miercuri, 12 iunie 2024

A treia repriză

 

Mâine, 05.06.2024,  va avea loc, dacă toate lucrurile merg bine, întâlnirea dintre reprezentanții asociațiilor militarilor și domnul vice-premier Marian Neacșu în încercarea de a obține o .. promisiune, că altceva nu se poate obține, din partea asociațiilor și stingerea focului, din partea guvernanților.

Dacă cineva se așteaptă ca mâine să apară ordonanța cu actualizarea soldei de grad sau anularea protestului de pe data de 07.06, este un visător. Nici una nici alta nu sunt realizabile pentru că nici pensionarii nu vor ce vrea guvernul, nici guvernul nu vrea ce vor pensionarii. Unii nu vor pentru că ete așa, alții nu vor pentru că ete  la fel.

Ce se va întâmpla mâine, cu ce merg reprezentanții militarilor la întâlnire? Tare îmi e teamă că nici ei nu știu. Dar până să ajungem acolo să vedem ce s-a întâmplat între cele două runde.

Se pare că întâlnirea cu ministrul nu ar fi decurs chiar așa cum ni s-a prezentat și că țeapa nu le-a fost trasă militarilor chiar de către ministru ci de … unii reprezentanți. În ultimele două zile au apărut pe paginile de socializare ale pensionarilor militari câteva relatări ale unor participanți la discuțiile din data de 03.06, și citind și printre rânduri, rezultă că solicitarea de modificare a schimbării, respectiv renunțarea la amendament la OUG 26 și inițierea unei alte OUG a plecat din interiorul asociațiilor.

Din comunicatul SCMD, rezultă că :

  • SCMD s-a dus acolo pentru a rezolva problemele ”aliaților noștri”, respectiv aplicarea în integralitate a legii 153 și revenirea la prevederile inițiale ale Legii 223, ambele imposibil de realizat. Un necunoscător ar spune că domnul Dogaru a greșit, că nu a știut ce să ceară. Cine îl cunoaște știe că el mereu a organizat proteste împotriva Guvernului la Cotroceni, împotriva președintelui la Parlament și împotriva Parlamentului la Victoria, ca și acuma și că a cerut lucruri imposibil de realizat, tocmai ca să poată să spună că el a incercat dar … nu i s-a dat, dar țineți aproape, el si avocații lui vor rezolva totul în instanță, dar numai pentru cine îi plătește cotizația. O altă strategie a fost să lupte întotdeauna după ce s-au strâns morții, adică să facă scandal după ce legile au fost promulgate, niciodată înainte. Acuma a făcut o excepție, pentru că a văzut că lumea vrea să iasă în stradă și e păcat să nu organizeze și el o ieșire.
  • Domnul Dogaru are impresia că lipește cioburi. El a propus ”extragerea” soldei de grad din pensie, lipirea la aceasta a sumei care se va considera că trebuie lipită și apoi introducerea acestei noi sume în ”caseta” cu pensie și gata, nu e nevoie să schimbi întreaga piesă. Se cunoaște că e șofer și a schimbat multe siguranțe la mașină, dar habar nu are ce presupune un proces financiar și nici nu realizează că schimbând o valoare, aceasta la rândul ei modifică toate valorile de peste ea. De fapt la fel gândesc și cei care au inițiat și varianta Coarnă căci cred că se poate opera pe netul pensiei fără a afecta brutul, uitând că netul rezultă din brut, nu invers.
  • Acuma, după ce Comisia pentru Apărare a CD a înaintat deja raportul pe PLX262, domnul Dogaru cere un alt raport care să conțină varianta Coarnă, deși produce aceleași efecte, dar nu contează, important e să faci scandal, chiar dacă nu obții nimic.
  • Și acuma vine bomba. Realizând că are pretenții absurde domnul Dogaru a solicitat EL, să se renunțe la amendamente la OUG 26 și să se inițieze o altă ordonanță care să conțină amendamentul Coarnă/Roman, deși GENERALUL Roman a susținut amendamentul lui Chelaru, nu al lui Coarnă, dar ce mai contează? Important e că DOGARU a cerut renunțarea la amendamentul pe OUG 26. Eu mai auzisem varianta asta vehiculată, dar am crezut că e o variantă de rezervă, un plan B dacă nu se poate face nimic cu planul A. Dar nu,  domnul Dogaru trece direct la planul B fără a vedea sau ști ce va ieși. Cu alte cuvinte vinde blana ursului din pădure. Eu nu știu dacă așa venmiseră toți de acasă și cum de au acceptat toți cei prezenți renunțarea la amendamentul la OUG 26 dar dacă s-au lăsat așa de repede prostiți nu mă mai mir că suntem unde suntem. Nu pun în discuție efectele sau faptul că amendamentul Leoreanu, (ca și al lui Coarnă de altfel) este păgubitor, eu pun în discuție inconsecvența liderilor de asociații prezenți și lipsa de seriozitate și pregătire. Încercați să vă imaginați ce ar fi făcut acești vașnici reprezentanți dacă ar fi fost trimiși să încheie o pace sau să negocieze un armistițiu. Oare oamenii lor știau ce vor face? Fuseseră mandatați să facă aceste schimbări de macaz? Mă îndoiesc.

Comunicatul ANCMRR

Din comunicatul ANCMRR aflăm și unele lucruri … văzute altfel, ca la emisiunea copii spun lucruri trăznite. Asfel ANCMRR ne informează că :

  • Amendamentul Leoreanu NU POATE FI ACCEPTAT. De cine ?De ce ? Nu spune, nici nu trebuie să știe prostimea. E postulat.
  • Perspectiva finalizării proiectului de lege pe OUG 26/2024(PLx 262) este incertă până la vacanța parlamentară. Și atunci hai să renunțăm la ea și să alegem o cale mai lungă. Bună socoteală!
  • S-a căzut de acord asupra unei OUG care să conțină varianta Coarnă, dar nu se spune aceasta ce șanse sau efecte are. Pur și simplu așa ”s-a decis”.

Bine că nu au dat și alții comunicate că cine știe ce mai auzeam. Asta s-a întâmplat în intervalul dintre cele două ședințe. Până la ora aceasta însă nu se știe când la ce oră și dacă vor fi „convocați„ delegații, așa cum nu se știe nici ce vor discuta. Dacă să zicem că Neacșu le cere amendamentul pe care să îl pună în discuția guvernului,  cu ce se prezintă delegații, cu cine au discutat varianta, ce variantă au ales și de ce? Varianta Leoreanu ”nu poate fi acceptată”, varianta Coarnă duce ca și cealaltă, la aceleași afecte, adică actualizare și limitarea la net, a admis și Jianu, din spusele unora din cei prezenți, așa că ce variantă îi vor pune pe masă lui Neacșu? Din nou se duc la ghici fără a se consulta în prealabil, din nou vine fiecare cu varianta lui și acceptă apoi propunerile conducerii de partid și de stat?

Dar pe 07, cu ce se vor duce, ce le vor spune oamenilor? Nu e păcat de oamenii care vor veni acolo,  unii tocmai de unde se agață harta în cui, așteptând să ia lumină ? Ce lumină, de la cine ? De 3 ani Forumul se zbate ca peștele pe uscat și și acuma ar fi fost și poate va fi la fel, dacă nu se săturau oamenii de eșecuri și gargară. Cei care au venit pe 09.05 și vor veni pe 07.06 nu au venit și nu vin pentru că îi cheamă șefii de asociații, vin pentru că s-au săturat de amorțeala șefilor de asociații, de promisiuni și bătaie de joc din partea tuturor. Mulți dintre ei nu fac parte din nicio asociație. Ceilalți vin pentru că șefii de asociații sau filiale și-au rupt pantalonii în fund stând pe scaune, unii își dau demisia din asociații pentru că șefii s-au făcut preș în fața politicului căutând sinecuri dar când e vorba să ia o decizie pentru binele oamenilor sau să le apere drepturile își pun piciorul în gips. Forumul a existat în ultimii 3 ani prin efortul supraomenesc a 2 persoane și tot ele sunt puse la zid acuma, nu șefii celor 54 de asociații componente care de 3 ani, cu mici excepții, boicotează din interior Forumul pentru că vor unii sa inființeze altă structură care să fie pe placul conducerii ministerului și să fie inființată conform normelor ”oficiale”.

Nu știu ce va fi, dacă va fi mâine, nu știu ce va fi pe 7, dar prea mulți fac blatul.

Pentru ca, totuși, să nu se meargă din nou cu mâna goală, sugerez delegaților să meargă cu varianta de mai jos, să aibă măcar” cheia în contact” să se audă motorul, chiar dacă mașina e pe butuci. Garantez că această variantă nu va avea efecte negative, nu va scădea nicio pensie.

UPDATE 05.,06.2024 19.40

A trecut și repriza a treia care s-a defășurat cam asa:

  • Delegația a fost anunțată că nu pot intra la discuții decât 3-4 reprezentanți, pentru că au mai apărut pe traseu doi amatori de chat fără scaune, domnii Bachide și Roșu. Le recomand cu căldură Cioco Sena-Lax, tablete masticabile cu extract uscat hidoalcoolinc din fructe de Senna cu efect instantaneu, nici nu ai terminat de mestecat și te simți ușurat și plăcut uscat. 
  •  Domnul Bălăceanu, având experiența ședințelor din CC al UTC a ridicat mâna și a propus ca la discuții să intre domnii Tudor, Dogaru cel care declara acum două săptămâni că el nu merge să negocieze cu călăii, îndemnând la boicot pe toată lumea și domnul Băhnăreanu, pentru situația în care se mai oferea o cocardă ceva. Domnul Bălăceanu a rămas să tragă cu urechea și să scrie procesul verbal al ședinței, ca pe vremuri. A rămas în afara jocului domnul Dima, dar nu era bai, că și așa avea treabă pe la partid, poate mai punea de o clonare. prietenii știu despre ce vorbesc.
  • Odată intrați,  cei cu scaun (nu obraz) subțire, au trecut la atac și  fără să îi întrebe nimeni au spus că se discută degeaba acolo, pentru că Comisia pentru Apărare a înaintat deja raportul cu aviz favorabil pentru amendamentul Leoreanu (care între noi fie spus  este al MApN, că de aia îl susțineau cei doi). Acuma eu nu știu în numele cui au vorbit cei doi, pentru că : 1. Ministrul recomandase delegației să meargă la domnul Neacșu, așa că ei acuma îl luau peste picior pe ministru. 2. Domnul ministru declarase clar că MApN nu se va opune amendamentului propus de asociații, iar cei doi tocmai asta făcuseră.3. Domnul Bachide declarase de față cu ministru că MApN nu are cum să se amestece în problemele Comisiei pentru Apărare, iar ei acuma tocmai asta făceau, erau avocații Comisiei și se amestecau în treburile acesteia. ALOOOOO, DOMNUL TÎLVĂR, CINE CONDUCE DOMNULE MINISTERUL ĂLA, CĂ UITE SE ÎNCURCĂ FUNCȚIUNILE!!!
  • Nu știu ce le-au răspuns delegații celor 2, dar eu îi invitam să plece acasă cu scaune cu tot, că nu erau parte în conflict și riscau să li se lipeasă pantalonii de scaunele respective.
  • Trecând peste intervenția total inutilă dar lămuritoare în ceea ce privește intențiile MApN, căci nu cred că cei doi au venit de capul lor, că au fugit de la birou cu banii de butelie fără știrea părinților, delegații au menționat că doresc trecerea prin guvern în regim de urgență a unei Ordonanțe de urgență construită pe amendamentul domnului Coarnă (care nici ea nu este a domnului Coarnă, ci a CPS a MAI și LADPM, aripa MAI/STS) și vorbesc în cunoștință de cauză.
  • Domnul Neacșu a promis că va înainta doleanța lor domnului Ciolacu, adică celui care acum  cam tot  2 săptămâni tocmai declarase că nu va ceda șantajului nimănui. Mâine sau cel mai târziu poimâine petenții vor primi un PRIM răspuns.  Cam asta fuse. Nu mai comentez faptul că și varianta Coarnă așa cum o știu eu, dacă nu s-au făcut modificări pe ea, tot păguboasă este, dar acordă mai mult celor care au mai mult și ia celor care au mai puțin. Despre asta însă vorbim când vom avea sacii în căruță. Pănă atunci, mîna caii Simioane! 
  • NOTĂ : Acuma totuși vorbind serios, ce au căutat cei doi la această întâlnire? Care a fost scopul și cine i-a trimis. ?? Au venit de capul lor? Categoric nu. Cine îi putea trimite? Ministrul. De ce ? Ca să îi transmită lui Neacșu poziția reală a MApN? Absurd, îi putea spune de ieri când a vorbit cu el prin telefon :”Măi Mariene vezi ca îți trimit niște pițigoi, nu mai scap de ei, i-am aburit eu, dar vor mai mult, fă și tu un pic de mișto de ei”. Deci nu era cazul să îi mai trimită. Și totuși i-a trimis, iar  aceștia au prezentat fără îndoială PUNCTUL DE VEDERE OFICIAL. A fost ori o gafă ori o bătaie de joc împinsă până la cinism.

https://in-cuiul-catarii.info/2024/06/04/a-treia-repriza-20925

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.