miercuri, 10 octombrie 2018

Viorica nu știe nici să citească


Un discurs bun citit prost
Am ascultat împins de un amic, discursul ținut sau citit de premierul României în fața Adunaților parlamentari europeni. Spre surprinderea mea au fost mai mulți ascultători decât la susținerea mult mai trâmbițatului discurs al mutului în fața adunaților din ONU dar, tot spre surprinderea mea, cu mult mai bun, aș spune impecabil ca mesaj și conținut. Păcat că a fost recitat de Viorica, care nici să citească un discurs bine întocmit nu e în stare, fără să facă gafe. Știam că nu știe să vorbește dar nu că nu știe nici să citește. Ascultați bâlba de la minutul 2.21  când spune ” asta nu înseamnă, sau asta înseamnă mai bine spus”… și veți realiza pe de o parte că discursul a fost lucrat de altcineva, (ar fi fost culmea să fie scris de ea, dar nu imposibil să fie și să nu știe ce a scris) dar mai ales nu e în stare nici să citească ceea ce o descalifică complet.
Dar, trecând peste capacitățile și  performanțele deja cunoscute sau devenite legendă ale doamnei prim ministru, trebuie să admit că discursul mi-a plăcut,  este un discurs cum am auzit la premierii Poloniei, Cehiei, Ungariei, de ce nu, un discurs cum voiam să aud și la un lider român. Nu știu cine l-a întocmit, unii spun că Dragnea, dar asta e cea mai bună glumă.
Revolta sclavilor
Am citit comentariilor unor ”mari politicieni, lideri de partide care s-au grăbit să atace discursul și să declare că este anti-european, că este mincinos, că este sfidător la adresa UE, că ar aparține unui guvern ilegitim,și câte și mai câte. Cea mai înverșunată este –se pare- doamna Raluca Turcan, care nici nu știi de ce e supărată, că nu e PNL-ul la Guvernare sau că nu mai conduce ea PNL-ul. Pe cât de supărată e, pe atât de insipidă și lipsită de argumente este comentariul ei, ea vorbește despre minciuni, despre defăimare, despre dezonoare, dar nu spune unde e minciuna, pe cine a defăimat sau mai bine spus în ce constă defăimarea. Se pare că  în PNL a devenit un obicei să învinuiești pe cineva, deci să defăimezi, fără să ai probe, dar să spui că e trădare, de țară, defăimare, minciună, fără să vii cu nici o probă și cu cât o iau mai mult în freză de la instanțe, cu atât se înverșunează mai tare.
Nici USR-ul  nu se lasă mai prejos, și vine cu aberația că Dăncilă s-a dus la Strassbourg cu discursul făcut de Dragnea. Domnul Deputat Radu Mihail cam asta i-a reproșat Vioricăi, ca și când aceasta ar fi trebuit să meargă cu discursul lui Goțiu. Păi ce să audă parlamentarii europeni, sforăituri ? Să fim serioși domnule Radu, chiar dacă ar fi fost scris discursul sau mesajul de către Dragnea, era absolut normal să fie așa, că doar e un guvern politic iar premierul a fost nominalizat de șeful de partid. Apoi chestia cu tragerea la răspundere a Parlamentului European de către Dăncilă e tare. E tare de două ori, în primul rând pentru că nu a fost o tragere la răspundere ci o punere la punct, ceea ce e cu totul altceva și așa ceva merită oricine își permite să se amestece mai mult decât îi e plapuma, în treburile interne ale unei țări, indiferent cine ar fi el, persoană fizică, sau juridică, ambasador sau președinte beat al unui for european. Dacă dumneavoastră sau partidului din care faceți parte vă place să vă îndoiți spinările și considerați că trebuie să suportăm gârbaciul oricărui arendaș, nu aveți decât, poate e un semn că ați avut prea mulți sclavi în trecutul istoric și a rămas undeva în genă. Cui îi place să fie slugă și să plece capul în fața ”șefilor” e treaba lui, dar să nu ceară respect, gârbaciul e pentru el.
Domnul Cioloș, președintele nu știe nici el al cui, cică ar fi o formațiune civică, sau civilă, partid sau mișcare zapatisă  numită Mișcarea România Împreună, care are tot atâția membri câte boabe de porumb pe o drugă, sau câte floricele într-un cornet de pop-corn , sare și el în aer, supărat că premierul României a îndrăznit să conteste autoritatea UE și nu face sluj cum a făcut el întru satisfacerea intereselor franco germane   și nu a cântat Marseilleza pe nas așa cum vorbește soțioara lui Româna.  E foarte supărat Dacian și plânge ca o gospodină care a tăiat ceapa Julien, pretinzând că România are un guvern nelegitim. Uite cine vorbește, tocmai acela care a condus CEL MAI ILEGITIM GUVERN AL ROMÂNIEI ULTIMILOR 30 DE ANI, un guvern instalat la ordine din afară și format din oameni cu dublă cetățenie și multiple interese, altele decât cele ale românilor.
Eu cred că oamenii ăștia chiar sunt duși cu mintea, se leagă exact de ce nu trebuie,sunt ca cei din bancul acela  ala cu surdul, orbul și ologul.
Dar MCV-ul, cum e cu MCV-ul?
Să revenim la realitate. Oricât de mult aș antipatiza-o pe Viorica, și mărturie stau celelalte articole scrise despre persoana ei, chiar și acesta, trebuie să admit că discursul , indiferent cine l-a scris, mi-a plăcut. A fost un discurs și mesaj clar, (chiar dacă e posibil să se fi exagerat poate cifre) la obiect, a arătat clar adormiților parlamentari europeni că România, nu mai vrea să fie tratată diferit față de celelalte țări europene, că și jandarmeria română acționează la fel ca cea din alte țări -și cine nu crede, să meargă în Spania, să militeze pentru separarea Cataloniei- sau în Germania sau Anglia să protesteze alături de  organizațiile  de dreapta. Eu am spus din data de 11 August, mitingul din data de 10 a fost un miting ILEGAL, iar eu, dacă aș fi fost șeful dispozitivului, aflându-mă în fața unor protestatari violenți și a unui eveniment neasumat de nici o formațiune politică sau civică, aș fi dat termen o oră pentru evacuarea pieței, apoi aș fi intervenit pentru dispersare conform legii. Mitingul ar fi trebuit oprit din secunda 1 pentru că se știa că va degenera de vreme ce cei care îl inițiaseră l-au abandonat cu două zile înainte de a se desfășura. Dacă aș fi judecător eu i-aș cerceta pe cei din Jandarmerie, pe primar, pe prefect, ministrul de interne, PENTRU CĂ AU LĂSAT MITINGUL SĂ SE DESFĂȘOARE, pentru că NU AU INTERVENIT SĂ ÎL OPREASCĂ,  nu pentru că au intervenit.
În ceea ce privește legea privind răspunderea magistraților, aceasta este mai mult decât necesară. Cine nu crede, să își ia concediu o zi și să meargă în sălile de judecată, în Curțile de Apel, unde vin procese deja judecate, să vadă ce justiție se face în România. Nu se poate ca un bărbat( dacă mai poate fi numit bărbat) să fie condamnat pentru viol, nici măcar tentativă, fiind condamnat doar în baza plângerii unei persoane care era în stare de ebrietate, care nu știa nici cum o cheamă, în condițiile în care raportul medico-legal a stabilit că ”victima” nu a avut contact sexual, deci nu a fost violată, fiind integră, iar cel care era adus ca martor, în loc să fie judecat pentru viol, căci el fusese găsit cu ”victima” în pat la el acasă, este folosit drept martor pentru că așa a vrut procurorul. Iar asta   se întâmplă la cel mai de jos nivel, acolo unde nu există interese politice sau financiare, aceste cazuri fiind folosite doar pentru ”împodobirea” podoabelor de procurori și judecători care vor să promoveze pe baza dosarelor ”soluționate” și pedepselor aplicate, căci așa cum decreta cucuveaua, e nevoie de cât mai multe condamnări, fiecare procuror trebuie să își facă planul la condamnări. În aceste condiții, pentru un singur asemenea exemplu, aș cerceta toate procesele procurorului sau judecătorului respectiv, căci cine știe câți oameni sunt condamnați nevinovați pentru că așa a vrut un procuror și dacă aș găsi și un al doilea caz, pe procurorul sau/și judecătorul respectiv l-aș scoate din magistratură și l-aș pune să plătească toate orele nu zilele, nu anii de pușcărie ai celor condamnați după ureche.
Acest gen de judecăți și condamnări abundă în justiția românească, dar așa cum spunea cine spunea în discursul doamnei Viorica, cei care întocmesc rapoartele MCV nu le văd, nu e în interesul lor, interesul lor este să umilească România, să o facă să nu ridice capul, pentru că nu e frumos. Iar când cineva îl ridică, cine sare primul să îl bage înapoi în mocirlă? Tocmai ai lui, cei din mocirlă, care și-au umplut gura cu rahatul servit pe post de felul 1 felul 2 și desert de 30 de ani de aceste foruri. Tocmai ei se reped să facă scandal, cum de a îndrăznit cineva să refuze mâncarea servită de Uniunea Europeană, Alianța Nord Atlantică, sau mai știu eu ce licurici politic, militar sau religios.
Poftă bună stimați meseni!
PS: Eu cred ca discursul a fost scris de Tudorel.
https://www.g4media.ro/reactia-opozitiei-la-dezinformarile-transmise-de-dancila-in-parlamentul-european-pnl-a-mintit-si-a-promovat-discursuri-ale-infractorilor-usr-a-avut-un-discurs-pentru-apararea-co.html

Viorica nu știe nici să citească

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.