vineri, 28 iunie 2024

PROTESTELE MILITARILOR, CAUZE SI EFECTE- II

 

Efecte și defecte

Am prezentat într un articol anterior cauzele interne și externe ale protestelor militarilor și când spun   interne mă refer la cele care țin de asociațiile militarilor, liderii lor și conducerea MApN. La cele externe se încadrează acțiunile și politica față de armată, militari, rezerviști, pensionarii militari care nu sunt toți rezerviști adică potențiali luptători pe câmpul de luptă, dar toți vor fi -Doamne ferește- în caz de război victime ale războiului, într-un fel sau altul, sau participanți mai mult sau mai puțin direct, în efortul de război. Deja suntem contributori, dacă ne gândim că guvernul nu are bani pentru soldele de grad ale rezerviștilor, dar are pentru instruirea piloților- și nu doar piloților- ucraineeni și întreținerea trupelor străine în bazele militare de pe teritoriul României. În mod cert peste o lună sau două,  mister Ciolacu va spune din nou că deficitul bugetar este ridicat din caua armatei.

Care sunt efectele acestor proteste?

Din partea guvernanților zero. Cine afirmă sau măcar crede că politicienii s-au speriat de numărul sau ”amploarea” protestului se înșeală. Nici măcar nu s-au stresat.

  • Ciolacu se plimba cu mașina cu Ciutacu pe lângă protestatari și vorbea prostii despre indexare, dovedind fie că nu cunoaște și nu stăpânește subiectul, fie că nu îl interesează. A fost p plimbare de campanie ca a unui arendaș pe plantație, prezentându-și moșia și iobagii unui coleg de pe altă moșie. A fost un gest de curtoazie făcut de Ciutacu lui Ciolacu și Ciolacu lui Ciutacu și atât.
  • Presa, la ambele proteste a găsit alte subiecte mai de interes, probabil dacă venea ciobanul Vasile cu un ciubăr de brânză sau Prodanca cu un ochi învinețit, ar fi fost toate televiziunile călare. De Babașa nu mai vorbesc, deși recunosc că în ignoranța mea nici nu știam că există cineva cu numele ăsta și că se mai și crede artist. Fărîmiță Lambru, Marcel Budală și alți cetățeni de aceeași etnie nu au atâtea vizualizări pe You Tube.
  • După ce s-a plimbat pe lângă rezerviști, Ciolacu s-a dus să plângă pe umărul piloților și a descoperit printre eroii aerului  o fotografie de familie care nu se știe cum a ajuns la muzeu. Câtă ipocrizie!
  • Ministerul Apărării a făcut ce face de ani de zile, adică mișto de pensionarii militari, trimițându-i când la cei de la interne care nu au fonduri, că ei ar vrea să dea și la săraci dar nu vor Internele, când la Comisia pentru Apărare de la Camera Deputaților, când la Neacșu de la Guvern care are toate cheile și poate deschide toate ușile.

Una peste alta, efectele au fost ZERO în ceea ce privește atingerea obiectivului propus. Partea cea mai proastă este că cu toate vuvuzelele, declarațiile, bannerele, mesajele, amenințările on line sau strigatele, nimeni nu poate să spună cu adevărat care a fost obiectivul acestor proteste. Înainte de protestul din data de 09.05, toată lumea credea că obiectivul este obținerea soldei de grad printr-un amendament la OUG 26, dar la întâlnirea cu ministru s-a constatat că mai sunt și alte obiective, de care nu știau nici cei care s-au întâlnit cu ministrul, adică nu toți,  și nu toți urmăreau același scop.

La a doua întâlnire  s-au mai restrâns pretențiile, dar s-au modificat sau chiar schimbat metodele de obținere, acuma după  a doua  întâlnire  cu ministrul, apoi cu nu știu cine de la guvern s-a ajuns la concluzia că amendamentul la OUG Bayraktar nu mai este de actualitate, se dorește o altă OUG care cică este mai rapidă. Și uite așa reprezentanții au dat vrabia din mână pe cioara din gard a doua oară, dându-și cu stângul în dreptul, că doar suntem meseriași la capitolul ăsta. Ce nu au văzut reprezentanții auto-impuși/propuși este că o nouă ordonanță POATE FI MAI RAPIDĂ ȘI CU EFECTE  IMEDIATE, CU CONDIȚIA CA GUVERNUL SĂ O DOREASCĂ DAR NU ERA CAZUL. Nu pot crede că au fost atât de nătăfleți încât să nu vadă că nu se dorește asta, acest lucru a fost vizibil de când s-a inițiat ordonanța 26  și s-a confirmat de când a picat amendamentul DEPUS LA MIȘTO de Leoreanu pe OUG 28. Ei bine, nătăfleții care au propus o nouă ordonanță, și-au tras singuri preșul de sub picioare și îmi vine greu să cred că din prostie. Nu vreau să se creadă că aș susține amendamentul Leoreanu, dar renunțarea la un amendament la OUG 26 este o prostie.

Dar ceea ce este cel mai dureros ca efect din aceste proteste este… lipsa de efect în ceea ce privește actiunile reale și modul de gândire și acțiune al liderilor asociațiilor militare. Nu au învățat nimic, nu au analizat, nu au profitat de prezența atâtor oameni, nu au mers mai departe, nu s-a întâlnit decât la proteste, cei care au venit ai zice că nu doresc să facă nimic.Este incredibil să ai posibilitatea, adunând atâția oameni să nu profiți încercând să stabilești, să anunți un plan de acțiune, să arați că dorești cu adevărat ceva, și să nu faci nimic, este nu doar o greșeală, este sinucidere. În afară de amenințări și îndemnuri să ”le arătăm la vot” cine suntem noi, nimic, NIMIC. Se pare că ăsta a fost scopul unora, să mobilizeze lumea la vot împotriva unui partid sau altul, căci nimeni nu a îndrăznit să propună un alt partid, doar votul contra. Și cu asta ce am rezolvat? Comasații  au câștigat alegerile cu sau fără votul militarilor, partidele ”militarilor” nici măcar nu au avut candidați, unii sugerau chiar să votăm cu rezistii ca să ne răzbunăm pe monstruoasa coaliție, dar ori uitaseră, ori habar nu aveau că PNRR ul este opera unui userist și că dacă există o majoritate de partid antimilitari aia este a useriștilor.

Pe mine asta m-a deranjat și încă mă intrigă. Bun, am organizat două proteste, parcă mai mult ca să aibă organizatorii cu ce să se laude, că la un moment dat parcă era concurs care adună mai mulți oameni, LADPM sau SCMD, fiecare își supralicita participanții, dar ce a urmat după, nu interesa pe niciunul, nu a venit nimeni cu un plan, nici pe moment, nici după. Dacă asta este tot ce au putut face asociațiile militarilor, liderii lor, atunci mai bine stăm acasă că ne putem vedea la o bere și fără vuvuzele. După proteste, a venit potopul, grindina, furtuna, dar din cer, nu de pe pământ, militarii s-au ”vărsat” pentru că cei mai mulți din cei veniți erau de fapt ”neangajați” neafiliați, care au văzut cine îi conduce și le-a ajuns. Unii pe diferite pagini se roagă de Dorobanțu să ne conducă. Aici am ajuns, o armată de rezerviști/pensionari de 50000 de oameni nu găsește printre ei un lider care să le fie loial, să fie pregătit și să vrea să lupte pentru drepturile lor, apelează la reprezentantul unui sindicat de câteva sute sau mii  de oameni poate. Suntem de râsul lumii. Asta ca să nu mai spun că totuși problemele celor din penitenciare nu se pupă mereu cu cele ale militarilor. Dar printre militari nu se găsește unul care să știe și să vorbească, și să citească, și să înțeleagă și să explice, și să negocieze și și să bată cu pumnul în masă. Nu se găsește, deși toți ar vrea să îi reprezinte pe militari, să fie bibiliți, mângâiați și periați de ”țugulani” invitați de televiziuni, decorați și avansați de șefii de la minister, toți se cred ”muc și sfârc”dar când trebuie să reprezinte interesele oamenilor, să propună un curs de acțiune sau chiar un amendament, rămân doar mucii din ei. Toți se vor respectați și adulați dar nu oferă nimic.

Ce fac reprezentanții acuma, ce face Dogaru, ce face Dima, ce face Bălăceanu? S-au adunat, au analizat situația, au stabilit ce au de făcut? Nu! MApN pune în transparentă decizională o ordonanță de urgență prin care propune intruirea pe cheltuiala ministerului a piloților ucrianeeni. Măi să fie, și-au adus aminte cum se face o ordonanță de urgență? Când a fost vorba de soldele de grad ale rezerviștilor români, nu mai știau cum se face, i-au trimis pe ”reprezentanți” la Neacșu de la guvern, dar acuma, pentru ucraineeni pot să propună OUG, dar nu spun de unde iau bani. Păi de unde să ia, din bugetul MApN. Iar liderii asociațiilor în loc să meargă și să îi întrebe de ce îi doare sufletul de piloții ucraineeni și îi doare în dos de pensionarii români, dorm în post, se scarpină după ureche și se fac că nu știu nimic. Păi cum să ceară Bălăceanu socoteală ministrului pentru chetuirea bugetului MApN cu ucraineenii, când el de aproape doi ani ne vorbește la tv doar despre rezerviștii voluntari și slava Ukraina ?

Astea sunt efectele protestelor, asta e realitatea, ăștia suntem. Acuma ar trebui să se adune rezerviștii la minister să înconjoare ministerul să nu mai poată ieși nici vrabia din minister până nu dă domnul ministrul Tîlvăr o ordonanță și pentru militarii români, dar una prin care să dea, nu să ia,  cum ne-a obișnuit ministerul.

Iar domnii lideri de asociații care umblă pe la televiziuni, să se facă mici și să organizeze și ei alegeri anticipate.

Ce pretenții să mai avem ?

https://in-cuiul-catarii.info/2024/06/16/protestele-militarilor-cauze-si-efecte-ii-20994

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.