vineri, 30 septembrie 2011

07 OCTOMBRIE 2011-CE NE PROPUNEM ?


              
        Am trimis acum cateva zile acest mail unei persoane din Bucuresti care a participat pana acuma la organizarea unor actiuni ale SCMD. Am facut-o cu intentia de a ajuta si a pune umarul la organizarea urmatoarei actiuni din 7 octombrie. M-am ferit sa fac orice comentariu sau critica vizavi de unele idei total gresite, cum ar fi cea vizavi de depunerea unor coroane “la misto“ , tocmai pentru a nu crea din start impresia ca doresc altceva . Raspunsul primit pe care initial voiam sa il postez aici ca exemplu de cooperare a celor din conducerea SCMD, m-a determinat sa postez aceste propuneri aici, poate unele filiale vor considera ca ceva e bun si vor pune in aplicare pe plan local. Poate nu toti vor sa se faca de ras Iata mailul cu intregul continut :


"Domnule ……
            In primul rand te salut si iti doresc sanatate si bucurii dumitale personal si celor dragi !
Iti scriu dumitale pentru ca deocamdata imi pari unul din putinii oameni cu capul pe umeri pe care ii cunosc de pe langa Conducerea SCMD.
Stiu ca te-ai implicat in organizarea si desfasurarea celorlate manifestatii din Bucuresti ( FELICITARI, ORGANIZAREA A FOST OK, DIN CATE AM VAZUT SI AUZIT EU), stiu ca esti receptiv la propuneri si nu respingi o idee numai si numai pentru ca vine de la o persoana neagreata, sau pentru ca nu ti-a venit dumitale mai inainte. Te apreciez pentru aceste calitati care sunt destul de rare printre sindicalistii militari.


Introducerea fiind facuta sa trecem la subiect.
Am vazut ca pe 7 Octombrie este planificata o actiune a SCMD care intamplator sau nu, coincide cu sesiunea parlamentara NATO. Nu stiu care va fi pana la urma decizia oficialitatilor vizavi de actiunea noastra. Nici nu comentez acest obicei al domnului Dogaru de a se lega de toate datele si sarbatorile nationale sau internationale , pentru a se remarca dansul sau .. ma rog, sindicatul .


Dar daca aceasta manifestatie se va aproba si se va desfasura, cred ca trebuie avute in vedere niste aspecte:
Care este scopul acestei manifestatii ?


Sa aratam conducerii NATO situatia in care se afla armata ROMANA si pensionarii militari . Ei bine, daca asta vrem, avand in vedere cui ne adresam, va trebui ca mesajul si forma sa fie pe masura tintei. Pentru aceasta va trebui sa fie organizat totul la nivelul destinatarului mesajelor. Si cautate metode si forme corespunzatoare.


A. Manifestatia trebuie sa fie pasnica, fara fanfare, fara tipete, fara scandari antiguvernamentale, doar cu banere si mesaje bilingve, dar fara jos Basescu,” iesi afara javra ordinara “ si altele de genul acesta.. Nu pentru ca nu ar merita, ci pentru ca ar da o nota proasta pentru noi in fata celor din afara. La ei, demonstratiile sindicatelor nu seamana cu ale noastre. Vom arata astfel ca ne respectam statutul de organizatie sindicala, luptand pentru drepturile noastre, nu pentru obiective politice Sa le aratam ca suntem civilizati.
B. Mesajele trebuie sa fie demne , civilizate, scurte si bine tintite. Uneori un cuvant bine spus face mai mult decat 10 injurii urlate.
C. Sa se scandeze si sa exista banere in limba engleza, pentru ca televiziunile vor prelua, (inclusive cele internationale) si trebuie ca mesajul sa fie receptionat “in direct“ de catre cei din afara fie ei membrii NATO, sau telespectatorii de pe posturile straine care vor prelua stirile.
D. Participantii la eveniment sa aibe o tinuta decenta, nu neaparat cravata, dar decenta iar manifestarile sa fie de bun simt, sa aibe in vedere ca vor fi urmariti tot timpul, iar televiziunile puterii vor selecta si vor prezenta orice aspect care ne-ar dezavantaja .
E. Sa se renunte la sabloane, patetisme si invective. Mesajele trebuie sa fie simple,concise, de efect dar mai ales civilizate. Altfel nu vom capta nici atentia si nici respectul celor carora ne adresam .
F. Mesajul care va fi prezentat de catre Dogaru, sau cine il va citi sa aibe aceleasi caracteristici prezentate mai inainte.
G. Acelasi mesaj sa fie tradus in engleza si franceza si sa fie – daca va fi posibil- transmis prin unul din senatorii USL eventuali membrii ai comisiei de aparare daca vor participa la lucrari, (macar unul, ca invitat) , catre presedintele Organizatiei. Daca nu se poate astfel, sa se caute o alta modalitate de a inmana acest mesaj, mergandu-se pana la a-l trimite pe mail, pe adresa oficiala, dar inainte de a incepe lucrarile, si a cere eventual o intrevedere , daca este posibil.
H. Sa se revada si aplice masurile care au fost luate la celelalte actiuni, cum ar fi cea din Octombrie anul trecut, bineinteles , cele care se pot aplica, in functie de specific.
I. Sa fie pregatiti pentru orice eventualitate militari care sa poata face fata unui eventual interviu in engleza, daca vre-o televiziune straina ar solicita.
J. Mesajele ce vor fi transmise la tv, la talk showri si dezbateri, sa fie mai decente, fara laude inutile, fara injurii la adresa unei personalitati sau alteia, pentru ca cei ce vor urmari sau vor fi informati cu ceea ce se discuta, auzind mesaje si expresii suburbane sau injurioase, nu ne vor mai acorda nici o atentie. Va trebui ca inclusiv tonalitatea si temperamentul sa fie cenzurate, sa se dea dovada de respect,(respecta, pentru a fi respectat ) si ponderatie, sa eliminam patetismul si plangerile, lamentarile si invinuirile lungi si inutile.
K. Mesajele sa contina si propuneri nu doar cereri, pentru a arata celor ce vor urmari ca suntem deschisi la dialog si oferim solutii, nu doar pretentii si cereri.
L. Cei care vor participa in zilele acelea inainte si dupa eveniment, la dezbateri, sa nu se lase provocati si tarati in discutii nedemne, sa nu cada in capcanele ce vor fi intinse, sa evite aspectul financiar sau sa il mentioneze doar tangential, altfel iara se vor inflama categoriile sociale defavorizate, pentru ca asta se va urmari de catre unii moderatori.
M. Sa fie cautati si alti reprezentanti ai SCMD care sa participle la emisiuni, nu unul si acelasi pe toate posturile. Nu vreau sa fac acuma aprecieri, dar si de miere te saturi la un moment dat, daca nu mai mananci si altceva. Asa este si cu telespectatorii. Ce e prea mult, strica.Avem in randul nostru militari adevarati, oameni cu pregatire, cu prestanta ca militari, cu o tinuta care impune, fosti profesori universitari, fosti comandanti, dar sa fie din cei apreciati in randul armatei, sa fie scosi in fata. Daca nu vor sa apara, este vina celor celor ce nu stiu sa ii convinga. Nu cred totusi ca nu putem gasi in tot Bucurestiul cativa rezevisti de calibru, respectati, demni, buni oratori , decenti. Daca nu se vor gasi, va fi ori din cauza ca nu se doreste si cineva vrea sa detina monopolul, ori din cauza ca acestia nu vor sa reprezinte un sindicat in care s-au inscris doar din nevoie, nu din convingere, ori din cauza ca nu vor sa colaboreze cu cei care ii solicita.


          Deocamdata astea sunt unele propuneri. Este posibil sa mai fie si alte aspecte, sunt sigur ca fiind mai multi veti si vom gasi si alte prouneri. Ti le trimit dumitale pentru ca inca mai consider ca se poate discuta si colabora cu dumneata. Cu ceilalti m-am dumirit definitiv. Sper sa nu ma dezamagesti si sa imi spui si dumneata ca nu le poti lua in considerare pentru ca nu au fost trimise pe cale ierarhica. Te cred mult mai intelept si undeva peste ambitii, orgolii si prejudecati copilaresti.

PS. Daca vei gasi ceva ce vei considera ca merita atentia din tot ce am scris, sau ce merita corectat, sunt deschis discutiilor. As recomanda chiar sa nu mentionezi sefilor de unde vin propunerile pentru ca sunt in stare sa le refuze pentru simplul motiv ca vin de la mine. S-a mai intamplat, stiu ce spun .Pe mine nu ma intereseaza sau deranjeaza ca nu sunt mentionat la capitolul multumiri, multumirea mea este sa se faca ceva ca lumea si daca pot sa contribui o fac cu placere. Ti-am trimis aceste propuneri doar dumitale. Daca nu voi primi nici un raspuns, le voi posta pe blogul meu, poate altcineva va fi interest. Deocamdata nu tin neaparat sa arat “ cat  de destept “ sunt asa cum ar spune altii cu ghilimelele de rigoare."
Neacsu Marin 
 
       Acesta a fost mailul. Nu mai postez si raspunsul, nu doresc sa dau nastere la alte discutii si comentarii inutile.

            Vizavi de ideea continuta pe blogul SCMD de a depune coroane “ la misto “ privind decesul Armatei Romane si altor institutii ale statului, ce pot sa mai afirm ? Doar ca CINEVA, nu stiu cine, doreste neaparat sa socheze si neavand cu ce sa mai impresioneze societatea civila, propune actiuni care nu numai ca nu ne ajuta cu nimic, dar vor crea si indignare in randul colegilor activi si a societatii civile. Monumentul din fata Academiei Militare reprezinta un omagiu, o pioasa recunostiinta fata de Eroii Patriei. Acest monument nu are nici o legatura cu partidele, sau conducatorii vremelnici ai acestei tari, reprezinta respectul nostru fata de toti cei care s-au jertfit pentru ca noi sa ne putem inca numi romani. Sa vii tu organizatie sindicala militara, condusa de un istoric si sa depui in bascalie o coroana care sa marcheze decesul ARMATEI ROMANE, este nu numai o lipsa de respect fata de toti cei pe care ii reprezinta acel monument dar si o lipsa de respect fata de cei care inca mai inseamna Armata Romana. Ce vrea domnul Dogaru cu acest gest, sa marcheze teritoriul ? Nici cainii comunitari nu sunt lasati sa vina si sa-si marcheze zona de influenta acolo, dar o facem noi cu gesturi prin care aducem atingere simbolurilor nationale si ne jignim inaintasii.

NIMENI SI NIMIC NU NE DA DREPTUL SA DEPUNEM COROANE LA MISTO LA MONUMENTELE EROILOR NEAMULUI !


E DEGRADANT !

6 comentarii:

  1. De acord, Neacsule, e o porcarie ce vor sa faca cu coroana. Daca vor neaparat sa o depuna, sa o deopuna la parlament, la sediul Guvernului, dar nu la monumentul Eroilor. Dar cel mai bine ar fi sa ne abtinem de la gesturi din astea teatrale,care arata doar minte bolnava si circ ieftin. Ne-am tampit de tot.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ marin de la nicu
    Marine, SUBSCRIU LA CELE SPUSE. La ce te astepteti de la niste contopisti de birou. Am inceput sa ma "sifonez" de comportamentul unora de la sindicat. SINDICATUL TREBUIE SA EXISTE , SA SE BATA CU ADEVARAT(NU CU SEMISILABE ROSTITE PE LA TELEVIZOR CAND II DA CUVANTUL MODERATORUL), SA NU INTRECA MASURA CIVILIZTIEI DIALOGULUI, SA CAUTE MASURI ADEVARATE DE LUPTA PRIN CARE CEI CARE TREBUIE SA IA ACT..SA LE CAM TREMURE TURLOAIELE, SA LASE POVESTILE AIURE, SA NU INTRE IN CLINCIURILE CARE SE INTIND DE CATRE PRESA ETC.. Marine, cum dracu sa ma duc sa depun corone la monumentul pe care l-am vazut timp de doi ani IN FIECARE DIMINEATA? UNDE E MOARTEA ARMATEI ROMANE? ATATA TIMP CAT SUNTEM IN VIATA NU CRED CA ARMIA ROMANA VA DISPAREA.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vere,
    Ai dreptate. Armata Romana nu moare cand vor cainii si cine ii doreste moartea sau o accepta nu e roman sau nu stie ce inseamna armata.

    RăspundețiȘtergere
  4. INFORMARE PENTRU TOTI CITITORII BLOGURILOR LUI NEACSU SI BURCU:

    Neacsu = Corleone = Scorpio = n Anonimi = neacsum, etc.

    Acest baiat lucreaza din greu pe net. Oare ce-l mana in lupta, incat se dedubleaza, tripleaza, s.a.m.d?
    Si de ce numai impotriva SCMD si a liderilor sai?
    Sa fie oare bolnav?
    Sa fie oare in barca inamicilor SCMD?
    Sa fie oare doar o dorinta bolnava de publicitate cu orice pret?

    Asteptam informatii la dispeceratul nostru.

    OCHIUL SI TIMPANUL
    Dispecer sef

    RăspundețiȘtergere
  5. @ marin de la nicu
    Varule, de o ora MA DELECTAI CU BADIA TUDOR GHEORGHE. M-am bucurat nespus ca badia a ramas acelasi om 'AL CULTURII' adevarate ,romanesti. Legat de cei care te tot fitilesc,SPUNE-LE ODATA CINE ESTI. EU SPER SA NU FI CEI CE TE 'LAUDA". Mi-e o greata varule DE A TREBUIT SA MANANC O LAMAIE. Mai dupa ce ca antenele I-AU FACUT PE UNI MARI, ACUM SE DAU DE CEASUL MORTII CA AU GRESIT. Eu ma intreb,OARE NU L-AU VAZUT PE UNUL CIUHODARU(un doctoras care avea pretentia ca le stie pe toAte si pe deasupra parca e un copil neterminat )SAU MAI ALES PE BURTOSUL DE PIDONE?PARCA PIEDONE A FOST IMPLICAT CU CARNETELE DE CONDUCERE DE LA PITESTI ,NU? EI ,ATUNCI ,L-A SALVAT VOICULESCU DAR ACUM A VENIT SECU LA EL SI....CIOCA ,BOCA LA FERESTRA DESCHIDE USA MAI NEATA..Mai parca au innebunit cu totii. Astia care au apucat la cascaval AU O FRICA NEBUNA CA VOR AJUNGE "MAUSII"(soareci) LA GAURI. Da-i dracului marine. Iti spusei ca l-am auzit si ascultat cu drag pe OLTENUL GHEORGHE ,SIMBOLUL NASTRUSNICULUI OLTEAN. HAI..PA!

    RăspundețiȘtergere
  6. Varule,
    La comentarii gen cooperativa nu merita rspuns. Asta le este scoala.Ameninta si arunca minciuni, fara numar, doar doar o crede cineva. Se pretind curati, cinstiti, dar vorbesc din anonimat si vin cu invinuiri pe care nu le sustin cu nimic. Cunosti genul, e veghi. Toti cei care nu sunt ca ei, sunt vanduti, nici ei nu stiu cui, nici nu conteaza, dar ei arunca nu noroi. Nici nu ma obosesc sa le raspund.
    Tudor Gheorghe e Tudor Gheorghe, e unul singur si daca nu ezista, eram mai saraci. El este Aurul Olteniei si aurul asta nu il poate vinde Basescu pe un pumn de arginti.
    Dar altii, politicieni , doctori si piedoni, se vand ... si pentru 40 de arginti.. ca as sunt politicienii, indiferent de partid ! EXCEPTIILE DOAR INTARESC REGULA.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.