duminică, 15 ianuarie 2012

REVOLUŢIA DE CATIFEA ÎN FOTOLII DE PIELE

Am urmărit evenimentele din Bucureşti prezentate de diferite televiziuni, ocazie cu care am ascultat diferite opinii şi luări de poziţie ale unor comentatori, formatori de opinie, ziarişti, oameni politici. Din ce în ce mai puţini se manifestă deschis în sprijinul demonstranţilor, din ce în ce mai mulţi se exprimă împotriva demonstranţilor, blamând unele evenimente violente, sau faptul că demonstraţiile sunt „ilegale”, fără specifica însă că sunt tratate drept ilegale în baza unei legi abuzive.

Cea mai mare dezamăgire a constituit-o pentru mine marele comentator politic, sportiv, cinematografic, marea conştiinţă a naţiunii, domnul CTP. Declaraţia domniei sale m-a întors pe dos pur şi simplu. Domnul CTP spune pe post clar şi răspicat:

„NU SE POATE COMPARA România de acum, cu cea de pe vremea lui Ceauşescu. Nu cred că trebuie înlăturat şeful statului!La noi acum nu e dictatură, manifestaţia a degenerat, nu am ce să le reproşez jandarmilor, ocuparea carosabilului este o gravă infracţiune !”

Dacă aceste cuvinte ar fi fost spuse de domnul Popoviciu, sau domnul Canacheu, sau doamna Udrea, sau domnul Toader, sau domnul Vişan, nu m-ar fi mirat. Dar auzite din gura domnului critic politic sportiv şi cinematografic, realizez că toată atitudinea sa anti-Băsescu şi toate interventiile domniei sale care mai de care mai savuroase, erau doar pentru lustruirea unei imagini de intransingent, pentru a-şi aşeza pe cap o pălărie mai mare decât cea pe care o poartă în fotoliul său de piele.

Ce să fie aici, o orbire? Oare să nu vadă domnul sus amintit că România se află intr-o dictatură mai crâncenă decât cea de pe vremea prea devreme împuşcatului? Oare să nu realizeze marele crtic faptul că pe cale politică, “democratic” nu poţi da jos o dictatură, pentru că dictatorul şi-a luat toate măsurile pentru a nu putea fi dat jos prin mijloacele parlamentarie, juridice sau aşa zis legale ? Oare să nu înteleagă domnul tenisman că şi demonstraţiile de stradă , paşnice sunt tot forme ale democraţiei şi tot forme legale de a se exprima ale opiniei publice şi de asemenea forme de înlăturare a dictaturilor?

Să uite domnul ziarist că dictaturile din ţările arabe de anul trecut au căzut tot prin mişcări populare neautorizate? Nu l-am auzit să spună atunci că nu e bine ce fac oamenii şi că dictaturile nu se dau jos aşa. Sau cumva , oamenii pot ieşi şi este democratic să protesteze numai dacă printre ei se găsesc şi agenţi CIA, Mossad, sau ale altor agenţii străine ? ASTA AŢI VRUT SĂ SPUNEŢI DOMNULE ?Ale cui interese le slujiţi maestre ?

Şi dacă ocuparea carosabilului reprezintă o gravă infracţiune, să îmi spună domnul CTP ce reprezintă numărarea voturilor în parlament prin metoda Anastase, sau votul la două mâini, sau legea unitară a pensiilor, sau legea salarizării, sau legea învăţământului, sau legea sănătăţii şi toată guvernarea Băsescu .

S-au mai manifestat unele opinii şi am remarcat chiar o întrebare retorică a unui invitat care întreba “ DE CE ROMÂNIA NU POATE AVEA O REVOLUŢIE DE CATIFEA.” PĂI CUM STIMABILE, CUM SĂ FACI O REVOLUŢIE DE CATIFEA, STÂND ACASĂ, ÎN FOTOLII DE PIELE ?

Mai este un aspect pe care nu îl pomeneşte nimeni. Agitatorii, drogaţii, beţivanii şi “membrii galeriilor de fotbal , cu antecedente “ care au provocat, sau au fost provocaţi. Să fie românul chiar aşa de proşti încât să nu sesizeze că sunt manipulaţi şi provocaţi de oameni, informatori ai puterii, oameni ai serviciilor secrete, puşi acolo ca să provoace, să comită acte la comandă, pentru a justifica apoi intervenţiile jandarmilor. În 23 Decembrie 89, pe când patrulam cu un militar pe străzile Craiovei, s-a auzit un foc de armă şi un glonţ mi-a trecut pe lângă picior. Oamenii care au fost în zonă mi-au indicat un om care a intrat în scara unui bloc. A fost prins , l-am dus la Consiliul format de armată şi miliţie sub conducerea domnului general Roşu, comandantul garnizoanei pe vremea aceea. L-am predate acolo explicând ce făcuse. A doua zi, am mers să verific ce s-a întamplat cu el. Un miliţian mi-a spus că a fost eliberat, pentru că “ a fost ok, era un băiat de-al nostru”. Astfel de băieţi acţionează şi acuma şi au misiuni specifice. Cu cât manifestaţiile sunt mai mari şi mai periculoase pentru putere, cu atât misiunile primate de aceşti oameni, vor fi mai periculoase şi mai grave. Bineînţeles, că vor fi victime” planificate” şi din rândul jandarmilor şi al forţelor de ordine, care să arate că acestea au acţionat justificat, pentru apărarea ordinii publice şi chiar a propriei vieţi. Iar domnul CTP VA SPUNE CĂ NU ARE CE SĂ REPROŞEZE JANDARMERIEI ROMÂNE SAU AUTORITĂŢILOR.

Şi să nu mai uite, că practic, Jandarmeria a preluat structurile, sediile o parte din cadrele fostei securităţi. Se pare că şi obiceiurile, procedurile şi obedienţa faţă de putere.

Să nu se uite de autobuzele MI incendiate de chiar poliţişti, la ordinul puterii în 90 pentru a justifica intervenţia în forţă.

DOMNULE CTP, BĂSESCU TREBUIE DAT JOS CHIAR ŞI NUMAI PENTRU FAPTUL CĂ DE 3 ZILE ROMÂNIA ARDE, IAR EL ŞI BOC TAC DE PARCĂ CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ NU SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ŢARA LOR. NU E VORBA DOAR DE LAŞITATE, CI DE IRESPONSABILITATE POLITICĂ, INDIFERENŢĂ FAŢĂ DE POPOR, LIPSĂ DE RĂSPUNDERE, nerespectarea atribuţiunilor de serviciu.

Mai este un aspect al acestor manifestări. Omenii politici se feresc să se apropie de demonstranţi. Nu numai cei ai puterii, care tac de parca nu s-ar întâmpla nimic. Nici cei din opoziţie nu se regăsesc pe străzi. Oare de ce ? Ar fi un răspuns. Apar tot mai multe mesaje care cer plecarea întregii clase politice. Frica îi ţine pe oamenii politici în casă, nimeni nu vrea să rişte să fie huiduit sau să fie alungat, cum a fost alungat DD. Din cauza asta unii chiar vor începe să nu fie de acord cu demonstraţiile spontane, pentru că se ridică şi împotriva lor şi nu pot fi „controlate”, manipulate, folosite.

Adresez un apel demonstranţilor să nu se lase provocaţi şi fiecare purtător de obiecte contondente, petarde, sau orice obiecte ce pot fi folosite pentru lovire, să fie ridicat chiar de ei şi predat jandarmilor, spre a se afla fiecare în tabăra sa.



14 comentarii:

  1. "...Din ce în ce mai puţini se manifestă deschis în sprijinul demonstranţilor, din ce în ce mai mulţi se exprimă împotriva demonstranţilor, blamând unele evenimente violente,...."

    Creste numarul prostilor care nu vor sa vada asa ca tine ? Daca si CTP a ajuns sa critice violentele nu cumva problema e la tine nu la el ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CTP nu critica violentele, iar eu nu le incurajez. Tu insa intelegi ce vrei. Vorbeam despre DICTATURA si despre necesitatea inlatur[rii acesteia. Tu insa nu doresti acest lucru. Mergi inainte. Treci planton la Cotroceni. Ne intalnim acolo.

      Ștergere
    2. Stelica fii linistit ca va vine si voua rindul! Mintenash!
      Si nu te vor judeca ex-militarii sau dogarienii-cum iti place tie sa le spui, te vor judeca amaritii aia din strada cu pensii si salarii mizere. Mai aveti si tupeul ca sa nu zic lipsa de obraz sa mai apareti pe bloguri si sa comentati , vezi doamne cit e de bine cu mentorul tau, intiiul tinichigiu betziv al tarii. Cit despre ceilalti din USL, vor primi si ei ceea ce merita...nu-ti fa tu probleme din asta!

      Ștergere
  2. @Neacsu
    Te-am rugat mai de mult sa-mi raspunzi la o intrebare:
    - daca la noi e dictatura atunci ce este in Coreea de Nord ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steliane, ma faci sa nu iti mai raspunde, nu de alta, dar intrebarile si raspunsurile tale sunt atat de aiurea incat nu numai tu ca le pui cazi in ridicol dar si cel ce iti raspunde.
      Am sa-ti raspund totusi din politete. In coreea de Nord este o alta dictatura.
      Si ce te mira ? Sau ai auzit tu undeva ca daca e dictatura in Coreea nu are voie sa fie si in Romania . Nu inteleg intrebarea. Sau este cumva concurs de dictaturi si daca in Coreea e mai mare inseamna ca in Romania nu este ? Esti penibil.Mai ai si alte argumente de genul asta?

      Ștergere
  3. De la varu!
    Marine, ai dreptate in multe, dar CTP ca orice om trecut de o anumita varsta ,'O IA PE LEGHELEU'(DRUM DE TARA IN ARDEAL). Nu el ma deranjeaza cu pozitiile ci "amicii' tai Tapalage &co...Si ma mai deraNjeaza POLITRUCII DE TOATE CULORILE CARE SI-AU DAT MANA PESTE TARA ,S-AU INTELES SI ACUM FIECARE 'ISI SPUNE POEZIA' PE STICLA. TI-AM ZIS VARULE , CA TOTUL E ARANJAT. INTELEGEREA E CA ASTIA SA STEA PANA LA TOAMNA. ACUM SE FAC CARTILE IAR AMARATII DIN STRADA STRIGA DEAGEABA. Varule , o institutie adevarata ca JANDARMERIA TREBUIA SA ACTIONEZE CU PROFESIONALISM DAR NU AU FOST LASATI SA O FACA. SEFII LOR LE-AU DICTAT PRIN 'CASCA" CE TREBUIE SA FACA Nimeni nu spune cati HULIGANI DE AI LUI ONTANU SI OPREA AU FOST IN PIATA! Mai spun odata ca acum CELOR DIN OPOZITIE LE E MAI FRICA DECAT LUI BASE, pentru ca aceia care au iesit in strada LE STRICA INTELEGEREA. SE VOR FACE CA SE PUN LA MASA TRATATIVELOR , BLA ..BLA...DAR VOR CAUTA SA PRELUNGEASCA AGONIA PENTRU CA INTELEGEREA E PANA LA TOAMNA...PANA ATUNCI SE FAC CARTLE( TU NU MA BAGI PE MINE LA MITITICA , EU NU DE DAU IN VILEAG..ETC) SCHIMBAREA NU SE FACE DACaT CU OAMENII ADEVARATI. IN REST E 'can can' vorba cuiva.Unde e Dogaru ca acum i-au acuzat portocalii pe militari?Daca Romanii vor iesi in fiecare zi, ATUNCI SE VA STRICA JUCARIA. PANA ATUNCI ;PAROLE,PAROLE PAROLE...l-AI VAZUT PE OLTENASUL DD. IN DIRECT? TOTI SPUNEAU CA HULIGANII LUI ONTANU ,BECALI SI OPREA TREBUIE SA-I IA CU DUBA , NUMAI DD. LE PLANGEA DE MILA. STRIGA CA UN DISPERAT SA NU FIE BATUTI(poate ca erau si de ai lui si de ai lui buhaitul de Balan)Maurul si-a facut datoria. Daca base ramane , DD prinde viteaza. (e adevarat?)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Varule, isi dau mana , pentru ca miscarea devine periculoasa, oamenii au inceput sa strige impotriva clasei politice. Tii minte cum a inceput revolutia in Decembrie? Iliescu a incercat sa cheme tovarasii " de buna credinta" ca sa construiasca un socialism nou. Apoi a aparut p[unctul 8 al proclamatiei de la Timisoara si momentele cu Mazilu. A fost nevoit sa accepte ca este o revolutie impotriva sistemului, nu impotriva lui Ceausescu. Apoi a luat haina anticomunismului pe el s/a dat anticomunist si antisecurist, inconjurandu-se de cei pe care ii blama in discursuri. Si uite asa a reusit sa pastreze sistemul, sub o alta haina.
      Asa se intampla si acuma. Lumea s-a saturat de clasa politica. Asta e perisuloe pentru toate patuidele, pentru ca se vad toti in pericol. Vor cadea la invoiala, vor propune o intelegere intre opozitie si putere, numai sa nu ia poporul puterea ca raman toti cu fundul gol. Pentru asta sunt in stare de orice inclusiv de manipulari, instigari, manevre, si daca lumea va continua sa iasa afara se va trece la instuiituirea starii de asediu si astfel vor interzice manifestarile oricat de pasnice ar fi. SACALII NU VOR SA PIARDA OSUL.

      Ștergere
    2. PROBABIL SE VA AJUNGE LA CADEREA LUI BOC SI CU ASTA BASTA, OPOZITIA VA FI MULTUMITA SI .. VA CERE OAMENILOR SA MEARGA LA CASELE LOR. SI CU ASTA TOT SPIRITUL ACESTEI MISCARI VA FI UCIS.Basescu va negocia cu opoZitia guvernul Boc.

      Ștergere
  4. TOP GUN
    PETER PAN,
    Stelica,are un comment sui generis,el n-ai inteles e de .....PLANCTON.....la Cotroceni.....Si tu fabulezi,dragul meu...ti se pare ca-i dictatura???????Nu zau,?????dar naiv,esti draguta!!!!!Dupa ce ca pres e asa bun,si le face el pe toate,noi avem si tupeu sa fim nemultumiti!!!!!Adica,el e asa un sef bun,mai are putin si ne face si pantofii cu crema si noi tot nemultumiti!!!!!Precis,ca si aia din Anglia,sau perfidul Albion,cum ma citeaza Stelica,si-mi imprumuta expresiile,si cei din Grecia,si cei din America,Wall Street,si peste tot unde sunt revolte,toti dar toti sunt niste ingrati si nerecunoscatori,adica ne vor binele cu forta si noi o tinem pe-a noastra!!!!!Minunat,ce-mi place de Stelian,totul e sa nu-i dam apa la moara,Stelica,daca vrei fac eu terapie psihologica cu tine ,serios,am experienta,si e GRATIS!!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA SI,SA FITI IUBITI SI DORITI!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Don Neacsu ce dumnezeu ati facut cu blogurile astea? Si la dumneata si la don Burcu stai sa te uiti cu lupa pe monitor. Ati umblat la setari de le-ati inebunit, ori nu stiai chestia aia dialectica ca "mai binele binelui e mai prostul"?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca si la mine si la Burcu si si pe alte bloguri e la fel inseamna ca nu e vine noastra ci a lui goagale. Nu pot seta caracterele de la comentarii. Imi pare rau. Singura salvare este sa intrii la zoom cand citesti sau scrii comenturile. Asta e !

      Ștergere
  6. Iata, nea Marine, cum se limpezesc apele. Penibilitatea aia de CTP mi s-a parut dintotdeauna o reptila perversa, jilava si alunecoasa. Acum a devenit clar, pe fata, o hartie igienica cu care ma sterg pe cur.
    PS si cu selica p... Asta nu e reptila, e de serviciu...

    RăspundețiȘtergere
  7. De la nicu!
    varule ,de 15 minute , A INCEPUT SA SE DEZUMFLE GOGOASA. jOCURILE S-AU FAUT, INTELEGEREA S-A REALIZAT SI PESTE CATEVA ORE SE TRECE LA.....BULANUL LUI BASE. Prosti mai suntem . Mi-e rusine si mi-e greata. opozitia A AJUTAT DIN PLIN SCOATEREA CARUTEI PDL-ISTE DIN CA...AT. Varule , trebuie noi sa gasim ceva adevarat ,altfel chioru ne-o trage de nu-i adevarat. revin mai tarziu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Varu amobservat. am si scris asta, pe http://www.ziuaveche.ro/opinie/romania-revolutie-sau-mineriada-69446.html

      Ștergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.