vineri, 2 septembrie 2011

SE ASCUT SABIILE

Poc Poc Poc!

              Încep să cadă bombiţe să plesnească petarde. Uşor uşor acestea se vor transforma în bombe , rachete, vor apărea cratere. Deocamdată se ascut săbiile, şi aşa tangenţial mai scapă de pe piatră, mai zgârie pe cineva, mai dă de unul la o parte. Coaliţia PDL - UDMR ,pe lângă jocul de curte deja ştiut cu încălecatul alternativ, dă dovadă de intensificare a jocului erotic şi începe să se muşte uşor, nu numai să mârâie unii la alţii. După demisia ministrului sănătăţii pe motive de gestionare a banilor asigurărilor de sănătate, uite că un alt UDMR-ist se leapădă de satana, şi scuipă de trei ori în sân . În sânul prezidenţial. Domnul Ekcstein se supără pe preşedinte şi refuză să mai bea palinka de grija Roşiei şi a românilor. Zice el. Gurile rele spun că la mijloc e o trimitere mai neaoşă la sfintele origini maghiare a domnului Ekcstein de către preşedinte, dar mai contează de ce ? Oricum am ajuns la culmea patriotismului . Un maghiar se supără pe preşedintele ţării româneşti pentru că vinde ţara altora . Ce să fac , să râd sau să plâng?Am ajuns să o văd şi pe asta . Bineînţeles că nu cred ce spune Ekcstein , dar situaţia merită rictusul din colţul gurii.

UNPR tace şi face . Pic cu pic se face marea. Aflăm că partidul trădătorilor se îngroaşă cu senatorul Ion Vasile. Odată cu obrazul.

USL dă rateuri. Nici nu a început campania de toamnă şi unii se cearta pe cea de primăvară. Aşa cum spuneam ceva mai devreme şi unii ziceau că sunt Băsist pentru că vezi doamne, lovesc in USL, uniunea scârţâie . Se pare că sunt probleme de menisc. Liderii PSD Buzău nu vor să susţină candidatul PNL , şi vor candidat propriu. Ce fac copii ? Bineînţeles că vor trata subiectul cu spatele.

Şi bomboana pe colivă, sau capsa pirotehnică o pune doamna Stănoiu. Cum care Stănoiu? Rodicaaaaaaaaa. Doamna Rodica, voioasă trece pe lângă junii semănători. S-a gândit să toarne şi dânsa un pic de gaz pe foc si ce ne spune ?

”România este condusă de un grup intrapartinic. Oamenii ăștia se cunosc de prea multă vreme, au prea multe interese în comun, câteodată își arată pisica, dar după aceea se temporizează și ei sunt tot ei. Și atunci e greu de presupus că, vreodată, oamenii grei care sunt în partidele care conduc România, dacă au făcut ceva împotriva legii, vor și răspunde”.

Iată ceva ce toată lumea ştia dar nimeni nu spunea. O mai spuneau unii ziarişti pe ici pe acolo, analişti , sociologi , dar nu membri de partid şi nu foşti miniştri ai justiţiei. Când a avut loc această declaraţie? Marţi seara. Care sunt reacţiile? Nici una . Nici de o parte , nici de alta . Te-ai fi aşteptat ca după aşa o declaraţie, cineva să se inflameze , ori din stânga , ori din dreapta, dar nimic. Şi nici media nu s-a sesizat. S-o fi dat cu praf de linişte ?S-a dat ordin să se aleagă praful ? Că politicienii se fac că nu văd nu mă miră, doar sunt toţi vizaţi şi le e frică să reacţioneze ca să nu zică lumea că se simt cu musca pe căciulă. Dar presa , ce face ? Ce fac marii moderatori, marii apărători ai democraţiei şi legii ? Ce să facă, execută ordinele primite şi pun batista pe ţambal. Acum este clar că nu există presă liberă, fiecare post tv prezintă ceea ce i se spune să prezinte iar acest subiect ii doare pe toţi. Preferă să discute despre băiatul domnului Boda, demisia domnului Ekcstein , dar nu despre partidul corupţilor cel mai mare partid din umbră al României postdecembriste , partid în care se cotizează dar nu se dau carnete de partid şi nu se păstrează evidenţe, partid în care nu contează doctrina politică sau culoarea , doar culoarul, sprijinul şi cooperarea în afaceri. Te-ai fi aşteptat ca după asemenea declaraţii doamna Stănoiu, să fie luată de parchet, să intre în programul de protecţie a martorilor, să i se schimbe domiciliul, numele, înfăţişarea, şi apoi uşor uşor, câte unul să dispară cei vizaţi, dar doar de la domiciliul conjugal şi să intre la domiciliul bugetar. Ei aş!! Ti-ai găsit! In România ? Nu suntem o ţară democratică ? Suntem ! Nu poţi spune orice fără să (ţi ) se întâmple nimic ? Ba da, şi iată dovada. Doamna Stănoiu este tot acolo, a vorbit şi nu s-a întâmplat nimic . Trăiască democraţia!

Şi asta nu e tot . Mai aflăm din aceeaşi sursă că ”E foarte greu de pus capăt acestui ”circuit în natură”, tehnicile de neutralizare, inclusiv șantajul adversarului cu justiția, se moștenesc de la o administrație la alta și se perfecționează. Pericolul mare e ca viitoarea guvernare să nu facă la fel, ori și mai și ... Oamenii care au fost hărțuiți deja reproșează PSD că nu face și el la fel”


Să citeşti si să nu crezi. Un fost ministru al justiţiei declară că justiţia a fost folosită ca formă de şantaj şi nimeni nu vede, nu aude. Acum am putea pune întrebarea şi de când cunoaşte doamna Rodica acest lucru şi de ce nu a sesizat procuratura, adică justiţia. Adică de ce justiţia nu s-a autosesizat că e folosită ca unealtă de şantaj. Şi a uitat să specifice doamna Rodica, de când se joacă în România jocul acesta. Dar astea erau întrebări pe care trebuie să le pună procuratura, sau .. societatea. Cine sunt eu să o întreb ?Şi totuşi nu se sesizează nimeni ? Nici politicienii, nici preşedintele tuturor românilor , nici presa liberă ? Atunci , nici gugustruţii? Ce faceţi fraţi români ? Un fost ministru al justiţiei vă dă ocazia ii luaţi pe politicieni de boaşe şi rataţi ocazia ? Dormi române , dormi în pace !

Şi mai continuă doamna Stănoiu : ”Traian Băsescu a spart această convenție, a spart-o atunci când a vrut. Nu a făcut-o atunci când trebuia, și față de cine trebuia. A spart această convenție, dar spargerea a luat în mod evident conotația de revanșă politică și nu de justiție. Pentru că unii din grupul acela sunt bine mersi, nici nu știu dacă au trecut vreodată pe la DNA, unii nu au trecut niciodată, spre deosebire de alții, precum Adrian Năstase”.

Să traducem mai pe înţelesul gugustruţului ? Care va să zică că cică Traian Băsescu este pericolul pentru aceşti fanarihoţi, că a lovit fără discernământ, nu (mai )are mamă , nu are partid, are doar familie şi cumetri, fini şi fraţi. Deci cercul celor protejaţi se îngustează. Spargerea a luat conotaţie de revanşă politică şi nu de justiţie. Da, încă un mare adevăr. Spus de mine , ar fi trecut drept o speculaţie de jurnalist sau comentator din afară, fără nici o valoare juridică. Spusă de un fost ministru al justiţiei, încă activ în justiţia română, deci din interiorul sistemului folosit ca formă de şantaj, informaţia ar fi dat peste cap orice altă ştire, chiar şi ieşirea şerpilor din bârlog care încă mai înfierbântă minţile unor gazetari in căutare de senzaţional. Şi aşa s-ar fi întâmplat în orice altă ţară, dar nu în România, pentru că numai în România se putea ajunge la această situaţie, numai în România nesimţirea politicienilor înfloreşte şi atinge valori cosmice iar indiferenţa românilor acţionează ca o gaură neagră care înghite orice indiferent de dimensiuni, fără să clipească, fără să clintească.

Şi acum, în paranteză, să trecem de fond şi să ne uităm un pic la formă. Citind cele spuse de Rodica , ai crede ca deja şi-a schimbat numele şi acum o cheamă Silvia .. Silvia Conti. Aş fi fost tentat să cred asta , dacă nu ar fi apărut nişte întrebări, la fel de importante aproape ca şi cele de până acum.

Prima nedumerire a mea a fost .. postul tv la care şi-a lansat atacul doamna ex- ministru. Postul B1 tv, la o emisiune a tabacherei Cristoiu. Păi din câte ştiam eu, Rodica era PSD-istă. Ce face , face declaraţii aparent antiguvernamentale pe un post pro Băsescu ? Încurcate sunt Căile Domnului. Dar nici ale politicii de Dâmboviţa nu se lasă.

Dacă ne uităm la cele spuse, la clica de politicieni criticată, ai spune că vorbeşte de cei la putere, dar .. de fapt Rodicuţa joacă la două capete. Trebuie să recunosc că este subtilă. Aparent loveşte în cei ce conduc din umbră, intr-un partid al corupţilor, multipartinic. Dar strigătul ei pare a fi şi un apel disperat al celor loviţi care se văd descoperiţi , supăraţi că nu mai sunt protejaţi şi sprijiniţi de „partid”.Şi culmea , pare să fie şi un avertisment al celor ce se simt doar ameninţaţi , un anunţ că sunt conştienţi de pericol şi se vor mobiliza. Şerpii ies din bârlog când simt cutremurul. Şi şobolanii. Primii sunt şobolanii, au ei un simţ mai aparte.

“Pericolul mare e ca viitoarea guvernare să nu facă la fel, ori și mai și ... Oamenii care au fost hărțuiți deja reproșează PSD că nu face și el la fel”
.
Iar Rodica anunţă că reproşul se va transforma în faptă. Aici chiar că nu ştii ce să crezi. La prima vedere pare a fi o îngrijorare faţă de soarta românilor. Mă îndoiesc însă că are timp Rodica de gugustruţi. Ea vorbeşte în numele şi pentru Dulăi , nu pentru Căţei.
Dar pentru care dulăi sau în numele căror dulăi ?Deci la ce pericol se referă doamna Stănoiu ? Când spune viitoarea guvernare, la cine se referă? La o eventuală menţinere a conducerii PDL-iste ? Aşa s-ar părea dar logica sondajelor spune că viitoarea guvernare va fi USL-istă. Şi atunci îngrijorarea doamnei ministru capătă culoare portocalie. Înseamnă că doamnei Stănoiu îi e teamă că USL va trece la răzbunări ( şi chiar ne avertizează că deja PSD-ii mai mici mârâie prin colţuri.) Deci doamna Stănoiu avertizează mascat actuala putere că există un curent care cere răzbunare şi consideră asta ca fiind un mare pericol. Pentru cine doamna Stănoiu, pentru cine ? Cu ce scop o spune , ca să ii pună în gardă pe actualii guvernanţi, pe Băsescu, cel care loveşte fără discernământ , sau ca să îi facă să o lase mai moale , pentru că se întoarce roata şi de se vor scula pre mulţi vor popi şi ei? Greu de răspuns.

Dacă însă adăugăm aici şi amănuntul aparent fără importanţă al postului şi emisiunii unde a făcut declaraţiile, atunci e clar cam ce şa bate Rodica şi care e iapa care trebuie să priceapă. Şi totuşi subtil de tot spus totul, cu 3 bătăi , nu una. Oficial, ca şi demisia domnului Ekcstein , declaraţia doamnei Stănoiu are acoperire.

Dar trecand peste această mică paranteză, revin la întrebările de bază :

1. De ce tac partidele ?
2. De ce tace Preşedintele tuturor românilor?
3. De ce tace presa?
4. De ce tace procuratura?
5. De ce tac românii ?
6. Ce le mai trebuie tuturor pentru a trece la acţiune?
7. Ori e arestată Rodica pentru declaraţii defăimătoare la adresa preşedintelui şi a parlamentului, ori este trecută în programul de protecţie şi vom asista la o adevărată revoluţie ?
La asa subiect, muzica pe masura:

10 comentarii:

  1. Salut Marine! Vrei un raspuns? Pentru ca singurele proverbe pe care le respecta cei din spatiul decizional romanesc sunt acestea: "tacerea e de aur" si "tacerea e ca mierea".
    S-auzim ca nu mai tace nimeni!

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent articol.Dar degeaba. Nu vede nimeni, nu se baga nimeni, nici macar nu comenteaza nimeni. Toata lumea doarme. Suntem o natiune adormita. Zi de zi apar noi probe ca suntem furati la drumul mare si romanul doarme. De aici pana la somnul de veci nu e decat un pas. Somnul Ratiunii naste monstri. Acesti monstri vor conduce Romania maine, sau cum spunea cineva, ocrotiti-ii pe copii sefilor nostri, caci maine vor fi sefii copiilor nostri. La anu si la multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  3. @Neacsu
    Bine (ca) te-am regasit!
    Obiectiv si inteligent ca intotdeauna.
    Dar nu-i suficient!...

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Elena
    Bine ca ai venit. La ce te referi, la articol sau la interpelari, ca nu am primit nici un raspuns. Tu stii ceva ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nea Marine hai sa te facem presedinte de sindicat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Neacsuleeeeeeeeeeeeeeee ce faci, muica, dormi? Repede, fugi pe blocul lui Burcu ca au dat navala dogarienii si prietenii tai nu mai fac fata imputitilor alora!...

    Plantonul la Burcu, schimbu 2/postul 1

    RăspundețiȘtergere
  7. @Marine
    La multi si fericiti ani alaturi de cei dragi!
    Sa fii sanatos, sa te bucuri cat mai mult de pensie, asa cum o fi aceasta, sa-ti traiasca familia, sa-ti rodeasca gradina si ... sa ramai mereu asa cum te-am cunoscut.
    Cu drag,
    Eu

    RăspundețiȘtergere
  8. LA MULTI ANI, MARINE! Iti doresc tot ce-mi doresc si mie.
    SANATATE TIE, SI CELOR DRAGI!

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.