luni, 12 septembrie 2011

DE CE MERG COPII LA SCOALA?

                    Am citit un articol care m-a şocat. 3.200.000 de copii merg la şcoală în România. Realizaţi ce mulţi ? Întreaga Românie abia dacă mai are 18 milioane, iar a şasea parte în loc să producă ceva , merge la şcoală ca să ce ? Ca să înveţe ? Ce să înveţe? Domnul Preşedintele a ajuns mai marele ţării fără să înveţe. În mărinimia sa , a împărtăşit râzând, copiilor la o deschidere de an şcolar secretul succesului său şi anume că nu prea s-a omorât cu învăţatul, dar nu s-a prins nimic de ei, nu au prins şmecheria , fraierii încă mai cred că trebuie să înveţe ca să câştige un ban. Dar ce cumătrul Bercea a învăţat, şi uite ce Mondial a ajuns.


Ce atâta carte, că doar ţara nu mai are nevoie de filozofi, ci de tâmplari, tinichigii, şi ospătari iar pentru asta nu trebuie să fii deştept, nu îţi trebuie carte, trebuie doar să îţi găseşti un cumătru sau un naş ca lumea şi ajungi ministru. Când or să înveţe copii ăştia că adevărata şcoală este şcoala vieţii, eventual şcoala de partid, de vară-toamnă de la Eforie şi atât. Uite, domnul Boc, a învăţat de mic să dea cu coasa şi ce bine i-a prins activitatea practică, acum în baza acelor aptitudini deprinse la munca de jos, bine orientat de partid şi către partid, a ajuns prim ministru şi coseşte cu spor pensiile , salariile , ajutoarele tuturor celor care nu cotizează oficial la bunăstarea partidului.

Să fie clar pentru toată lumea, Statul nu are obligaţia de a întreţine cetăţeni indiferent de sex, naţionalitate , religie sau vârstă, aşa de pomană fără să producă nimic, statul român nu are obligaţii faţă de cetăţenii săi, a spus-o foarte clar domnul prim ministru, iar ministru muncii chiar a întărit recent acest fapt când a spus ca statul român nu mai funcţionează … pentru cetăţenii săi ci doar pentru cei din conducerea partidului, asta ca să poată să se mai degreveze de sarcini inutile de susţinere şi întreţinere a atâţi profitori şi graşi care stau pe spinarea bieţilor guvernanţi.

Este incredibil ca 3.2000.000 să profite de munca a doar 400 de parlamentari şi câţiva miniştri care transpiră şi lucrează zi lumină, în condiţii inumane, pe lângă dulapuri pline cu dosare, persecutaţi de acarienii sângeroşi şi de limbile străine ale faxurilor ambasadorilor care nu vor să înveţe limba română, aşa cum nu vor românii să înveţe limba maghiară, ca să se poată vorbi odată aceeaşi limbă în România. A venit vremea să se pună capăt acestei risipe şi să se facă odată reforma în acest stat în această ţară care nu mai poate oferi la nesfârşit, gratuit cetăţenilor săi bogăţiile sale. Pentru aceasta tovarăşul preşedinte a hotărât să dea aceste bogăţii altora, care sunt mai cuminţi, nu ştiu limba română, şi plătesc pentru ele ….comisioane grase. E timpul ca Statul să mai şi primească, nu numai să dea. Şi pentru că nu pot primi toţi cei care alcătuiesc statul, va primi cel care îl reprezintă la nivel înalt, alesul poporului, căci aşa e tradiţional. Şi pe vremuri, şampania era o băutură pe care o bea clasa muncitoare, prin reprezentanţii ei nu ? Noi respectăm tradiţiile. Copii trebuie să înveţe , da , dar să înveţe ceea ce vrem noi, nu ce vor ei, că nu suntem sat fără câini, nu face fiecare ce vrea , nu iese fiecare pe uliţă să strige ce vrea, să demonstreze împotriva aleşilor neamului. Statul se va îngriji de acest aspect , va stabili cine unde când se va întâlni, ce va lăuda, pe cine va aplauda, va tipări lozincile, banerele, uniform , să nu fie discriminări, să fie toată lumea mulţumită.

Statul se va ocupa şi de dificila şi stresanta sarcină a votului pentru că a observat că tot mai multor oameni le este greu să se prezinte la vot şi pentru a-i scăpa de această corvoadă, se va modifica legea, se va vota prin internet sau prin intermediari, agenţi de partid care vor veni acasă la cetăţeni cu găleţile de vot oamenii îşi vor da cărţile de identitate, agenţii le vor lua vor trece datele în listele de alegători, vor pune ştampilele pe buletine, apoi omul poate veni a doua zi, odihnit, să îşi ridice buletinul de identitate. Pentru cei care au internet e şi mai uşor , aceştia nici măcar nu mai sunt deranjaţi de sonerie sau agenţi cu găleţi, datele le vor fi luate direct de la provideri sau de la bănci, iar oameni bine instruiţi la şcolile de vară ale partidului, vor accesa datele , şi vor vota electronic smart & right.

Aşa că la ce atâţia şcolari, ce ne trebuie carte , ce ne trebuie oameni deştepţi ? Suntem un stat creştin , biserica este pe primul loc în ceea ce priveşte încrederea românilor, deci să punem în practică perceptele ei iar cele 10 porunci să le fie ghid toată viaţa:
       
DECALOGUL PDL

1. El este Domnul Dumnezeul Tău ; să nu ai alţi dumnezei afară de Băsescu.
2. Să nu-ti faci chip cioplit, nici fotografii cu alţi lideri de partid nici măcar care să semene cu ei
nici să te închini lor.
3. Sa nu iei numele domnului Băsescu în deşert, i se poate face sete şi dacă nu ai whisky este păcat.
4. Adu-ţi aminte de ziua Votului si o cinsteşte prin absenţă, ca să poată să voteze cine trebuie.
5. Cinsteşte pe tatăl tău si pe mama ta, dar mai mult pe preşedintele tău, că bine o să trăiască el şi tot neamul lui, în veci sa-i fie si mulţi ani să trăiască bine.
6. Să nu ucizi. Are grijă guvernul să moară toţi cei care sunt în plus. Există un plan bine pus la punct în acest sens.
7. Să nu fii desfrânat. Înfrânează-ţi dorinţele, speranţele, idealurile, aspiraţiile,sunt unelte ale diavolului, ispite cărora nu e bine să le dai curs, te vor duce în faţa instanţei.
8. Să nu furi. Nu mai ai ce. Lasă asta în grija partidului, are specialişti.
9. Să nu ridici mărturie mincinoasă împotriva aproapelui tău. Depune-o la parchet atunci când vei fi solicitat .
10. Să nu pofteşti nimic din ce este al aproapelui tău. Ce are el vei avea şi tu. Veţi fi la fel de săraci indiferent că tu vei fi profesor, iar el poliţist , funcţionar public, militar, inginer, doctor bugetar sau angajat la privaţii partidului.

Asta este tot ce trebuie să înveţe copii pentru a fi de folos societăţii. A început şcoala. Doamne câţi paraziţi trebuie să susţină statul nostru firav.

2 comentarii:

  1. vere , azi i-am ascultat pe micuti cantand. Ce crezi ca "urlau " din toti bojocii? NU MI-E FRICA DE BAU -BAU!L-AM AUZIT SI PE PONTA VINERI. BINE AR FII SA NU-I FIE FRICA,POATE CA AR MAI FII CEVA SPERANTE.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domn Neacsu ai vazut ce rude importante si sus puse are familia noastra?

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.