marți, 24 ianuarie 2012

NU TRAGEȚI ÎN SIMBOLURI DOM’ BĂSESCU!!




Toate actele de represiune, nedreptate, împilare, asuprire, răzbunare, agresiune au mers de-a lungul istoriei până la o limită. Românul, ca și orice alt popor, ca orice ființă, are puncte sensibile. Punctul sensibil comun al tuturor este simbolul. Este un lucru pe care orice specialist sau amator în psihologia maselor îl cunoaște dar dom’ Băse sau consilierii domniei sale l-au ignorat.

Noi vrem pământ, poezie simbol a revoltelor țărănești, arată clar până unde poți împinge asuprirea țăranului. „Răbdăm poveri, răbdăm nevoi, și ham de cai și jug de boi, dar vrem pământ.”

Mihai Viteazu, nu a avut mai multe victorii și nici nu a fost mai viteaz decât Ștefan cel Mare care nici el nu a fost prea mare , cum nici Mircea nu a fost cel mai bătrân,dar a rămas în conștiința românilor ca un simbol, simbolul unirii românilor.

Încearcă să spui ceva rău despre Câmpia Libertății și ești linșat.

Turnurile gemene ale americanilor nu au fost lovite întâmplător, ele reprezentau un simbol, așa cum tot un simbol reprezintă și clădirea Pentagonului. Când au fost alese ca obiective , nu au fost alese pentru că ar fi reprezentat o pierdere economică sau militară prea mare ci pentru că reprezentau un simbol. O să spuneți că Pentagonul reprezintă mai mult decât un simbol. Da, dar în cazul său scopul nu a fost distrugerea sa, pentru că a fost lovit cu un avion de jucărie aș putea spune, iar pagubele au fost minime în schimb au lovit cu două avioane mari turnurile, pentru a le distruge. Nu insist pe caz.

Băsescu, când s-a decis să dea ghicitori în plic privind demisia lui Arafat, nu știa că va atinge o coardă sensibilă, nu știa că va face din el un martir. Sau dacă ar fi făcut-o discret, cu o motivație oarecare, fără să arate lumii cât de ironic poate să fie el și cum poate el să strivească o muscă arabă, nu s-ar fi întâmplat nimic. Lumea ar fi luat act de demitere și gata, era un simplu act administrativ. Dar când Dumnezeu vrea să te piardă, îți ia întâi mințile. A trebuit să arate lumii cine e el, și cum face el ce vrea și l-a transformat pe Arafat într-un martir, pentru că reprezenta simbolul omului cinstit, care a făcut ceva bine, și nu numai că nu e lăsat să facă în continuare, dar mai este și batjocorit. Aici a greșit Băsescu și a pierdut. Ceea ce a urmat trebuia să îi fie lecție , dar nu a fost de ajuns. Oamenii au ieșit la protest, întâi la Târgu Mureș, apoi în București,dar nu oriunde , ci la Universitate. Când spui Piața Universității, nu se mai gândește nimeni la cultură, ci la mișcare de rezistență. A devenit un simbol Un alt simbol în care dom Băse lovește fără să calculeze riscurile. Nici nu contează că acolo se strâng seara de obicei cel mult câteva sute de oameni, ei reprezintă ideea de rezistență prin simpla prezență a oamenilor acolo. Băsescu ar fi câștigat lupta cu protestatarii dacă ar fi adus cel mult 50 de polițiști sau jandarmi pentru paza protestatarilor, 20 de ambulanțe, 10 corturi cu ceai și mâncare pentru protestatari și s-ar fi îngrijit de sănătatea lor cu o duzină de ONG-uri sau medici. Ce ar fi urmat? Cele câteva sute de oameni ar fi devenit ridicoli cerând demiterea unui președinte care se îngrijește de sănătatea lor, le asigură hrană și asistență medicală, le încurajează practic protestele. Efectul psihologic ar fi fost uriaș. Apoi ar fi venit în mijlocul lor, i-ar fi întrebat ce doresc ar fi ridicat mâna sportiv recunoscând ca s-a pripit în chestiunea Arafat, l-ar fi repus în drepturi și gata.

Bineînțeles însă că un asemenea scenariu nu intră în calculele unui om care îi ordonă unui subordonat să îl care în spinare pentru că nu a reușit să repare liftul sau lovește un copil pentru ca a strigat sus Iliescu. Dom’ Băse crede că se poate lupta cu oricine, pentru că are procuratura, Curtea Constituțională Serviciile secrete și Jandarmeria la picioare, deci poate lovi, intimida, șantaja și cumpăra orice. Un lucru a uitat dom’ Băse: Nu poți lovi, intimida, șantaja sau cumpăra un simbol, o idee, un vis. Românul îți dă orice, nu-i lua visele.

Și după lupta cu Cinstea și Revolta, colac peste pupăză, de aseară dom Băse mai are de luptat cu un simbol: Armata.

Marea mută, de aseară are glas. A călcat dom’ Băse în picioare pensionarii militari i-a umilit în toate chipurile, a reușit să îi încaiere între ei, să ridice lumea împotriva lor pentru că ar fi avut pensii nesimțite, i-a discreditat printr-o propagandă bine orchestrată. A promis Revoluționarilor bani, semnând cu ei un protocol prin care le dă un pumn de grăunțe, făcând din ei o adunătură de târgoveți care nu luptă pentru un ideal ci pentru o pâine albă. De azi înainte, orice protest al revoluționarilor va fi perceput ca o nouă încercare de târguire.

Dar tot de azi înainte a mai apărut un simbol. Locotenent Alexandru Gheorghe, tânărul ofițer care a venit în Piața Revoluției tocmai de la Câmpia Turzii ca să își exprime adeziunea față protestul oamenilor. Vederea unei uniforme militare în rândul demonstranților, a atras imediat atenția populației și a presei. Tratat inițial ca un punct de atracție, tânărul ofițer a devenit deja un simbol: simbolul conștiinței armatei, marea mută care a devenit în ultimul timp armata de ospătari servili și umili la dispoziția ospătarului șef Oprea. Cu generali avansați peste noapte cu plimbări cu gărzi de onoare la scara elicopterului de partid armata devenise în conștiința românilor preșul pe care coboară Oprea din elicopter. A trebuit să apară acest copil pentru a arăta lumii, românilor că armata , tace , dar nu trădează, că militarii execută ordine , dar mai și gândesc, că au grade, dar și conștiință.

Ce se va întâmpla cu el, este aproape lipsit de importanță. Băse poate să iasă pe post sau Oprea și să întrebe ironic, ghiciți cine pleacă, și chiar dacă ar câștiga pariul pe moment, acest copil va fi înapoi în armată din prima zi a noii guvernări. Lumea se întreaba ce riscă. Cel mai mare rău care i se poate întâmpla este să fie dat afară din armată. Și atât. A încălcat niște prevederi ale regulamentelor interioare , riscă să fie pedepsit disciplinar, riscă să fie discutat în Consiliul de onoare care poate propune de la degradare până la trecerea în rezervă, sau nimic, dar atât . Acest risc a fost luat în calcul de locotenent, și este previzibil. Dar câștigul armatei este imens. Datorită gestului acestui tânăr, armata își recapătă respectul societății civile. Oamenii sunt convinși acum că numai riscurile la care se supun datorită regulamentelor și legii opresc militarii de la astfel de manifestări. Dar acum au convingerea că totuși armata nu e nici indiferentă, nici mută. Nici nu e nevoie de mai mult. Armata nu trebuie să iasă în stradă, nu are de ce, nu e nevoie. Gestul de demnitate al locotenentului arată ceea ce oamenii voiau să știe. Punct.

Ce va face Băsescu? Nu știu. Va risca un nou Arafat? Regulamentele militare îi dau dreptul lui Oprea să ia măsuri disciplinare. Iar președintele poate face un gest de grațiere. Ar mai exista și alte variante mult mai înțelepte, dar nu vreau să le dau idei. Fiecare pasăre pre limba ei piere.

Gestul tânărului ofițer mă fac să fiu mândru din nou, odată ca militar chiar și rezervist și a doua oară ca român. Dacă în tinerii din ziua de azi există curajul răspunderii, demnitate, spirit de sacrificiu așa cum a dovedit acest copil, atunci există o șansă pentru această țară! Acesta este simbolul gestului locotenentului Alexandru Gheorghe și cine va încerca să lovească în el face o mare greșeală.

NU TRAGEȚI ÎN SIMBOLURI DOM’ BĂSESCU!!



22 de comentarii:

  1. de la varu!'
    Ai vazut Marine ? Iti spusei eu ca nu putem fi umiliti la nesfarsit. Baiatu ne-a demonstrat multe dar putini vor intelege. Baiatul a fost colg de liceu militar cu al meu. E un copil cerebral, studiat (poate asta o sa-l enerveze cel mai mult pe izmanar) DAR CU TINUTA SI CURAJ. TREBUIE CREATA O INITIATIVA DE SUSTINERE PERMANENTA (PERMANENTA SPUN) pentru ca, cu timpul sar putea ca "oproii" sa sara la el ca ulii. Fratila TREBUIE IMPROSCAT CU CE SE POATE PENTRU INCAPACITATEA MENTALA DE A FACE FATA MOMENTULUI. SA DAM IN EL CAT SE POATE. MA SIMT MANDRU VARULE CA UN INFANTERIST (de la doi pasi de mine) ne-a aratat calea spre demnitate si curaj. o zi buna varule si sa dam mana cu mana CEI CU INIMA ROMANA (inca)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Varule, are cine transmite mesajul mai departe. De acuma sunt linistit. Acest baiat a trait ceea ce am trait noi la revolutie. A simtit respectul si grija multimii, asa cum am simtit-o si noi in 89 cand venea lumea pe strazi si ne aducea ceai si cafea, tigari si cozonaci, mancare pentru soldati. Acest sentiment nu se uita toata viata. Imi era teama ca se duce generatia noastra si nu va mai avea cine sa explice acest sentiment celor ce vor urma. Uite insa ca acest locotenent a avut norocul sa simta ceea ce am simtit boi si nu va uita toata viata.

      Ștergere
  2. Mai avem inca timp....,sa invatam de la cei tineri ce inseamna DEMNITATEA!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamna mai sunt unii care au stiut acest ce inseamna demnitatea si nici nu au uitat. Eu ma bucur ca si tinerii stiu.

      Ștergere
  3. Salut, Marine!
    Acum 32 de ani, în acea unitate din inima Ardealului, şapte ofiţeri prezenţi la câteva zile după numirea în funcţie, puneau bazele Regimentului de paraşutişti de la Luna (Câmpia Turzii. Nu împlinisem 25 de ani, dar aveam o responsabilitate enorma, ca şef de armă. Ştiu ce era atunci acolo şi ştiu ce este acum. Ca să-ţi poţi imagina Marine, aveam doar 3 corpuri de clădire, foste grajduri ale CAP-ului aflate în renovare. Nu comandament nu săli de specialitate, nu depozite, nu parc auto, nu trenajoare, nu surse de apă curentă, de niciunele nu aveam. Doar 3 ani ne-au trebuit ca să facem ca acel regiment să nu fie cu nimic mai prejos decât celelalte. Mi-am adus aminte de toate acestea, aseară, cand l-am văzut pe locotenentul Gheorghe între manifestanţi. Şi mi-a plăcut să cred că o parte din spiritul nostru revoluţionar de atunci a rămas acolo,în acea unitate, pentru a se perpetua prin generaţii. Recunosc că m-am cam împăunat în faţa copiilor, când mi-au spus de curajul ofiţerului.Cred că indiferent de cine-o conduce politic la un anumit moment, ARMATA atrage şi menţine în corpul ei, oameni de valoare. Doamne ajută!

    RăspundețiȘtergere
  4. In sfarsit, "Marea Muta" s-a trezit. Eram prea emotionat aseara cand l-am vazut pe tanarul locotenent. Si total surprins. A trebuit sa apara un tanar sa ne invete ca sentimentul patriotic romanesc nu a fost distrus. Dar, nu-i bai. Asa e in viata, uneori si cei batrani invata de la tineri. E bine ca s-a intamplat. Acest locotenent a facut un gest care a sters rusinea in care a fost tarata Armata de catre un nenorocit de izmenar-ospatar si puterea actuala. Si pentru ca tot aniversam Ziua Unirii sa ne amintim de patania lui Mos Ion Roata - Unde a lovit boierul a pupat Domnul Tarii. Acum, suntem o gloata de mosi Ion Roata loviti de un nemernic izmenar-ospatar dar pupati de lt. Alexandru Gheorghe. SUSTIN ACTIUNEA ACESTUI TANAR LOCOTENENT. Daca l-as intalni, i-as spune: Am onoarea sa va salut, d-le locotenent!
    lt.col.r. Simion Suciu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nea Suciule, armata are viitor atata timp cat are si astfel de ofiteri tineri .Ar fi fost de asteptat ca un general ar fi facut acest gest.

      Ștergere
    2. D-le Neacsu, mingea este la dl. general Anastasof...

      Ștergere
  5. Domnule Neacsu ar zice adeleanul SI ,SI.
    Daca nu altceva, atunci macar ar trebui pusa in discutie o alta forma a actualului Statut al cadrelor militare care este antic.Macar daca ar tine seama de noua conditie a armatei si tarii de membru N.A.T.O
    Apoi restrictiile si interdictiile chiar ar trebui revazute si regandite si nu oricum!

    RăspundețiȘtergere
  6. Actualul statut este abia schimbat. Vor ma trece 30 de ani pana va fi revizuit? Cine stie.

    RăspundețiȘtergere
  7. TOP GUN
    Stelica,
    Asadar si prin urmare, ia sa facem noi bilantul stirilor de ieri si sa ne calibram doar pe discursul nevropatului de presedinte!!!!!!!Stelica,cum spusei citez:::''BLOG SERIOS AL UNUI OFITER'',v-a tras-o original pres,la discursul de investitura a lui Diaconescu,zicand ca ofiterii adevarati sunt cei care lupta cu arma in transee,nu cei care erau colonei la muncile agricole sub indrumarea lui Ilie Ceausescu,,asa ca dragul meu noroc cu discursul presului ca si eu eram intr-o eroare maxima ,aveam o imagine idealista si deformata despre ofiteri ,onoare, demnitate!!!!!!!Deci ,cu alte cuvinte ,pres are dreptate,erati de veghe in lanul de secara,sau la legat pe tulpina,...... papusoiul,sau smecherii ,precum Stelica,prin strainataturi pe banii statului ......!!!!!!!!!Deci ,nu pot fi decat de acord cu pres,iacata bunul meu amic Stelica ,'schimbarea de ......PARADIGMA'
    Asadar,sa fiti iubiti,sa aveti o zi exceptionala si sa stati de veghe in lanul de secara,super misto discursul presului!!!!!!
    Stelica,acu'sa nu faci o tragedie,e presul tau ales violet,pardon VIOLENT,daca tinem cont de smecherasii din diaspora,sa nu intri in depresie,asta-i viata,bate filmul,cred ca si fratila are senzatia ca-i figurant intr-un thriller sau trailer-ul unui scenariu S.F.
    Stelica,mai asteapta putin,pana in 21.12.2012,poate apocalipsa iti rezolva depresia!!!!!!!!
    FRUNTEA SUS!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iarasi ai gresit adresa. Unde am spus eu aici "BLOG SERIOS AL UNUI OFITER" cu toate ca as putea spune linistit ?
      Dupa ce te trezesti eu zic sa faci efortul si sa observi ca ai gresit din nou blogul.

      Ștergere
  8. TOP GUN
    Stelica,iti testez vigilenta,.........era vorba de Armyia!!!!!!!!!!!!!!hai,sa-ti traduc,:de dimineata,n-am putut posta comentul pe Armyia,asa ca inteligent cum sunt si vigilent cum esti ,l-am postat la gazdele si prietenii mei virtuali,in speranta ca o sa-l citesti si o sa te SIMTI BINE,vesnic,dar vesnic,in depresie,nu se poate, tu n-ai fost de veghe in lanul de secara,in papusoi, cum zice matrozul nostru,tu ca un smecheras ai fost pe banii statului in strainataturi,...ups,misinea nu mai dura 4 ani,ca si-au dat seama baietii destepti ca sunt problem la mansarda din Danemarca(nutisor o stii ce forma de guvernamant o fi pe acolo?????),asa ca Stelica te mai tin in teste ca sa nu fii chiar decripit,face bine sudoku,rebus,sushi si un regim vegetarian!!!!!!
    Stelica,asa-i ca v-a denigrat aseara pres,cu tot ce-a zis???????Oricum,dragul meu,armata,a murit atunci in '89!!!!!!!Tine sub control depresia ce ne-am face fara stilul tau scos de la ierbar!!!!!!Stelica,imi pare rau ca te-ai ars si la propriu ptr.o bere,imi inchipui cum aratai tu dezbracat de spilhozen si cu ochii fetelor din mahala pe tine!!!!!! Cat despre faptul ca viata te-a ars si la figurat,asta este,ce poti face dacat sa te resemnezi??!!
    O ZI EXCEPTIONALA SI,SA FITI IUBITI!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. TOP GUN
    ER' MISIUNEA ,DECREPIT/S.A.M.D., a nu se confunda cu SCMD,iubirea ta Stelica,eterna!

    RăspundețiȘtergere
  10. domnule neacsu cu asta ati dat-o-n bara. inteleg domnule ca-l urati pe base ca va umblat la leafa, dar sa transformati un tampit intr-un erou national e prea mult. daca asta-i gandirea rezervistilor si a armatei romane, da-mi voie sa fac ceva pe ea de armata. din punctul meu de vedere acestui tampit nu i-ar strica putina racoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamnule Buzuc,
      Copilul ala nu e un tampit. Poate nu e nici un erou. Dar a facut un lucru pe care altii nu il pot face . A spus ce gandeste despre ceea ce se intampla in armata romana. Cand o sa citesti -daca te intereseaza- scrisoarea trimisa conducerii armatei poate iti vei schimba parearea. Eu zic sa te abtii de la etichete pana nu ai toate datele. Iar daca ai de gand sa faci ceva pe armata, eu zic sa te gandesti bine. Exista riscul ca intreaga armata sa faca acelasi lucru du dumneata. Nu cred ca te-ar aranja situiatia. Hai sa nu folosim asemenea cuvinte la adresa unei institutii. Daca eu am gresit cu ceva, e ok, poti spune, admit ca pot gresi, admit ca poti avea alt punct de vedere, dar nu fa astfel de afirmatii la adresa armatei te rog. Eu respect uniforma si institutia armatei,care nu inseamna nici Neacsu, nici Dogaru, nici Alexandru Gheorghe si nici Oprea. Daca poti accepta acest punct de vedere e ok, daca nu... imi pare rau.

      Ștergere
  11. doi il considerati pe arafat un erou. eu stau si ma intreb ca boul la poarta noua ce onoare acest domn arafat. el s-a intors sa linga acolo unde a scuipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vizavi de Arafat, am mai discutat. Faptul ca s-a intors iarasi la munca , poate fi interpretat in fel si chip. Nici unul din noi nu poate baga mana in foc care este motivul acceptarii intoarcerii asa ca iarasi etichetele trebuiesc puse cu grija. Eu nu am comentat tocmai pentru ca nu pot sti care a fost motivul. De speculat pot specula. Prfer sa ii acord prezumtia de nevinovatie. Repet ce ti-am mai spus odata , intre el si Basescu eu il cred pe Arafat.

      Ștergere
  12. Nea Marine am gresit si eu de cateva ori in viata. Chiar in 1989 inainte de lovilutie eram la munci agricole. Oare are vreo legatura cu asta ? Daca Il Comandante vorbeste de munci agricole , vine ceva ?
    Tipul asta nu stie decat sa planga si sa jigneasca. El nu stie ca pe acea vreme militarii adevarati ,, care eram,, serveam tara si poporul, invatam si faceam si meserie. Noi nu aprovizionam piata neagra cu blugi, wiscki, tigari , cafea si videouri. Vaporeni se numeau altii iar functii securistice aveau altii. E drept si noi aveam uscaturi guralive. Dar ii cam stiam. Si ii luam la misto.

    Acum stau si ma gandesc si imi frec asa palmele una de alta. Ma intreb daca situatia in tara o ia la vale si declara cumva stare de necesiune , ne cheam si pe noi asa un pic prin unitati ?

    Parerea mea in legatura cu copilul din Flotila 71 am scris/o la mine
    http://lamicutzul.blogspot.com/2012/01/perfuzia-cu-sange-kaki.html

    RăspundețiȘtergere
  13. domnule dumneavoastra v-ati pus vreodata intrebarea de ce in aceste zile de anarhie, patronatul si angajatii in mediul privat nu-s in strada? ei nu striga jos dictatorul. de ce?

    2. daca acest tampit (accentuez)nu este pedepsit exemplar sa ne fereasca dumnezeu de alte conflicte mai urate mai tarziu. bun cade basescu, ce facem daca urmatorii nu dau satisfactie, scoatem oricand armata in strada? din cate stiu eu un militar nici intr-o discutie particulara nu are voie sa spuna cu cine voteaza, dar sa iasa in strada cu haina militara pe el. armata romana s-a mai murdarit odata in fata opiniei publice cand la iasi a huiduit cand se intona imnul national, e urat domnule, pute rau. voi militarii nu aveti treaba cu politica (rezervistii pot vorbi,pot face politica, dar nu ofiterii si subofiterii in exercitiu).

    daca pustiul nu-i pedepsit imi dati voie sa nu ma simt protejat de armata romana. ati tradat odata si ne-a luat dracu (gen sanatescu)sa nu o faceti si a doua oara. cine nu-si cunoaste istoria risca sa repete greselile.

    imi cer scuze, fiindca v-ati simtit jignit, nu am nimic cu persoana dumneavoastra, mi-au sarit dracii ca din punctul meu de vedere ati gresit grav (catalogandu-l erou). ca platitor de taxe si impozite consider ca-l platesc. eu nu platesc un ofiter roman sa iasa de nebun in strada. nu-i convine in armata sa demisioneze si sa vina langa mine in mediul privat.

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnule Buzuc.
    1 . Acest copil nu a facut politica. A mers in strada la o demonstratie sociala care nu avea girul nici unui p[artid politic si nu era oganizat.
    2.Militarii , conform regulamentelor militare, -si crede-ma le stiu mai bine decat contraamiralul de lighean-nu au voie sa faca parte din partide politice. NU SCRIE IN NICI UN REGULAMEMNT SAU LEGE CA NU AU VOIE SA SE EXPRIME CU PRIVIRE LA VIATA SOCIALA. Crde-ma stiu ce vorbesc . Cu atat mai mult au dreptul la oopinie opolitica pe cere si-o pot exprima oricand, chiar si exprimarea vortului este o forma de exprimare a opiniei politice, daca vrei sa discuam strict sementic, filozofic si politic. Poate esti si impotriva acestui drept , al exprimarii votului politic.Deci draga Marius, hai sa facem deosebirea intre ce am vrea noi, ce credem noi, si ce este legal. Ai dreptul sa doresti ca militarii sa taca si sa execute orbeste ordinele, dar gandeste-te bine ce vrei.
    3. Daca armata ar fi fost asa cum ceri dumneata, adica fara constiinta sociala in 89 ar fi murit mai mult de 60000 de romani, cat propusesera cei care au preluat puterea .Asa ca spune te rog, vrei o armata servila si umila , fara cap, doar cu cascheta si bocanci, sau vrei ofiteri care sa poata face deosebirea intre bine si rau, intre un ordin legal si unul ilegal? Stii dumneata cum se promoveaza sub actualul regim cadrele militare si cum ajung unii ofiteri ? Iti spun eu : doua treimi pe usa din dos, prin metoda indirecta, cu pile de la partid iar o treime prin scoala militara . Stii cat timp se pregatesc primii ca sa devina ofiteri ? Sase luni. Stii cat se pregatesc cei din urma ? Trei ani.Ti se pare normal? Ei bine domnule marius acest aspect si multe altele au fost semnalate de acest copil ministrului apararii nationale. Stii ce raspuns a primit ? Amenintari, insinuari, mai mult sau mai putin voalate, "sfaturi". Dumneata in locul lui bagai capul la cutie si spuneai sa traiti am inteles ?Daca asa ai fi procedat, ma bucur ca nu ai intret in armata. Ai fi ingrosat randul celor care tac si iau pozitia calului care bea apa. NU DE ASTFEL DE OFITERI AVEM NEVOIE.
    4. Eu nu l-am numit erou.Eu nu am facut din el personajul nr 1. Si mai mult, nici nu sunt de acord cu toata discutia pe marginea cazului si consider ca deja a inceput sa faca greseli . Ar fi trebuit sa se limiteze la acel gest si atat. El insa a prins aripi si are impresia ca intoarce lumea pe dos, facand inclusiv (in ultimul timp) declaratii care il pot costa chiar si libertatea , nu numai haina militara. Nu mai sunt de acord cu ceea ce a facut sau spus in ultimul timp si imi e teama ca este prost consiliat sau chiar manipulat. Dar deja e treaba lui. El trebuia sa se opreasca la acel gest si era suficient. Fiecare pasare insa piere pe limba ei .

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.