vineri, 13 mai 2016

Otilia Sava undercover


Oti, legile iubiriiOtilia Sava între legile iubirii si legile războiului.

Am spus în nenumărate rânduri că Oti, cum îmi place mie să o alint pe doamna cu bujorul în piept şi pe soare şi pe ploaie  şi pe stradă şi în baie,  ar cam trebui să fie trimisă acasă până nu subordonează şi cabinetul ministrului, departamentul ui pe care cu oroare îl conduce, sau dirijează sau supervizează cu nepricepere. Dacă nu aş fi ştiut de legăturile de pretinie cu ministrul Motoc aş fi crezut că acesta este inconştient, păstrând iscoada lui Oprea  la conducerea unui departament aşa de important al armatei,  departament care se umflă, se umflă, se umflă  până va plesni ca un balon de săpun, dar care acum practic gestionează tot ce înseamnă societatea civilă, plecând de la media şi terminând cu asociaţiile militarilor. Ce or căuta pensiile militare şi departamentul infrastructură  sau presa  sub umbrela coanei Oti,  să explice prietenul Motoc.  Unii poate au sperat că odată cu căderea lui Oprea va cădea şi doamna Oti, aşa cum a căzut şi cumnatul lui Oprea, dar au sperat degeaba. În primul rând că Oprea încă nu este căzut, şi nici nu va fi belit,  deşi unii văzând că i s-a  pus poprire pe câteva case cred că gata a rămas muritor de foame.
Să fim lămuriţi, Oprea este învinuit pentru abuz, ceea ce e floare la ureche , fie va primi ceva cu suspendare, fie procesul se va lungi până la prescrierea faptelor, pentru a „ clarifica întreaga activitate infracţională” dar oricum va rămâne la butoanele UNPR pentru că este partidul lui şi indiferent cine va fi preşedinte, tot el îl va conduce. Să nu uităm că serviciile secrete ale poliţiei şi armatei au lucrat pentru Oprea şi că el a stocat date de importanţă … penitenciară pentru mulţi, fff mulţi politicieni din diferite partide.
Bun aşa deci, Nicuţ şi-a luat zborul din minister, deşi sau pentru că era cumnatul lui Oprea şi trebuia să se dea un exemplu, să vadă lumea că „vremea lui Oprea” a trecut, dar doamna Otilia este păstrată, ca şi domnul  Zisu, pentru că … la ei nu se poate renunţa. Pe lângă bujorii doamnei Oti, la menţinerea ei pe scaun mai  pune mâna şi soţul care lucrează unde lucrează şi nimeni nu vrea să primească o vizită oficială de la soţul consort.

Dar iată că doamna Oti dă iar cu băţul în baltă, nici nu se putea altfel, la cât de pricepută este, cu ocazia „decesului  morţii” unor „militari din armată” trimişi cu surle şi trâmbiţe dar fără cap prin Afganistan, ca  să îi înveţe pe afgani cum să se apare de talibani. Vai, cu câtă mândrie comunica departamentul doamnei Oti, plecarea militarilor B OS 620 în misiune, unde trebuiau să îi instruiască pe afgani să lupte împotriva conaţionalilor lor. Ghinionul a făcut ca tot ceea ce îi învăţau românii pe afgani, să fie pus în practică împotriva lor.
După incident, conducerea ministerului sau poate a departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul sau poate doar doamna Oti au considerat că nu e nevoie ca prostimea să ştie cum au murit cei doi militari şi a fost rănit un al treilea, pentru că era ruşinos să se afle că cei doi au fost ucişi de cei pe care îi instruiau, deci practic  armata română a instruit nişte criminali, aşa că a dat un comunicat inodor, incolor şi insipid, aşa cum numai Oti ştie:
„Comunicat nr. 131
Data: 07.05.2016
Militari români căzuți la datorie în Afganistan
Doi militari români şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, 7 mai, ora 10.45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani.
În urma incidentului, celor trei militari de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost răniți, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportați imediat la spitalul militar cel mai apropiat. Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit, iar starea militarului rănit este stabilă și urmează să fie transferat la un spital din Germania.
Familiile victimelor au fost anunțate, iar incidentul este anchetat de o comisie militară.
Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiilor militarilor decedaţi şi urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei medicale a celui rănit.
„Am aflat cu profundă tristeţe despre moartea militarilor care au căzut la datorie astăzi, în timpul executării unei misiuni în Afganistan. Atât personal, cât şi în numele tuturor militarilor români, transmit condoleanţe familiilor, prietenilor şi camarazilor lor de arme. Dumnezeu să-i odihnească pe acești bravi ostași și buni români!”, a transmis ministrul Mihnea Motoc.”
Specialiştii în media o să spună că asta era tot ce se putea transmite la momentul respectiv, că era o anchetă în derulare, că nu existau mai multe informaţii. Aiurea, acesta este limbajul  de lemn în care se comunică, nu numai la nivelul MApN ci în toate ministerele sau sectoarele când se întâmplă ceva şi nu se doreşte informarea corectă a populaţiei. La ora comunicatului se ştia foarte bine în ce condiţii şi cine trăsese asupra militarilor români. Aştept ca specialiştii în comunicare ai domnului Iohannis să îi pregătească discursul în care să ne anunţe cu rânjetul deja celebru, că a „urmărit cu atenţie” acţiunile din Afganistan, că se înţelege foarte bine cu premierul şi că  este deosebit de bucuros că Barac Obama l-a lăudat pentru parteneriatul strategic la ultima fotografie făcută.
Apropo de criminali şi inconştienţa mai marilor României, oare cei pe care îi instruiau soldaţii români nu au fost aleşi pe sprânceană, nu au fost verificaţi aşa cum au fost verificaţi imigranţii sosiţi pe meleagurile noastre ? Răspunsul ar trebui să fie „ba da, şi încă mult mai sever!”. Păi dacă e aşa, atunci la ce ne putem aştepta noi, cetăţenii civili în România, noi cei care nu avem la îndemână armamentul din dotare pentru a riposta? Cine poate răspunde la această întrebare?
Imediat după acest comunicat, în aceeaşi zi, în loc să dea detalii cu privire la incident şi condiţiile în care cei trei militari au fost atacaţi, doamna Oti ne informează că :
“ Comunicat nr. 132
Data: 07.05.2016
Militarii căzuți la datorie vor fi avansați în grad post-mortem
Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, îi va avansa la gradul de sublocotenent post-mortem pe plutonierul Iulian Dumitrescu și pe sergentul Adrian Vizireanu, care şi-au pierdut viaţa în timpul executării unei misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan.
Crosul veteranilor de război „VeteRUN – Cupa Steaua”, programat pentru duminică, 8 mai, de la ora 11.00, a fost amânat pentru o dată ulterioară.
Luni, 9 mai, la ora 8.00, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei doi militari.
Conducerea ministerului îşi exprimă profundul regret pentru pierderea celor doi militari şi este alături de familiile greu încercate şi se informează în permanență despre evoluția stării de sănătate a militarului rănit.”
Vă daţi seama, exact asta era ceea ce voia să audă românul, ce grad vor primi post mortem cadavrele trupurilor celor decedaţi şi dacă se mai ţine crosul sau nu. Nici un cuv-nt despre împrejurările în care au murit militarii. Era secret de stat.
Numai că între timp, presa internaţională oferea informaţii cu subiect şi predicat din care reieşea că militarii români fuseseră atacaţi şi ucişi de doi dintre cei pe care îi instruiau.
“Two members of the Romanian special forces in Afghanistan were killed and a third was wounded on Saturday when two members of a local police unit they were training opened fire on them before themselves being killed, officials said.
A statement from the Romanian defence ministry said the incident took place while the men were training Afghan police in the southern city of Kandahar.”
Cu toate astea,doamna  Oti tot nu se lasă şi anunţă şi ea că militarii români au fost împuşcaţi de nişte indivizi îmbrăcaţi în ţinuta forţelor de securitate afgane. Pe doamna Oti, ca şi pe doamna Carmen o interesează ţinuta celor care au tras, nu apartenenţa la trupele pe care trebuiau să le instruiască militarii români.În timpul ăsta doamna Oti ne spune că cei care i-au omorăt pe români purtau uniformă. A uitat să ne spună ce număr aveau la bocanci  cei doi şi dacă aveau ţinuta călcată.
“Comunicat nr. 134
Data: 08.05.2016
Precizări M.Ap.N.
Comandantul detaşamentului românesc de forţe pentru operaţii speciale din Afganistan a transmis, în această dimineaţă, primele constatări ale comisiei care cercetează cauza morţii a doi militari români şi rănirea altuia în Afganistan.
Militarii români îi instruiau, într-o bază de pregatire din apropierea localităţii Kandahar, pe poliţiştii afgani, când s-a deschis focul asupra lor de către persoane purtând uniforma forţelor de securitate afgane. Militarii români au acţionat conform procedurilor din teatrul de operaţii: au ripostat cu foc, ucigându-i pe agresori şi au asigurat zona.”

Aşa considera domnia sa că acoperă rahatul în care  a intrat şi în care se scaldă de când a fost proptită acolo unde este. Dacă ei în place acest acoperiş şi se consideră în siguranţă,  este treaba ei, partea proastă este însă că deciziile ei sunt puse în practică de oamenii din departamentul de presă al MApN printre care ştiu că se află profesionişti care din păcate se descalifiică executând ordine creţe. Nu ştiu cât o să mai îndure aceşti oameni toanele şi inepţiile doamnei Undecover, dar se pare că nici unul nu vrea să  păţească ce a păţit Anghelescu, unul din puţinii care au îndrăznit să o înfrunte. Oricum după această măreaţă faptă, Secţia presă a MApN rămâne datoare cetăţenilor români care aveau alte pretenţii şi care speră să îi vadă scăpaţi de mizeria cu care îi acoperă doamna Oti.
Domnule Motoc, lăsaţi frica, unii oameni încă vă mai cred un om de bun simţ. Scoateţi-o pe doamna Oti din structură până nu vă veţi trezi sub aceeaşi “acoperire” sau poate chiar sub papucul doamnei Sava. Românii, militarii, cei care luptă pe meleaguri străine pentru interese la fel de străine de ei, în timp ce graniţele ţării sunt călcate de soldaţi şi mai străini, familiile celor plecaţi  să lupte în războaie care nu sunt ale lor, merită cel puţin să fie informaţi corect şi oportun, nu să afle de la alţii cum le mor soldaţii, copii, fraţii, colegii. Dacă nu o puteţi demite pe doamna Oti, atunci vă puteţi înainta demisia dumneavoastră. Aveţi de ales!

În decembrie 2015, CSAT , la propunerea clasei politice,  a aprobat creșterea efectivelor internaționale ale României în teatrele de război  în anul 2016. Eu propun ca numărul să fie 588 şi nu este nici o coincidenţă, propun ca efectivele care vor pleca în următoarea tranşă să fie formate aleşii noştri, cei care votează cu atâta usurinţă şi inconştienţă trimiterea trupelor române în teatrele de operaţii.
Dumnezeu să îi odihnească pe toţi cei care au pierit inutil pe melaguri străine!
UPDATE:
Citesc în media că SUA a iniţiat o anchetă internaţională pentru a descâlci condiţiile uciderii celor 2 militari. Ştiu ei ce ştiu, mai ales că acelaşi lucru l-au păţit şi ei în august 2014 când mai mulţi militari americani, printre care un general, au fost omorâţi în incinta Afghan National Army Officers Academy (ANAOA),un alt loc de instruire a forţelor de securitate afgane. Atunci, imediat după incident, purtătorul de cuvânt al Pentagonului John Kirby anunţa faptele , aşa cum s-au întmplat, fără abureli. La noi nu se poate. Poate vor investiga acum americanii şi cine a decis la noi, acuma, mascarea adevărului şi trimiterea unor comunicate de toată jena în care eram informaţi că se anulează o activitatea sportivă, ca măsură luată de minister faţă de incident. DOAMNE CE BĂTAIE DE JOC!
Interesant este că din  primul comunicat  al MApN referitor la incident, Comunicatul nr 131 dat pe data de 07.05.2016, este menţionat că: „Doi militari români şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, 7 mai, ora 10.45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani.”
Ia să vedem la ce oră a înştiinţat The Telegraph despre incident?

Gunmen wearing Afghan military uniforms shot dead two Romanian soldiers in the country’s south on Saturday, officials said, in the first insider attack on foreign troops since the Taliban launched their spring offensive last month.”
Privind ora la care ziarul britanic a dat ştirea, rezultă că  ceva e în neregulă aici. Ori MApN dezinformează  fără a ţine cont de nimic, ori este dezinformat, ori The Telegraph a fost pe mână cu afganii şi a anunţat incidentul înainte de a se petrece, deconspirându-se.
Dar, având în vedere că The Telegraph a preluat ştirea de la France Press, rezultă că ştirea a ponit pe flux mult maiînainte. Cu alte cuvinte MApN DEZINFORMEAZĂ cu privire la ora reală a incidentului, deci ora morţii celor doi militari. E caz penal?  
Cine dezleagă enigma?
http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/07/two-romanian-nato-soldiers-killed-in-afghanistan-insider-attack/
http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/razboiul-romaniei-se-poarta-in-afganistan-404311
http://www.agerpres.ro/social/2015/02/20/grupul-romanesc-de-operatii-speciale-a-plecat-in-afganistan-in-cadrul-misiunii-nato-resolute-support–13-04-46
http://www.evz.ro/socant-militarii-romani-au-fost-impuscati-de-talibani-imbracati-in-uniforme-ale-politiei-afgane.html
http://www.businessinsider.com/afghan-police-officers-killed-2-romanian-soldiers-2016-5
http://www.in-cuiul-catarii.info/2016/02/24/intoarcerea-dragonilor-precizari-care-nu-precizeaza-nimic-10760
http://www.gandul.info/international/atac-armat-terorist-in-afganistan-un-general-american-a-fost-ucis-si-alti-15-militari-raniti-13038928
Otilia Sava undercover

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.