miercuri, 9 iulie 2014

Salvatorii României

Salvatorii Romniei
S-a umplut țara de trădători care se pretind salvatorii României. Se spune că culmea nesimțirii este să dai brânci unui bătrân pe scări, apoi să îl întrebi de ce se grăbește. Nici nu putea să apară o asemenea ”glumă” în altă parte decât în România, țara tuturor posibilităților, țara în care nesimțirea tronează.
Aud din presa centrală că miercuri a avut loc o ședință a CSAT care a stabilit, decretat, descoperit, sau dat în bobi, că situația din Ucraina nu prezintă un pericol la adresa României.
În Mai 2014, când Ponta cerea convocarea CSAT pe marginea situației din Ucraina, domnul Băsescu se opunea categoric, “Acest semnal nu trebuie dat, pentru că România nu este în pericol de a fi atacată”
Domnul Corlățean, șeful Externelor însă avea o altă opinie: “Eu cred că era şi este oportună o reuniune a CSAT fără să impunem noi de la Guvern. Este o decizie a preşedintelui. Evoluţiile sunt însă atât de dinamice, evoluţii au fost dramatice în ultimele săptămâni astfel încât poate că ar fi fost bine să avem o şedinţă a CSAT”
La rândul său tot atunci domnul Ponta declara plin de încredere:
“În mod foarte clar cetățenii români și România nu se află în niciun fel de pericol și nu există nici o amenințare. Este necesar un mesaj foarte clar, în așa fel încât cetățenii să aibă siguranța că nu există azi niciun fel de pericol.”
Păi dacă era așa, de ce cerea întrunirea CSAT, doar așa ca să se mai dea la Băsescu și să arate lumii cât este el de preocupat de viața românilor? Mie mi se pare că CSAT se întrunește după cum are cheful câte cineva sau când mai trebuie să se vândă câte ceva, un teren, o bucată de țară, ceva gaze, să se mai facă ceva baze străine, deci interese ale altora, nu ale cetățenilor români.
Din câte se vede, siguranța națională fluctuează în funcție de culoarea politică și interesele personale sau de partid ale celui care o analizează, nu de situația reală din teren. Când în România capacitatea de apărarea țării, starea de operativitate a armatei ajunge la 40%, dispare efectiv o categorie de forțe, țara nemaiavând suport aerian propriu, iar premierul se ocupă de subordonarea șefului serviciilor secrete ale armatei și al serviciilor armatei, cum să nu ajungă să ceară trupe străine, cine să ne apere, pentru că armată nu mai avem. Dar atunci poporul trebuie să își aroge și el dreptul să ceară o altă conducere, să aducă conducători străini, de vreme ce conducerea națională nu este capabilă să îi apere interesele. Ce ar spune domnii politicieni dacă românii ar aduce un guvern străin, un președinte străin și un parlament străin la conducerea României, ar face o bază politică undeva într-o fostă unitate militară şi ar cere dislocarea unor politicieni străini care să conducă ţara aşa cum ei, politicienii aduc armate străine să ne apere? Cererea lor ar fi mult mai justificată decât cea a politicienilor de a înființa baze militare străine exact unde a fost tăiat Mihai Viteazu. Prin ceea ce au stabilit diriguitorii României, printr-o coincidență dureroasă, după mercenarii lui Basta, Câmpia Turzii va primi mercenarii NATO, pasămite pentru a-i apăra pe români, numai că românii nu vor fi salvați ci decapitați din nou și odată cu ei și colegul lui Zgonea.
Adevărul este că situația din Ucraina, sau mai bine spus declarațiile și măsurile luate de conducerea țării împotriva unor demnitari ruși din exces de zel și hemoroizi, au adus România într-o situație dacă nu periculoasă, cel puțin foarte sensibilă. Deși ei țipau că Rusia ne va ataca și pe noi și Moldova pentru a-și justifica declarațiile iresponsabile, asta nu s-a întâmplat și nu se va întâmpla, dar s-a întâmplat și se va întâmpla ca Moskova să ia la rândul ei măsurile pe care le poate lua, de natură economică. Gazul rusesc și mai nou exportul de carne de vită în Rusia au fost banate, așa că bovinele din România au primit un răspuns pe măsura măsurilor și declarațiilor. Că Rusia va sista probabil exportul de gaze şi către România sau va ridica preţul la cote imposibile, e de aşteptat, dar asta nu îi deranjează pe conducătorii României, dimpotrivă, le va da apă la moară pentru a solicita sau de fapt impune exploatarea gazelor de şist care pasămite ne vor asigura independenţa energetică, dar de fapt le vor umple lor conturile şi ne vor secătui nouă resursele în favoarea companiilor consilierilor speciali şi a partenerilor strategici. Deja domnul Ponta a ieşit pe post zeflemitor la adresa celor care nu voiau exploatarea gazelor de şist, spunând că dacă nu erau ei, acum nu ne mai puneam problema gazului rusesc. Aşa se explică de ce conducătorii României îl tot întărâtă pe Putin cu declaraţii iresponsabile, vor ca acesta să ne taie mai repede gazele, ca să poată ei să impună en gross exploatarea gazelor de şist si să umfle comisioanele. Curat murdar coane Fănică, totul este de vânzare.
Că este așa, o dovedește și ultima ședință a CSAT. După ce aflăm că România nu este în pericol, aflăm că vin canadienii să ne apere împotriva unui eventual atac. Al cui, dacă cu ocazia aceleiași ședințe s-a stabilit că nu suntem în pericol? Pentru ce vin canadienii la noi? Iată ce concluzii s-au desprins din ședință:
”1.Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a analizat și posibilele evoluţii îngrijorătoare pentru România, apreciind că riscurile şi ameninţările care derivă din acestea pe termen scurt nu afectează securitatea şi apărarea naţională.”
2.”CSAT a aprobat intrarea și staționarea pe teritoriul României a unor forțe și mijloace din Armata Canadiană în scopul pregătirii și desfășurării unor misiuni ale NATO, la solicitarea părții române, în contextul evoluției situației din regiune.”
Cu tot respectul, cele două puncte se bat cap în cap pentru că pe de o parte aflăm că ”ameninţările care derivă din acestea pe termen scurt nu afectează securitatea şi apărarea naţională” dar pe cealaltă, că partea română a solicitat trupe canadiene pe teritoriul național,” în contextul evoluției situației din regiune.” Hai să clarificăm lucrurile, dacă nu există amenințări la adresa securității naționale, atunci rezultă pe cale de consecință că ori prezența trupelor canadiene este o tâmpenie, ori acestea au alt rol, acela de a interveni în altă țară și în acest caz ROMÂNIA S-A TRANSFORMAT ÎN BAZĂ MILITARĂ PENTRU TRUPE INTERVENȚIONISTE ÎN ALTE ȚĂRI, FAPT CE CONSTITUIE O AMENINȚARE LA ADRESA SECURITĂȚIII NAȚIONALE DAR ȘI O ÎNCĂLCARE A NORMELOR DE DREPT INTERNAȚIONAL ŞI CONSTITUȚIEI . Dacă nici una din aceste variante nu este corectă, cine ne poate explica cu subiect și predicat care este rolul acestor trupe în România și dacă CSAT a luat în calcul faptul că prezenta acestor baze militare, pentru că va fi o bază militară străină în România cu alt scop decât de a apăra granițele României, va constitui prin însăși simpla prezență , o provocare la adresa altor state vecine și deci un subiect de conflict și măsuri cel puțin politice și economice la adresa României, așa cum s-a întâmplat recent cu exportul cărnii de vită?
Sau peste 10 ani o să se facă o anchetă și o să ni se spună că SRI, SPP sau CSAT, au considerat că nu există nici un pericol la adresa președintelui?
Mai aflăm din lucrările aceleiași ședințe CSAT că s-a discutat și aprobat viitorul participării trupelor române în teatre de operații externe, în Afganistan, dar și alte puncte despre care nu ni se spune nimic, pentru că în Afganistan, vom participa numai cu 200, restul, până la 1801 nu se spune unde vor participa. Se are în vedere un alt teatru de operații? Ni se mai spune și că alți cam 1486 de militari vor fi pe picior de plecare, gata să intervină acolo unde va fi nevoie? Din nou întreb, unde? Românii au dreptul să știe în ce războaie îi bagă politicienii români, pentru că copii lor își vor pierde mâinile, picioarele, sângele și viețile, pe pământuri și pentru interese străine, nu politicienii. În plus, dacă avem 1486 de soldați oricând gata să participe, așa cum ne lăudăm ”în orice fel de misiuni alături de partenerii noștri strategici”de ce nu îi păstrăm pe aceștia în baza care se pregătește pentru canadieni și să îi lăsăm pe canadieni să meargă ei acolo unde așteaptă românii să plece ”la ordin”, că doar e vorba de ordin NATO, și și canadienii sunt membri NATO, nu numai românii. Cine răspunde la aceste întrebări? Mie mi se pare că de fapt din nou ne facem preș în fața altora, sub masca datoriei față de alianță. Adevărul este că partenerii noștri strategici știu când să ”ne solicite ajutorul”, știu ei că în preajma alegerilor, conducătorii români vor da orice, pentru a fi sprijiniți să rămână sau să ajungă la putere.
Poate cineva din conducerea țării să răspundă la câteva întrebări?
1. Ce rol au cei 1000 de militari canadieni?
2. Pe ce perioadă vor sta acești militari, cine îi va înlocui și ce rol vor avea?
3. Unde vor fi trimiși cei 1801 de militari români în afară de Afganistan? Se au în vedere alte conflicte în care deocamdată nu este angajată armata României?
4. Pentru ce sunt păstrați în rezervă cei 1486 de militari? Ce misiune îi așteaptă, pe ce s-au bazat discuțiile privind păstrarea lor în stand-by ?
5. Ale cui interese le apără CSAT, pentru că de exemplu din aprobarea schimbului de terenuri dintre Becali și Cioflină, am constat că nu pe ale armatei și nici pe ale țării?
6. Dacă în decursul timpului, ca membri ai CSAT deci cu acces la informații și decizii de ordin strategic național au fost admise persoane care s-a dovedit apoi a fi infractori sadea, cum a fost cazurile Cioflină, Bădălan, Babiuc și alți miniștri demiși sau condamnați pe motive penale, cine se face vinovat, cine face verificarea acestora și pe ce criterii sunt numiți pe funcții de o asemenea importanță?
Toate aceste aspecte trebuiesc clarificate românului, plătitorului de taxe, votantului, celui mai batjocorit cetăţean al Europei.
http://www.dcnews.ro/basescu-convocarea-csat-pe-ucraina_442722.html#sthash.GR9ZL1rH.dpuf
http://www.bursa.ro/corlatean-eu-cred-ca-era-si-este-oportuna-o-reuniune-a-csat-236815&s=print&sr=articol&id_articol=236815.html
http://www.stiripesurse.ro/ponta-romania-nu-este-in-pericol-dar-are-de-indeplinit-responsabilitati/

Salvatorii României

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.