sâmbătă, 1 februarie 2014

România uitucă şi uitată de Dumnezeu


fa-te ca lucrezi Victore
Ultimele evenimente petrecute  pe meleagurile româneşti au scos la iveală pe lângă setea de senzaţional a presei, maleabilitatea  şi credulitatea marii majorităţi a românilor care sunt gata să creadă şi să înghită orice pastilă li se pune în palmă, şi modul în care cei care conduc această ţară sau ce a mai rămas din ea, sau mai bine zis cei care se fac că conduc această ţară, îşi tratează supuşii. O bătaie de joc totală, un dispreţ  dezgustător, o indiferenţă criminală şi o aroganţă fără margini. După accidentul din Apuseni când toată presa şi lumea se inflamase de credeai că am intrat în luna lui cuptor, când tot mai mulţi vorbeau de o revoltă populară şi deja unora începuseră să le tremure genunchii, a venit generalul Iarnă însoţit de colonelul Viscol şi a acoperit tot. Noroc cu viscolul că s-au putut decreta coduri de urgenţă şi astfel şi oficial şi practic, oamenii au fost împiedicaţi să încerce oarece manifestări a la Kiev.  Bucurie mare la guvern, orbiţi de vânt şi de zăpada viscolită, românii nu mai văd nimic se freacă  la ochi buimaci şi nu mai au timp de un amărât de accident şi doi morţi deja îngropaţi, acum riscă să fie ei înşişi îngropaţi de vii în zăpadă şi deja consideră subiectul Apuseni încheiat. Autorităţile, guvernul, domnul Ponta, Dragnea, Duşa, Oprea, şi-au pus puloverele pe ei, ca Roman şi Iliescu pe vremuri şi au dat ordin „ făceţi-vă că lucraţi” demonstrând încă odată dacă mai era nevoie că românul are memoria scurtă. Nimeni nu a sesizat că ţinutele „de lucru” ale domnilor din conducerea de guvern fac  parte dintr-o strategie studiată şi calculată, că figurile „îngrijorate” sunt cosmetizate  cu profesionalism sub îndrumarea sociologilor şi responsabililor cu manipularea cu state vechi în domeniu. Frecându-i mâinile şi bucuroşi că televiziunile şi oamenii au ce măcina şi au uitat de crima din Apuseni, guvernanţii noştri se fac că lucrează.
Orbiţi de viscol românaşii nu văd nici măcar că acest circ această bătaie de joc se repetă an de an, la fiecare ninsoare de 25 de ani încoace şi că de fiecare dată singurul lucru pe care îl fac oficialităţile sunt să închidă drumurile şi să scoată armata la deszăpezit. De fiecare dată se promit măsuri, se rostesc ameninţări la adresa drumarilor, dar aceştia îşi încasează nestingheriţi banii pe contracte neonorate, dau parandărătul celor cu care au semnat contractele, visteria partidelor se garniseşte pentru alegeri şi toată lumea e mulţumită. Şi cum această situaţie se manifestă de 25 de ani, deşi aproape mereu se mai revoltă câte cineva pentru lipsa utilajelor, dar totul trece repede , vine vara se uită totul. La fel se vor uita şi cauzele morţii celor două persoane din Apuseni şi viitorul accident aviatic  va avea aceeaşi soartă, dacă vor mai avea norocul să piloteze un alt Iovan care să aducă avionul la sol fără victime.
În încercarea lor de a-şi spăla mâinile şi păcatele după crima din Apuseni, guvernanţii au scos la interval toate forţele posibile, inclusiv rezervele guvernului, dar nu cele date bisericii şi sereiului în Decembrie, alea s-au păpat  deja, ci altele din buzunarele fraierilor care cotizează la bugetul lui Ponta, nu al României, pentru că Ponta îl împarte cui vrea el nu cui trebuie. Văzând cum zboară elicopterele pe viscol la ordinul primului ministru sau al lui Oprea  şi auzind că elicopterul MAI este destinat să zboare  inclusiv în condiţii deosebite, văzând cum intervin şi sunt trimişi armata şi pompierii cu maşinile pe drumuri acoperite total de zăpadă, rămânând şi ei în pană sau izolaţi riscându-şi viaţa, românul se simte deja mai bine şi îi creşte inima în piept. Două familii însă nu se pot bucura şi ele se întreabă, cum mă întreb şi eu : UNDE ERA ELICOPERUL MAI CARE POATE ZBURA ŞI PE VISCOL, UNDE ERAU MILITARII , POMPIERII, UTILAJELE SENILATE, UNDE REA GUVERNUL CÂND DOI OAMENI MUREAU ÎNGHEŢAŢI ÎN APUSENI?
După cum spuneam guvernanţii s-au bucurat că a venit această răbufnire a iernii, gândind că astfel lumea va uita de Apuseni şi de indiferenţa  şi lipsa de interes cu care au intervenit  şi s-au grăbit să dea tot acum, ca să arate că… se poate. Da, asta au arătat şi asta trebuie să vadă românii, faptul că dacă vrei, dacă te mobilizezi, dacă depui interes şi coordonezi activitatea, pot zbura şi elicopterele, pot intervenii şi oamenii. Iar concluzia este că LA ACCIDENTUL DIN APUSENI NU A EXISTAT INTERES, NU S-A FĂCUT TOT CE SE PUTEA FACE DEŞI MIJLOACE EXISTAU, DEŞI  ATÂT UMAN CÂT ŞI TEHNIC SE PUTEA INTERVENI. S- a spus că vremea nu a dat voie să plece elicopterele  MApN sau ale MI în Apuseni. GOGOŞI. S-a demonstrat practic şi televiziunile au tot arătat marea minune , elicopterul MI intervenind pe viscol  puternic. Situaţia în Apuseni, a fost de 100 de ori mai calmă şi mai accesibilă meteorologic decât am văzut acum şi totuşi nu s-a dat ordin sau aprobare pentru ridicarea acestora. DE CE ? Cine se face vinovat de această indolenţă, lipsă de răspundere, cauzatoare de moarte? Cine se face vinovat de faptul că armata nu a intervenit nici măcar cu informaţii deşi avea date despre prăbuşirea avionului radarul din Câmpia Turzii având coordonate mult mai exacte decât cele trimise către ISU? Răspunsul este unul singur, dintr-un motiv sau altul, conducerea armatei nu s-a implicat şi nu a colaborat. Probabil aştepta ordin, probabil aştepta să fie rugată, sau aştepta un troc cu cei de la interne, dar eu ştiu că un militar aştepta să fie salvat iar armata a dormit în bocanci. RUŞINE, NU MINISTRULUI DUŞA DE LA CARE NU AM PRETENŢII, EL NU  ESTE MILITAR, EL NU ESTE NICI MĂCAR  MINISTRU, ARMATA E CONDUSĂ DE OPREA ŞI ZISU,  RUŞINE MILITARILOR CARE AU AVUT DATE ŞI MIJLOACE ŞI AU STAT DEGEABA, NU AŞA PROCEDEAZĂ UN MILITAR CÂND UN COLEG DE AL LUI ESTE ÎN PERICOL. Stimaţi colegi care aţi putut interveni dar aţi stat cu mâinile în sân aşteptând un ordin de la un civil supus politic fără nici o legătură cu onoarea şi codul militar, veţi avea pe conştiinţă viaţa Aureliei Ion toată viaţa voastră. Punct.
Dar, ministrul apărării, de la căderea zăpezii, până în acest moment  a dat 12 comunicate de presă în care se laudă cu măsurile luate şi intervenţia armatei la deszăpeziri, în condiţii meteorologice extreme. La Accidentul din Apuseni însă, în afară de coondoleanţele transmise familiilor celor ucişi de indiferenţa guvernanţilor, domnul ministru Duşa a dat un singur comunicat şi ăla  forţat de gura presei, care spunea aşa:
„În urma informaţiilor apărute în presă, Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale face următoarele precizări:
Ministerul Apărării Naţionale a urmat procedurile conform legislaţiei şi regulamentelor în vigoare.
Astfel, s-a dispus pregătirea elicopterelor IAR 330 M echipate cu chit MEDEVAC de la Câmpia Turzii şi Gearmata pentru plecarea în misiune. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, ceaţă densă şi condiţii de givraj, conform cărţii tehnice, elicopterele nu au putut desfăşura misiunea. Executarea unei misiuni în condiţii meteo nefavorabile pune în pericol securitatea personalului şi a aeronavei.
Având în vedere că zona de cercetare se desfăşura pe o rază destul de mare, ministrul apărării naţionale a dispus ca un detaşament din cadrul Batalionului 317 Cercetare de la Cluj să se alăture forţelor de căutare-salvare ale celorlaltor instituţii implicate.
Totodată, ministrul apărării naţionale a dispus pregătirea aeronavei de tip C-27 J Spartan echipată MEDEVAC pentru a transporta victimele accidentului de la Cluj la Bucureşti.
M.Ap.N., prin Centrul Naţional Militar de Comandă-Nucleu (structura care asigură funcţiile de Centru Operativ în situaţii de urgenţă) a colaborat şi colaborează permanent cu toate centrele operative ale instituţiilor publice centrale şi locale care acţionează în astfel de situaţii.”
Deci Domnul Duşa, şi-a acoperit incompetenţa şi lipsa de reacţie prin „proceduri” şi „cărţi tehnice”, fără a interveni măcar cu o informaţie şi deşi avea la Târgu Mureş un detaşament specializat în acţiuni de căutare salvare  l-a păstrat la căldurică în timp ce un militar murea de frig. Aşa zisele condiţii meteo nefavorabile se manifestau pe o zonă foarte restrânsă în zona în care s-a prăbuşit avionul, dar se putea ajunge în zonă cu elicopterele şi apoi scanată zona cu detectoare termice. Dar s-au scos în faţă amărâtele de IAR-uri în timp ce Pumele stăteau în hangar. Ce au făcut SIAS şi DIAS? Dar Detaşamentul de Căutare Salvare în luptă?  Acum însă, pe viscol, zăpadă de trei metri, drumuri troienite, domnul Duşa a scos tot ce mai putea scoate din armată afară, fără să mai ţină cont de cărţi tehnice şi condiţii meteo de 100 de ori mai vitrege decât cele de la accident. De ce domnule Duşa acum s-a putut şi atunci nu ? De ce domnule Oprea acum a ieşit elicopterul MAI şi atunci nu? Cine coordona cele două ministere din partea premierului, domnule Oprea?
De ce nu au intervenit la accidentul din Apuseni echipele de căutare salvare conform Regulamentului de organizare şi funcţionare a detaşamentelor intervenţie la dezastre al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie?Dar CIAS, adica Cenetrul de Investigaţii şi  Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile care conform

HG nr. 228/2013 trebuia să coordoneze investigarea şi cercetarea accidentelor aviatice inclusiv preluarea apelurilor 112?

De la guvernanţi nu aveai ce să ceri. Pe ei nu îi interesează viaţa oamenilor, nu îi interesează că oamenii mor de frig pe ei îi interesează să nu fie ei găsiţi vinovaţi, în rest, pot să moară toţi românii. Dovada cea mai clară şi fără dubii că acesta este adevărul şi aşa gândesc guvernanţii noştri, a dat-o însuşi primul ministru cu o frază care a fost trecută cu vederea mult prea uşor. Este incredibil, impardonabil, pur şi simplu criminal ceea ce a spus domnul Ponta  îmbrăcat „ de lucru” la şedinţa de guvern. Parcă îl şi vedeam cu lopata în mână. Cât fariseism, să vii la  şedinţa de guvern în pulover ca să creezi impresia că eşti la muncă, nu la o activitate oficială. Nici în astfel de situaţii, unii nu uită de ceea ce au învăţat la şcolile de partid privind propaganda şi manipularea. Ce declară domnul Ponta la pe data de 27.01 în şedinţa de guvern? Citez „nu avem pierderi de vieţi omeneşti din cauza neimplicării autorităţilor” . Domnilor, la ora aceea erau 13 persoane decedate din cauza frigului, găsite îngheţate în diferite locuri. Ei bine, domnul Ponta nici măcar nu a putut le pomenească să îşi exprime regretul că are cu 13 votanţi mai puţin pe liste, pe el îl interesa şi se bucura chiar că nu a murit nici unul din vina autorităţilor, deci nu i se poate reproşa nimic aşa că nici măcar nu i-a pomenit. Aşa gândeşte premierul României, asta e filozofia lui, acesta este principiul care îl călăuzeşte în viaţă. Pot să moară toţi românii, de foame, de frig, otrăviţi de cianuri, de apele infestate prin fragmentare hidraulică, atâta vreme cât autorităţile care i se subordonează nu sunt vinovate direct, totul este în regulă, ne putem considera victorioşi.  ACESTA ESTE PONTA, PRIMUL MINISTRU AL ROMÂNIEI. Iar cei care îl înconjoară sunt după calapodul său. Primarul Bucureştiului ordonă închiderea şcolilor pentru că el nu este în stare să cureţe străzile unei capitale europene, iar şeful CADNR cere şoferilor să îşi facă poze în nămeţi ca să poată dovedi în instanţă de ce nu au plătit rovigneta. Oamenii îngheţau în maşini iar pe el îl interesau amenzile pentru că asta le cere primul ministru: „ţării cât mai multe taxe şi amenzi”
Pe acelaşi cântar, dar pe celălalt taler, păstrând o balanţă echilibrată se află preşedintele României  care de 10 zile de când România se află în tensiune şi stare de fierbere, se face că nu vede, nu aude, a uitat de cucul de la ora 18.30, nu are nici un mesaj pentru români, problema deszăpezirilor , a accidentului aviatic nu intră în competenţa preşedintelui, el nu are atribuţiuni pe aceste aspecte, aşa că nu are ce spune. El e preocupat acum de Nana şi eventual de aducerea lui Elan în ţară ca să îi poată înfunda pe Ghiţă şi Ponta. Şi mai e îngrijorat puţin de Opriş, dar nu prea mult pentru că decizia se ia în CSAT în unanimitate şi slavă domnului are destule voturi cu care să îşi salveze slujitorul. Ce face Băsescu acum ? Ce face cucu ? Cucu strânge dovezi şi când va ieşi, va ieşi cu bombe , petarde, fumigene pe care le va arunca înspre Ponta. Asta este grija lui Băsescu acum altceva nu îl interesează.
Aceşti doi oameni, aceste două conştiinţe sunt în capul ţării. Să nu aşteptaţi nimic altceva de la ei, au demonstrat din plin amândoi cât îi doare pe ei de soarta românilor. Muriţi fraţi români pe capete, asta vă e soarta, acesta vă e destinul, altă soluţie nu aveţi câtă vreme în capul ţării stau cei doi mameluci. Dar aveţi grijă cum muriţi. Să nu muriţi din cauza neimplicării autorităţilor că se supără Ponta. Asta este soarta României o Românie care poate plăteşte astfel păcatele democraţiei şi crimele Crăciunului, o Românie uitucă, care nu poate ţine minte măcar că în fiecare an în fiecare iarnă se loveşte de aceleaşi probleme, că la fiecare scrutin votează aceleaşi nulităţi arogante şi nesimţite, că de 25 de ani mănâncă aceeaşi pâine, din ce în ce mai contaminată şi mai înnegrită sintetic, o Românie parcă uitată de Dumnezeu deşi se spune că ar fi Grădina Maicii Domnului.  
Ceea ce au reuşit autorităţile în aceste zile a fost să dovedească că dacă se dorea , se putea interveni şi la accidentul din Apuseni şi s-ar fi putut salva două vieţi. Probabil dacă ar fi fost viscol, şi ar fi nins, s-ar fi mobilizat, dar cum nu a fost aşa de grav ca acuma, nu s-au deranjat.
România uitucă şi uitată de Dumnezeu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.