joi, 15 septembrie 2011

SĂ NU VORBEŞTI DE FUNIE ÎN CASA SPÂNZURATULUI

În ţara asta fiecare face ce vrea el, indiferent ce spune legea că trebuie să facă. În ţara asta , lucrurile se fac mai ales, la plesneală, aş spune la mica plesneală, afacerile se aranjează la telefon , mita se dă în parcări, documentele judecătoreşti se aprobă la o masă la restaurant sindicatele se înfiinţează pe lângă drum statutele se scriu pe genunchi. Iar când pune cineva întrebări, toţi cei care au concertat după ureche, fără partitură, se simt jigniţi, îţi sar la beregată îţi arată că drumul spre iad este pavat cu bune intenţii. Dar stau cu un ochi vigilent pe ceea ce fac alţii şi strigă hoţul atunci când altul face ce fac ei .

Cam aşa se întâmplă şi cu SCMD.

Iata ce scria domnul Dogaru ( mă rog, scria e un fel de a spune , mai corect spus este dădea ordin să se scrie ) pe blogul SCMD :

„- Joi, 8 septembrie 2011, la orele 08.00, la Tribunalul Bucuresti, incepe batalia pentru reinstaurarea democratiei in Romania regimului de tiranie -
Maine, 08.09.2011, la Tribunalul Municipiului Bucuresti (TMB) la orele 08.00, se judeca actiunea intentata de Viorel Ringhilescu, presedintele Partidului Democrat Roman, pentru dizolvarea inexistentului, la ora actuala, partid numit PDL.
PDL si-a schimbat statutul la 14.05.2011 si era imperativ obligat sa depuna, sub sanctiunea cu dizolvarea, noul statut si modificarile facute, pana la 13 iunie a.c. Cel mai prost student la drept, in anul al II-lea de studii, cand parcurge Teoria generala a dreptului, stie ca in prezenta unei sanctiuni nu poate fi vorba de ”termen de recomandare” ci de ”termen de decadere”.
Iata ca ceea ce urmarea Puterea in privinta SCMD (sa ne prinda la judecatorie cu vreo modificare in actele depuse, facuta sub presiunea latratului vreunui Neacsu intern) s-a dovedit a fi capcana in care a cazut PDL-ul datorita suficientei, incompetentei si prostiei liderilor si juristilor proprii. Legal, PDL-ul nu mai exista! Maine vom fi prezenti in calitate de coloana vertebrala a societatii civile si caine constitutional de paza al democratiei, alaturi de dl. Ringhilescu.”

Trecând peste limbajul de birjar sau drojdier de cartier al domnului Dogaru la adresa mea , un coleg de sindicat în ultimă instanţă, coleg care nu a folosit niciodată termeni jignitori la adresa domniei sale chiar dacă l-a criticat de foarte multe ori, ba mai mult când am aflat că urmează un atac la persoană l-am anunţat personal prin telefon, şi m-am delimitat de acel atac deşi mi se ceruse concursul (imi cer scuze domnului Cana dar trebuia să apăr sindicatul în faţa altora din afarăchiar dacă nu sunt de acord cu tot ce se întâmplă în interior), nu pot să nu remarc totala neinspiraţie a conducerii SCMD. La noi există o vorbă înţeleaptă care spune “ să nu vorbeşti de funie în casa spânzuratului“ . Se pare că în Comitetul Director nu se cunoaşte acest proverb . Este momentul să îl aducem la cunoştinţă . S-a tot spus că vorbesc prostii şi am fost contrazis mereu cu injurii, ameninţari , şi minciuni, ba că aş fi vândut nu ştiu cui, ba că sunt UNPR-ist, (chiar ieri un fost coleg de serviciu, care de altfel mă cunoaşte bine şi ştie că nu sunt un om cu două feţe, mă tachina întrebându-mă nevinovat dacă sunt sau nu membru al UNPR. M-am făcut că nu-i înţeleg ironia, nu voiam să mă cert cu un prieten pe motive sindicale) ba că vreau răul sindicatului, culminând cu faptul că aş vrea săîi iau locul lui Dogaru. Inutil să mai răspund la semenea aberaţii dar m-am decis aşa cum spuneam să dovedesc că am dreptate cu orice risc. Toţi cei care au considerat că în loc să poarte un dialog, este preferabil să îmi aducă injurii, sa ăncerce să mă discrediteze şi să bagatelizeze cele spuse şi dovedite cu argument e, vor avea ocazia să continue şi de acum încolo.

Revenind la funie, cum spuneam, ce s-a întâmplat PDL s-a întâmplat şi SCMD care este condus cu pricepere de o armată de profesionişti consiliaţi de un compartiment juridic format din peste 60 de jurişti ( expresiile nu îmi aparţin sunt preluate din comunicatele CD al SCMD )cu firme de avocatură célèbre, care nu au căştigat NICI UN PROCES( nu vorbesc aici de procesele căştigate individual sau în grup de unii membri de sindicat pe teritoriu.ma refer strict la cele intentate de CD şi avocaţii tocmiţi de CD ) pentru sindicat. Şi ca să nu mai lungesc treaba, iată cum stă treaba.

Pe data de 03.02,2011, Comitetul Director anunţa cu surle şi trâmbiţe renunţarea la serviciile celor două doamne care făcuseră parte din ORGANUL DE CONDUCERE al SCMD respectiv doamnele Winzer şi Cobuz şi primenirea CD cu noi membri . Postez spre exemplificare citatele din procesul verbal al CD:
“ Procesul verbal al sedintei Comitetului Director - 03.02.2011
PROCES VERBAL
Încheiat astazi, 03.02.2011, in sedinta comuna a Comitetului Director si a membrilor fondatori ai SCMD.
Prezenta la sedinta a Comitetului Director:
1. Col. (r) Dogaru Mircea-prezent
2. Gl. Bg. (r) Balan Iosif-prezent
3. Col. (r) Pricina Valeriu-prezent
4. Col. (r) Monac Constantin-prezent
5. Lt. Col. (r) Cobuz Elena - absenta
6. Lt. Col. (r) Winzer Anisoara – vicepresedinte suspendat
7. Lt. Col. (r) Apostol Catalin -prezent ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
• S-a prezentat celor 15 membri fondatori prezenti situatia controlului financiar intern. Nu exista fraude, lipsuri ci doar dezordine in tinerea contabilitatii, in sensul lipsei multor rapoarte de necesitate si a altor formulare, precum si o suma de bani la filialele din teritoriu care trebuie justificata prin facturi sau, in caz de necheltuire, trimisa inapoi in contul central, pentru a se incheia anul financiar 2010;
• S-a estimat ca doi dintre membrii Comitetului Director au fost scosi din circuit, asupra a inca doi actiunea de denigrare si santaj a avut consecinte devastatoare si-n aceste conditii, Comitetul Director a cerut sprijinul membrilor fondatori in baza drepturilor si obligatiilor statutare pe care acestia le au in perioadele dintre alegeri, conform Statutului, Art. 9, al. 3 b;
• A fost propus si in unanimitate votat ca vicepresedinte cu probleme financiare si de investiti al sindicatului, dl. general Constantin Nastase. Domnia sa va raspunde din acest moment de organizarea si coordonarea activitatii economico-financiare, pentru orice problema, nedumeriri si „ingrijorari”, membrii SCMD putand a i se adresa direct;
• A fost prezentat Departamentul organizare cu sarcinile multiple pe care acesta le va avea in viitor. In unanimitate, domnul Col. Tudor Marian a fost propus, votat si cooptat vicepresedinte in cadrul Comitetului Director, urmand a preda coordonarea Departamentului unuia dintre loctiitori.
• Tinand cont de ponderea pe care o au cadrele provenite din MAI si servicii in cadrul SCMD (2/3) si de necesitatea absorbirii celor 18.000 de cadre care urmeaza a fi disponibilizate din Politie, Jandarmerie, Pompieri, domnii comisari sefi Varban Aurica (membru fondator) si Racasan Stefan, presedintele Filialei 1 Sector 2, au fost propusi, votati si cooptati ca vicepresedinti in Comitetul Director.
Sedinta se incheie. Semneaza membrii Comitetului Director.


Col. (r) Dogaru Mircea
Gl. Bg. (r) Balan Iosif
Col. (r) Pricina Valeriu
Col. (r) Monac Constantin
Lt. Col. (r) Apostol Catalin
Gl. Mr. (r) Constantin Nastase
Col. (r) Tudor Marian
Col. (r) Racasan Stefan
Col. (r) Varban Aurica “

Toate bune şi frumoase, nu contest dreptul membrilor (e adevărat aici se pot discuta alte aspecte,legate de drepturile membrilor fondatori care sunt "mai egali "decăt toţi membrii de sindicat, dar ţine de modificarea statutului )de a propune completarea CD , dar atenţie, de a face propuneri de completare, pentru că cei care au dreptul să schimbe individual sau colectiv Comitetul Director sunt membri CNR.

Deci ce trebuia să se facă statutar şi normal ? Să se covoace în termen de 30 de zile CNR şi să se voteze propunerile de modificare, conform Statutului SCMD., art 15,pct.1 b şi k.

Fără votul CNR , noii membri nu îşi pot intra în atribuţiuni, nu pot participa la şedinţele CD nu pot vota, nu pot lua decizii, tot ce se realizează sub această componenţă este nul şi fără efect. O să spuneţi că fabulez, sau de unde acest termen de 30 de zile, că  nu scrie nicăieri. Ba scrie. In Legea 54/2003 care este legea privind organizarea şi funcţionarea sindicatelor. Iată ce spune această lege la art 20:

“ Art. 20


(1) Organizatia sindicala este obligata sa aduca la cunostinta judecatoriei unde s-a inregistrat, in termen de 30 de zile, orice modificare ulterioara a statutului, precum si orice schimbare in compunerea organului de conducere “

Ce spune statutul la art 15 din Statut ?

CAPITOLUL V. ORGANELE DE CONDUCERE ALE SINDICATULUI
Art. 15. Organele de conducere ale sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate sunt:
– Consiliul Național al Reprezentanților;
– Comitetul Director;
– Biroul Operativ

DECI, SCMD TREBUIA SĂ ADUCĂ LA CUNOSŞTIINŢA JUDECĂTORIEI UNDE S-A ÎNREGISTRAT , ÎN TERMEN DE 30 DE ZILE, ORICE SCHIMBARE IN COMPUNEREA ORGANULUI DE CONDUCERE.

Contestă cineva faptul că acest Comitet Director este organul de conducere al SCMD ? Nu ! Deci cum rămâne cu legea ? A fost ea încălcată sau nu ?

Ştiu ce o să spuneţi, o să spuneţi că nu am de unde să ştiu eu, un amărât de sindicalist dacă CD a înştiinţat sau nu judecătoria unde s-a înregistrat, cu privire la modificări . Îmi pare rău că vă contrazic. Iată ce am primit azi :


PRECIZEZ  PE PROPRIA RĂSPUNDERE CĂ DOCUMENTUL ESTE AUTENTIC,

Din căte se poate vedea , până la data de 09.09.2011, CD nu a înştiinţat judecătoria sect 1 (unde s-a înregistrat) cu privire la modificările făcute în componenţa Comitetului Director, aşa cum ar fi trebuit deci … spuneţi dumneavaostră ce urmează că pe mine mă podideşte… râsu – plânsu . Nu cunosc ce urmări legale pot apărea  vizavi de acestă situaţie, nu e treaba mea , nici nu vreau să ştiu. Ceea ce ştiu este că toate hotărîrile CD luate sub această componenţă sunt nule, asta o poate spune şi " cel mai prost student la drept, in anul al II-lea de studii, cand parcurge Teoria generala a dreptului,  " ca să îl citez pe domnul Dogaru.Dar casele noastre de avocatură nu ştiu, pentru că masoneria este mai importantă decât sindicatul . Apropo, chiar nu interesează pe nimeni că destinele sindicatului sunt “ apărate “ de un şef al unei loje masonice şi toate datele privind cadrele militare înscrise în sindicat de la adresă , la CNP, nr de tel, nr de dosar de pensie, SUNT LA DISPOZIŢIA ŞEFEI UNEI LOJE MASONICE ? Chiar aşa de indiferenţi am ajuns cu propria soartă? Păi atunci de ce ne mai agităm atâta? Pentru ce? Ne merităm soarta fraţilor. Staţi liniştiţi, au alţii grijă de noi.

În concluzie, sugerez domnului Dogaru să ia legătura cu domnul Boc şi să îl intrebe , dânsul ce face cu PDL că sunt cam în aceeaşi situaţie şi ar fi bines ă lucreze împreună. Două capete gândesc mai bine decăt unul. Sau poate are cineva o soluţie, că e groasă. Pe noi nu ne apără judecătorii ca pe guvernaţi.

Acuma poate să spună şi dânsul ca si Boc, ca nu e nici o problemă că nu au fost depuse actele în termen de 30 de zile, numai că ce ne facem cu ce spunea mai sus , in materialul postat pe Blogul SCMD ?

“PDL si-a schimbat statutul la 14.05.2011 si era imperativ obligat sa depuna, sub sanctiunea cu dizolvarea, noul statut si modificarile facute, pana la 13 iunie a.c. Cel mai prost student la drept, in anul al II-lea de studii, cand parcurge Teoria generala a dreptului, stie ca in prezenta unei sanctiuni nu poate fi vorba de ”termen de recomandare” ci de ”termen de decadere”.

Aş fi dorit să semnalez toate aspectele prin mail , dar după primul mail trimis cu propunerile pentru ROF mi s-a spus că nu mă înscriu în zona de interes a domniilor lor, deci .. asta e. Intenţionez să cer Judecătoriei Sect 1 să îmi comunice paşii care trebuie făcuţi în vederea normalizării activităţii SCMD cu toate riscurile ce urmează, pentru că nu am bani să plătesc un avocat ca să mă lămurească. Aşa cum îmi recomanda domnul Rînciog, am trecut la fapte şi voi merge mai departe.

PS :Sincer vorbind, asta este doar o parte( nu cea mai gravă) din .. gravele erori şi -hai să fiu blând – neconcordanţe între SCMD şi legile ţării, între CD şi statut. Toate la timpul lor. Poate acuma domnul Dogaru va fi mai atent ce spun unii “lătrăi “ va realizeaza că dialogul este mai de folos decât jignirile.

Un simplu sindicalist în slujba adevărului, oricare ar fi el.

13 comentarii:

  1. Stelian P.
    Apropo de scrierile dogariene

    Instalatii ??? Despre ce instalatii e vorba ?

    „....4. Prin atitudinea dumneavoastra demna, veti face pe plac si ”culturalului“ dvs. ex-ministru, dovedind ca aveti ”sange in instalatii”!…
    Honor et Patria! Vae victis!”
    15.09.2011

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca aceste lucruri trebuiau discutate in filiala.Dl Neacsu face jocurile adversarilor ataca sindicatul deci trebuie EXCLUS.Nu plateste cotizatia la zi nu raspunde la actiunile initiate doar ataca liderii.Rusine ..afara cu el.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este!. Trebuie infierat cu manie proletara. Trebuie discutat in sedinta BOB si pedepsdit pentru ca indrazneste sa critice sefii. Huo! La cremenal cu el !Sucsriu. Ce mai conteaza ca are dreptate. Si ce daca ? Se face vinovat de crima de les majestate pentru ca ne arata ca Dogaru e prost. Sa il scoatem in afara legii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Colegule de la 11.31.
    De unde stii dumneata ca aceste lucruri nu au fost discutate?Cand am luat cuvantul la sedinta cu USL ai fost ? Care a fost reactia ? Asa ca nu mai vorbi daca nu cunosti. Sunt unii oameni care nu inteleg cu vorba. Eu credeam ca o sa spui ce crezi despre ceea ce scrie aici. Despre asta nu spui nimic ? Nu te simti tradat de o conducere de amatori care decat se lauda si isi da cu stangul in dreptul ? Si tine aproape asta este numai varfucl icebergului .. Marile probleme sunt altele . Asta din fericire nu are nici un efect juridic pentru sindicat. Din cauza asta am si postat-o. Urmarea e mult mai complicata. Cand am vrut sa vorbesc mi s-a spus sa tac , ca vorbesc prostii. Da , vorbeam prostii, prostiile pe care le face conducerea sindicatului. Acuma ce nu iti place ? Ca vorbesc eu aici ? Dar ce fac ei iti place ? Deci stimate coleg, atitudinea dimitale este putin cam de rusine. Ma vrei afara ? De unde ? imi e teama ca nu se poate . Pentru ca in momentul in care cineva va incerca sa faca ceva nestatutar, vom ajunge in instanta si acolo va trebui sa ma apar. Si am cu ce. In ceea ce priveste cotizatia mea, esti total neinformat, sunt cu ea la zi .

    RăspundețiȘtergere
  5. Stelian P.
    @Neacsu
    Citeste pe blogul sindicatului:
    "vineri, 16 septembrie 2011
    Nu mai visati cai verzi pe pereti!... "

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa-ti fie rusine magarule .O sa fii linsat,intr-o zi, de fostii colegi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim21.18.
    Uuuuuuuuuups. Bai prostovane tu realizezi ce spui? Sunteti multi dobitoci ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Casule, ia uite ce zice unul pe blogul lui Burcu. Cica ai dreptate si alde Dogaru e in galeata.
    Eu zic sa faceti armistitiu.Spre binele sindicatului. L-eas spune si lor acelasi lucru, dar nu am unde, ca la ei nu e voie sa vorbesti. Poate isi merita soarta, dar e pacat de atattia oameni care spera .Ca de obtinut nu cred ca se va obtine ceva cat e base la putere. Dar macar sa spere, sa nu isi de foc sau sa moara de inima. Doagaru cam asta face, le da sperante, desarte, dar sperante. Daca se duce sindicatul, astia ies in strada singuri . Sau poate nu.
    judecatorul de serviciu spunea...
    Se pare ca nici domnul Neacsu nu stie ce pedala a apasat ca tot vorbesc unii de volane pe aici. CeeA ce evidentiaza documentele postate aici arata CLAR SI FARA ECHIVOC ca SCMD a efectuat modificari in statut. Nu e vorba doar de o asa zisa modificare a componentei Comitetului Director. Componenta acestuia este o problema stautara. Facand modificari in componenta Comitetului Director s-au modificat prevederile statutare atat in ceea ce priveste calitatea cat si cantitatea. Dupa cate am vazut, componenta Comitetului Director este de 7 membri. In noua organigrama sunt 9 . Deci prevederile statutare au fost modificare deci faptul trebuia inaintat automat catre judecatorie. Domnul Neacsu sau oricine altcineva este indreptatit sa ceara daca doreste masurile legale conform legii54. Ba mai mult, judecatorul care a analizat cerera domnului Neacsu trebuia sa se autosesizeze si sa procedeze la sanctionarea SCMD daca se constata ca faptul este consumat. Cum domnul Dogaru a confirmat practic prin declaratia sitata mai sus ca a operat modificari in componenta Comitetului Director, din acest moment Judecatoria secdtorului 1 trebuie sa treaca la masurile legale.Subliniez, in acceptiunea juridica, statutul a fost modificat, deci trebuie sa se treaca la procedurile art. 14-19 din L54.Mai pe scurt, modificarea numerica si nominala a organului de conducere , in speta Comitetul Director afecteaza de facto si de jure articolul din statut care STATUTEAZA acest aspect. Prin urmare articolul respectiv fiind viciat decizia de modificare a componentei comitetului Director a adus modificari statutului. Trebuia in mod clar procedat la inaintarea documentelor cu proces verbal de modificare aprobat de forul suprem al SCMD catre judecatorie in termenul prevazut de lege. Neindeplinirea acestei prevederi legale a legii atrage dupa sine decaderea SCMD. Cine spune altfel, nu e jurist, e lautar.

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesant de stiut cum va reactiona presedintele filialei, daca va lua pozitia calului care bea apa la comanda lui Dogaru sau isi va pastra coloana si demnitatea de ofiter, nu de sluga. Cert este ca Neacsu are dreptate si nu a gresit cu nimic. S-a interesat daca CD a procedat legal. Si s-a dovedit ca nu a procedat legal. Deci vina apartine in totalitate lui Dogaru si juristilor pe care ii plateste de pomana. Pe aia ar trebui sa ii puna in discutie la CNR, nu pe Neacsu. Daca Naom pune botul la ordinele lui Dogaru, se poate sterge de pe lista ofiterilor cu demnitate si poate intra pe cea a lingailor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Stelian P.
    S-A REZOLVAT CU PENSIILE NATO !

    De mai mult de 24 de ore sindicatul anunta o realizare extraordinara si nimeni nu spune nimic.

    „Suntem fericiti sa anuntam ca, deocamdata, prin Decizii ale Curtii de Apel Pitesti (Dosarele 1206/90/2011, 1207/90/2011 si 1274/90/2011), un numar de 23 dintre membrii SCMD din Filiala 1 Ramnicu Valcea si-au redobandit definitiv si irevocabil statutul si drepturile de militar, pensiile lor urmand sa cresca in conformitate cu Legile 164/2001 si 179/2004, in functie de cresterile soldelor activilor.”

    23 de sindicalisti au reinviat LEGEA 164/2001. 23 de sindicalisti si-au recistigat gradele furate. 23 de sindicalisti vor avea din ianuarie pensii NATO si nimeni nu spune nimic ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Stelian P
    Daca este asa , daca asta au reusit sa obtina, mentinerea opensiilor lor ca pensii ocupationale, este cu adevarat un vastig, felicitari lor si avocatilor lor.
    Nu stiu ce cale au urmat , cine le-a intocmit si aparat cauza, dar merita felicitari oricine ar fi .

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonim11.31.
    Asa mai baiatule sa-l dam afara pe neacsu ca ne arata ce prostii face Dogaru si sa te pastram pe tine ca il pupi in cur. Asa da!Tu esti ofiter sau carpa de sters ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim 21.18,esti " pupincur" al UNPER-ului? Sa-ti fie rusine,si tie maaaaaaaaaaaagarule.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.