vineri, 6 ianuarie 2012

SCMD - Legenda continuă


Valuri

A venit un nou an. Este al treilea pentru SCMD . Au trecut 3 ani în care sindicatul s-a remarcat prin ce ?


1. Un statut făcut pe genunchi.
2. 2 ani de chin pentru realizarea unui ROF mai prost decât statutul.
3. Acţiuni de stradă care au început în forţă şi au sfârşit lamentabil (ca participare în primul rând dar şi efect)
4. Apariţii pe sticla unor televiziuni care ne-au folosit pentru rating atunci când patronii se făceau că ne sprijină.
5. Declaraţii şi puncte de vedere divergente vizavi de modul în care sindicatul trebuie să se implice în viaţa politico-socială a ţării. După ce domnul Pricină ne spune că ne vom alia cu acele forţe politice care vor sprijini demersurile noastre, domnul Dogaru se delimitează de orice partid politic sau acţiune în care nu este proclamat salvatorul naţiunii.
6. Un aflux puternic de membri în Decembrie 2010-Ianuarie 2011, determinat de recalcularea pensiilor.
7. Certuri şi demisii răsunătoare în cadrul Comitetului Director, demisii care au scos la suprafaţă totuşi decenţa celor ce au demisionat şi lipsa de respect, ca să nu spun mârlania celor ce trebuiau să explice cumva demisiile şi au ales calea aruncării cu noroi în cei ce nu le mai înghiţeau fiţele.
8. Două CNR care nu au lămurit sau stabilit nimic altceva decât că nu pot stabili nimic şi au dat „mână liberă” membrilor CD să facă ce îi taie capul.
9. Un scandal financiar şi o încercare de a explica lipsa nejustificată a unor fonduri, şi cheltuirea fără cap a unor sume de către unele persoane care foloseau carduri ale sindicatului ca pe propriile conturi personale.
10. Demisii si reveniri ale unor membri ai CD, şefi de departamente, care deja ridică un mare semn de întrebare vizavi de seriozitatea acestora. După demisii cu tam - tam au urmat batiste cât un prosop de plajă care să acopere ţambalul demisiilor. Toate acestea în numele şi spre binele sindicatului de ambele părţi. Ca la români.
11. Un câştig în instanţă prin decizia ICCJ ca urmare a proceselor câştigate de avocaţii Iepure şi Piperea, pe care conducerea sindicatului a încercat şi încă mai încearcă să îl trâmbiţeze ca pe o victorie a SCMD.
12. Anularea unei recalculări şi obţinerea unui revizuiri.
13. Nici un câştig notabil pe plan sindical, nici o coaliţie, nici o acţiune comună cu un sindicat, acţiune care să aducă un rezultat sau să ducă la negocieri măcar, nici un protocol serios, doar ceva timid, cu un sindicat care a acceptat ca numele domnului Dogaru să fie pus în capul mesei.
14. O imagine şifonată, pe 24 Ianuarie 2011, justificat sau nejustificat, dar adjudecată printr-o declaraţie fără cap a conducerii sindicale.
15. Divergenţe şi lipsă de comunicare şi cooperare între filiale şi Comitetul Director, divergenţe care au dus la crearea unor structuri suplimentare ca o încercare de a acoperi lipsa de coeziune şi unitate în cadrul sindicatului.
16. Un proces intentat pe Ordonanţa 735 , proces care nu va duce nicăieri, pentru că cei care au câştigat sau vor câştiga pe o lege deja anulată, vor trebui să înceapă alt proces pentru OG1/2011 pentru că asta este problema lor acum, câştigarea procesului pe 735 nu îi scuteşte de revizuire, chiar dacă este aceeaşi Mărie, cu altă pălărie. Justiţia nu va lua în calcul faptul că 735 a devenit OG 1 şi va trebui să luptăm- chiar dacă am câştigat pe recalculare- pentru a anula revizuirea. Alţi bani, altă distracţie, alte procese, alţi nervi, alte necazuri, alte amânări, alte “ victorii ale SCMD“.

Lista ar putea continua, dar mă opresc aici pentru că toate aceste lucruri au mai fost spuse şi degeaba. Se întăreşte din ce în ce mai mult convingerea că domnii din conducerea sindicatului nu dau o ceapă degerată pe ceea ce li se sugerează sau reproşează din teritoriu, adică din partea filialelor.

Anul 2012 aduce în plus îngrijorări. Numărul sindicaliştilor e în scădere. Pe anul 2011 mii de sindicalişti nu şi-au plătit cotizaţiile până în luna Decembrie. În mod normal, conform statutului, aceştia ar trebui declaraţi excluşi din sindicat în Ianuarie 2011.

Credeţi că se va face aşa ceva ? Eu cred că nu. Pentru că :

1. Se speră că vor reveni speriaţi de decizii şi vor plăti restanţele . Şi vor fi astfel de cazuri, chiar dacă nu multe.
2. A recunoaşte oficial că numărul sindicaliştilor a scăzut brusc cu câteva mii ar fi o lovitură de imagine pe care conducerea sindicatului nu doreşte să o admită şi atunci se merge pe ascunderea ruşinii şi mersul pe burtă, specific românilor. Fata e cu burta la gură, iar părinţii o trimit în vacanţă, să nască la ţară. Sistemul e verificat.
3. A admite că sindicaliştii pleacă din sindicat în număr mare ar fi sinonim cu a recunoaşte că :
• Pe sindicalişti nu îi interesează onoarea militară, aşa cum spunea domnul Dogaru, ci doar pensia, şi atâta vreme cât pensia nu le scade, cuvintele alea mari cu demnitatea nu îi ţin legaţi de sindicat.
• Conducerea sindicatului nu este în stare să îşi păstreze membrii, nu are nici argumente şi nici abilitatea necesară. Jignirile şi apelurile disperate sau ameninţătoare nu au niciodată efect benefic dar asta nu o ştia şi conducerea sindicatului care nu a precupeţit nici un epitet pentru a-i desemna pe cei ce nu plătesc cotizaţia.
• Sindicatul este din ce în ce mai slab şi acest lucru nu va fi în măsură să convingă alte sindicate sau forţe politico-sociale să ne considere parteneri reali de discuţii sau cooperare. Dacă adăugăm acest aspect la antipatia altor şefi de sindicate faţă de preşedintele SCMD, vom constata că asta ne mai trebuia.

Anul 2012 va aduce – pentru cei care au pierdut prin recalculare şi cei care mai vor să îşi păstreze statutul de cadre militare în rezervă şi vor să le fie recunoscut dreptul de a îşi primi pensia militară un nou proces care îl va face uitat pe cel din 2011 şi mă întreb dacă nu cumva pierderea ( de către noi ) a celui din 2011 ar putea fi folosită de către Minister împotriva celui de acum . Tare îmi e teamă că se va trezi cineva să spună ca aceeaşi cauză a mai fost judecată. Aşa că mare grijă la întocmirea motivaţiei pe noul proces, dacă sindicatul prin avocaţii săi va menţiona că de fapt OG-1 este tot 735, să nu le fie respinsă acţiunea pe revizuire pe motiv că dacă cele două legi sunt una şi aceeaşi şi existând deja pe rol, nu se admite a doua acţiune. Deci juridic, dacă recalcularea nu e tot una cu revizuirea, se admite noua acţiune iar procesul pe recalculare este inutil, pentru că recalcularea a fost anulată şi trebuie început cel pe revizuire. Dacă se admite juridic că revizuirea este de fapt recalcularea, atunci noul proces pe revizuire nu se poate admite, pentru că nu poţi avea două procese pe aceeaşi cauză. Deci, domnilor din conducerea SCMD şi departamentul juridic, părerea mea este să cântăriţi bine şi să nu mai sfătuiţi oamenii să ducă războaie inutile numai de dragu de a-i menţine în sindicat. Un sindicat puternic este un sindicat format din oameni puternici şi hotărâţi, nu neapărat din oameni mulţi. Mai bine mai puţini, dar hotărâţi şi uniţi decât mulţi şi indiferenţi. Dar se pare că unii sunt interesaţi de cotizaţia sindicaliştilor, mai mult decât de calitatea lor.

Că este aşa cum spun o dovedeşte şi ultimul comunicat al conducerii sindicale, pe care eu îl consider cel mai murdar, mai josnic şi mai degradant comunicat emis vreodată de eminenţele negre din fruntea sindicatului, pe care m-am abţinut să îl comentez până acum pentru că am promis să fiu mai indulgent cu greşelile greşiţilor noştri, dar nu pot să tac. Este vorba de renumita trimitere la ordonanţă preşedinţială care spune că :

“in Comitetul Director s-a luat hotararea ca modelul de ordonanta presedintiala, pe care il vor depune la tribunal numai membrii SCMD, dupa deschiderea proceselor pe revizuire, precum si pasii de urmat in acesta chestiune, vizand ca obiectiv inghetarea pensiilor la nivelul lunii decembrie 2011, pana la finalizarea definitiva a actiunii la CEDO, sa fie transmise numai presedintilor filialelor SCMD.“

Şi asta pentru :

• “ca modelele noastre de contestatii publicate pe site-ul SCMD sunt preluate de toata lumea, inclusiv de slugile Puterii, care ne injura si care, odata ajunse la ananghie, nu au curajul sa ni se adreseze cinstit;


• ca smecherii care vor totul de-a gata si nu sunt membri ai SCMD ne suna si incearca sa obtina si modelele de actiune in justitie care sunt proprietatea avocatilor nostri;


• reparatii vor fi dobandite nu de toata lumea, gratie actiunilor in instante ale SCMD, actiuni care merg pana la CEDO, ci numai de catre membrii SCMD, “

Domnul Dogaru numeşte slugile puterii, pe toţi rezerviştii care nu s-au înregimentat şi nu cotizează pentru un sac de cărbuni de grătar sau pentru cauciucuri. Deci în dispreţul său faţă de cei ce nu sunt membri de sindicat, uită că aceştia sunt cei pe care îi roagă mereu să i se alăture. După ce s-au sindicalizat, urmează reevaluarea ca şi în cazul domnului Oprea şi slugile puterii, devin sindicalişti de nădejde. Care este diferenţa între domnul Băsescu si domnul Dogaru ? RUŞINE DOMNULE DOGARU !

Unde sunt zilele când domnul Dogaru spunea că luptă pentru binele tuturor militarilor, că reprezintă interesele celor 80000 de rezervişti militari şi alte zeci de mi din MI şi alte structuri ale sistemului naţional de apărare, ba şi pe ale militarilor activi care nu au posibilitatea să se apere singuri?

Unde sunt zilele când domnul Dogaru sustţinea că se face portstindardul tuturor celor oropsiţi catalizatorul societăţii civile forţa şi conştiinţa romînilor? UNDE SUNT ACESTE DECLARAŢII ? UNDE SUNT ACESTE PRINCIPII ŞI CINE LE RESPECTĂ ?

Domnule Dogaru, cu toată încercarea mea de a păstra o atitudine mai conciliantă, acest gest al dumneavoastră, această atitudine lipsită de fair play şi loialitate faţă de cei pe care pretindeţi că îi reprezentaţi, această atuitudine de copil de grădiniţă care îşi ia jucăriile şi pleacă, VĂ DESCALIFICĂ.

NU PUTEŢI SĂ PRETINDEŢI CĂ APĂRAŢI INTERESELE TUTUROR REZERVIŞTILOR MILITARI ŞI APOI SĂ SPUNEŢI CĂ NU LE DAŢI JUCĂRIILE SĂ SE JOACE CU ELE PENTRU CĂ NU AU PLĂTIT TAXA DE PROTECŢIE.
Această decizie a unui Comitet Director supus, umil şi lipsit de personalitate, este o ruşine la adresa spiritului de corp care a caracterizat întotdeauna Armata română, iar cei care au semnat şi aprobat această decizie să nu se mai numească militari.
AŢI FĂCUT DE RÂS SPIRITUL DE CAMARADERIE CARE TREBUIE SĂ NE UNEASCĂ. LEGILE RĂZBOIULUI, DOMNULE DOGARU, LEGI PE CARE DUMNEAVOASTRĂ NU PREA LE CUNOAŞTEŢI, SPUN CĂ DACĂ ÎNTÂLNEŞTI PE CÂMPUL DE LUPTĂ UN ADVERSAR RĂNIT, TREBUIE SĂ ÎI ASIGURI  ASISTENŢĂ MEDICALĂ, NU SĂ ÎL LAŞI SĂ MOARĂ PENTRU CĂ NU E DIN TABĂRA TA. DUMNEAVOASTRĂ ÎI CONSIDERAŢI DUŞMANI ,SLUGI ALE PUTERII, PE CEI CARE NU SUNT ÎNSCRIŞI ÎN SINDICAT ? NU POT CREDE AŞA CEVA.

Acest gest în afară de o răutate şi un interes meschin, mai ascunde şi o impresie vecină cu paranoia, că documentele “emanate“de eminenţele voastre ar fi capodopere în domeniu. Îmi rezerv dreptul de a mă îndoi, rezultatele obţinute până în prezent de casa de avocatură angajată de CD, mă îndreptăţesc să afirm că nu avem cu ce să ne împăunăm. Dar fanfaronada a fost întotdeauna punctul forte al conducerii sindicale.

În plus, ce vă face să credeţi că cei care vor avea acces la “cântarea cântărilor “ nu o vor da şi prietenilor, rudelor sau foştilor colegi nemembri de sindicat ? Nu realizaţi cît de absurd aţi fost şi cât de mult rău aţi făcut sindicatului prin acest gest josnic? Şi în cel mai fericit caz, puteaţi să faceţi acest lucru, fără să vă“lăudaţi“ pe blog cu cea mai aberantă, egoistă, paranoică măsură pe care o puteaţi emite vreodată.

V-AŢI FĂCUT DE RÂS DOMNILOR DIN COMITETUL DIRECTOR DACĂ AŢI FOST DE ACORD ŞI AŢI SEMNAT AŞA CEVA. Aş vrea să văd procesul verbal să ştiu şi eu cine merită oprobiul militarilor.

Dacă vă veţi considera jigniţi de afirmaţiile mele, vă pun în faţă art.6. pct b şi c din statut, articole pe care le-aţi încâlcat prin această măsură aberantă:
Art. 6. Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate are următoarele scopuri principale:
b) acționarea prin toate mijloacele legale pentru îmbunătățirea protecției sociale a cadrelor militare de toate categoriile, pentru respectarea, promovarea și apărarea drepturilor și intereselor lor sociale, economice și civile;
c)asigurarea respectării drepturilor fundamentale ale cadrelor militare disponibilizate, în rezervă sau în retragere

Ei bine domnilor,prin această măsură aţi încălcat nu numai codul onoarei militare ci şi statutul, prin discriminare în aplicarea principiilor statutare.
Mă opresc aici dezgustat.
Ce va mai aduce anul 2012 sindicaliştilor militari ?

1. Noi procese.
2. Izolarea pe plan sindical atâta vreme cât nu vom înţelege că momentele de exprimare sindicală nu sunt sărbătorile naţionale ci momentele când nemulţumirile sociale cresc la nivel naţional. Am ratat acţiuni ale altor formaţiuni, cum ar fi chiar şi cele ale revoluţionarilor, la care dacă am fi aderat, am fi avut ocazia să ne afirmăm şi respectăm declaraţiile şi pretenţiile de forţă civică şi chiar şi posibilitatea de a primi sprijinul la acţiunile noastre. Numai că orgoliul este mai presus de interesul sindical. Nu putem pretinde altora să fie alături de noi, dacă noi nu suntem alături de ei.
3. Probabil noi frământări în rândul conducerii sindicatului. Oamenii vor fi din ce în ce mai nemulţumiţi de modul în care sunt conduşi atât la nivel naţional cât şi la nivel sindical. Pe cine credeţi că vor răbufni prima oară, pe dulăul cel mare ? Da de unde, pe cel care este mai accesibil şi mai puţin periculos. Îmi e teamă că furia acumulată pe plan social să nu fie refulată pe alte planuri.
4. Se plănuieşte o nouă acţiune gen Dogaru tot pe 24 Ianuarie. De data asta, participarea va fi mult mai slabă, în primul rând pentru că şi sindicaliştii sunt mai puţini ca acum un an de zile şi în al doilea rând pentru că nici filialele nu mai agrează aceste manifestări în haine de sărbătoare şi dacă ambiţia domnului Dogaru nu vrea să renunţe la acest gen de a ieşi în faţă, e posibil să se facă definitiv de băcănie.E adevărat, contează pe faptul că datorită eliminării subvenţiei la gigacalorie, oamenii să iasă în stradă să se mai încălzească. Eu am dubii. Oamnii ştiu că iaraăşi vor fi strigături şi fluierături şi nu prea sunt dornici să fie ăînvinuiţi că au huiduit când se intona imnul de stat. După experienţa Iaşi, gustată ca eveniment dar blamată ca moment, nu ştiu câţi vor să fie filmaţi în astfel de ipostaze.
5. Probabil alte consilii de coordonare asemănătoare celui din Bucureşti , între filiale ale SCMD. Chiar dacă domnul Dogaru va încerca să pareze lovitura prin crearea (sub directa coordonare a CD ) a unor astfel de consilii care să fie conduse sau direcţionate de membri ai CD, mă îndoiesc că filialele teritoriale vor mai înghiţi o nouă formă mascată de a li se impune punctele de vedere.
6. VALURI. Pe blogul sindicatului, domnul Mircea Dogaru ne invită să ne jucăm de-a procesele. Ne îndeamnă cu toată seriozitatea să dăm în judecată, penal, pe toţi cei care vrem noi şi îi considerăm vinovaţi de situaţia actuală, indiferent că avem o bază solidă sau probe, nu contează. Asta va face Conducerea sindicatului şi asta trebuie să facem şi noi individual. „Nu conteaza ca vom primi NUP. Imaginati-va ce inseamna sa dea 30, 40- 50.000 de NUP-uri la plangerile dvs. individuale la adresa vinovatului “X”! Din cateva zeci de mii, unul dintre noi tot va castiga, si vinovatul “X” a terminat-o cu alegerile, nemaiputandu-se inscrie in campania electorala!..” Acesta este îndemnul domnului Dogaru. Este incredibil.Nu contează faptul că toate aceste procese sunt inutile şi că face din noi procesomani de dragul procesului, domnul Dogaru ne cere multe procese. De ce ? Simplu: DOAR PROCESELE ÎI MAI ŢIN PE SINDICALIŞTI LEGAŢI DE SINDICAT ŞI PROCESELE SUNT CELE CARE CER BANI .. MULTE COTIZAŢII ÎN AVANS MULŢI BANI . Este pur si simplu incredibil cât de mult ne putem prostitua. De ce oare juriştii SCMD şi casele de avocatură nu spun nimic de exemplu despre un proces împotriva ministerului şi caselor sectoriale de pensii în contencios administrativ, pentru nerespectarea termenului legal privind trimiterea documentaţiei privind revizuirea. În loc să se ocupe de aspectele reale ale unui proces privind nerespectarea legii, proces ce ar avea şanse reale de câştig , pentru că nu lasă loc la interpretări, domnul Dogaru ne îndeamnă să facem procese de dragul proceselor, numai ca să moară capra vecinului şi să nu poată candida la alegeri, chiar dacă ştie că nu se va obţine nimic. Fă-te că dai în judecată Mircea ! Apropo, prostia poartă numele de cod OPERAŢIUNEA Val de plângeri penale! Domnule, unii se joaca de-a armata cu soarta şi pensiile militarilor rezervişti.     Asta este tot ce poate face domnul Dogaru şi sindicatul, VALURI ? Râde lumea de noi, oameni buni.
7. Anul 2012 VA FI NU NUMAI UN AN ELECTORAL, CI ŞI UNUL SINDICAL. Nu numai sindicatul militarilor dar şi alte sindicate vor avea mişcări structurale, posibile schimbări de conducere pentru că oamenii, sătui de minciună şi promisiuni fără acoperire, se vor răzbuna pe primii şefi ieşiţi în cale, şi cum aceştia sunt liderii de sindicat vor primi şi şuturile care erau destinate altora.

Un an bun !

27 de comentarii:

  1. Sa traiesti,Marine! Ieri, la postul TV Antena 3, in direct, contra-amiralul Fratila a spus clar ca celor doi sefi ai SCMD, Dogaru si Pricina, le-a crescut pensia. Dupa mine, informatia este bomba si daca este adevarata, este o lovitura mortala data de Oprea. Ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mai purtati de grija celor care platesc cotizatia la SCMD,cu alte cuvinte nu muriti de grija altora !

    RăspundețiȘtergere
  3. Victoras
    Nu e nici o bomba. Este doar o lovitura de imagine. Si eu in locul lui Oprea poate faceam la fel.Intreaba+te cu cat le-a crescut, de ce si la ce ii ajuta atata timp cat am fost deconectati de la sistemul de pensii militar , punctul de pensie nu mai este legat de militari iar noi nu mai suntem rezervisti decat ca obligatii.
    Dar cum este cu cei care au primit felicitari ca le-au crescut pensiile si de fapt cand au venit hartiile le-au scazut sau cei care au aparut pe tabelul din Decembrie ca le+au crescut si de fapt le+au scayut a spus ceva domnul Fratila ? Fiecare spune doar ce ii convine lui. Stii ca sunt multi oameni carora le crec pensiile pe hartie cu 1 leu? Stii de ce?Ca sa umple lista celor 80% carora le cresc pensiile. O bataie de joc ordinara .
    Anonim 8.56. Nu de grija altora or eu ci de a mea. Tu daca esti bucuros, zburda vesel si dormi linistit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru Florin de la ora 8:56:00.........Florin, ai citit raportul de verificare activitatii financiar contabile a sindicatului pentru perioada de la infiintare pana la 30.11.2010, intocmit de comisia numita de Comitetul Director, pentru a vedea cu ochii tai cum au fost cheltuiti banii tai(repetitie intentionata)?.Iti recomand sa-l citesti.Dragos Icleanu

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot pentru Florin de la 08:56 PM....Dl.Florin, doar sunteti sindicalist platitor de cotizatie.Stiti ce a scris Dl.Dogaru pe data de joi, 6 ianuarie 2011 pe pagina Departamentului economic, in comunicatul,
    "Despre activitatea de control economico-financiar"
    "........Echipa de verificare economico-financiara isi desfasoara activitatea temeinic si in mod profesionist. Aceasta verificare se va finaliza la sfarsitul lunii ianuarie a.c...."
    si
    ".......Dupa insusirea raportului echipei de catre Comitetul Director, acesta va fi pus la dispozitie, pe baza de semnatura, sefilor filialelor, spre a fi discutat in cadrul adunarilor generale iar eventualele observatii si propuneri pentru activitatile ulterioare vor fi remise echipei de verificare economico-financiara si Comitetului Director.."
    Dvs vi s-a adus la cunostiinta continutul raportului.Scuze pt. adresarea anterioara la pesroana aIIa singular.Dragos Icleanu

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragos,
    Nu iti fa probleme, nu il intereseaza. Ti-ai facut un dusman acuma , l-ai pus sa citeasca. Si inca mai mult, l-ai pus sa citeasca ceva ce nu vrea sa citeasca.El tocmai se daduse rotund si tu acuma il pui la munca. Neinspirat !

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu, nu e o gluma. Iata ce probleme are SCMD:

    "vineri, 6 ianuarie 2012
    PROPUNEREA FILIALEI 1 Pitesti , C N R ,C D si Departamentului Juridic al S C M D :

    Model de notificare pt. autosuspendare/demisie din ANCMRR"

    RăspundețiȘtergere
  8. @neacsu
    Articol bun scris "la rece" fara sentimentalisme ieftine,imi place!
    Este corect,realist,practic si pragmatic(aproape matematic).Ce mai o adevarata analiza de sf./inceput de an.
    O singura observatie:
    Ati spus la un moment dat:"Am ratat acţiuni ale altor formaţiuni, cum ar fi chiar şi cele ale revoluţionarilor, la care dacă am fi aderat, am fi avut ocazia să ne afirmăm şi respectăm declaraţiile şi pretenţiile.

    Brrrrrrr!!!alierea cu lovilu...Maior(nume propriu)
    Mi se pare descalificant!
    Habar n-ai cine-i ipochimenul...si mai sunt vre-o 2-3 de acelasi "calibru"(shafi)
    spagi spagi si iar spagi...+ certificate fara numar,fara numar :):)

    RăspundețiȘtergere
  9. Don Corleaone , eu nu spun de semnarea de protocoale ci de sprijinirea unor manifestatii si cereri legitime.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt de acord ca intre revolutionari sunt si impostori, chiar mai multi decat revolutionarii adevarati, asa cum si in randul armatei sunt si lasi si vanzatori de tara si fosti sau actuali colaboratori ai organelor de represiune si fosti secretari de partid, etc. Nu toti sunt criminali dar uscaturi sunt peste tot. Eu ma referam la sprijinirea revendicarilor privind drepturile legitime drepturilor incalcate.. daca e cazul si drepturile puscariasilor, daca sunt drepturi legitime care sunt incalcate. Ce vezi rau in asta ?

    RăspundețiȘtergere
  11. @neacsu
    ce vad rau???
    Vad ca NU ma fac "frate cu dracu'" ca sa trec puntea.Tu te faci??
    PS atat va mai trebuie o "alianta" cu "revoluvi" si dupa aceea sa intrebati populatia ce parere are.Eu ca fost militar merg cu capul sus pe strada si vecinii ma saluta amical....tu mergi cu lovi...dar ai grija ce-ti doresti

    RăspundețiȘtergere
  12. Io am impresia dupa luni si luni de zile ca-ti cam miroase a "ciolan" si ai cam pune botu'
    Da-ti demisia frate si PUNCT ca si io ii critic de numa numa,da nu stau cu c.ru in doua luntri.
    Inca putin si o depasesti pe elena la "luntri"
    PS oricum scmd "pe limba lui o sa piara" nu ca vrei tu.Tu doar vrei o functie grasa dar fara dogaru...este?

    RăspundețiȘtergere
  13. Corleone,
    Ori te faci ca nu pricepi ce spun eu, ori chuiar nu stii sa citesti. Eu am fost clar, tu intelegi ce vrei.

    RăspundețiȘtergere
  14. Poate:
    -ne putem lipsi de etichete-cea cu secretarii de partid ,e haioasa rau;mai dainuie doar in mintea unora mai putin dotati;cred ca unii nu ajungeau la struguri sau erau atunci prea acri!
    -putem renunta la atacul continuu la sindicat si la Dogaru,lasand oamenii sa aleaga cum cred ei si sa nu ne transformam in secretari de partid spunandu-le doar ce vrem noi sa faca;
    -ca unii ar trebui sa-si caute vocatia in alta parte-mie imi place D-nul Neacsu mai mult in Ziua veche decat ca sindicalist cu aere te atotstiutor;
    -ca are uneori dreptate,dar nu e singurul perfect in comunitatea subtire-chiar daca ii place sa creada altfel-a militarilor;
    -ca ar trebui sa accepte ca ceea ce a hotarat o majoritate fara noi este totusi valabil-si eu cred ca se putea mai bine;
    -cu vocea cunoscuta ar fi bine sa se alature spijinului si nu numai criticii,nu intodeauna fondate.
    Eu am fost secretar de partid si nu am de gand sa parasesc acest imas al D-lui Neacsu ,cata vreme nu-mi inchide usa.Si mai stiu ca un lucru pornit e greu de oprit.
    Stramb

    RăspundețiȘtergere
  15. Bre nene Neacsule,
    In primul rand La multi ani!
    Analiza e interesanta si are cateva puncte pertinente, interpretarea este mai ciudata. Ex.: plecarea din SCMD - e logic, au plecat oportunistii dar, sa nu uitam, locul acestora a fost luat de recent inscrisii din MAI. Acu', nene Neacsule, intreb si eu, cu cine sa pleci la lupta: cu 100 de oportunisti sau cu 10 loiali? Cum e mai bine?
    In alta ordine de idei, pentru pensionarii militari nedecisi, tradati de ancmrr, condusa de o gasca de pupincuristi, la toate nivelurile, nu cred ca e benefic acest articol. Lasa-i sa decida ei, nu judeca in locul lor.
    In rest, acelasi curlione Gica-Contra, acelasi stelica p...
    Orice mi s-ar parea posibil dar sa pui botul la ciolan...categoric, nu.
    Nimic nou.
    Sa traiesti sanatos, nene Neacsule.
    Sunt convins ca stii cine sunt dar pentru restul lumii ma semnez
    Depanatorul

    RăspundețiȘtergere
  16. Domnule Stramb
    1.Referirea la secretarii de partid trebuie inteleasa asa cum am spus-o mai de multe ori. Nu am nimic cu ei , doar cu obiceiurile de trista amintire si stii bine ca la asta ma refeream acuma .
    2. Daca dumneata doresti sa te supui unei decizii proaste numai pentru ca a fost luata de o majoritate dezinformata sau grabita sa ajunga mai repede acasa, este treaba dumitale eu nu aleg varianta asta.
    3.Ca iti place d emine cand nu ma leg de prostiile din sindicat si ma leg doar de cele ale guvernantilor, nu ma mira.Mi se pare omenesc chiar daca nu si fair play.
    4. Daca am uneori dreptate, astept sa specifici unde nu am. Bineinteles ca vei spune ca nu am dreptate sa critic conducerea sindicatului. Asta stiu ca vei spune dar punctual ?
    5.M-am alaturat si actiunilor bune ale sindicatului, numai ca nu imi place sa le trambitez. Daca vrei detalii, intreaba filiala.
    6. Eu nu am inchis usa nimanui. Nu am gonit pe nimeni, daor am sters postarile care contineau termeni sau afirmatii jinitoare la adresa indiferent cui, chiar si a acelora pe care personal nu ii agreez.

    RăspundețiȘtergere
  17. @Anonim 3.43
    1. Eu prefer calitatea, altii prefera cotizatia. Oportunisti nu sunt cei care au plecat. Mie mi se pare ca cei care au plecat au plecat dezamagiti de lipsa de coerenta si respect manifestata de conducerea sindicatului. Asa ca .. se poate inca discuta aici.
    2.Pentru cei tradatio de ANCMRR este foarte bun acest articol, ca si pentru cei ce inca nu sunt sau sunt deja inscrisi in sindicat. Adevarul nu face rau. Doar minciuna . Daca cinevca ii cheama si ii ademeneste spunand ca aici curge lapte si miere, acela le face rau.
    3 Eu nu am judecat in locul lor, doar am expus faptele in baza dreptului la informare si la opinie .
    4. Cei ce nu vad cu ochi buni criticile mele,sunt dispusi sa imi aduca orice invinuire inclusiv aceea ca umblu dupa ciolan.Mi s-a spus sau am fost facut vandut lui Oprea, Lui Basescu, tradator, destabilizator asa ca nimic nu ma mira. Astia sunt colegii din conducerea sindicatului si sustinaorii lor. Este treaba lor, poate datoria lor, asa te convingi ce hram poarta cei pe care ii critic cu argumente.
    5. Sincer, nu stiu cine esti. Dar oricine ai fi, esti binevenit atata timp cat comentariul postat respecta cerintele blogului.

    RăspundețiȘtergere
  18. Depanatorul,
    La punctul 1 am gresit, credeam ca te referi la cei plecati din CD . Mii de scuze. Te refereaio la cei ce au iesit sau nu si-au platit cotizatia. Poate sunt oportunisti sau poate doar .. lipsiti de perspectiva. Ei au intrat in sindicat punctual si nu inteleg ca sindicatul inseamna mai mult decat pensie , revizuire sau recalculare . Greseala lor. Ei o fac , ei vor trage. Sindicatul mai are multe lupte dedus . Dar aici este si vina Comducerii care nu a venit cu un program cu o strategie, cu niste cu o viziune coerenta si concreta. De 3 ani nu se vehiculeaza nimic altceva decat pensiile. Asa ca nu e numai vina lor ca asta au vazut.

    RăspundețiȘtergere
  19. In afara temei abordate dar in legatura cu comentariul Dl Stramb de la o8.12.2012 ora 12:46.Imi cer scuze administatorului.
    Buna dimineata Dl Stramb. Nu v-am auzit de mult, si nici nu mi-ati rapuns la ultimul e-mail trimis Dvs., in care va intrebam daca la CNR-ul din ctombrie 2011, ati citit raportul de verificare. Cand am trimis Scrisoarea catre CNR in ziua desfasurarii consiliului, m-ati amenintat ca ma dati in judecata ca nu v-am informat din timp de discfunctiile constate in Rapotul de verificare a activitatii finaciar contabile, facuta in perioada de la infiintare pana la 30.11.2011. Dupa cum ati putut vedea in Rezolutia CNR-ului, probabil votata si de Dvs. ,am fost discutat in cadrul B.Op. al filialei mele pentru ca........... am avut curajul sa consemnez intr-un document disfunctii in activitatea finaciara a sindicatului. Dar Domnule Strmb, ceea ce spuneti Dvs mai sus:"-ca ar trebui sa accepte ca ceea ce a hotarat o majoritate fara noi este totusi valabil-si eu cred ca se putea mai bine", eu unul nu poat accepta. Pentru ca as deveni partas la o ilegalitate. Faptul ca pana la CNR nu am "trambitat in mediile de informare" ce am constatat a fost tocmai pentru a respecta statutul. Si cu ce m-am ales pentru corectitudinea mea. Cu amenintare Dvs. ca ma dati in judecata pentru ca nu v-am informat in timp oportun, cand aveati posibilitatea de a citi materialul la CNR, si sanctionare mea prin votul Dvs , de catre B.Op. pentru ca am constatat disfunctii. Atunci va intreb Dl. Stramb. De ce anumite persoane ajunse in varful unei ierarhiei nu doresc sa corecteze disfunctiile aduse de cei care dezinteresat le constata si le propun?. Cum sa actionezi constructive intr-un grup, cand nu esti acceptat pentru ca prezinti elemente corecte dar care deranjeaza sefii?. A fi de acord cu greselile atora care se rasfrang asupra mea nu se poate. Cu stima,Dragos Icleanu. PS.Astept in continuare citati Dvs. pentru a ma chema in judecata.

    RăspundețiȘtergere
  20. Dragos, Domnul Stramb nu a fost la Alba Iulia . Alte probleme mai importante l-au retinut, sau eu stiu care a fost motivul. Nu am caderea sa judec, dar nu a fost, deci nu a votat pentru sanctionarea ta . Spun asta , ca sa nu planeze asupra sa invinuitri nefondate .In rest, daca accepti o hotarare ilegala si imorala numai pentru ca asa a decis majoritatea , asta poate fi un principiu de viata sau o imposibilitate de a te desprinde de unele obiceiuri.Un om nu poate fi invinuit ca are principii sau obiceiuri. Fiecare cu ale lui . Unii numesc acestă supunere oarba democratie democratia majoritatii. Frumos nume . Pentru a nu exista dubii , pana si legea spune ca nu esti obligat sa executi un ordin ilegal, dar cuvantul democratie ofera portita de scapare pentru cei ce inghit orice .

    RăspundețiȘtergere
  21. TOP GUN
    PETER PAN,
    Asadar 'legenda continua',metaforic vorbind,tu care esti om de litere,ai vrut probabil sa ne tii in suspans si sa folosesti asa o metafora!!!!!Pai,daca legenda continua ,vom crede ca si Mircica si Valerica sunt un fel de ROBIN HOOD,pai se poate ,daca sunt asa de vehement taxati si faptele lor sunt reprobabile si-au atras oprobiul cititorilor,al cotizantilor,al sustinatorilor ad-hoc,crezi ca mai sunt de legenda????????? Sau,a fost o figura de stil,sa mai destinzi olecuta atmosfera si daca-ti citesc blogul, astia doi Robini Hood-zi sa fie dres busuiocul!!!!!Hai ca-mi placi si -mi esti simpatic!!!!!!!Acu',trebe sa dau cu banu',sau sa joc rock,paper,scissors,sa vad daca trec de furcile tale caudine,sper sa nu-mi stergi commentul,eu zic ca am respectat regulile jocului!!!!!A ,basca ca sunt si la subiect,divagat,sau haios,tu sa-mi dai nota.....!!!!!!!
    O ZI EXCELENTA,O SAPTAMANA MINUNATAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!1 A,SI,SA FITI IUBITI!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. neacsule ia uite aici ce am gasit
    “Vreau să-l atenţionez pe domnul doctor Arafat că acest proiect de lege este pentru discutat, de asta a fost lansat în dezbatere publică, cea mai corectă abordare este să se prezinte la ministru cu observaţiile dânsului şi nu să creeze o psihoză publică, că acest guvern, ticălos, de altfel, nu, domnu’ Arafat, vrea să distrugă sistemul de ambulanţă, să-l dea la nişte golani privaţi“, a mai punctat şeful statului."
    Nu ti se pare cunoscut? Nu tot asa spunea si domnul Dogaru, ca daca avem propuneri sau nelamuriri sa ne adresam direct Comitetului Director, sa nu le spunem pe blog ca nu facem bine ? Domnule ce mai seamana Basescu cu Dogaru. Ca doua picaturi de apa . Aceleasi obiceiuri.

    RăspundețiȘtergere
  23. Ce probleme importante preocupa SECTOR 5 BUCURESTI - SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE:

    "luni, 9 ianuarie 2012
    Ce este şi cui îi foloseşte ANCMRR"

    RăspundețiȘtergere
  24. TOP GUN
    PETER PAN,
    Asadar Stelica,e invidios pe Mirciulica si Valerica,ca ei sunt 'eroi de legenda',nu-i asa legenda continua ca sa parafrazez titlul tau!!!!!
    Stelica,ne transmite mesajul subliminal sa-i citim blogul 'dusmanului de moarte' ,(sau al alter ego-ului lui??????) are exact acelasi titlu;Ce este şi cui îi foloseşte ANCMRR" .Bag seama ca Stelica, sau poate ros papagal vor sa fie eroi de epopee!!!!!Daca papagalul n-a reusit sa inghita globuletul ,deci nu i s-a facut de petrecanie,gata,ii citim si blogul 'prietenului ' sau dusmanului de moarte!!!!!!Stelica,grea dilema,sa-ti citim blogul ,tema avand exact titlul de mai sus?????pana iti dai tu toate mastile jos??????

    O ZI EXCELENTA SI,SA FITI IUBITI!!!!!!!
    P.S. Stelica,papagalul tau are stofa de conducator,daca candideaza,sau face pe canditul?????

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.