luni, 8 octombrie 2018

Băse a câștigat .. deocamdatăCompletul de judecată C22Civil al Judecătoriei sectorului 5 București și-a publicat până la urmă decizia în dosarul 6970/302/2018, având ca reclamanți LIGA PENTRU APARAREA DREPTURILOR PENSIONARILOR MILITARI, FEDERATIA MILITARILOR DIN ROMANIA, ASOCIATIA NATIONALA A CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI RETRAGERE DIN MINISTERUL APARARII NATIONALE, ASOCIATIA OFITERILOR IN REZERVA DIN ROMANIA ȘI ASOCIATIA ROMIL, iar ca pârât pe matolitul Traian Băsescu.
Așa cum era de așteptat într-o țară ca România, matolitul a câștigat deși a avut tupeul ( sau poate tocmai de aia) să își continue jignirile la adresa Armatei dar și a celor prezenți. Nu sunt în posesia documentelor depuse la dosar, nu știu cum a fost formulată cererea de trimitere în judecată, care au fost acuzațiile cuprinse în actul de acuzare și nici care au fost formularea, pretențiile, cererile. Uneori, chiar și atunci când ai dreptate, când ai și probe dar nu știi să le scoți în evidență sau nu le aduci în instanță, când nu știi să oferi instanței căile de a ajunge la ele, poți pierde cazuri în care toată lumea îți spune că ai dreptate. Este posibil să ne aflăm în unul din aceste cazuri, sau să ne aflăm în fața unui caz în care orice ai face sau spune, va câștiga Băsescu, pentru că e Băsescu. Păi când Bercea a fost condamnat pentru că a dat mită, dar nu s-a găsit mituitul, deși el purta un nume cunoscut, ce poți să mai spui ?
Una peste alta, mai există posibilitatea atacării sentinței în Apel și eu dacă aș fi în locul celor care au intentat procesul, și cred că practice sunt, fiind membru ROMIL, deci unul din cei care au fost jigniți de matolit, cer să se meargă în Apel, altfel înseamnă că renunțăm la luptă înainte de a fi învinși.
Numai că de data asta, în funcție de motivarea instanței, aș fi mai atent cu documentele depuse.
Iată ce a spus Băsescu despre militari și pensiile lor ”speciale”: ”
„În general, suntem împotriva pensiilor speciale, care sunt furt. Indiferent cine are pensii speciale fură bani. Nu sunt pensii rezultate din contribuție. Sigur, îi vedem la televizor, ne povestesc cum sunt ei cu arma la picior, dorm cu pușca în pat și de asta trebuie să aibă pensii speciale, uitând să ne spună că marea lor contribuție la securitatea României a fost că erau la munci agricole înainte de Revoluție, strângeau porumb prin Insula Mare a Brăilei și deodată și-au dat seama că le trebuie pensii speciale”
A mai afirmat matolitul și că armata a tras în populație la revoluție.
În primul rând aș fi cerut instanței ca Băsescu să probeze toate afirmațiile făcute în presă privind armata în general și persoanele care l-au acționat în instanță în special, pentru că chiar dacă Băsescu poate aduce să zicem în sprijinul unor afirmații legate de unele acțiuni ale unor militari  din timpul revoluției, care nu fac cinste armatei, ARMATA CA INSTITUȚIE nu a fost niciodată condamnată că a tras în populație, iar cei care l-au acționat în instanță, nici atât. Deci eu în locul colegilor care au acționat în numele nostru aș fi cerut în instanță ca Băsescu să facă proba faptului ca ARMATA a fost declarată ca persoană juridică incriminată și dovedită vinovată în totalitatea ei, apoi că cei care l-au acționat în instanță, atât personal, cât și ca persoane juridice au tras în populație.  Iar dacă Băsescu nu proba  în instanță cele afirmate atunci să i se ceară daune morale pentru fiecare militar din armată.  Se pare însă, -dar nu bag mâna în foc, nu am văzut documentul de acționare în instanță,- că nu s-a cerut ca acesta să facă proba celor afirmate și atunci e normal ca nici instanța să nu ceară, că nu e obligată. Ea a luat act doar de cererea reclamanților.
În al doilea rând aș fi cerut pârâtului să dovedească în instanță că militarii au pensii speciale și nu pensii militare de stat, apoi să dovedească  cum fură banii cei cu pensii speciale, inclusiv magistrații.
Și în final i-aș fi cerut individului să spună dacă și elevii și studenții care participau la munci agricole în regimul comunist,  la ordinul partidului, sunt la fel de vinovați și eventual să li se anuleze toate diplomele obținute în acea perioadă, pentru că în loc să facă școală și să învețe, ei au mers să culeagă porumbul. Eventual să dovedească dacă cumva armata a participat la munci din plictiseală, sau că pe timpul cât o parte din militari participau la culesul porumbului, apărarea țării era asigurată de alții, eventual cei care incendiau portul Rouen.
De aceea spun ca cel puțin de acuma, când ne mai sumețim asupra unuia sau altuia, să cerem sprijinul unor specialiști. La întâlnirea de la CCA m-am întâlnit cu un foarte bun avocat, ofițer în rezervă, domnul colonel Chirică Aurelian din Focșani. Din câte îl cunosc, sunt convins că dacă va fi consultat, va da o mână de ajutor dacă va fi nevoie,măcar cu întocmirea unor astfel de documente. Dacă a  venit la București pentru a participa la Forum, sunt convins că va putea ajuta în astfel de cauze, măcar cu un sfat.
Până una alta, deocamdată am pierdut în prima instanță. Iată și decizia instanței :
03.10.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: C 22 civil 2018
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cerere care se depune la Judecătoria sectorului 5 Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 3.10.2018.
Document: Hotarâre    03.10.2018
Avem de așteptat și reflectat până la motivare și primirea ei de către reclamanți. Deci să învățăm din greșeli.
Apropo, iată ce spunea Băsescu despre armată, prin 2011, la Ziua Armatei : ”„Armata care ne-a făcut din nou liberi este singura instituție care i-a redat României demnitatea și a dovedit că România este un partener de nădejde oricând și oriunde”
Cu asta trebuiau să meargă colegii noștri în instanță și să demonstreze că Băsescu minte.
Dar, dacă instanța a considerat că Băsescu a avut dreptate în ceea ce a spus, deci că ” Indiferent cine are pensii speciale fură bani ” acest verdict nefiind anulat în Apel, ne aflăm în fața unei situații cu adevărat speciale pentru că atât Băsescu cât și judecătorii beneficiază de pensii speciale. Prin hotărârea instanței, aceștia sunt declarați toți hoți și în baza acestei sentințe toți judecătorii pensionari pot fi acționați în instanță fiind DECLARAȚI HOȚI DE O INSTANȚĂ. Vreau să o văd și pe asta. De aceea în apel trebuie să se acționeze profesional  și să se ceară pârâtului să dovedească cele spuse sau să plătească daune morale pe măsura prostiei și nesimțirii.
Dacă însă Curtea de Apel va constata că această afirmație este neadevărată, înseamnă că Băsescu i-a jignit pe militari și a adus prejudicii de imagine armatei, făcând afirmații denigratoare la adresa armatei iar pentru asta există alt articol din codul penal.  MApN este obligat să devină parte în proces dacă ține la imaginea sa și a militarilor. Îi obligă Legea346 din 2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării Naționale, care, la art 5 (1.d), prevede : ”(1) Ministerul Apărării are următoarele atribuții și responsabilități: d. apărarea drepturilor și intereselor legitime proprii în raporturile cu autoritățile publice, instituțiile de orice natură, precum și cu orice persoană fizică sau juridică, română ori străină, prin structuri proprii;”
Se va achita Ministrul Apărării de obligațiile sale ? Ce ziceți ?
https://b1.ro/stiri/politica/traian-basescu-la-ziua-armatei-aceasta-este-singura-institutie-care-i-a-redat-romaniei-demnitatea-13790.html

Băse a câștigat .. deocamdată

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care posteaza comentarii sunt raspunzatori pentru comentariile pe care le fac.