miercuri, 9 noiembrie 2016

Trei mesaje


 Am primit de la un coleg de promoție de școală militară, pensionar și el ca și mine, dar încă activ, nuca unii activi care trec ”în rezervă” înainte de a se pensiona, un link către un articol scris de un civil, deci un om din afara sistemului militar, dar nu din afara simțului civic. Autorul articolului, Bogdan Stoica pe numele său, prezintă în Evenimentul Zilei câteva impresii și imagini de la recenta sărbătorire de la Brașov a Zilei Vânătorilor de Munte cărora le urez și eu un colegial LA MULTI ANI pe această cale. Imaginile spun mai mult decât cuvintele. Mi-am permis ca după citirea articolului să postez pe paginile de facebook ale celor care oficial conduc destinele armatei, câte un mesaj la care am atașat linkul cu articolul, în speranța că poate îl vor vedea și ei.
 Iată mesajele :
Președintelui Iohannis Werner Klauss: 
Domnule Președinte, pe ce se duc banii destinați armatei, dacă această tehnică încă mai dotează armata română? Pe petrecerile și activitățile de ”imagine ”ale doamnei Otilia? Nu vă e rușine să vorbiți de ”Ziua Armatei” despre sacrificiile militarilor români când îi lăsați să circule și să lupte în sicrie?
 Ministrului Apărării Naționale, domnul Motoc Ioan Mihnea 
Domnule Motoc, a trecut un an de mandat, probabil vă mai doriți și veți mai fi solicitat pentru încă unul .Cum vă simțiți când treceți pe lângă tehnica cu care acționează militarii romani în țară? Lăsați-o pe cea din teatrele de operații, că aia e pe jumătate dată de pomană de americani. Lăsați și avioanele și frecatele second-hand că alea sunt plătite la preț de tehnică de ultimă generație dar îi sperie mai mult pe cei care le folosesc decât pe cei împotriva cărora sunt folosite. Cum e posibil ca la 10 ani de NATO armata română să mai circule în aceste ruginituri? NU VA E RUȘINE?
 Șefului Statului Major General, general Ciucă Ionel Nicolae
Domnule general, sunteți la început de mandat, așa că nu o să vă învinuiesc de lucruri de care nu sunteți -încă-vinovat, deși nu ați fost parașutat în armată, căci până la această funcție ați avut și alte funcții de răspundere, de pe care puteați face ceva pentru a redresa actuala situație a armatei, nu ați avut numai grija promovării, dar dacă la sfârșitul mandatului, armata română va mai fi dotată cu aceste mașini sau mai concret cu acest gen de mașini, indiferent la ce nivel, puteți să considerați că nu v-ați făcut datoria față de militari, față de armată și față de țară. Să nu vă scuzați cu misiunile din teatrele de operații sau alte priorități care vi se dau în plic. Dacă țineți la armata romana, dacă vă pasă de colegii care circulă în sicrie pe roți, cu aripi sau plutitoare, atunci când primiți ordine să construiți baze pentru aliați, cereți bani pentru militarii care lucrează în țară și dacă nu îi primiți, dați-vă demisia. Asta, dacă sunteți general al armatei române. Altfel, ne veți convinge că slujiți alte interese.

Citiți articolul de mai jos și luați aminte, nu vă meritați gradele, atâta timp cât armata română este dotată în halul ăsta iar dumneavoastră vă plimbați la activități oficiale zâmbind și vorbind frumos, ca politicienii.

 Poate pentru unii colegi poate părea nedrept faptul că am fost poate mai dur cu domnul Ciucă, nou suit pe tron și cu mai puțină putere decât ceilalți doi, dar totul are o explicație. De la el, am mai multe pretenții, pentru că îl cunosc, pentru că e militar, pentru că am mâncat din aceeași pâine și la propriu și la figurat și pentru că încă mai sper că nu a fost total pervertit, pentru că încă cred că mai are onoare și că nu a uitat de unde a plecat, dar mai ales cine sunt cei care i-au fost mentori și exemple pe vremea când era elev și tânăr ofițer, plecând de la micul Napoleon de Vânju și terminând cu Mareșalul. De aceea apelul adresat lui este mai lung și mai solicitant.
Lungimea mesajelor este direct proporțională cu gradul de încredere și speranță. Rog pe toți cei ce vor citi acest articol și pe cel de pe Evenimentul Zilei, dacă vor considera că am dreptate și vor dori să facă ceva, să transmită un mesaj pe paginile celor trei, oricât de scurt ar fi, la care să adauge linkul către articolul domnului Stoica. Este rușinos, umilitor și de neadmis ca armata română să nu mai aibă producție proprie, să ajungă se se bucure pentru fiecare Humwee lăsat din milă de americani românilor prin Afganistan, sau de tehnica zombi pe care o cumpărăm din cimitirele aliaților.

 http://www.evz.ro/armata-romana-pe-bune.html Trei mesaje

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.