joi, 6 august 2020

O veste bună despre decizia Curții de conturi


Sunt în măsură să vă informez că, așa cum era normal și firesc și așa cum am fost informat(parțial) și din răspunsul Curții de Conturi, la controlul la CPS a MApN, au fost găsite și … nereguli.
Nu știu, dacă va veni și când va veni un răspuns din partea Casei de Pensii, nici cum vor ”clasifica” decizia și nici cum vor boteza neregulile, dacă le vor spune scăpări sau inadvertențe sau calcule neconforme sau mai știu eu cum, ceea ce știu acuma este că echipa de control a ”recomandat” refacerea calculelor prin acordarea indexării din 2016 tuturor celor care au beneficiat de ea. Se pare că ar fi vorba de aproximativ 45000 de pensionari.
Curtea de conturi ar fi recomandat ca procesul să fie încheiat până la finele anului, dar MApN a solicitat un termen mai mare, prelungit cu aproximativ 6 luni, motivând că nu are cum să recalculeze toate aceste pensii într-un timp așa de scurt. Nu e vorba de o contestare a deciziei ci de o cerere de prelungire a termenului.
Se pare deci, că până la urmă a rămas ca la MAI. Atâta știu la ora asta și separe că așa va fi. Ar fi de preferat ca revizuirea să înceapă cu cei mai în vârstă, deci în ordinea emiterii deciziilor de pensie. Spor la lucru!
UPDATE 06.08.2020.
Din surse interne Curții de Conturi, am aflat ca de fapt CPS a MApN ar fi contestat Decizia 4/2020 a Curții de Conturi, deci…. după soluționare, dacă se păstrează decizia, CPS ar putea și mai mult ca sigur va alege să atace decizia în instanță. Dinspre MApN însă, se spune că nu s-a contestat, doar a fost solicitată o prelungire a termenului de rezolvare. Mai mult, se pare că la MAI controlul s-a reluat, nu știu dacă neapărat pe problema indexării din 2016 sau (și) pe alte aspecte.
Având în vedere aceste… informații, se pare că
O veste bună despre decizia Curții de conturi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.