duminică, 16 iunie 2024

Protestele militarilor-cauze si efectepartea I cauze

 

La ce e bună armata română ?

Odată cu apariția OUG 26 Bayraktar, o ordonanță a disperării guvernului că nu vor putea face față cererilor partenerilor euro-atlantici privind sprijinirea conflictului din Ukraina datorită efectivelor reduse și lipsei de interes a tinerilor dar și bătrânilor rezerviști față de ”datoria supremă” de apărare a țării…altora, prin care au fost mărite aproape triplate soldele de grad ale celor pe care guvernul ar conta ca afective combatante în conflictul din Ukraina, și PENTRU Ukraina, ordonanță care a pus capac unui șir de nedreptăți și discriminări, s-a declanșat începutul unor proteste care au depășit stadiul letargiei proverbiale a militarilor.

De 15 ani guvernanții- și aici intră și conducerea MApN-  și-au bătut joc constant sistematic și pervers de pensionarii militari care formau rezerva armatei bătându-și joc implicit și de apărarea țării. La un post TV, acum câteva zile un cunoscut jurnalist spunea că nu e vorba de rezerviști, ci de pensionari, căci cei ieșiți la pensie nu sunt rezerviști. Am dat acest exemplu ca să vadă toată lumea ce habarniști formează așa zisa zonă”MEDIA” și care este cultura militară a celor care ne ”moderează și modelează” opiniile.

 

Armata a fost bună în 89 când a pactizat cu populația și fără să știe (mă refer la masa militarilor, nu la capii ei) a girat o lovitură de stat și un act de trădare a intereselor națiunii, gândind (masele de militari, nu capii ei) că trebuie să slujească poporul, nu clasa politică și că nu pot trage în vecinii, prietenii, familiile lor. Da, au fost și excepții, în unele locuri s-au întâmplat și lucruri nedorite, dar datorate celor care au dezinformat și manipulat și armata, odată cu masele protestatare. De reținut un lucru pe care nu îl spune nimeni: dacă lovitura de stat ar fi eșuat și Ceaușescu ar fi revenit la putere, pușcăriile s-ar fi umplut de militari, pentru că nu au tras în populație. Militarii, atunci, au acționat împotriva reflexului de conservare.

Armata a fost bună la mineriade, să scape puturoasele tururi de pantaloni urcate pe scaune înalte, când AU PRIMIT ORDIN SĂ oprească acțiunile minerilor care își cereau drepturile, e adevărat manipulați și ei, ca și militarii și întreaga populație. Din nou armata a fost prinsă între ciocan și nicovală din nou militarii și-au pus pielea în saramură, la ordin politic, încălcându-și propriul jurământ, apărând regimul, împotriva propriului popor, ca în 1907.

 Armata a fost bună la inundații, la dezăpeziri, la implementarea măsurilor împotriva celor care nu susțineau vaccinarea, la tot ce slujea clasei politice.

Armata  mai era bună și la acordarea de fonduri din ”sumele rămase necheltuite” către bugetul de stat, sume ce erau virate la sfărșit de an sau cu ocazia diferitelor rectificări bugetare către sectoare care înghițeau fără număr. Așa au fost îngropați banii armatei ani la rând în clădirea melagomanică ce se construiește precum mănăstirea lui Manole între Ministerul Apărării și Parlament.

Economiile la armată mai veneau și din numărul mare de pensionari care ”se retrăgeau” în Câmpiile Elizee, ajutați de indiferența și batjocora guvernanților, la un moment dat fiind declarați câte 300 pe lună.

Armata a fost scoasa la înaintare și a fost prima instituție reformată chiar înaintea celei care se făcea o că reformează, dar de fapt era reformată, pentru a crea impresia că România merită să intre în Europa și NATO. Nu am fi intrat nici azi, cum nu am intrat încă nici în Shengen, dacă nu am fi avut poziția strategică pentru NATO în zona Marii Negre,  pe care strategicul partener pusese ochii încă înainte ca noi să ne gândim că vrem să fim o țară Euro-atlantică. Am intrat acolo unde au vrut ei, nu unde am fi dorit noi, indiferent câte eforturi am fi depus sau condiții am fi îndeplinit, pentru că ei aveau nevoie de noi, nu noi de ei. Să fim obiectivi, nu noi ca țară ne-am manifestat intenția și dorința de a intra în ”Europa”, Europa a avut nevoie de noi de resursele noastre, de poziția noastră, de piața noastră de desfacere, de forța noastră de muncă.  Dovada o constituie faptul că încă cerșim intrarea în Shengen și Viza pentru America. Suntem buni de muls, nu de tratament egal. FMI, Banca Mondială aveau nevoie de ”infuzie de capital”luând pe veci materii prime și resurse în schimbul unor ”împrumuturi”.  Complexul industrial Electroputere din Craiova și ca el toate combinatele și marile intreprinderi de importanță națională și chiar mondială, s-au transformat în complexuri comerciale, MALL-uri care nu produc  ci doar consumă banii pe care românii îi împrumută de la cei care i-au adus la sapă delemn. Aceste împrumuturi  nu vor fi plătite niciodată și vor aduce statul în faliment.    

Tot din armată se sifonează bani prin contracte,  nu doar defectuoase ci pur și simplu oneroase, mafiote,  de ”înzestrare” plătite ca la bordel și cu efect ZERO pentru armată, contracte și bani care folosesc nu armatei României, nu României, ci industriei de armament americane, celor care semnează contractele și de o parte și de alta. Sunt plătite cu bani cash pe loc ”la intrarea în bordel”, nici măcar în salon, sume imense pe marfă expirată sau care urmează a fi expirata la data livrării și care, culmea, când devine ”funcțională” este ”donată” tot la ordin, altora. Când le plătim ni se spune că războiul bate la geam, iar când le donăm se declară că ”România nu este în pericol.”

Armata mai este folosită și pentru a justifica impotența, incapacitatea, diletantismul, dar și furtul din bugetul de stat, buget folosit discreționar și clientelar de către guverne. De două ori în ultimele 30 de zile, domnul Ciolacu a încercat să își justifice proasta gestionare a bugetului și deficitul bugetar pe spinarea ”înzestrării armatei”. Bani aruncați pe Apa Sâmbetei dar care sunt contabilizați ca fiind ”cheltuiți de armată” deșii sunt sifonați de clasa politică cu avizul CSAT, cu aprobarea Parlamentului, în urma solicitării prealabile dacă nu ordinului forurilor euro-atlantice, în scopuri pur politice, nu militare, NU NAȚIONALE.

 

Armata protestează, Ciolacu se plimbă

În toate aceste cazuri descrise și multe altele, ”ARMATA A FOST CU NOI”, adică cu ei, guvernanții. Nici măcar o secundă ei, guvernanții nu au fost cu armata. Pe data de 07.06.2024, când militarii protestau în fața guvernului, nu pentru mărirea soldei, cum cred unii, nu pentru  că ar vrea drepturi egale cu ale magistraților care au cerut drepturi egale cu ale militarilor iar acuma cer bani să își plătească ochelari de vedere, bine că nu și de soare, ci pentru că  gradul militar este unul singur, domnul prim ministru într-un gest de suprem dispreț cum nu s-a văzut nicăieri pe scoarța terestră, se filmează plimbându-se cu limuzina în jurul protestanților și își mai și face…campanie electorală, explicând ”doct” cât de bine cunoaște el problema rezerviștilor. Nu este asta culmea disprețului și nesimțirii, să te plimbi la adăpostul geamurilor fumurii, cu un ”jurnalist” care mimează și el interesul față de protestatari să dai ocol locului protestului și să ”explici ” totul într-un mod care nu are nicio legătură cu scopul protestului? Ciolacu a făcut dovada faptului că habar nu are despre ce era vorba, pentru el solda de grad e totuna cu indexarea, indexarea este totuna cu creșterea salariilor, iar aceasta, indexarea, pentru el s-a aplicat prima oară anul trecut la militari, și se aplică după cum are fiecare instituție bugetul. Individul acesta habar nu are ce spun legile, el face și crede că fiecare face ce vrea el. Pentru el egalitatea cetățenilor în fața legii se numește majorare. Spune el că nu poți să majorezi o pensie de 20000 de lei. Dar le poate majora pe cele de 30000. A luat-o și el pe urma Olguței, probabil au păscut aceeași iarbă. Și asta se întâmplă pentru că nu s-a găsit încă un reprezentant al militarilor care care să facă instrucție legislativă cu el,  să îi spună că nu e vorba de valori financiare aici, ci de egalitate în drepturi, de respectarea gradului militar și a drepturilor militarilor, orice vârstă ar avea ei. Dar cine să îi spună, unul care suie pe scenă cu țigarea în mână și răcnește ”ACUM!” în fața unor oameni care nu înțeleg nici ce spune nici de ce îi reprezintă acest măscărici ?  Oricum însă, gestul lui Ciolacu plimbându-se cu Ciutacu pe lângă protestatari și discutând relaxați despre pensionarii militari  ca și cum ar asista la ”Românii au talent”, pe un ton plat, ca despre un spectacol lipsit de interes, și mai ales fără a ști despre ce vorbesc, este de un cinism și nesimțire fără egal. Trebuie să admit că indiferența lui Iohannis față de problemele militarilor a fost depășită la capitolul nesimțire de această plimbare a lui Ciolacu. În plus vorbește despre PNRR și legea pensiilor pe care abia a schimbat-o,  dovedind că habar nu are că pensiile militare nu au legătură cu Legea 360, dar are de gând să se folosească de această marotă, ca să nu acorde nimic militarilor. Dar …trebuie să găsească ceva ”compensator”, pentru el solda de grad este ceva ce se poate negocia, mai dă și el 50 de lei, ca Ceaușescu și gata.

 

Toate aceste măsuri și ”tratamente” acordate militarilor de-a lungul timpului au format baza protestelor din ultimele 30 de zile ale militarilor, căci aici nu e vorba nici de indexări, solde, compensații sau discriminări, aici este vorba de statutul MILITARULUI, de apărare și existența noastră ca stat. Este adevărat, nu toți cei care au ieșit în stradă au avut în vedere toate aceste aspecte, unii ar fi mulțumiți și cu o mică ”compensare, cât o fi, dar să ne mai dea și nouă ceva” și Ciolacu la ei s-a gândit când a spus că va căuta ceva, să vadă ce bani poate să dea fiecare minister, ca să ”facem armata atractivă”, dar adevărul de care trebuie să țină cont guvernanții, este mai mult de o compensare, o mărire a soldei de grad,  pentru că  o zi ”DE APOI” va veni pentru fiecare, chiar dacă nu la toți dată și nu pentru  toți la fel. Culmea este că pe net a apărut o analiză a protestului, făcută, se pare, de un site rusesc. Unii ar spune că protestul militarilor a dat apă la moară ”dușmanilor,” dar adevărul este că apa a fost dată de comportamentul și politica guvernelor față de armată în ultimii 35 de ani,  protestul militarilor este efectul și nu cauza problemelor. Și ceea ce au văzut vecinii de la Est  trebuiau să vadă primii guvernanții, asta ar trebui să înțeleagă guvernele de ieri, de azi și de mâine.

 

https://www.stiripesurse.ro/video-marcel-ciolacu-reactie-la-protestul-pensionarilor-rezervisti-din-fata-guvernului-nu-mai-pot-sa-vin-sa-majorez-cand-ai-20000-de-lei-pensie_3343487.html

 https://in-cuiul-catarii.info/2024/06/09/protestele-militarilor-cauze-si-efecte-partea-i-cauze-20952

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.