miercuri, 12 iunie 2024

Scrisoare descrisa domnului deputat Leoreanu

 

Cum domnul Deputat L D Leoreanu a devenit eroul multor, suspect de multor pensionari militari, prin repetatele încercări de a introduce un amendament privind actualizarea pensiilor militare și pentru că intențiile sale declarate nu bat cu realitatea câmpului de luptă, i-am adresat câteva întrebări pe pagina sa de Facebook, apoi pe adresa de E-mail. Pentru a fi sigur totuși că se va împiedica undeva de întrebările mele, am decis să îi adresez câteva întrebări și pe Cui, ca să nu spună că nu a răspuns pentru că nu l-am mediatizat suficient. Iată întrebprile la care aș fi extrem de mulțumit dacă ar răspunde domnul deputat. Sper din inimă să nu apeleze la specialiștii MApN pentru a-mi răspunde, așa cum se pare că a apelat și la amendament.

Domnule Deputat Leoreanu,

Ma numesc Neacsu Marin, sunt ofiter in rezerva al armatei române.

Am observat că v-ați implicat în problematica pensiilor militare prin inițierea unor amendamente privind actualizarea soldei de grad a rezerviștilor. V-am adresat câteva întrebări pe pagina de Facebook, dar încă nu am primit răspuns. Sper ca veti putea răspunde aici.

Așadar:

  1. Ati depus un amendament la PLX/215/2024 privind actualizarea soldei de grad a rezervistilor, dar la intervenția reprezentantului MApN l-ați retras fără ca acesta să fie votat în comisie, plecând la votul plenului fără amendament. Din căte cunosc, reprezentantul ministerului era simplu invitat la lucrări, opinia sa nefiind nici măcar consultativă, nu avea dreptul și nici puterea să împiedice votul Comisiei pe care o conduceți. Cu toate astea, v-ati retras amendamentul. DE CE ?

2.Când  în ziua de 12.05.2024, domnul deputat Dumitru Coarnă  v-a solicitat să îl sprijiniți în introducerea unui amendament pe acelasi subiect, pe PLx 262/2024 i-ați promis sprijinul, după care, când prima variantă de amendament căpătase formă, v-ați retras susținerea. DE CE ?

  1. În data de 27.05.2024, când PLx 262/2024 a intrat în discuția Comisiei pe care o conduceți, la Comisie erau depuse 3amendamente, două identice, ale domnului deputat Mircia Chelaru și domnului deputat Adrian Felician Cozma și altul, al domnului deputat Dumitru Coarnă, NEMAFIIND ÎNREGISTRAT ÎN DIMINEAȚA ACELEI ZILE NICIUN ALT AMENDAMENT. Cu toate acestea, la ora începerii lucrărilor Comisiei, ați venit cu un alt amendament pe care l-ați prezentat ca fiind al ”Comisiei” deși membri comisiei nu aveau habar de el. Legat de acest amendament, introdus așa cum a fost introdus, am câteva întrebări:
  • Ce documente ați studiat înainte de a edita amendamentul sau de a-l prezenta Comisiei, dacă ați studiat sau vizualizat măcar L223/2015 sau/și Metodologia de Recalculare a Pensiilor Militare?
  • De unde a venit? L-ați găsit în cutia poștală, în sertar, pe drum la gogoșeria din colț, sau v-a fost înmânat de cineva? Întreb pentru a încerca să aflu cine l-a conceput, pentru că fără îndoială este un document ”fără reproș”, ca și cel pe care l-ați depus și l-ați retras. Poate va avea aceeași soartă. Așadar, cu cine v-ați consultat când l-ați întocmit, sau cine vi l-a înmânat? Întreb pentru niște prieteni.
  • Când ați menționat în amendament, la art.XII1 că introducerea articolului se face prin derogare de la prevederile art 60 din legea 223  la ce anume v-ați referit și care considerați că vor fi efectele derogării respective?
  • Ați menționat apoi în media că urmează să vă mai consultați înainte de a trimite proiectul către Comisia de Buget Finanțe cu care urmează să înaintați un raport comun. Să înțelegem că amendamentul dumneavoastră a fost făcut pe genunchi dar ”sunteți deschis” la îmbunătățire, sau a fost doar o figură de stil? De ce nu v-ați consultat cu ceilalți membri ai Comisiei sau ceilalți autori de amendamente înainte de a-l impune votului? Nu era mai corect și chiar mai benefic?
  • Cum se votează amendamentele în cadrul comisiei dumneavoastră când se referă la aceeași speță? Se votează fiecare pe rând, dând posibilitatea unui membru să voteze PENTRU, pe mai multe variante de amendament, sau se votează toate, urmând ca cel care întrunește majoritatea sau cel mai mare număr de voturi să fie declarat admis?

În speranța că de data aceasta veți răspunde întrebărilor mele, vă doresc succes în activitate și cât mai multe amendamente acceptate de MApN.

https://in-cuiul-catarii.info/2024/05/29/scrisoare-descrisa-domnului-deputat-leoreanu-20910

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.