duminică, 13 iulie 2014

Partide mici care se dau fete mari

Prolog
Ion și Măria se despart seara la poarta, Măriei. Ion o pipăie sub fustiță încercând mai mult decât un simplu good-bye kiss. Măria i-o taie scurt: ” Nu Ioane, nu se poate ce vrei tu, în primul rând pentru că sunt fată mare, în al doilea rând pentru că de câte ori o fac aici la poartă, mă doare spinarea.”
marul discordiei
Milog
Mare scandal mare în PMP, cel mai mic partid politic. Mic mic, dar cu pretenții mari. După divizarea PDL, atunci când Băse, supărat că PDL-ul lui drag i-a tras clapa și a ales la conducerea haitei un buldog în loc să aleagă o cățea s-a lepădat cu lacrimi în ochi de ei și a decis înființarea unei mișcări populare cu pretenții de partid pe care să i-l facă cadou parașutistei, unii dintre ”telectualii” vechiului partid s-au lepădat de Blaga și au trecut la mișcare gândind că o să facă mușchi sau că dacă și-i încordează, îi bagă cineva în seamă. Nu le mai pomenesc numele acestor indivizi care fie din teamă, știindu-se la mâna marinarului, fie din obediență congenitală fie din speranța că vor prinde marele loz în micul partid au defecat la noua structură, nu merită. Mulți din ”rasații” fostului PDL au crezut că totuși pleșcoianca nu va fi promovată la conducerea partidului, nici propusă la președinție, toți o vedeau așa cum o văzuseră până atunci, o blondă care venea uneori la Cotroceni să alimenteze, sperând că reprezintă doar un capriciu al lui Băse și până la urmă acesta va alege la conducere un bărbat adevărat. Greșeală, Băsescu a făcut o adevărată pasiune pentru salamul săsesc de Pleșcoi, s-a îndrăgostit de ”S”-ul și”R” – ul pe care oricât și le-ar masca, blonda nu le poate ascunde. Deci ”point of no return” sub acest aspect, toți masculii din PMP trebuie să ”aknowledge this”. Doi dintre ”greii” teamului deja au prins ideea și s-au retras din cursă. Oricât ar fi alergat, tot pe locul 2 ieșeau și ei au pretenții. Cine mai rămâne, ori nu are pretenții, deci personalitate, ori se consideră sub toate aspectele sub parașutistă și își acceptă poziția de veșnic supus în cadrul haitei.Când Paris a dat mărul Afroditei, a declanșat războiul Troian. Când Traian a dat mărul Elenei, a declanșat războiul din partid.
Prințul fermecat
Ultimul ieșit din cursă nu neapărat din cursa politică cât din cursa lui Băsescu, este domnul Baconschi, fostul ministru de externe, un tip cu pretenții intelectuale așa cum se lăuda prin martie 2013, când se lepăda de buldog și pupa pupa marinarului: ”Deşi am lucrat, ca diplomat, cu multe guverne şi cu toţi cei trei preşedinţi ai României post-comuniste, m-am ataşat de Traian Băsescu, atât ca persoană, cât şi ca politician. El a câştigat atâtea victorii cu sprijinul PD şi mai apoi al Alianţei DA, însă şi cu suportul, după mine esenţial, al elitei intelectuale cu vederi de dreapta. Fără “noi ăştia” – de la 22 şi GDS, până la Alianţa pentru un Parlament Curat, fără societatea civilă, fără Pleşu, Liiceanu, Patapievici şi atâţia alţii, proiectul de reformă a statului şi fixare a ţării în UE şi NATO nu ar fi fost lansat cu atâta legitimitate, entuziasm şi speranţă comună.”
De fapt telectualul Baconschi era foarte priceput în pupături politice, în pupa sau prora celor aflați pe val. În 2010 când Elena Udrea era votată șefa pedeliștilor bucureșteni, Teo se declara fermecat:
“Eu, Elena, sunt foarte bucuros să lucrez cu tine. Trebuie să faci eforturi monumentale ca să nu cazi sub farmecul tău, în calitate de coleg. Eşti inteligentă, eşti frumoasă, eşti tenace, ai anduranţă la mediul general dezgustător al politicii româneşti şi nu te deranjează vecinătatea oamenilor de valoare, ceea ce înseamnă că vei putea face cu oricine echipe de valoare şi PDL are probabil nevoie de acest lucru”Acum nu știu dacă cuvintele sale erau sincere sau doar un copy-paste după declarațiile făcute altor vulpițe fermecătoare cu care a lucrat la externe.
Ciao bambina
Ultimele evenimente arată că domnul Baconschi tratează și partidele așa cum tratează femeile: le face declarații de dragoste și le iubește atâta timp cât primește sau speră să primească ceva, apoi când dispare interesul dispare și dragostea. Marți 08.07.2014, telectualul Baconschi a divorțat de PMP, nu fără a scoate lenjeria fostei iubite pe sârmă: “În acest rezumat nu intră mii de detalii: lovituri interne, nedreptăți, abuzuri, umilințe. Nu intră nici tensiunile din PMP, după ce Florin Popescu ieșise – la un prim scrutin intern – cap de lisăa, sau pentru cei 100. 000 de euro care mi-au fost ceruți, cu scandaluri și insulte, pentru a fi “tolerat” pe locul 3 (considerat eligibil): evident, nu aveam de unde să “scot” o asemenea suma…” E bine de știut pentru viitoarea ”iubită” a lui Teo, câte mii de lovituri în posterior este dispus să primească până să plece.
Vaaaaaaaaai, ce rușine…

Presa a sărit imediat în sus, nu atât pentru lipsa de eleganță a ”rasatului” diplomat care își sufla nasul zgomotos și abundent pe pagina sa de FB, cât ”mirată” că în România anului 2014, locurile pe listele de candidați ale partidelor se cumpără. Ce să vă povestesc, nu știa nimeni asta, nu se mai întâmplase, este o noutate, fetele mari au căzut pe spate. Câtă prefăcătorie, cât orgasm mimat pe unele televiziuni. Imediat doamna Udrea, șefa de partid a sărit în sus, spunând ceva de sponsorizări iar domnul Baconschi, realizând că nu poate proba ceea ce a spus și a vrut să spună, o dă la întors și se ”explică” : ” Repet ceea ce am declarat adineori la Hotnews, ca să curmăm speculațiile de tip “scandal du iz de corupție în PMP”. Li s-a cerut candidaților să obțină sponsorizări legale pentru a finanța campania, nu să vină cu geanta la cineva. Orice altă “interpretare” a spuselor mele e scoasă din context în mod abuziv”.
Să îmi fie cu iertare, dar dacă nici fostul șef al diplomației nu se mai poate exprima coerent și face declarații confuze care pot fot fi interpretate greșit, atunci domnul Baconschi nu prea avea ce căuta să ne reprezinte pentru că asemenea declarații ne puteau costa. Cred că trebuie să se facă o verificare a tuturor declarațiilor și acordurilor întocmite și semnate de domnul Baconschi, pentru a ne asigura că nu există și pe acolo astfel de scăpări interpretabile.
Antecedente demascatoare
Pe mine însă această precizare a domniei sale nu m-a convins, cu atât mai mult cu cât am dovada, sau mai bine spus, declarația unui alt fost membru al PDL, plecat din partid din cauza aceleiași parașutiste, care declara fără jenă dar și fără teamă, că partidele politice obișnuiesc să stoarcă bani de la candidați pentru a fi puși pe listă iar poziția era stabilită în funcție de ”cotizație”. Iată ce îmi declara într-un interviu domnul Antonie Solomon, legat exact de subiectul ”bani pentru locuri eligibile”:
” Da, eu ştiu că sumele care se dădeau pentru accederea pe poziţii eligibile pe liste de alegători ale partidelor, erau mult mai mari. Acum e mai greu să fii ales după sistemul acesta uninominal. Dar sumele erau mult mai mari. Ştiu cazuri concrete aici în Craiova de oameni care făceau parte dintr-un anumit partid şi sperau că dând bani să ajungă pe locuri eligibile. Se poartă asta.”
Asta spune Antonie Solomon în campania din 2012 când apăruse scandalul cu Dan Diaconescu care ceruse conform unor declarații, bani pentru cei care doreau să candideze. Înainte apăruse un alt caz la Pitești, deci problema nu e nouă, nu e o inovație a unora dornici de senzațional, efectiv se practică și atunci nu înțeleg de ce atâtea mofturi și crize de pudibonderie când treaba este clară. Că îi spui sponsorizare, că ăi spui cotizație, că îi spui șpagă, rezultatul este același, cu cât suma este mai mare cu atât locul pe listă este mai sus. Partea proastă este că la partide oficial se înregistrează numai o mică parte din suma declarată dar proporțională procentual cu cea reală, în așa fel încât toți pretendenții să știe de ce este fiecare acolo unde este. Asta ca regulă generală. Au fost și sunt însă și cazuri de persoane care nu au cotizat, pentru că numele lor spunea ceva și aducea imagine și un loc într-o circumscripție în care șansele partidului erau mici. Așa a ajuns actuala senatoare Cristiana Anghel să candideze contra lui Solomon, într-un colegiu de care fugeau toți pesediștii care oricâți bani ar fi adus, nu îl puteau egala pe Solomon și ar fi fost făcuți praf imagologic. Pe Cristiana Anghel însă Solomon nu a putut-o distruge, nu avea ”mâner” și a considerat-o o pradă ușoară, pentru că nici bani de campanie nu a avut, PC-ul a aruncat-o acolo și cu asta basta, mai mult au muncit pentru ea cei din stafful lui Olguta. Să nu uit, în scandalul din PP-DD se vorbea de o sumă de 60000 de euro pentru un loc eligibil. Domnul Baconschi ar putea fi supărat sub acest aspect, pentru locul 3 suma de 100000 este cam mult, dar să nu uităm că este totuși vorba de partidul lui Băsescu, nu de cel al lui DD, iar în familia Băsescu sumele se ridică peste 250000 euro.
Epilog
Deci fetele mari din partide și media care încearcă acum să răcească ciorba spunând că de fapt nu e vorba de șpagă, ci de sponsorizări legale, să lase ciocul mic, dacă legea partidelor politice admite aceste mânării, nu înseamnă și că este corect ceea ce se întâmplă, înseamnă doar că partidele au făcut și votat o lege strâmbă care le permite să ia șpagă legal.

http://baconschi.ro/
http://www.cotidianul.ro/baconschi-catre-udrea-elena-trebuie-sa-fac-eforturi-monumentale-sa-nu-cad-sub-farmecul-tau-130011/
https://www.facebook.com/teodor.baconschi.3?fref=ts
http://www.in-cuiul-catarii.info/2012/11/01/antonie-solomoneu-stiu-ca-sumele-care-se-dadeau-pentru-accederea-pe-pozitii-eligibile-pe-liste-de-alegatori-ale-partidelor-erau-mult-mai-mari-1411

Partide mici care se dau fete mari

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.