luni, 6 iulie 2020

A reînceput campania electorală


Cotizantul
Lucrurile încep să se precipite, știri, informații, întâlniri, declarații, scrisori, analize, încât nu mai știi unde să te ”focusezi”, nu mai știi pe cine să crezi, de unde îți vine izbăvirea. Românul nu a învățat nici până în ziua de azi că nu se poate baza decât pe el insuși pentru rezolvarea problemelor sale, că degeaba așteaptă cu gura deschisă ca puii de barză, să le aducă barza peștișori, și copii de 7 ani știu că ”nu mai vine barza”. Și totuși, când ajunge mare, românul stă tot cu ciocul dechis,  cu mâna întinsă, așteptând ca cineva să îi dea…să îi de de lucru, să îi dea o casă, să îi dea un pont, să îi dea pomană, să îi dea dreptate, să îi dea curaj, să îi dea un împrumut, un șut în fund, nu contează ce, numai să îi dea ceva. Mare șmecher românul ăsta, dar mai șmecher e românul celălalt, cel care l-a învățat așa, care i-a prins slăbiciunea și profită de lenea, ignoranța, inconștiența, prostia, comoditatea și credulitatea sa, promițându-i periodic  câte ceva.
Unii  promit marea cu sarea, alții salarii și pensii mari, alții o viață mai bună, unii le ascund banii și apoi  le spun ”aici sunt banii dumnevoastră” iar proștii sapă la fiecare kilometru după ei, alții le spun să doarmă liniștiți, că veghează ei, iar alții, cei mai perverși,  le spun: ”stați acasă, ne ocupăm noi de problemele voastre, vă recuperăm sau câștigăm noi drepturile, vă reprezentăm noi în instanță, voi nu trebuie decât să cotizați. Către toți, românul cotizează. Cotizează pentru că nu știe, nu poate, sau nu vrea să se implice personal, nu vrea să judece cu propriul cap, nu vrea să gândească singur, nu vrea să se zbată, nu vrea să ”pună mâna” să facă ceva. Românii nu mai luptă pentru drepturile lor în stradă, în fața instituțiilor care îi jupoaie, s-a inventat facebookul, internetul, acolo se dă bătălia cea mare, acolo se petrece tot, și prostirea și vânzarea și trădarea. Unii au ajuns atât de puturoși încât nici măcar nu mai comentează nici măcar nu mai tastează câteva cuvințele proprii atunci când pun un ”comment” pe internet, cineva a inventat pentru ei GIF-urile, sau fotografiile cu citate din ”oameni celebri” iar ei, puturoșii, ca să nu spun putorile, și-au făcut un folder cu astfel de ”vorbe sau imagini de duh” și le postează drept comentarii  la diferite articole pe paginile pe care le frecventează. Și culmea e că se cred spirituali și deștepți, pentru că astfel ”dau peste bot” unora sau își exprimă ”respectul” față de alții.
Acuma, când ne apropiem de alegeri, astfel de manifestări de o parte sau de alta se înmulțesc.
Gornistul
Recent, foarte recent, pe pagina SCMD a apărut o știre care a tăiat suflarea oștirii de rezervă: Doamnelor si domnilor,
Analizand materialele transmise prin Memoriul cu nr. DSN/431/16.06.2020, indeosebi textul Plangerii prealabile la adresa Guvernului Romaniei, pentru discriminare, depusa de SCMD, Presedintele Romaniei a acceptat propunerea unui “Dialog despre legislatia privind militarii rezervisti, cu presedintele SCMD, joi, 02.07.2020”.
Conform raspunsului, presedintele SCMD va fi insotit de “doua persoane din conducerea SCMD, specializate pe probleme de regulamente si legislatie militara si, indeosebi, pensii”. Aceste persoane sunt dl.vicepresedinte si S.G.(i.), gl.fl.aer.(r) Iosif BALAN si dl. vicepresedinte (i.), gl.mr.(r) Constantin Nastase.
Rezultatele discutiilor vor fi comunicate tuturor filialelor.
Honor et Patria! Vae Victis!
Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU”
Mare realizare mare, președintele Iohannis, cel care a învățat în toată armata doar să coasă nasturi, se întâlnea cu cel care învățase să folosească goarna. Așa declara gornistul. Știam că e o cacealma marca Dogaru, am sunat la Cotroceni pentru a verifica știrea și mi s-a spus că nu există fixată o astfel de întâlnire a președintelui. Am cerut și confirmare în scris privind această întâlnire și încă aștept răspunsul. Eram curios cum justifica Dogaru cacealmaua și s-a văzut. Dar interesant este că totuși comunicatul de mai sus a fost scos de pe pagina SCMD încă înainte de data întâlnirii, apărând în schimb ceva cu niște punctaje. Apoi, după ce s-a întâlnit cu consilierii președintelui, cu care –între altele- se întâlniseră cu ceva ani înainte și reprezentanții Forumului, cu același rezultat, adică ZEO BARAT  dar cu mai puțină fanfaronadă, pe pagina SCMD a apărut un alt comunicat în care întâlnirea cu consilierii prezidențiali a  căpătat dimensiuni istorice, epocale, de interes universal : ” Toate punctele de vedere au fost acceptate. Colaborarea SCMD cu Departamentul Securitatii Nationale va continuia pana la eliminarea oricaror ingerinte ale unor interese politice in problematica legislatiei militare, pentru care Presedintele Romaniei este garant al prevederilor incluse in cele doua tratate militare: de aderare a Romaniei la NATO si de realizare a Parteneriatului Strategic cu SUA.
In ceea ce ne priveste, ne declaram satisfacuti de rezultatul acestei initiative a SCMD, si numai a SCMD, de inaltul profesionalism si totala deschidere spre dialog, in sensul rezolvarii, concrete a problemelor, dovedite de reprezentantii Departamentului Securitatii Nationale.”
Cum să te declare satisfăcut pentru că cineva ți-a spus că e de acord cu tine? Păi ai fost acolo să obții ceva concret, sau doar să te lauzi că ai fost primit și nu ai fost dat afară în șuturi? Care e câștigul? Faptul că ți s-a spus că ți se acceptă punctele de vedere? Bă ești beat? Dacă domnul Dogaru este satisfăcut de ceea ce a primit, înseamnă că ATÂTA A URMĂRIT. Nu voi comenta mai mult, și așa i-am dat prea multă importanță. Dar nu uitați un lucru : a început campania electorală.
Și pentru a vedea diferența dintre vorbe și fapte a celor care se declară singurii apărători ai drepturilor omului de pretutindeni, și se mulțumesc cu vorbe de clacă, iată doar 3 din ultimele victorii ale SCMD în lupta declarată:
  Dosar 22802/3/2019 22.06.2020 Ora estimata: 08:30
Complet: L.M.4
Tip solutie: Alte soluţii
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calității procesuale active a reclamantului Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, invocată de pârâții Ministerul Apărării Naţionale şi Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale, prin întâmpinare. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în numele membrului de sindicat Ungheş Alexandru Iosif, în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Apărării Naţionale şi Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă Respinge ca lipsită de obiect excepţia lipsei calităţii de reprezentant . Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată astăzi, 22 iunie 2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instantei.
Document: Hotarâre  1179/2020  22.06.2020
 Dosar 22798/3/2019  25.06.2020
Ora estimata: 13:00
Complet: S7 C.12A AS-LM
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Definitiva. Pronuntata potrivit art. 402 teza II CPC, azi 25.06.2020.
Document: Hotarâre  1782/2020  25.06.2020
Dosar 22804/3/2019 28.02.2020
Ora estimata: 12:00
Complet: 3 LM+4FC
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active invocată din oficiu Respinge ca contestaţia ca fiind introdusă de o persoană lipsită de calitate procesuală activă Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Brăila.
Document: Hotarâre  107/2020  28.02.2020
QED
CNSAS revine în forță
Trei decizii ale CNSAS au tulburat liniștea și discreția în care această instituție  intrase de ceva timp. Două personalități publice au fost declarate ”foști colaboratori ai securității”. Primul, despre care toată lumea știa, dar oficial nu se devoala,este Traian Băsescu, cel care de când nu mai era președinte devenise vectorul de ”control” al vieții politice, cel care critica în sus și în jos actele guvernanților, care practice nu erau altceva decât o continuare a propriilor acte, decizii, măsuri și politici antinaționale. Culmea ipocriziei și demagogiei a fost când de la tribuna Parlamentului European s-a apucat să demaște politica de folosire a justiției politice, de către Timmerman și Kovesi, cea pe care el a creat-o din nimic, folosit-o și promovat-o. Pentru el ceea ce a făcut el nu mai contează contează doar ce fac cei de acuma și ar vrea să ne facă să gândim la fel. Unii ziceau că gata, i se vor retrage toate privilegiile, va pierde vila, garda pretoriană, pensia, va fi nevoit să trăiască din pensia de parlamentar european. Da de unde, nu uiați, suntem în campanie, neoficial, dar în campanie.
Al doilea devoalat este Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator al Băncii Naționale, omul cel mai puternic din România ultimilor 30 de ani, cel pe care nici o criză, economică, social, medicală sau politică, nu l-a putut clinti. Când a apărut știrea, unele ziare spuneau că gata, s-a dus cu domnia sa, că va fi destituit, că va fi belit, jupuit, va pierde câteva rânduri de piele. Aiurea, nimic din toate astea nu s-a întâmplat și nu se va întâmpla, pentru că dacă e să adunăm toate măsurile și ingineriile financiare făcute de Isărescu pentru ajutorarea  guvernelor și partidelor pe care le-a slujit și susținut și câte vânzări a intermediat, câte știe el despre fiecare în parte, despre împrumuturile făcute de guverne și secretele din spatele acestor împrumuturi, ar trebui ca guvernanții, toți,  și trecuți și prezenți și viitori să îi facă statuie de platină bătută în nestemate, numai să tacă. Dar, a început Campania electorală.
A treia ”victimă” a CNSAS este Dan Puric, un om care încă nu a început să guverneze, dar voia. Și pentru că o grămadă de lume ”se uită în gura lui” la teatru sau pe paginile de socializare, unde le zice bine, unii s-au simțit amenințați și s-a trecut la măsuri de intimidare. Este ciudat că deși a fost ”găsit” cu dosar de informator, în dosar nu se găsesc hârtii semnate de el, probabil doar cea de ”adeziune” de pe vremea când era elev sau student, la 17 ani. Probabil fusese prins la cămin la arabi să cumpere țigări sau  băutură și ca să nu i se facă dosar pentru ”relații cu străinii” a acceptat să fie … înregimentat, dar a refuzat să dea informații sau cel puțin scrise.Și scoaterea lui pe piață are aceeași explicație,  Campania. Probabil și-a manifestat dorința de a candida și un prieten l-a … turnat, așa că s-a decis să i se taie .. posibilitatea de a candida. Știți ce e culmea? Vorbim despre foștii colaboratori, despre micii pârâcioși de atunci și le luăm dreptul de a candida, îi blamăm, îi înjurăm, dar actuala clasă politică, Parlamentul, media, ministerele, sunt pline de foști și actuali turnători, agenți care nici măcar nu se mai acoperă, decât unii pe alții, efectiv nu poți promova, dacă nu ești sprijinit de servicii și nu le slujești la rândul tău, și totuși nimeni nu spune nimic, de parcă avem orbul găinilor. Dar… a început Campania.
Campanie peste ocean
Pe mail, pe whatsapp, pe facebook,  un mesaj ”între pieteni” a devenit viral. Este vorba de scrisoarea unui român american, Jacob Fraden,  către prietenul său  A, rămas în țară.  Trebuie să admit că scrisoarea este impresionantă, atât ca formă  și conținut cât și ca dimensiune, merită citită măcar pentru a vedea ce spun unii din interior despre ei, partenerii noștri strategici. Cum sunt doar un observator și nu un cunoscător al vieții politice americane, nu mă pot exprima privind veridicitatea și justețea celor scrise, dar am reținut un aspect: cel care a scris textul este în mod clar republican chiar dacă nu este neapărat fan Trump, iar ”scrisoarea” nu este scrisă pentru un ”prieten” cu care ai vorbit la telefon,-cum se spune în text- pentru că dacă ai fi vrut i-ai fi spus toate astea la telefon. Scrisoarea nu este scrisă pentru ”urechile” prietenului și face parte din genul de ”scrisori deschise” întocmite pentru urechile celor mulți și manipulabili. Fără îndoială că documentul conține multe lucruri reale multe concluzii și analize pertinente, dar nu se poate conta pe ea ca o imagine nepărtinitoare, mai degrabă ca un document de propagandă. Așa că, pentru a avea o imagine completă a situației politice americane, așteptați să apară și scrisoarea unul democrat către prietenul său din România sau cine știe de unde. Să nu uităm că și în America a început, tot neoficial, dar intens, campania electorală.
Și totuși, când se vor trezi românii, că de deșteptat nu mai sunt șanse?!

A reînceput campania electorală

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.