sorin Ianceu nu a sunat la 112″.
  NECESITATEA UNUI TRIBUNAL MILITAR PENTRU
  PONTA, ARAFAT, OPREA, DUSA ETC

  RăspundețiȘtergere
 3. CONSPIRATIE LA CEL MAI INALT NIVEL AL STATULUI ROMAN .

  O ALTA DOVADA A CRIMEI DIN MUNTII APUSENI ! NEVOIA UNEI ANCHETE INTERNATIONALE !

  Omul de afaceri Sorin Mărcuş, fost pacient şi prieten al doctorului Zamfir, accidentat în Apuseni, susţine că, pur şi simplu, cineva i-a şters din telefon convorbirea cu doctorul rănit. În exclusivitate pentru ”ring”, Sorin Mărcuş a declarat: „Din jurnalul telefonic al convorbirilor a dispărut apelul meu către doctorul Zamfir, de luni, ora 17.10/17.20. La ora aceea nu se făcuse publică lista pasagerilor din avion, dar ştiam că el e unul dintre cei mai buni în domeniul prelevării de organe şi l-am sunat să văd dacă e bine. Când am vorbit cu el eram convins că nu durează nicio oră şi îi găseşte. Nicio secundă n-am crezut că va fi altfel, pentru că el ştia cum să folosească telefonul pentru a afla poziţia exactă. Avea un iPhone 5 care e dotat cu busolă… Nu ştiu cine mi-a şters convorbirea cu doctorul Zamfir din jurnalul telefonului, ştiu doar că a dispărut. Nu am nicio probă pentru a acuza pe cineva. E doar o constatare a mea. Doctorul Zamfir poate confirma că am vorbit la telefon în ziua aceea”

  REAMINTESC DECLARATIA DOCTORULUI
  SORIN IACEU

  CONVORBIRILE MELE CU 112….AU DISPARUT !

  RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.