sâmbătă, 26 octombrie 2019

SCMD – ultimul tango la Victoria


Și a trecut și asta. Încă o zi de 25 Octombrie, încă un protest, de data asta preventiv, sau, ca sa fac pe plac unui bun prieten, un miting preventiv. După cum știu o parte din militari, cei care activează în asociații sau pe facebook, anul acesta, la lista de motive de divizare a militarilor, listă în care intra gradele, vechimea sau promoția, anul ieșirii la pensie, arma, specialitatea, asociația din care face parte, partidul pe care îl slujește sau simpatizează, zona geografică, culoarea ochilor, cuantumul pensiei, numărul și tipul de sporuri adăugate la calculul pensiei, a mai apărut una, modul în care s-a manifestat pe data de 25 Octombrie de Ziua Armatei. Cei care au participat la manifestările oficiale (ca toți ceilalți cel puțin odată în viață), au fost catalogați pupincuriști, slujitori ai regimului, fripturiști, oportuniști sau libidinoși care se gudurau pe lângă politicienii care mai mult forțați de poziția politico-socială  și unii chiar în scârbă, poate, veneau să își exprime ”aprecierea față de Armată”. De către cine? Nu de către civili ci de chiar proprii lor colegi care au ales să se alăture protestului organizat de SCMD, colegi care au uitat că și ei au participat la astfel de activități atât ca activi cât și ca rezerviști și atunci nu se considerau libidinoși sau oportuniști. Ceilalți cei care au participat la ”preventiv”  sau cereau cu vehemență boicotarea participării militarilor la manifestările oficiale dedicate Zilei Armatei, se considerau sigurii apărători ai drepturilor militarilor. Nu toți, doar unii dintre ei. Nici unii, nici alții de fapt nu erau ceea ce se spunea că ar fi. În definitiv toți sunt niște militari aflați la vârsta pensionării, batjocoriți, mințiți, despuiați, furați, de ”aleșii neamului” indiferent de culoarea politică.
La protestul organizat în Piața Victoriei la ora 11, s-au prezentat foarte, foarte puțini militari în rezervă, cei mai mulți fiind în retragere. Cei ieșiți după 2010, nu prea s-au înghesuit. Acest lucru se poate observa dacă urmăriți chipurile celor prezenți.
La ora 10.30, pe spațiul protejat și delimitat cu generozitate aș spune, de oficialități,  se aflat cam la 70-100 de oameni.
Alți cam 50 se aflau pe trotuarul opus clădirii Guvernului.
Când s-a apropiat ora de deschidere a meetingului, căci a fost un MEETING, nu un MITING, toți cei care din diverse motive mai stăteau pe margini, au întrat în ”spațiul protejat” adăugându-li-se și cei care au sosit mai târziu.
La o aproximare generoasă, numărul participanților a fost cam la 300-400 de participanți. Nu s-a scandat, nu s-a vociferat împotriva sau pentru ceva, cei prezenți s-au mulțumit să își poarte pancardele, bannerele, și să aplaude uneori, când cei care au luat  cuvântul  subliniau unele .. cereri sau nemulțumiri.
Activitatea a început cu intonarea Imnului Național, bineînțeles la stația de amplificare, după care a urmat discursul președintelui SCMD, Mircea Dogaru.
Nu voi face aprecieri legate de discursul său, e lipsit de importanță ce cred eu despre text, important este că după ce a menționat că nu are nimic cu nici un candidat la președinție, și-a arătat nemulțumirea față de cei care au ales să participe la acțiunile oficiale și nu au răspuns prezent apelului său.
Același lucru l-a deranjat și pe domnul general Gropan, care a luat cuvântul după domnul Dogaru. Interesant a fost că dacă domnul general Gropan a stat lângă domnul Dogaru cât acesta a vorbit, domnul general a fost lăsat singur, Dogaru stând undeva în spate, privind pierdut nu știu unde. Chestie de atitudine.
A mai luat cuvântul o doamnă de la un sindicat din sănătate. Apoi a trecut la microfon domnul Gligor Viorel. Discursul său a fost în nota celorlalți doi antevorbitori  dar considerând că trebuie să rupă inima târgului și crezând că va fi aclamat, a declarat că ”celor  care se duc în cimitir să depună coroane, le doresc și cred că sunt în sentimentul dumneavoastră,  SĂ LE STEA FASOLEA ÎN GÂT!” Practic domnul Gligor dă cu piciorul tuturor celor care i-au fost colegi în carieră și astăzi au participat la ceremonialul depunerii coroanelor la mormântul eroilor neamului. De ce așa? Pentru că nu au venit la el să îi semneze adeziuni și nu îl urmează pe el. În acest moment eu am părăsit cinstita adunare unde am văzut și oameni care în mod cert nu gândeau așa și veniseră cu speranța că vor găsi sprijin în rezolvarea problemelor printre cei prezenți. Nu mai puteam asista la astfel de cuvinte care dovedeau pe lângă lipsă de respect față de colegi, și o ură inexplicabilă. Probabil domnul Gligor, ca și alți lideri care se și vedeau purtați de mulțime pe brațe, au constatat că....Continuarea aici...
SCMD – ultimul tango la Victoria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.