marți, 27 septembrie 2011

ATENŢIE, SE FILMEAZĂ ÎN ROMÂNIA



Cold Mountain, Blood and Chocolate,Princess of Thieves, Hellraiser: Deader, Pulse,Transporter 3,Catacombs. Modigliani,Borat.

Toate acestea reprezintă o parte din filmele turnate în România. Ar trebuisă ne bucure, Romania este cautată de producători şi asta ar trebui să ne bucure nu ? Mai nou suntem informaţi cu mândrie ca actorul Kevin Kostner se întoarce şi va filma şi el în România. Iată că România poate deveni sub îndrumarea atentă a doamnei cu frunza şi graţie condiţiilor minunate oferite de Guvernul Boc, paradisul producătorilor străini. România are potenţial, România poate dezvolta o nouă industrie, industria cinematografică pentru toţi cei care vor sa filmeze un cadru arhaic natural.
Romania, the land of choise!

 Am spus arhaic, dar se poate folosi şi alt sinonim, Ar trebui să ne bucurăm, dar avem de ce ? Hai să vedem ce caută producătorii în România:

1.Mână ieftină de lucru;
2. Corupţie, posibilitatea de a obţine tot ce doresc contra unei sume modice oferite oricărui este în măsură să faciliteze ceva;
3. Servilismul şi obedienţa adminsitraţiei şi autorităţilor care aprobă orice;
4. Un cadru natural ideal, cu toate formele de relief pe o distanţă de deplasare relativ mică, fapt ce face filmările foarte ieftine;
5. Condiţii de filmare ideale pentru filmele istorice sau ale căror acţiuni se întâmplă prin secolele trecute, datorită faptului că marea majoritate a drumurilor sunt încă la nivelul celor din secolele trecute ceea ce face ca filmele istorice să formeze grosul producţiilor. Aşa ceva nu mai găseşti în multe ţări europene poate suntem chiar unicat.

Toate aceste lucruri duc la realizarea unor filme credibile, cu peisaje şi decoruri naturale şi mai ales, cu un cost foarte scăzut. Dacă la toate astea mai adăugăm şi ceea ce remarcă toţi actorii şi cântăreţii care ne vizitează, şi anume frumuseţea (şi preţul scăzut aş completa eu, al) fetelor din România, avem reţeta succesului în industria cinematografică internaţională.


Dacă ne uităm la toate aceste oferte una singură ar fi îmbucurătoare, cea referitoare la cadrul natural. În rest, toate celalate “ atracţii “ nu exprimă altceva decât stadiul înaintat de subdezvoltare a României (nu pot spune stadiul înapoiat de dezvoltare, pentru că folosind cuvântul înapoiat aş contrazice declaraţiile guvernului iar folosind cuvântul dezvoltare, aş nega realitatea ), de care profită cine vrea şi cine nu vrea. Exemplu filmului lui Boraţ, este elocvent. Vrând să arate condiţiile grele din Kazahstan, Sacha Baron Cohen a ales România pentru că în Kazahstan nu ar fi fost lăsat să filmeze sau spaga era mai mare. Este de altfel cunoscut că cei care au apărut în film au fost minţiţi că se face un film documentar şi că au fost plătiţi cu 15 lei ziua de filmare.


   Alegerea României şi asocierea condiţiilor de filmare naturale cu acţiuni petrecute acum câteva secole, arată plastic dar fără echivoc, cam unde se găseşte România faţă de celelalte state Europene . Dar aici se pot filma  şi filme futuriste. Cine vrea să filmeze cum va arăta lumea în viitor, după un un cataclism natural sau un război nuclear, este invitat să filmeze azi, real în România.

Scene istorice, cataclisme, sărăcie,drumuri neasfaltate pline de praf şi piatră, case dărăpănate, câmpuri goale necultivate, stepă, dealuri acoperite doar de iarbă, toate aceste minunăţii mai pot fi filmate live, fără intervenţii în décor, fără investiţii, doar în România.




Şi ar fi bine ca cei care mai vor să filmeze păduri, să se grăbească, pentru că în acest domeniu, lucrurile avansează vertiginos. În curând acestea vor putea fi filmate doar în rezervaţii, iar lemnul va deveni marfă de contrabandă. Deci putem spune totuşi că există un domeniu unde ne apropiem de ţările dezvoltate.



3 comentarii:

  1. TOP GUN
    Domnule Neacsu,
    Pornesc chiar de la motto-ul dvs:'cel care gandeste altfel ........si ....,totusi v-au deranjat commenturile mele pe pe MH blog ,erau niste pareri ale mele,niste repere de orientare ,sa le numesc asa si nu Sfaturi.....!!!! Se pare ca v-au infuriat foarte tare!!!!! Eu nu tin cu nimeni ,nici cu Dogaru,nici cu dvs....Pe mine ma enerveaza luptele astea aiurea,nervii dvs consumati,tensiune......Eu chiar am cele mai bune intentii chiar daca nu ma credeti,eu sunt mai traznit nitel stiu ca nu toti accepta sinceritatea,uneori, de, mai fac si gafe,nu sunt perfect ,nici nu vreau,nici nu pot!!!!!!E problema dvs.daca vis a vis de persoana mea continuati pe stilul asta ironic,cinic, razboinic,daca vreti sa dispar din peisaj,n-o sa reusiti........!!!!!!!!!SIC,SIC!!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA SI,SA FITI IUBIT!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Top Gun
    Putetiteti avea oric opinie vivavi de orice doriti dumneavoastra. Daca discutia e constuctiva , particip cu parere indiferent ca suntem pe aceeasi lungime de unda sau nu. Am observat insa va pe dumneavaoatra va intereseaza familia mea si mi se pare deplasat. Asa ca am decis sa nu va raspund pe blogul lui Burcu, o fac aici acuma si cu asta inchei discutiile cu dumneavaostra. Nu raspund la discutii de genul acesta oricat de mascate sau palmate ar fi.
    Asa cum spuneati , nu merita sa imi consum energia pe discutii neprincipiale.
    Va doresc sanatate !

    RăspundețiȘtergere
  3. TOP GUN
    Stimate domn,
    Am senzatia ,sau poate gresesc dar cred ca sunteti bantuit de mania persecutiei,va place sa dati cu toti de pamant recte eu,doar de dragul ultimului cuvant.....Nu-mi aruncati mie in spate alte nick name-uri,eu semnez si voi fi intotdeauna TOP GUN!!!! Am destul curaj si sunt matur in asumarea responsabilitatii,asa ca n-am de ce sa-mi fie jena....Daca veti fi putin mai atent,nu m-am luat de familia dvs.....,dar daca cautati pricina in toate si interpretati cum va convine.....Oltean,de-al meu,aprig,cred ca vedeti rosu in fata ochilor,doar cand degetelul meu testeaza ceva!!!!!!Dvs,cred ca sunteti orbit si macinat de putere,de sefie, acum vreti o treapta mai inalta in varful piramidei!!!!!!Parerea mea este sa nu mai fiti asa incisiv,sa fiti mai tolerant,mai diplomat ,sa porniti de la premisa ca nu toti sunt hoti sau vinovati,pana la urma totul are o rezolvare,doar moartea nu are nici o rezolvare,stiu ca sunteti bine intentionat,ca aveti niste scopuri nobile, doar ca punerea lor in valoare si in discutie lasa de dorit!!!!!Parerea mea!,chiar nu puteti sa fiti mai bland si mai dragalas??????Va intreb daca merita tot frecusul asta de pe mh si de aici in detrimentul sanatatii ,a neglijarii familiei,a neuronilor arsi aiurea!!!!!MERITA?????Probabil,ca voi fi banat,cenzurat,injurat si arsenalul poate continua1!!!!
    Sau poate am parte de vreo surpriza??????
    Apropo,sunteti una si aceeasi persoana cu neacsum...si cel care apare cu avatar in uniforma,??????zau pai deja sunteti doi in unu!!!Am avut si eu o cunostinta in Craiova,pe BRAZDA LUI NOVAC,IN CRAIOVA,sunteti din Craiova,nu???????
    Zau d-le Neacsu,mie chiar imi sunteti simpatic,eu sunt ptr.dialog si comunicare,daca pornesc de la motto-ul dvs,n-aveti ce face trebuie sa ma suportati,ca asa-i in tenis si-n democratie,fiecare avem dreptate zicem noi in felul nostru!!!!! Sper ca nu v-am necajit prea tare,daca da,scuzele mele!!!!!
    UN WEEKEND MINUNAT TUTUROR!!!!
    MULTUMESC PTR URARI,LA FEL SI DVS VA DORESC!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.