joi, 3 iulie 2014

Tupeiștii

 col
promisiuni electorale

De când cu cearta din Famiglia Bercescu, ziarele televiziunile, parlamentul, românii, nu mai au stare. Toate activitățile, toate evenimentele se subordonează acestui scandal și tot ce se întâmplă trebuie să fie legat de acest subiect.
A plecat Băsescu la Bruxelles să ne reprezinte. Perfect, o ocazie rarisimă ca Parlamentul lui Ponta  să se adune și să dea o declarație prin care să ceară lui Băsescu să își dea demisia, deși acesta spusese deja că nu și-o va da. De ce totuși a insistat Ponta să se dea această declarație inutilă juridic ? Uite așa, ca să îi asigure lui Băsescu și implicit României un bun venit plin de grație. De fapt el a urmărit să facă o scurtă verificare a voturilor pe care poate conta în Parlament, să verifice loialitatea unor aliați fără să piardă nimic, să se laude că USL încă există, și să arate românilor că el este singurul care se mai luptă cu Traian Băsescu, deci singurul care merită voturile românilor. Sub aceste aspecte, Declarația și-a atins toate scopurile. Doar că a fost inutilă din punctul de vedere al românilor care rămân în continuare pe cap cu doi mafioți mincinoși, Ponta și Băsescu, după cum se consideră amândoi unul pe altul.
Între timp, lucrurile decurg normal, fiecare își vede de treaba lui, de minciunile lui, de propriile viziuni și propriile trompete și argumente cu un tupeu demn de o cauză mai bună.
Tupeu de președinte
Matrozul, matrafoxatul, matolul, matelotul, cum îi spun adversarii politici, depăşeşte cu mult orice închipuire în materie de tupeu şi ar trebui ca undeva, când se va întâmpla -Dumnezeu ştie când – să treacă şi el în lumea celor drepţi, dacă nu cumva va primi o decizie de la CCR cum că nu este Constituţional să moară, deci când va muri, cineva va trebui să îi preleveze glanda tupeului aşa cum i s-a prelevat după deces glandul lui Terente, pentru a se vedea cum a fost posibil să fie aşa de mare.
Să ieși pe post la câteva zile după ce ai spus cu gurița ta prezidențială că știai de  la fratele tău de un an de zile că e șantajat și să spui acuma că nu știai nimic de relația dintre frate și pușcăriaș și că serviciile nu te-au informat cu nimic, deci vezi doamne ești alb ca neaua și nu ți se poate reproșa nimic, trebuie să ai un tupeu cum nu mai există. Să încerci să îți susții neimplicarea în scandal și să încerci chiar să îți scoți fratele basma curată prin faptul că Bercea a primit 7 ani, nu un an cât i-a promis Mircea Băsescu, este însă culmea tupeului. Acest lucru pentru orice om cu scaun la cap dovedește nu că Micea nu a luat banii sau nu a promis că va interveni, ci doar că NU S-A ȚINUT DE CUVÂNT ceea ce arată că e nu numai un infractor dar mai este și unul fără cuvânt care nu respectă nici legea și nici legile nescrise ale infractorilor.

Orice om de stat chiar şi din imaginara Liliputanie, dacă s-ar fi aflat în poziția lui Băsescu, ar fi demisionat, dar preşedintele nostru nu este un fitecine, el este Băse, şi el circulă după alte legi. El dă foc la vapoare, pune subordonaţii să îl care în spinare, dă capete în gura, dosuri de palmă copiilor şi m… sindicaliştilor și toate astea fără să i se întâmple nimic. El nu poate face ce ar face oamenii ordinari, el este o fiinţă extraordinară.
Tupeu de premier
Un alt tupeist este domnul Ponta. Domnul Ponta, cel care își schimbă declarațiile ca și domnul Băsescu de la o zi la alta, așa cum schimbă șefii institutelor care leagă cutremurele din Izvoarele de exploatările prin metoda fracturării hidraulice, continuă să facă mișto – cum ar spune Băsică – de români, încercând să îi convingă din nou că el vrea să îi scape de Băsescu. A mai jucat teatrul ăsta, când cu suspendarea, când în țară se lăuda că îl demite pe Băsescu, dar la Bruxelles semna acte de supunere în 11 puncte, apoi acte de coabitare. A mai jucat teatrul luptei pentru drepturile românilor și când le cerea să voteze USL ca să nu mai fie nevoie să stea la mâna UDMR, în timp ce el semna înțelegeri secrete cu același UDMR și le promitea maghiarilor  că îi ia la guvernare. A mai jucat teatru și când promitea românilor că luptă pentru o justiție curată, dar o demitea pe doamna Pivniceru de la Justiție, pentru că se împotrivea numirii lui Kovesi la DNA. Acest om acuma vine cu același tupeu și vrea să ne convingă că el vrea să ne scape de coruptul Băsescu, dar  pentru a-l înlocui cu coruptul pe care îl va sprijini el. Nici asta nu mai e de crezut pentru că declarativ spune una, iar practic face alta. A înființat comisia Nana jurând că va face lumină în acest caz și totul va fi transparent. Când cazul se apropia de sfârșit și membrii Comisiei au fost amenințați en gros și en detaille că nu își mai găsesc jumătățile acasă, în loc să lase comisia să își prezinte singură dosarul, intervine șmecher și face plângere penală împotriva lui Băsescu, pe cazul Nana, astfel încât Comisia să nu mai poată să își prezinte concluziile pentru că acuma cazul este sub lupa procuraturii care la rândul ei nu poate face nimic pentru că Băsescu are imunitate. Deci frecții.
După cum am spus mai sus, gluma cu Declarația parlamentului privind demisia lui Băsescu nu trebuie luată drept altceva decât o glumă și o lovitură de imagine. Dar ceea ce dovedește că de fapt nu dorește demiterea lui Băsescu, alături de care își bate în continuare joc de români este numirea lui Rus la Transporturi. Nu știu câți se așteptau la această numire sau mai bine zis la reevaluarea ”trădătorului” Rus, dar eu am văzut-o chiar din ziua în care a fost mazilit, pasămite pentru ascunderea și neactualizarea listelor electorale. Încă de atunci am spus că de fapt Rus a executat ordinal lui Ponta și va fi reevaluat. Că Rus este omul lui Băsescu este de notorietate. Aparent, numirea lui acum în guvern ar fi o sinucidere pentru Ponta. Să ne amintim că Băsescu a acceptat nominalizarea lui Ponta ca prim ministru numai dacă îl pune pe Rus la interne. Aparent, readucerea lui Rus în guvern nu are nici o logică, nu are nici un sens ar fi o prostie și nu există nici o explicație. Aparent doar. În realitate această numire arată că între Băsescu și Ponta se desfășoară un joc ca și între Bahmu și Prigoană, cu toate ingredientele, divorțuri, împăcări, bălăcăreli, chiloți scoși pe sfoară la uscat, etc. Această numire demonstrează că toată cearta Ponta – Băse, este o cearta regizată și că de fapt așa cum și-au împărțit justiția își împart și țara, sferele de influență, posturile, numirile  și banii. Bercea și familia lui vor ieși șifonați oricât ar sifona ei, pentru că nici o justiție, nici a lui Băsescu nici a lui Ponta nu îl va condamna pe Mircea, nici pe Ioana Băsescu, nici pe Traian sau va lua ceva cu suspendare , dar nu cred că se va merge până acolo. Toți cei care vor apuca – din greșeală sau prostie – între ei, crezând că ajutându-l pe unul sau pe altul fac un lucru bun se vor frige, inclusiv Voiculescu cu toate televiziunile lui. Apropo, mai știe cineva ceva de domnul Dragotă, cel iubit de MRU și promovat de Rus? Uite eu am bănuiala că în curând îl vom vedea pe Rus la interne și pe Oprea înapoi la apărare unde trebuie să îl apere pe cel care conduce ministerul în locul lui. Sper că nu vă gândiți la Dușa. Dușa e de décor el face doar vizite și poze.
Tupeu mediatic
Vorbind de televiziuni, avem aici un alt tupeist. Până acum ceva timp, postul Realitatea părea un post echilibrat, care critica oarecum distant ambele palate. De când însă domnul Ponta nu l-a lăsat pe domnul Rareș Bogdan să se joace cu Televiziunea Română, acesta, și odată cu el aproape toată televiziunea, au devenit nu doar anti Ponta ci pro Băsescu. Așa cum spuneam, nici nu știu săracii că de fapt cearta lui Ponta cu Băse e de ochii lumii și se bagă la mijloc, dacă nu cumva toate televiziunile știu și își bat joc alături de cei doi coabitanți și parlamentari de proștii care plătesc taxe și le umplu buzunarele. Cert este însă că domnul Bogdan alături de traseista Lavinia Șandru, cea care se declara singură centurista  politicii românești, depun eforturi supraomenești, care întrec și proverbialul pupincurim al lui Turcescu, să ne demonstreze că Băsescu este nevinovat, că este victima unui complot al serviciilor secrete ale internelor sau mai știu eu ale cui, că Bercea ar fi unealta nu știu cărei falange poate a lui Putin, cine știe. Domnul Rareș l-a adus din nou în platou pe domnul Oancea, un fost procuror militar, care a suferit și el dar nu pe timpul lui Ceașcă, când toate au mers unse pentru el și care le știe el pe toate și cu un aer de tătuc dă din el ipoteze fabricate în Cotroceni, pe care cei cu tătucu în suflet le titrează apoi drept postulate. Ne spune el, domnul Oancea, încercând să ne convingă astfel că Mircea nu a luat bani, cum că țiganii -pe care el îi cunoaște bine- nu dau niciodată banii înainte. Serios domnule Oancea? Hai zii ”să mor io dacă te minț”. Atunci banul de aur dat lui Maria Băsescu, ca cadou, a fost înainte sau după?
Tupeu de SRI-st
Tot la categoria tupeu intră și domnul Maior, fie-i SRI-ul eficient. La cererea Parlamentului, vine domnia sa să ne spună ce și cum în problema informării domnului Băsescu cu privire la clanul Bercea. Vine finul lui Ponta și ne lămurește că serviciul pe care îl conduce a dat informări încă din 2001, de pe timpul lui Iliescu, vizavi de activitățile multiple ale clanului Bercea și ne și spune cam în ce domenii încât te crucești că mai e cineva liber în neamul acela. După câte a spus, te miri că aia mica, aia botezată de Mircea, mai e liberă și nu au săltat-o băieții cu biblia să o întrebe ce lapte a supt și de ce. Ei bine, cu toate că domnul Bercea se afla în vizorul SRI și al altor organe, bănuiesc că și STS încă din 2001, nimeni nu a reușit să afle înainte de a spune chiar Bercea, că Mircea Băsescu a primit bani și a promis că îl scapă pe ăl bătrân cu doar un an de pușcărie. Cum dracu? Păi nu erau băieții de la ambiental cu timpanul pe el cum au fost pe Duicu? Adică să stea ei geană pe un șef de consiliu județean dar să nu urmărească atâția ani convorbirile unui mafiot șef de clan care era un declarat pericol la adresa siguranței naționale? Cine să creadă așa ceva? Unde sunt înregistrările SRI pe cazul Bercea și de ce nu le cere procurorul de caz, dacă SRI-ul îl avea în vizor încă din 2001? Oare să nu fi înregistrat SRI-ul discuțiile dintre Bercea si membrii familiei sale cu Mircea Băsescu si Marian Căpățână? Să fi fost SRI-ul atât de ageamiu? Domnule Maior, să îmi fie cu bănat dacă în cazul lui Băsescu mai sunt dubii, în cazul dumneavoastră și al șefului SPP , demisia se impune. Este adevărat, încercând tot cu tupeu, să împăcați și capra și varza, ați spus că totuși președintele nu a mințit când a afirmat că nu ați trimis nici o notă privind relația Mircea Băsescu – Bercea dar eu v-aș întreba de ce ? De ce nu l-ați informat că prin această relație – de care de altfel știa – se pune în pericol instituția prezidențială și chiar viața familiei prezidențiale? De ce nu l-ați informat dumneavoastră pe președinte că fratele îi e șantajat? Nu ați știut? Nu ați luat în calcul această posibilitate, care iată acuma se confirmă, pentru că doamna Doina Băsescu țipă din gură de șarpe  că se simte amenințată și nu mai este în siguranță? Dacă nu ați luat în calcul și nu l-ați informat pe președinte, domnule Maior, înseamnă că sunteți incompetent, orice om de bun simț v-ar fi spus că apropierea de astfel de oameni este un pericol pentru orice om cinstit. Sau ați luat cumva în calcul faptul  că familia prezidențială nu ar fi cinstită, deci nu are de ce să se teamă? Dacă asta vă e justificarea, sunteți absolvit de orice vină, dar altfel se impune demisia de onoare. Dar dumneavoastră aveți tupeu și asta e suficient, chiar nu am auzit pe nimeni să își dea demisia din tupeu. Am uitat, pe dumneavoastră vă interesează doar eco-anarhiștii care se opun exploatării gazelor de șist și otrăvirii pământului prin cianuri. Pentru domnia voastră adevăratul pericol îl constituie cei care se opun vânzării rezervelor de aur, metale rare și eventual inovații în domeniul nuclear și presa liberă. Ce se mai aude cu arhiva de la Pitești? O întrebare mai aparte însă : Dacă, așa cum ați declarant acum un an, scopul SRI este ”de a contribui la relansarea economică obținerea de venituri la bugetul de stat, ocuparea forței de muncă, dezvoltarea durabilă a României” cum spuneați cu ocazia raportului privind Roșia Montana, de ce l-ați urmărit pe bietul Bercea, că doar a dat de lucru slavă Domnului la o grămadă de oameni, începând de la polițiștii de sector, la paznicii de la depozitele de fier vechi, polițiștii de la moravuri, vameși, procurori și judecători și când nu le-a dat de lucru, le-a dat bani, deci le-a ridicat nivelul de trai. Ce aveți cu el domnule Maior, că e băiat bun, așa cum spunea un alt tupeist.
Tupeu de primar
Alt tupeist este  domnul Mazăre cel care pare să fie avocatul infractorilor. După ce a scos în presă drena lui Nicușor Constantinescu, fratele amicul și sper și colegul de celulă, urmând ca în curând să ne arate plosca și pamperșii, domnul Mazăre sare în apărarea lui Bercea și îl declară erou național, spunând că iată, românii ar trebui să pupe mâna balaoacheșului, pentru că ne-a scăpat de Băsescu. Să moară Ciacanica? Domnule Mazăre, uitați că între a vrea și a putea este distanță mare, dar eu am dubii chiar și că ar vrea cineva să îl demită pe Băsescu, nu numai să și reușească. Pe de altă parte, dacă vi se pare că trebuie neapărat să îi mulțumiți lui Bercea, faceți-o personal, eventual faceți-l cetățean de onoare al orașului Constanța sau băgați-l în viitorul clip cu Mamaia dar vedeți să nu fie tot pe o melodie plagiată, că se supără Ponta. Vă recomand chiar ca în viitorul car alegoric să îl interpretați pe Bercea băgând cuțitul în nepotu-său iar fetele de lângă domnia voastră să fie cele puse de Bercea să lucreze prin occident, că vi se potrivesc, dumneavoastră aveți o beretă roșie, ele un felinar. Iar dacă este să vorbim de trafic de influență, cum ați eticheta un om care intervine la primul ministru să schimbe un om dintr-un minister pentru că nu îi dă lui un aviz? Nu e așa că ați spune că e hoțul care strigă hoțul? Curat tupeu!
Tupeu de parașutist
Doamna Udrea parașutista, consideră că cea mai bună metodă de a-l apăra pe Băsescu este să vorbească despre tupeul lui Tăriceanu care pe când era premier umbla cu bilețele roz la Băsescu pentru a interveni într-un dosar și chiar aduce în fața presei un astfel de bilețel păstrat de Băsescu din 2005 și amenințând că îl dă în judecată pentru trafic de influență. Uite unde era Izaura din Pleșcoi. Dar până acuma ce ați făcut doamna Elena și de ce ați ascuns bilețelul 9 ani bătuți pe muchie ca să veniți cu el la Rezboiu? Cum se numește asta în termeni juridici? Termenii tăinuire, șantaj  spun ceva? Cum ne mai auto-incriminăm noi încercând să ne dăm deștepți. Dar de ce nu spune doamna Udrea nimic despre intervenția fostului coleg de partid actualul candidat Cătălin  Predoiu, care îl ruga pe domnul Băsescu să intervină pe lângă Ponta să îl ia și pe el în guvern? Sursa este credibilă, first class, domnul Băsescu singur recunoaște pe postul favorit B 1, că a făcut trafic de influență: ”M-a deranjat că îmi dădea lectii domnul Predoiu când el a fost la mine să mă roage să vorbesc cu Ponta să îl mențină și în guvernul lui. Am vorbit, dar cu o anumită motivație m-a refuzat. Omul ăsta să nu îmi dea mie lecții publice. Să candideze, dar să nu mintă. Să spună de ce nu l-a vrut pe Morar la DNA și de ce a vrut sa rămână în guvernul Ponta. Eu am fost onest, am vorbit cu Ponta, dar nu l-a vrut”. Deci în cazul Predoiu, domnul președinte a fost onest, a vorbit cu Ponta, dar în cazul Bercea nu a mai fost. Ce face DNA-ul se face ca nu vede? Dar doamna Udrea? Doamna Udrea, nu vede oare că în încercarea sa de a-l salva pe Băsescu cu episodul ”bilețelul roz” la care adăugăm cazul Predoiu, nu face altceva decât să evidențieze faptul că Bercea când a apelat la familia Băsescu a venit pe un drum bătătorit și că practic încercarea sa se justifică prin chiar declarațiile lui Băsescu? A făcut și Bercea ce a făcut și Predoiu, care e problema?
Tupeu de penelist
Marele penelist Orban nu ratează nici el ocazia de a ne arăta că și PNL-iștii au tupeu. Iese domnia sa în fața parlamentului și ne spune că ”ei este de acord” cu demisia lui Băsescu, dar nu ca să poată să fure ei în locul lui, cum vor pesedeii, ci pentru că ei vor să înlăture corupția, ei fiind partidul îngerilor. Nu este chiar tupeu să vii cu astfel de declarații, când ești parte din  partidul cu cei mai mulți miniștri demiși pentru incompatibilitate sau acte penale? Dacă poate să socotească  câți miniștri PNL au fost scoși din guvernul Ponta, îi dau o ciocolată, dar nu poate pentru că depășesc degetele mâinilor proprii. Îi amintesc domnului Orban celebra replica a colegei Carmen Hărău, care a pus punctual pe I „Au fost la Hunedoara urări de bine, a fost entuziasm, dar au fost și reproșuri. Ghiciți ce ne reproșau? Nu reproșau viața grea pe care o duc, reproșau că Ponta fură singur și noi l-am lăsat” Nu e așa domnule Orban, că asta e supărarea dumneavoastră? Asta e diferența dintre Ponta și dumneavoastră, ei pot fura, că sunt la putere și dumneavoastră nu. Cât tupeu domnule, cât tupeu!

Tupeu de general
Un ultim tupeist, fără nici o legătură aparentă cu cazul Bercea, un oarecare domn general Dumbravă de la SRI vrea să ne intre în calculatoare fără avizul procuraturii. Nu că nu ar face-o deja, grație colaborării strânse dintre fostul securist Ghiță, șeful RDS-RCS, sau sistemelor de telefonie, dar vrea ca totul să fie ”legal” să nu ne mai intercepteze mailurile cu teamă că i-am putea da în judecată. Se justifică domnul Dumbravă spunând că – vezi Doamne – internetul este ca o rețea de autostrăzi –inexistente de altfel în România – și că calculatoarele sunt ca niște mașini care circulă pe șoselele internetului și trebuiesc monitorizate pentru ”securitatea traficului”. Să dea benga în el de nu e așa. Păi atunci eu voi propune să i se pună capul sub urmărire, pentru că mintea omului la modul general este ca o rețea de canale de scurgere prin care circulă gânduri care mai de care mai cretine, fetide, contagioase, dangeroase, anarhiste, ca niște viruși pe internet, gânduri care pun în pericol siguranța mentală a cetățenilor. Dacă informațiile virtuale din calculatoarele oamenilor sunt atât de periculoase pentru SRI, atunci gândurile, care sunt în permanență la purtător, sunt și mai periculoase pentru că pot fi folosite tot timpul. E timpul să interzicem oamenilor și dreptul de a gândi pentru că pot pune la cale atentate periculoase. Proiectul domniei sale este o dovadă certă. Ce spuneți Big Brother Dumbravă, nu inițiați un proiect de lege privind siguranța minții românilor, că văd că le aveți cu ideile. Cum rămâne cu prezumția de nevinovăție, dacă dumneavoastră ne tratați pe toți ca infractori și ne intrați in calculator presupunând că avem cârcâiaci pe sistem?
Lista ar putea continua, dar asta ar însemna să nu mă mai opresc din scris. Toți politicienii români când sunt prinși  cu mâța în sac, în loc să dea explicații ce caută ditamai leopardul în curtea lor, se apucă să vopsească la greu gardul vecinului în culori cât mai țipătoare, în speranța că îți va lua ochii și nu vei mai vedea ce se petrece în curtea lor. Așa că mă opresc citând un vers din –cine știe- un alt coleg al domnului Zgonea:
”Voi sunteți urmașii Romei, niște răi și niște fameni, i-e rușine omenirii să vă zică vouă oameni!”
http://www.obiectiv.info/udrea-protestam-pentru-a-le-arata-parlamentarilor-majoritari-cat-de-ipocriti-sunt_47258.html
http://www.revista22.ro/-traian-basescu-predoiu-sa-numi-dea-lectii-a-venit-la-mine-in-cabinet-sa-ma-roage-sa-vorbesc-cu-ponta-sal-mentina-ministru-candidatura-lui-isarescu-o-gluma-32489.html
http://www.evz.ro/alegeri-europarlamentare-2014-gafa-de-campanie-deputat-pnl-suparat-ca-psd-a-fost-lasat-sa-fure-singur.html
Tupeiștii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.