vineri, 31 iulie 2020

Propuneri și amendamente la Proiectul Legii 199

 
Așa cum se știe, în urma scandalului declanșat în Comisia Pentru Apărare a Camerei deputaților la discuția privind avizarea raportului comun cu Comisia Pentru Muncă, unde membrii comisiei s-au trezit că una ceruseră ei în discuțiile avute în cadrul Comisiei și alta ajunsese la Comisia pentru Muncă(prin manevrele domnului Mocioalcă, cel care, culmea, și-a respins propriul Proiect (plx221), bătând palma cu gulerele albe din MApN), s-a decis reluarea discuțiilor fie inițial separat în camere, fie în Comisiile reunite. Din informațiile cunoscute la această dată, ar avea loc o întâlnire comună marți 04.08.2020, în care proiectele (cel puțin proiectul l 199) vor fi reluate în discuție articol cu articol, amendament cu amendament. Deci timpul este foarte scurt, prea multe nu se mai pot face. Conducerea Forumului (cea veche și cea nouă, ocazie cu care noul președinte și-a prezentat ”scrisorile de acreditare” și intențiile) a avut joi și vineri două întâlniri, cu reprezentanții MApN, joci cu secretarul de stat Bălu și Jianu, Vineri cu ministrul Ciucă, pentru a solicita poziția oficială și finală a Ministrului privind acest proiect. Ca și până acum, ministrul a spus că dorește să repare aspectele litigioase și că ar dori ca atât reprezentanții asociațiilor cât și ai Ministerului să sprijine un proiect comun, cu articole agreate. Președintele Forumului i-a reamintit că punctul de vedere al Forumului și cererile acestuia, se regăsesc în proiectul de OUG  discutat și agreat la finele anului 2019 și concretizate în așa zisul Proiect Ciucă. Ministrul a spus că acel proiect nu a fost agreat de MAI  și ca atare  nu putea fi susținut în Comisii. Părerea mea este că pe noi ne interesează prea puțin poziția MAI față de acel proiect, MApN TREBUIA SĂ ÎȘI SUSȚINĂ PROPRIILE AMENDAMENTE ÎN COMISII,MAI PE ALE LOR, IAR PARLAMENTARII AVEAU DATORIA DE A ALEGE PE CARE SĂ LE ADOPTE SAU SUSȚINĂ, dar renunțarea la acele amendamente, la cererea MAI poate fi considerat un act de slăbiciune aL MApN și de trădare față de interesele propriilor colegi. Conducerea MApN TREBUIE SĂ SUSȚINĂ INTERESELE MILITARILOR, NU ALE POLIȚIȘTILOR, nu e obligatoriu ca cele două ministere să aibă aceeași părere, iar parlamentarii vor avea de ales ce anume să adopte. NOI VREM SĂ VEDEM CĂ CONDUCEREA MApN, sau cel puțin ministrul, dacă nu și gulerele albe, susțin cauza pensionarilor MILITARI. De altfel ca și până acuma, în amendamentele susținute de MApN, singurul punct care părea favorabil era de fapt favorabil celor ce urmau să iasă la pensie. Cineva
A rămas stabilit să se găsească un punct de vedere comun între MApN și Forum, care să fie prezentat … marți.
Cum timpul este foarte scurt, este practic imposibil ca liderii asociațiilor componente ale Forumului să își definitiveze un punct de vedere comun pe marginea proiectului și amendamentelor discutate, mai ales că până acum, cât conducerea a fost asigurată de generalul Băhnăreanu, care între noi fie spus făcea lobii proiectului anterior care s-a văzut ce conținea, respectiva conducere asigurată de Bă-Bă nu a pus în discuție proiectul PLX 199 și 221, mulțumindu-se cu proiectul Ciucă, deși știau că acesta fusese îngropat.
Ca urmare, pentru a face totuși ceva, am încercat în ultimele două zile să compilez amendamentele deja existente pe proiectul PLX 199 și să găsesc o formă care chiar dacă nu este cea mai bună formă de rezolvare a problemelor( toate oricum nu se pot rezolva și mai ales nu dintr-un foc) consider că am reușit ca punând cap la cap toate propunerile și amendamentele să găsesc cea mai bună variantă din ceea ce aveam la dispoziție, PENTRU CĂ PRACTIC NU PUTEAM INTRODUCE EU AMENDAMENTE NOI, ȘI NICI NU GARANTEZ CĂ S-AR GĂSI AȘA REPEDE CINEVA CARE SĂ LE SUSȚINĂ SAU SĂ INTRODUCĂ AMENDAMENTE NOI. Deci, pe baza materialului existent, cu materialul clientului cum se spune consider că am găsit varianta optimă. Pentru cei car vor avea obiecții legate de unele termene, adică cele care nu sunt nici imediate dar nici în cincinalul următor, fac precizarea că trebuie totuși avute în vedere și posibilitățile financiare, pentru că a cere ACUM  ceva ce nu poate fi financiar susținut ACUMA este o prostie. Am trimis acest proiect prin mail către președintele Forumului, dacă este posibil și consideră că e acceptabil să și-l însușească, ministrului apărării naționale și deputatului Lupescu, unul din puținii militari parlamentari care a încercat să mai facă ceva și cu care personal am mai colaborat în câteva … proiecte. Repet, nu pretind că propunerile sunt cele mai bune, dar consider că sunt cele mai bune din ceea ce aveam la dispoziție ca propuneri și amendamente deja existente și mai ales, în timpul atât de scurt aflat la dispoziție.
Solicit tuturor colegilor care au printre cunoștințe parlamentari membrii ai celor două comisii, și consideră și ei că din ceea ce am avut la dispoziție asta este cea mai bună variantă, să trimită acest material acelor parlamentari, cu rugămintea de a le susține.
IATĂ PROPUNERILE:

Propuneri și amendamente la Proiectul Legii 199

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.