miercuri, 3 octombrie 2018

COMUNICATUL NR 275/27.09.2018 AL MApN

 
Ministerul Apărării Naționale a emis un comunicat deosbit de important pentru țară, privind întâlnirea pe care domnul Secretar de Stat Nicolae Nasta a avut-o cu ”reprezentanții asociațiilor militarilor în rezervă și în retragere”.
Încă din titlu, comunicatul fentează realitatea, pentru că:
  1. Domnul Nasta s-a întâlnit cu reprezentanții UNOR asociații ale militarilor în rezervă și în retragere.Sunt multe alte asociații de care oamenii domnului Nasta habar nu au și reprezentanții lor nu au fost prezenți, ASTA CA SĂ NU SPUN CĂ PE LISTA DEPARTAMENTULUI SUNT 41 DE ASOCIAȚII DAR AU FOST PREZENȚI MAXIM 22 DE REPREZENTANȚI,  DIN CARE UNII DE LA ACEEAȘI ASOCIAȚIE. Deci corect este ai UNOR ASOCIAȚII.
  2. La întâlnire au participat și asociații care au în compunere militari activi, unele mai mulți, dacă se gudură pe lângă MApN și militarii activi sunt lăsați să se înscrie în ele, altele mai puțini dacă se contrează cu conducerea și li se pune în vedere militarilor activi că ”ar fi recomandabil să evite” respectivele asociații. Nu dau exemple, se știeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…
Că activitatea s-a desfășurat pentru imaginea domnului secretar de stat am spus de la început. Că așa este, puteți constata citind comunicatul.  Așa cum spuneam, din textul comunicatului reiese ca un fir roșu grija permanentă a conducerii MApN față de militarii rezerviști și ”retrageriști”, intenția de a promova proiecte (cum au fost proiectele 57 și 59) ca și inițierea unui plan de activități pe anul 2019, deși în cadrul discuțiilor, domnul Nasta s-a referit  mai mult la activități dedicate Centenarului. Întrebare: oare domnul Nasta nu știe că Centenarul Unirii se sărbătorește anul acesta, sau intenționează să proroge prin OUG sărbătorirea Centenarului în așa fel încât să intre în proiectul pe care îl va întocmi departamentul domniei sale pentru  anul viitor?  Oricum, dacă ne luăm după modul în care se exprimă comunicatul, citez : pentru anul 2019 să fie elaborat un plan de măsuri cu activitățile ce se vor organiza și desfășura de către Ministerul Apărării Naționale pentru îmbunătățirea cooperării cu structurile asociative ale personalului militar în activitate, rezervă, retragere, veterani de război, precum și cu cele care activează în domeniul cultului eroilor”, rezultă că programul propus este  o noutate, altfel ar fi trebuit să se spună ” pentru anul 2019 să fie elaborat UN NOU plan de măsuri”.  Și totuși, trebuie să recunosc că cel care a întocmit comunicatul are dreptate, de facto, pentru că actualul plan, căruia domnul Nasta i-a făcut bilanțul, este întocmit de către SMAp, dar confiscat și jumulit de departamentul domnului Nasta.
Dar, ca să nu mai o lungesc, iată comunicatul:

Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22

 Comunicat nr. 275
Data: 27.09.2018

Întâlnire cu reprezentanții asociațiilor militarilor în rezervă și retragere
Secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieții personalului, Nicolae Nasta, s-a întâlnit joi, 27 octombrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu reprezentanți ai structurilor asociative ale personalului militar în rezervă și în retragere.
În cadrul discuțiilor au fost trecute în revistă teme de interes comun și proiectele pe care Ministerul Apărării Naționale intenționează să le promoveze în domeniul social în beneficiul personalului militar și civil, cu referire atât la cadrele în activitate, cât și la militarii în rezervă, retragere și veteranii de război, ale căror asociații vor fi consultate în continuare pe parcursul etapelor de elaborare a actelor normative.
Secretarul de stat Nicolae Nasta a apreciat întâlnirea de astăzi ca fiind benefică și constructivă pentru ambele părți și a dat asigurări cu privire la disponibilitatea instituției militare la consultări și dialog eficient pe teme de interes comun, pe baza unui calendar agreat în comun.
În cadrul evenimentului s-a stabilit ca pentru anul 2019 să fie elaborat un plan de măsuri cu activitățile ce se vor organiza și desfășura de către Ministerul Apărării Naționale pentru îmbunătățirea cooperării cu structurile asociative ale personalului militar în activitate, rezervă, retragere, veterani de război, precum și cu cele care activează în domeniul cultului eroilor. Membrii structurilor asociative vor transmite propunerile lor în cursul lunii octombrie, urmând ca în luna noiembrie, acestea să fie analizate și aprobate, în cadrul întâlnirilor dintre aceștia și reprezentanții conducerii Ministerului Apărării Naționale.
Biroul presă ”
Limbajul este cel cunoscut de 70 de ani.
Secretarul de stat Nicolae Nasta a apreciat întâlnirea de astăzi ca fiind benefică și constructivă pentru ambele părți”. Așa a apreciat el, ce contează că cei care au plecat de acolo și cei care au așteptat  să vadă de ce i-a chemat la ordin, au rămas cu un gust amar în gură? Ce e gura lui? Nu, e gura lor, treaba lor. Vezi Dragoș, ce am spus eu, ”atmosferă caldă, tovărășească”. Hai măăăăăă, că nu am greșit.
PS Oare ar putea cineva din departamentul domnului Nasta să îmi spună ce activitate a desfășurat numitul departament în anul 2018  ” pentru îmbunătățirea cooperării cu structurile asociative ale personalului militar în activitate, rezervă, retragere” ? Una, măcar una, în afară de cea din 20 septembrie care este incontestabil Perla Coroanei.


http://www.mapn.ro/cpresa/16050_%C3%8Ent%C3%A2lnire-cu-reprezentan%C8%9Bii-asocia%C8%9Biilor-militarilor-%C3%AEn-rezerv%C4%83-%C8%99i-retragere

COMUNICATUL NR 275/27.09.2018 AL MApN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.