joi, 31 octombrie 2019

Campania electorală, faza pe sondaje


Campania electorală, mai săracă și mai lipsită de interes ca oricând, a intrat în faza pe sondaje, în condițiile în care nu am văzut nici un program de candidat, nici o dezbatere, nici o întâlnire între candidați, nici măcar un Turcescu sau Rareș care să pretindă că vrea să organizeze o dezbatere ”fair play” dar cu  un ”parteneriat strategic” ascuns. Probabil tocmai pentru că după cele două făcături de moderatori ”echidistanți” nimeni nu mai dă doi bani pe astfel de dezbateri aranjate.
Digi 24,  cunoscut program tv prezidențial, a ieșit pe strasse cu un sondaj în care ”la această oră” românii ar vota după cum urmează:


  1. Pentru Iohannis -45,7%
  2. Pentru Mircea Diaconu-16.7%
  3. Pentru Viorica Dăncilă – 15,1% i
  4. Pentru Dan Barna 12,6%
  5. Pentru Theodor  Paleologu – 6,9%
  6. Pentru Kelemen Hunor -2,9%
Sondajul este realizat de IMAS, una din ”instituțiile” de sondare a opiniei publice, știut fiind că fiecare partid sau/și  televiziune are propria ”instituție” de îmbrobodire și propagandă.
După cum se observă, Iohannis conduce detașat și fără îndoială, că dacă se sforțează un pic, mult mai puțin decât la precedentele alegeri  prezidențiale, poate depăși 50,01%, ceea ce l-ar scuti de turul 2. Oare să fie cu adevărat dorit de 45% din electorat la ora asta? Categoric nu, dar cifra face parte din strategia de campanie, se umflă din start șansele, astfel încât să nu mai mire pe nimeni, -ca la precedentele- numărul mare de voturi la urnă și să nu se mai întrebe nimeni cum e posibil să recuperezi 20% în 14 zile. Iar românul, botanist, cumpără.Și apoi, hai să fim serioși, când ești singurul pământean care a primit în dar o șepcuță de la Donald, cum să nu fii pe locul întâi? Foarte insinuantă și perversă a fost atitudinea slujitorilor prezidențiali de la Digi 24, care propuneau să aibă loc dezbateri televizate, probabil moderate de ei, dar la care să participe doar cei care urmează de la locul 2 în jos, că locul 1 este amanetat și nu mai are nevoie de dezbateri. De fapt motivul pentru care domnii cereau dezbateri pentru ceilalți  candidați era faptul că Iohannis nu este în stare să prezinte nimic, în afară de JOS PSD, indiferent cu care candidat ar intra în dezbateri. Poate doar cu Viorica ar reuși să se situeze pe picior de egalitate, pentru că sunt amândoi la fel, în rest, pământ de flori.
Mircea Diaconu pare să fi făcut un pas uriaș, adică trecerea pe locul 2, dar și asta este tot un scenariu al campaniei prezidențiale care încearcă să liniștească și să oprească astfel campania actorului care este totuși susținut de ”sălbatici” și mă refer la PRO România și A.L.D.E. Oricum nu are șanse dar dă bine la alegerile care urmează. În plus, dacă rezultatul va fi bun, adică un onorabil loc 3, toți se vor lăuda, și Mircică, și Victoraș și Tări. Dacă rezultatul va fi sub așteptări, fiecare va da vina pe ceilalți. Hai că suntem șmecheri!
Viorica Dăncilă se dă cu sania, la vale(sau cu bicicleta)  bineînțeles, căci la deal nu se cheamă că te dai cu sania ci că o tragi. Ori ea nu e în stare să tragă ceva, doar să alunece, pentru că singura forță pe care o deține este cea gravitațională. Deci.. lunecare ușoară! Că tot suntem la capitolul PSD, Dragnea din atelierul  mecanic Rahova dă cu ură proletară în filiala care l-a crescut, cerând instanței ca și filiala PSD Teleorman, care le-a plătit pe favoritele sale, să plătească, adică să plângă și mamelele  lor. Asta da atitudine, bravo Liviuț, mai ai puțin și îi înfrângi. Apropo de bicicletă, Doamne, e bestială imaginea ei dând din piciorușe pe bicicletă. Priviți numai,  satisfacția imensă care se vede pe fața ei, dar și mirarea că e în stare să se țină în echilibru, fără mâna lui Stănescu. Nici eu, când m-am suit prima oară pe o bicicletă nu am fost mai mândru de mine și aveam doar 5 ani. Ptiu-ptiu, cred că este performanța vieții Vioricăi!
Ei, și am ajuns la cel care se credea viitorul președinte și cerea alegeri anticipate convins fiind că va ajunge prima-ntâi. Este vorba de domnul Dan Barna, președintele USR. Pentru cine știe, USR înseamnă  Uniunea SALVAȚI România, nu Uniunea Salvăm România, deci, să nu își închipuie cineva că Barna ar vrea să salveze el România. Nu, partidul său ne cere NOUĂ să salvăm România. Asta pentru a evita confuziile. Nu își mai încăpea în piele domnul Barna și punea condiții de neacceptat pentru a sprijini guvernul Orban, crezând că dușmanul său numărul 1, recte PSD și Viorica Dăncilă, nu mai contează, deci va fi sigur pe locul 2 sau chiar 1, dar că va prinde sigur turul 2. Uite că ( chiar și contrafăcut în favoarea lui Iohannis, sondajul îl aduce pe locul 4. Asta arată că cei care l-au votat în Mai, l-au votat nu pentru că îl iubesc, căci dacă l-ar fi iubit, ar l-ar și iubit și la sondaj, ci pentru că nu au vrut să îi voteze pe ai lui Orban și ai Vioricăi. De ce ? Pentru că USR încă nu avea ”penali”, dar acum, în mentalitatea și cu ajutorul lui Iohannis, are. Lui Barna i se instrumentează un dosar de fraudare a unor fonduri, dosar care real sau nu, îl trage în jos. Ce e de făcut? Simplu:
Mai mult pe Cuiul Cătării... 

Campania electorală, faza pe sondaje

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.